Merhaba, 20 gb ve 40 gb lık 2 harddiskin takılı olduğu bir masaüstü bilgisayarım var 40 gb.lık olan birincil diskimin markası samsung, bilgisayarımda çalışmaya ara verip başından kalkıp geri döndüğümde bilgisayarın kendini resetlediğini ve açılış sayfasında disk boot failure insert system disk yazılı olarak kadığını görüyorum birincil harddiskimi görmüyor 2 numarılada bir sorun yok, ctrl -alt-delete yada resetlemek sorunu çözmüyor elektrik fişini çekip takınca düzeliyor bazen 1-2 gün yapmıyor bazen sıklaşıyor, harddiske takılı olan elektrik soketini boştaki başka biri ile değiştirdim o da işe yaramadı, format attım olamadı, sizce sebep neler olabilir. teşekkür ederim Alp
Peki ide kablosunu değiştirdin mi
henüz denemedim data kablosu bu tür arızalara yol açarmı teşekkürler
ide kablosu olabilir. psu yetismiyor olabilir. bir suru sorun cikabilir. diskin karti isindigi zaman ariza veriyor olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: alpaslan11
henüz denemedim data kablosu bu tür arızalara yol açarmı teşekkürler
Zaten en çok prblem kablolarda yaşanıyor öncelikle onu değiştirmeyi dene istersen...
teşekkürler, biraz önce ide kablosunu değiştirdim eskisi oldukça kat kat ezik büzük bir haldeydi belkide içinde bir kablo kopmuştur, umarım hallolur çünkü bu arıza sebebiyle harddiskde bad sektor olmuştu zor bela halledebilmiştim bir defa daha olursa harddiski atmak zorunda kalacağım sanırım,teşekkürler
İde kabloyu değiştirdikten sonra henüz 24 saat geçti herhangi bir sorun olmadı ve şu anda pc daha tutarlı çalışıyor gibi 10 gün daha bekleyip kesin sorun olmadığını ortaya çaıkarsa burdan bilgi veririm ilginize teşekkürler. Alp
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme