Şimdi Ara

REPLİKA ARAÇLAR genel konu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Replika araçlar hakkında genel bir konu oluşturalım arkadaşlar.

Size Türkiye'de replika araba yapılırmı yapılmazmı deneyimleri olan fikri olan başarmış yada başaramamış insanlar fikirlerini ve tecrübelerini yazarsa sevinirim.

VW üzerine Porsche yapma fikri maalsef Türkiye olmuyor. Makina Mühendisleri odası bu tarz uygulamaların türkiye'de olduğunu fakat TSE'den onay istiyor Ruhsat için. Plakasız istersen üzerine uçak yap, Ama trafiğe çıkartamazsın

TSE, bir aracın gövde tipi değiştiği için ruhsat vermiyor. yani vw kaplumbağadan Porsche 356 cabrio olmuyor malesef. Bizzat mail attım ve aradım, Altunizade'de şasede en ufak oynama zaten yapamıyorsun, direksiyon konumuda dahil.

İnternette şase tasarımları 300-400 dolara satılıyor. Mesela ac cobra daytona şasesi, bu şaseye ruhsat çıkartılırmı. Çünkü mühendisliği bitmiş bir şasi, bilgisi olan paylaşırsa memnun olurum. Yoksa ön düzen geometrisi arka aks şase tasarımını tasarlanan araca atıyorum XX marka diyemi ruhsat çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tween25 -- 28 Ekim 2014; 15:36:55 >

• Arkadaşım sadece şase getirmekle iş bitmiyor ekteki listedeki bütün donanımlar için yaptığın aracın uygunluğunu yetkili test kuruluşundan onaylatman gerekiyor. Eğer onaylatırsan ruhsat ve plaka çıkarabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D-Assault -- 28 Ekim 2014; 16:04:26 >
  • tween25 T kullanıcısına yanıt
    Merhaba Tween25;

Aracı üretmek işin en basit kısmı, asıl problem araç tip onay, homologasyon,
    imalat yeterlilik belgesi, aracınızı trağe çıkartmak gibi bürokrasi ile ilgili işleri,
    ferdi olarak halletmeniz.

Bu tür bürokratik işleri yapan mühendislik firmaları var. Fakat çok maliyetli.

Belki Türkiye'de replika araç yapan üreticilerden bilgi alabilirsin.

Üretim yapan bildiğim firmaları yazıyorum.

Retro works - Antalya

Sports car oto tasarım ve imalat - İstanbul

Çenberci otomotiv - İzmir

Onuk - İstanbul

Teknik Yavuz - İstanbul
  • Çenberci ile internetten yazıştık, fiat belge vermediği için benzin motorlu aracı trafiğe çıkartamamış, her taşın altında koç var:)) borla çalışan araç yapmış. Makina mühendisi ben projeyi çizerim sorun değil dedi fakat dedğim gibi TSE belgesi. En önemli konu, ben bu konuyu açma sebebim belki bu işi başaran arkadaşlar vardır fikirlerini alayım dedim.
  • Uğraşmayın böyle işlerle, Toyota al bin arıza yapmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gazozvar

Uğraşmayın böyle işlerle, Toyota al bin arıza yapmaz.

Aynen katiliyorum.

• quote:

Hayır honda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Otomobil Genel
    8 ay önce açıldı
    edremit söke rota
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nasıl yani şimdi bir 85 scirocco alıp deloreana benzetemiyormuyuz
  • yapmaktan ziyade tecrube paylaşim konusu olsun yapmak isteyende fikir olabilir

• Gozlerim beni yaniltmadi ise istanbul/kartal/atalar da lamborghini countach gordum.

Bizim evin 1 km yukarisindaki herhangi bir kaportacida arac kaporta islemi goruyordu.
    :)

Sanirim replika idi.

• internette gördüm o arabayı ama replikası bile çok kötü duruyor plastik oyuncak gibi duruyordu,sarı renkli idi zannedersem
  • Bu iş üzerine düşmek lazım. Benim de kendi GT90 projem var. Kendimiz aracı bitirsek bile yukarıdaki listede çarpma testi muhabbeti var. Bunun için yaptığımız aracı çarpacakmıyız yani ?

• Sifirdan bir arac uretiminin oluru imkansiza yakin anlasilan. Peki donusum kitlerinin durumu nedir acaba. Mesela bir peugeot 406 coupe alip f430 cevirme islemi bunun trafige cikartilmasi mumkun mu acaba?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uygar2580 kullanıcısına yanıt
    Ah Ford Gt90 sanırım tanıtıldığı yıllarda 720bhp motoru var deniliyordu . Need For Speed 2 SE oynadığım zamanlar aklıma geldi bu canavarı görünce
  • türkiyede replika nissan skyline r34 var kemal soylu yaptı e36 kasası üzerine parçalar yerleştirilerek yapımı tamamlandı sahibindende 60 bin liraya satılıyodu şusnda ilanı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: BorgaXxX

Ah Ford Gt90 sanırım tanıtıldığı yıllarda 720bhp motoru var deniliyordu . Need For Speed 2 SE oynadığım zamanlar aklıma geldi bu canavarı görünce

Evet teoride 700+ hp motoru var ama 4 turbo aktif olduğunda. Hicbir zaman 4 turboyu da devreye almamislar. Bu konseptin üzerine dusselerdi efsaneler arasında yerini alırdı.

• quote:

Adam soru sormuş varsa fikriniz söyleyin yoksa marka reklamı yapmaya gerek yok. Bahsettiği şey avrupada sıkça yapılan birşey. İlla ihtiyaç oldugundan değil insan hobi olarakta uğraşabilir böyle birşeyle. Sonuçta bir proje yapıyorsunuz kendinizce ve bittiğinde trafiğe çıkarmak istiyorsunuz ve çıkaramıyorsunuz. Örneğin yurtdışında hummer,chrysler 300C,replika ferrari gibi araçların limuzinlerini yapıp bunları düğün veya özel günlere kiraya veren firmalar var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.