Şimdi Ara

RESIDENT EVIL 3 NEMESIS REMAKE [PS5 / PS4 ANA KONU] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
676
Cevap
11
Favori
30.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Clock Tower'a doğru yaklaşan helikopteri roketle indirip Jill'e thug life yapan koca yürekli Nemesis reyiz. Demek bu sahne de yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evo_4 E kullanıcısına yanıt
    Var o sahne ama farklı bir şekilde yer alıyor.

Oyunları kendi dönemine göre değerlendirmek lazım, 90'lı yıllardaki teknik imkanlarla şu anki olanaklar aynı değil. O zaman açık alanlar çizemiyorlardı, tüm oyunlar koridor mantığında tasarlanıyordu. Adamların yapabildiği tek şey bir girişi ve çıkışı olan dar sokaklar ya da dört duvar çizebilmekti. Hikaye akışı da bu şartlara göre belirleniyor hali ile, o dönem Saat Kulesindeki çanı çal helikopter gelsin script'i, bugün falanca meydana git bir işaret fişeği at helikopter gelsin şeklinde değiştirilebiliyor. Çünkü bugünün şartlarında bambaşka imkanlar mevcut, adamlar koca bir şehri modelleyip oyuncunun keşfetmesine bırakabiliyor, 20dk'lık demoda bile kaç tane mekana girdik çıktık. Elzem olan mekanlar değil, ana hikayenin sunumudur.
  • melkor23 kullanıcısına yanıt
    Yanlissiniz.

Eskiden evet teknik seyler yetersizdi ama bak adam eski oyunda dünya kadar küçük de olsa farklı mekan koymuş ilk oyuna.

Burda yapılan işin kolayına kaçmaktır. Kolaya kacildigi kesilen sahnelerden bile önce demoda ki zombilerin şekli sesi vs ve nemesis in yüzde 70 yakın Tyrant skinli olmasından belliydi.

Yorumları çok okumadım çok manyak hypleydim hatta düşün yeni TV almami RE 3 e denk getirdim bilerek ama clock tower yok demek ne biliyim irmik tatlisinda irmik yok demek gibi bişey.

O sahne var dediğin de kesin nemesis bazuka ile başka büyük bir yapıyı nesneyi vuruyordur. Aman güzel o sahnenin günümüz yorumlaması. Bayıldım !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasatka -- 31 Mart 2020; 12:23:52 >
  • Kasatka kullanıcısına yanıt
    Bu oyunda farklı mekanlar olmadığını düşündürten nedir? Raccoon şehrinin gösterilmeyen yerlerinin sunuluyor olması, daha önce gördüğümüz bir şeyi tekrar görmekten daha iyi değil mi? Üstelik Saat Kulesinin hikayede elzem bir yeri yok, şehirdeyken kuledeki çan çalındığı takdirde helikopter gelineceğini öğreniyorduk. Önceki mesajımda bahsettiğim gibi, trene bindiğimizde bu defa Saat Kulesi değil farklı bir yere gidip, farklı bir şekilde helikopter çağırıp orada Nemesis ile mücadele edeceğiz, burada önemli olan hikayenin nasıl sunulduğu, mekanın neresi olduğu değil. İlkinin verdiği zevk, bıraktığı tat, evet bu bambaşka ama mevcut durum bunun tam tersi olsaydı, yani klasik oyunda şehir merkezi varken remake de Saat Kulesi ekleselerdi, yine neden değiştirildi diye sorgulanırdı çünkü işin içine anılar giriyor ama bence gereksiz bir serzeniş.

Nemesis ve Mr.X konusunda ise, adamlar hazır model varken neden kullanmasın, zaten sektörde işler böyle yürüyor. İç mimarlık mesleğimde bile bir model çizilir ve onun üzerinden farklı tasarımlar yapılır, zaman kaybetme lüksün yok. Başka bir yerden de örnek vereyim, Kazunori Yamauchi, Gran Turismo 3'den beri çizdiği arabaların modellerini kullanmaya devam ediyor, her modeli yeni grafik motoruna aktarıyor. Burada da aynı şey geçerli, ortada bir model var ve tasarım onun üzerinden yapılıyor, bu büyütülecek bir mevzu değil.

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Kötü bir oyun değil belki lakin orjinal oyunun verdiği etkiyi veremeyeceği kesin.

Resident Evil 3 dediğini zenginleştiren her mekanı atmışsın yerine daha fazla lağım ve laboratuvar, neden ? zaten elimizde hazır malzeme var dayayalım olmasın ? Yetişmeyecekse de kimse sana bu sene çıkar demedi oyunu. Bunun yanında bulmacalar daha da azaltılmış.

