Şimdi Ara

Requiem: Bloodymare MMORPG diyarına karanlık çöküyor!! (103. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.110
Cevap
1
Favori
121.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostum bizden herkes oyunu bıraktı.. Bence sende başlama!
  • Neden Bıraktınız ?
  • Oyun muhteşem,ancak player az.Ben 1-2 ay oynamama rağmen player kıtlığı var.Sanki single oynuyor gibi hissettim bir ara kendimi...
  • Oyun güzel. Benimde bırakma sebebim yalnızlık, sıkıldığım için bıraktım. Oyunun dünyası geniş, ileriki levellarda çok playerın olduğunu düşünüyorum.
  • Player az diyorsun yani.... Bak o kötü. Bende hiç bel bağlamadan bırakayım o zaman
  • Yeni oyun bulamadan bırakmıyım dedim. Shaman için bir skill build ve DNA serisi önerebilecek kimse var mı ?
  • Çok çok az kişi olduğundan sarmıyor , ek olarak haritalar çok devasa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bossa

Yeni oyun bulamadan bırakmıyım dedim. Shaman için bir skill build ve DNA serisi önerebilecek kimse var mı ?

www.requiem-wiki.org 'den bak.
  • Aradığım mantıklı bir build bulamadım
  • Hammerinde oynayan varsa bana mesaj atabilir isteyen.. Hypnose ve Sharlotte niklerine..
    Her türlü konuda elimden gelen yardımı yaparım.. Tek başıma sıkılsamda bırakmaya niyetim yok oyunu, çünkü seviyorum havasını, ayrı bambaşka ve beni çağırıyor Memento Mori;),
    Hem en kötü ihtimalle ingilizcem gelişir , napalım..
    Ama siz yine de gelin yani beklerim ^^ Hammerine deyim
  • Diğer serverlara girip denemedim ama onlarda PK yapılamıyo sanırım, yani istedigin an istedigin birine saldıramıyosun galiba.. Ama bence oyunun bu kısmı en zevkli yanı, yeni başlayacaklar hammerine gelsin , Şimdilik Ecnebi Guildinde takılıyom, arada toplanıp köy meydanını dagıtıyoz, herkesi gebertiyoz falan manyak zevkşli oluyo ya, sonra onlar kendi GUildlerini cagırıyolar ortalık karışıyo dehşet .. Level kasmak 60 a kadar çocuk oyuncağı sonrasına bakıcaz artık, şimdilik 60 Lvl Elementali bırakıp Ranger açıtım bi tane onu kasıyom bu da deli bişey yav ^^
  • Hammerine Serverında oynayan arkadaşları bir araya getirme amaçlı bir konu açmıştım ama sebep belirtilmeksizin kilitlenmiş, üzücü bi durum ve can sıkıcı, nerde yanlış yapmışsam bilmek isterim tekrar yapmamak adına .. Tek cümle olsun konunun altına sebep yazılabilirdi hiç değilse..

Hammerine de oynayan varsa gelsin arkadaşlar elimden geldiğince yardımcı olacağım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi60

Diğer serverlara girip denemedim ama onlarda PK yapılamıyo sanırım, yani istedigin an istedigin birine saldıramıyosun galiba.. Ama bence oyunun bu kısmı en zevkli yanı, yeni başlayacaklar hammerine gelsin , Şimdilik Ecnebi Guildinde takılıyom, arada toplanıp köy meydanını dagıtıyoz, herkesi gebertiyoz falan manyak zevkşli oluyo ya, sonra onlar kendi GUildlerini cagırıyolar ortalık karışıyo dehşet .. Level kasmak 60 a kadar çocuk oyuncağı sonrasına bakıcaz artık, şimdilik 60 Lvl Elementali bırakıp Ranger açıtım bi tane onu kasıyom bu da deli bişey yav ^^

60'a kadar kasmak kolay mı , ne yaptınız yahu
    Ben 35'e kadar (bineği almak için) didindim , o ayıcıklarda kasılmaya çalıştım. 34'e anca çıktım. (yanlış anımsamıyorsam.) Nerelerde kastınız siz acaba ?

• Binek görevi 30 Levelde açılıyor ama ;)

Neyse şimdi soruna geçiyim,

Öncelikle oyunda iyi exp alarak kasmanın en genel kuralı kendi levelindeki yada + 1 level üstündeki yaratıkları kesmekten geciyor.. Ayrıca görevleri açılır açılmaz yaparak zamandan tasarruf edebilirsin, bir yandan kendi levelindeki yaratıkaları keserek o leveldeki en iyi exp puanını alırsın bir yandan da görevleri tamamlamış olursun.. Görevler konusunda sıkıntı çekeceğini pek sanmıyorum Level 50 ye kadar 2 3 boss görevi dışında tek başına bile yapabilirsin hemen hepsini..
    level 35 olduktan sonra level 50 ye kadar en güzel kasma yeri Parness te"Ancient Temple" , takılarını ve elbiselerini +10 basmış olsan yeterli tek başına bile kesmeye başlarsın ve tek kestigin her yaratık 12.000 exp veriyor.. Sanırım 42 levele kadar böyle, 42 den sonra kademe kademe düşüyor ama ben 48 levele kadar en rahat orda kasıldıgını tecrübe ettim her halükarda .. 50 levelden sonra görevler fazla olmadıgı için kendin kasman gerekiyor her levelin yaklasık % 70 lik kısmını sen kasmalısın.. South Hammerine Wood da takılacaksın artık, 50 54 level arası hemen Trifri köyünün yakınında Hammerine Scuter diye yaratıklar var, yarı at yarı insan öyle bi mahlukat.. Onlarda rahat ve hızlı kasılıyor, 54 ten sonra Posion Mushroom (Morumsu Mantar gibi yaratıklar) onlardan kes,

http://www.rockiem.com/requiemmap

Burdan haritalardaki yaratıkların yerine bakabilirsin.. Oyunda bana mesaj at yardımcı olurum ayrıca..

Nick: Hypnose

• biraz hortlattım ama devam eden aktif oyuncular varmı bende başlamayı dusunuyorum
  • requiem'i cb ye ilk girdigi zaman oynamıştım bence oynamaya deymez
  • Para verenle para vermeyen oyuncu arasında çok fazla avantaj farkı var

Para vermeyenler oynamasın önermem
  • ne onerirsiniz pekı oyun olarak birde 2.jop kaç lvl de secılıyor
  • oyun olarak şuanda fw yi bekliyorum bu ayın 27 sinde cbye geçicek
  • Oyun konusunda başkalarının tek cümlelik fikirleriyle hareket etmek büyük yanılgıdır bence.. Deneyip kendiniz karar verin..

Requiem ile ilk tanışıklığım epeyce eskiye dayanır.. Bundan iki üç yıl kadar evvel yani 1.Sezonunda tanışmıştık biz (Requiem:Bloodymare idi o zamanki adı).. Açıkcası o zaman oyunu pek sevememiştim görsel yönünü çok sevmeme rağmen. Çünkü çok fazlaca karmaşıktı, gerek skilleri gerek görevleri beni canımdan bezdirmiş kendimi atmak için yüksek yüksek binalar arar olmuştum ^^.. Zilyon tane Skill vardı her karakterde ve bana göre yarısı gereksizdi.. İşte bu ve daha bir sürü zerzevat yüzünden çokta sevmeme rağmen ve Kruxena'lı o hatuna rağmen bırakmıştım oyunu.. Sonra birkaç ay kadar öncesinde ne olduysa yeniden depreşti requiem anılarım. Tabiki hemen kendimi oyunun sitesinde buldum, oyunda bir takım değişikler olduğunu görünce de hemen indiriverdim yeni sezonu "Memento Mori"yi .. Bu zaman zarfında hemen hemen her karakteri denedim 50 -60 level yapıp.. Hepsinin de tadı damağımda kaldı.. Oyun gereksiz skillerinden kurtulmuş ve karakterler arası güç dengesi oturmuştu.. Daha ilk Levelden itibaren katılabileceğiniz insan insana mücadeleler ile hem eğlenecek hemde Çeşitli itemler almanıza yarayan savaş puanı kazanabileceksiniz.. Müsadenizle oyuna yeni başlayacaklar için kısaca değinmek istiyorum, Bu savaşların ilki Field Of Contention;(FOC armor setlerini almak için kullanabiliyoruz bu savaşta kazanılan puanıi dolayısıyle FOC savaşı diye de bilinir) Burdaki savaş alanı çok büyük olmayıp Maximum 15 e 15 bu arenada çarpışır, en fazla kelle alan kazanır ;) ("çok zevklidir ben çok severim") Basit ama güzeldir, ayrıca yenilen takım için de teselli amaçlı bir miktar Puan kazanımı söz konusu. Dipnot: Bu savaşa dilediğimiz saatte katılabiliyoruz! Bir diğer savaşımız Theme Battle; Bu savaş 4 değişik mekanda geçiyor ve bu mekanların ikisinde kendi zırhlarımız ve silahlarımız ile savaşırken diğer ikisinde Ana köylerde göreceğiniz "Theme Battlefield Merchant" NPC sinden kendi savaşçınıza uygun silah ve ekipmanları ücretsiz alıp Theme Battle ın diğer iki savaş mekanında bunları kullanabiliyorsunuz ( Bu ekipmanlar sadece bu iki savaş mekanında işe yarıyor ve bu itemler gerçekten çok güçlü yapıyor sizi, 1 level adamınızla bile 79 level birini öldürme şansınız var ama tabi teke tek kesmeniz çok zor ama yine de imkansız değil .. ) Bu savaşta da öldürdüğünüz düşman sayısı ve ele geçirdiğiniz bayrak sayısı ve levelinize göre Puan Para yada Exp puanı alabiliyorsunuz, seçim size kalmış.. Bu savaşta kazandığınız savaş puanları ile de güçlü ekipmanlar alabiliyorsunuz, ki 65 levele kadar bulabileceğiniz en iyi itemlerdenden bunlar.. Dipnot: Bu savaş günün belli saatlerinde olur.. Türkiye saati ile Sabah 08:00 - 09:00 Akşam 19:00 - 21:00 Gece 02:00 - 04:00 ve Sabah 07:00 -09:00 saatlerinden biri olmak üzere ortalama 3 kez olur günde (Savaşların tam listesini "Bilgi" sayfasına ekledim).. Özellikle Theme Battle savaşlarını kaçırmamanızı öneririm, hem çok çok zevkli hem de ödülleri çok güzeldir.. Bir diğer savaşımız Server vs Server savaşı, yani serverlar arası büyük savaş.. Bu savaştan kazandığınız puan la da yine hoş itemler alıyorsunuz; Kendinizi başka canavar yada NPC lere dönüştürebildiğiniz ayrıca defans can ve mana enerjisi veren bir item bunlardan ilk göze çarpan..

Requiem : Memento Mori nin güzelliklerinden bazıları;

* DNA SİSTEMİ: Savaşçınızın türüne göre skillerin bekleme sürelerini , gücünü , skili kullanma hızını veya etki süresi gibi bir sürü değişik özelliğini 25 DNA puanınızı kullanarak kafanıza göre güçlendirebiliyorsunuz. Bu da herkese kendine has özellikle karakter oluşturma imkanı sağlıyor (Skillerimizde de güçlendirme söz konusu, her bir skili genellikle 10 levele kadar güçlendirebiliyoruz, böylelikle sevdiğimiz skillerin gücünü ve etkisini artırma imkanımız olmakta.. )

*POSSESION BEAST SİSTEMİ: Bu özellik sayesinde bir süreliğine kendimizi ırkımıza has çok güçlü bir Canavara dönüştürebiliyoruz (Bir nevi HULK gibi).. 23 Levelde Zakate Şehrinde Ziolan adlı NPC den alacağımız Forgotten Relic görevini tamamladığımızda bu özelliğe sahip oluyoruz..Her ırkın kendine özgü Possesion Beast Canavarı var ve bunlara da level yükseltip güçlendirebiliyoruz -ki özelllikle 50 60 levelden sonra çok deli oluyorlar, öyle ki savaşın kaderini bile belirleyebiliyor bu olay..

*PK SİSTEMİ: Burda söz ettiğimiz şey oyun içi düello teklif edip kapışmaktan farklı olarak hemen hemen oyun haritasının tamamında dilediğimiz bir oyuncuya dilediğimiz an saldırabiliyoruz. Ancak yeni öldürülen biri 3 dk kadar süreyle koruma altında oluoyor bu süre sonunda karakter adının yanındaki Kalkan simgesinin kaybolduğunu göreceksiniz, o andan itibaren yine saldırı alabiliyor. Ancaak, bu demek değil ki güçlüyüm önume geleni gebertecem, manyağım ben demeyin, size saldırmamaış masum insanları öldürürseniz isminiz kırmızı oluyor ve diğerleri de size saldırmak için can atıyor, diyelim ki onları da öldürdünüz bu sefer belli bir yerden sonra oyun NPC lerinden alışveriş yapamıyorsunuz, party kuramıyor yada partilere katılamıyorsunuz, hatta başkaları size saldırmadan kimseye saldıramıyorsunuz. Peki böyle bir durumda ne yapacaksınız? Ya gidip birilerine rica edeceksiniz beni öldür lütfen diye (gördünüzmü manyaklığın sonu masmanyak ;) yada oyundaki Elite yaratıklardan (Yaratığın adının yanında kurukafa sembolu olur) keserek epey efor sarfettikten sonra kurtulabilirsiniz bu durumdan..

*SAVAŞ SİSTEMİ: Diğer oyunlarda olduğu kadar basit değil, ama zor da değil alışınca çok hoşunuza gidecek. Bunlardan ilk fark edeceğiniz değişiklik yönünüzü yaratığa dönmek zorunda olmanız yani bunu sizin yapmanız gerekiyor, ben hedef seçiyim 1 2 1 2 yapıyım karakterim dönsün öldürsün ne gerekiyosa yapsın yada arkam dönük de olsa ben çakarım skilimi türü oyunlardan değil.. Dolayısıyla kapışmalar inanılmaz aktif geçiyor, mesela büyücüler skil kullanmak için sabit kalmak zorunda değil çok ender skiller için bu söz konusu, onlar da ya buff skili yahut Stun(karşıdakini bayıltma yada uyutma) skilleri olduğundan böyle olması gayet mantıklı., Yine mesela büyücüler kaçarken skil kullanabiliyor, nasıl mı, şöyle ki ya zıplayıp yüzünü size dönup skili basıyor sonra tekrar dönüp kaçmaya devam ediyor (ki bu sadece "1" saniyelik birşey, zıplayıp havada yapıyorsunuz bunu ve yere düşmeden geri dönebiliyosunuz, kısa sürede alışacaksınız meraklanmayın;)) Yahut büyükçe bir çember çizerek etrafınızda döne döne kullanıyor skillerini geniş alanlarda.. Tabi bu demek değil ki melee savaşçılar öküz gibi gibi bakıyor! Asla..! Onların da ani sıçrama skilleri yada STUN skileri var .. Yani en nihayetinde her ırkın oyun sonunda yani 70 level üstüne çıktığında pvp de bir denge profili oluşuyor.. Muhtemeldir kigün gelecek sizde benim gibi; bir tane de warriorum olsun, bir de rogue açayım, bir de büyücüm olsun diye diye hepsinden edinmek isteyeceksiniz ve çoğundan da büyük zevk alacaksınız.

Bilgi için; http://requiemturkey.a-w-a-r-d-s-p-a-c-e.biz ( - işaretlerini siliniz )

Not: Oyunda gerçek para karşılığı elde edilebilecek itemler kesinlikle önemsenmeyecek derecede.. Matematiksel ifade edecek olursak %5 etkisi olmaz bile karakteri güçlendirmeye yönelik itemler.. Knight Online ile kıyaslanamaz bile .. Premium üyelik ve satılan eşyaların hemen hepsi Exp puanı artırma yada Karakter ismi skili yada jobu değiştirme yada daha hızlı binek hayvanları gibi şeyler, çoğunlukla görselliğe yönelik şeyler..
    Oyunda sürekli eventler oluyor ve para ve item kasması işini bilen için kolay.. Hile neredeyse yok diyebilirim, 3 Aydır oynuyorum ve bir kere speed hack kullanan birini gördum o da savaşta esnasında değil normal haritadaydı.. (Zaten speed hack bile kurtaramadı adamı çunku adama stunu koyup gebertiyolardı habire ^^)

Job açma olayına gelince ilk jobunu adamını oluştururken seçiyosun ikincisini de 50 lvl olunca Nova Lux kasabasında meydanın ortasında Temperon Master NPC sinde seçiyosun.. Herhangi ekstra bişey istemiyor level 50 olman yeterli..

Büyücü olmak istiyorsan : Bartuk ırkından Shaman (Ateş büyüleri) Turan ırkından Templar (Işık ve Yıldırım büyüleri) Kruxena ırlkkından Soul Hunter (Lanet büyüleri) Xeona ırkından Battle Magican ( Buz ve Rüzgar büyüleri ) olabilirsiniz

Savaşçı olacaksan : Bartuk ırkından Warrior (Bildiğin Çift el silah uzmanı warrior) Turan ırkından Commander (Tek el Silah uzmanı ve çok hoş pvp skilleri var bence oyunun Deli Kadiri) Kruxena ırkından Rogue ( Assasin yada Shadow Runner uzmanı olabilirsiniz ilerde) Xeona ırkından Hunter (Uzun menzilli silah uzmanı (iyon atıcı launcher)) olabilirsiniz ..

Yeni başlayacak olan arkadaşlar 15 20 level olunca diğer ırkları ve jobları da deneyin sonra karar verin ilk geliştireceğiniz karaktere ..

İyi eğlenceler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi60 -- 7 Kasım 2010; 20:53:22 >

• 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.