Arkadaşlar her gun bilgisayarımı açıyorum ama aradan 3 dk geçmeden hemen kendı kendıne reset atıyor reset attıktan sonra kapanmıyor bir daha pc'nin Özellikleri bunlar neden Reset atıyor kendıne anlamadım gitti. http://img159.imageshack.us/my.php?image=sorunje2.jpg
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Isınmayı kontrol et. Bir de virüs kontrolü yap.
bndede oyle oluo pc yı actıgın gıbı 1 2 kere resLıo kendını sonra yoluna dvm edıo
arkadaşım ısınma derken nasıl yanı kasa mı sıcak olunca reset atıyor oyle bişi yok az once açtım foruma tam giriyorum reset attı kendı kendıne ve bu hergun devam edıyor suan reset atmıyor kendıne nedenSe çıkamıcam galiba işin içinden
ssilgisayar ne demek?
quote:
Orjinalden alıntı: Oğuzkaan
ssilgisayar ne demek?
Nerenden anladın yardım istioz
kasayı aç,bak bakalım işlemci üzerindeki fan çalışıyormu.Eğer çalışıyorsa ekran kartınınkine bak o da çalışıyorsa anakartınkine bak.Eğer hepsi çalışıyorsa al eline bir kompresor içini temizle kasanın.Hala düzelmediyse virüs taraması yaptır.Yok hala düzelmediyse windowsu yeniden kur.Hala düzelmediyse parçalardan biri bozuk yada şase yapıyor.Bilgisayarcının birine götür.
quote:
Orjinalden alıntı: MyDosTuM
quote:
Orjinalden alıntı: Oğuzkaan
ssilgisayar ne demek?
Nerenden anladın yardım istioz
ßazılarında "ß" harfi öyle çıkıyo
quote:
Orjinalden alıntı: PrinceOfPersia
kasayı aç,bak bakalım işlemci üzerindeki fan çalışıyormu.Eğer çalışıyorsa ekran kartınınkine bak o da çalışıyorsa anakartınkine bak.Eğer hepsi çalışıyorsa al eline bir kompresor içini temizle kasanın.Hala düzelmediyse virüs taraması yaptır.Yok hala düzelmediyse windowsu yeniden kur.Hala düzelmediyse parçalardan biri bozuk yada şase yapıyor.Bilgisayarcının birine götür.
Allah Senden Razı Olsun Dediklerin Uygulanacak. 20 dk sonra
eger ısınma,tozlanma ve virüs yoksa ram bozuktur
quote:
Orjinalden alıntı: PrinceOfPersia
Kasayı Cok actim, islemci fani, ekran karti fani, anakart fani yani kisacasi tüm fanlar calisiyor. 4 gun once format attim.nod32 kullaniyorum bilirsin nod'u muhtemelen.Sadece 2 kez ram bozuk cikti degistirdim suan saglam ama yinede reset atiyor.Geriye tek kalan korkum anakartta sorun var diye dusunuyorum yada power shaply'in watti az
Aynı şey benim pc de oldu. Büyük ihtimalle işlemcinin aşırı ısınması sonucunda pc kendine reset atıyor tabi bu da bir olasılık. Bilgisayarcıya götürdüm anakartı değiştirdim.
reset sorunu olanlar önce ısınma türü sorunlara göz atsın, kasanızın içini temizleyin, fanların çalışıp çalışmadığını kontrol edin. tozlanmalara karşı temizlik yaparak önlem alın, tüm bunları yapmanıza rağmen hala sorun varsa önce parçaları minimal yapılandırma ile yani sisteme en az bileşen takarak test edin. daha detaylı bilgi için