Nemesis zaten ara sahneler ve boss dövüşleri dışında oyun içinde Mr X'in kıyısından geçmiyormuş ki bunu demo da görmüştük. Orjinal 3'te ki etkisi ise kesinlikle yokmuş.

Bunun adı yeniden yapmak ya da yeniden hayal etmek değil. Bunun adı açık seçik kolaycılık. En sevdiği Resident Evil oyunları 1 ve 3 olan bir insana bunu söylettirdiler ya aferin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kennnn -- 31 Mart 2020; 13:55:46 >
  • Resident Evil Resistance Open Beta geldi, indirebilirsiniz.

PlayStation™Store
    Resident Evil Resistance Open Beta (DEMO)
    https://store.playstation.com/tr-tr/product/EP0102-CUSA17934_00-BHRESDEMO0000001

• son 3 gün

RESIDENT EVIL 3 NEMESIS REMAKE [PS5 / PS4 ANA KONU]
  • Gereksiz bir önyargı var oyuna karşı. Demo çıktıktan sonra bile kötü olmuş çok eksikleri var falan denmişti ama demoyu indirip oynadıgım da burada yazılanların ne kadar yanıltıcı olduğunu gördüm. Bu arada oyun remake yani baştan yapım remastered degil yeni bir resident evil oyunu diyebiliriz. En başta Jill bile farklı tasarlanmış buradan anlamak lazım zaten. Bu seriyi oynayanlar atmosferi için oynuyor çünkü bu işi çok güzel beceriyorlar. Yoksa o sahne var yok falan bunlar hardcore fanlar haricinde kimsenin umurunda bile degil yani

• oyun 6 saatmiş gençler, herkese geçmiş olsun. MP'ı neden ekledikleri belli oldu.
  • Aekadaslae anlayın artık bu oyun remake olmamis . Soft reboot desem Oda değil. Keyn arkadaşımız a katiliyorum bu elde RPD var lağım mekanigi var birde demo da gördüğünüz bölümü ekleyelim al sana re3 remake olsun denilmiş bir oyun. Ya en son çıkan Jill trailerinde ki nemesis in form değiştirmiş halini gördünüz mü ? Dev licker a benziyordu.

Yukarda ki bir arkadaş hazır kodlar kullanılır demiş evet kullanılır ama bir kamyon çizimini bı hayvan ciziminde tasarımında kulanilirsaniz sonuç yeni nemesis gibi olur.

Söylenen göre bir kaç mekan dışında demoda görünen yerlerde dönüp dolasiyormusuz.

Üzücü.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnurOnly

oyun 6 saatmiş gençler, herkese geçmiş olsun. MP'ı neden ekledikleri belli oldu.
    zaten beklenen birşey değilmi hocam kimsenin 30 saatlik oyun beklediğı sanmiyorum. 10-12 saat rahat oynanir bu oyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byvolcan -- 31 Mart 2020; 14:57:23 >
  • mrtgcmn kullanıcısına yanıt
    Aynen evet, yorumlar cidden yanıltıcı oluyor. Yapılan yorumlarla demonun uzaktan yakından alakası yoktu. Oynayınca farkettim. Sanırsın başka oyun oynamışlar. Ben artık hiçbir yorumu ciddiye almıyorum. Kendim denemem lazım. Oyunlara çok garip ve mantıksız yorumlar gelebiliyor. Bu arada, ben de bahsettiğin gibi hardcore Resident Evil fanıyım. Bütün oyunlarını eksiksiz bitirdim. Ve RE 3 Remake'i beğendim. Demonun başlangıç mekanı bile acayip etkileyici. Bir kere şehir atmosferi, ışıklandırmalar falan şahane olmuş. Çok gerçekçi bir ortam yaratmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venomstr -- 1 Nisan 2020; 7:37:8 >
  • Daha orjinal oyunun süresini bilmeyenler gelmiş Remake şu kadar sürecek vah vah diyor. Herşeyi geçtim oyunun süresiyle oyunun kalitesini kıyaslayanlar var. Her konsol kullanan kendisine oyuncuyum derse normaldir bu tarz komik serzenişler. Ciddiye alınmamalı, oyunu oynayıp bitirdikten sonra eleştirisini yapanları dinlemeye koyulalım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurOnly

oyun 6 saatmiş gençler, herkese geçmiş olsun. MP'ı neden ekledikleri belli oldu.
    2000 yılında ps1 de 2.5 saate bitirmiştim oyunu
  • Sanırsın klasik RE3 60 saat sürüyor, bazı yorumlar hakikaten numunelik.
  • arkadaşlar uzun süreli oyun isteyen assasins creed serisi güzeldir odyssey bakın 100 saat falan sürüyor yanlış oyun almayın sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: melkor23

Sanırsın klasik RE3 60 saat sürüyor, bazı yorumlar hakikaten numunelik.
  • 60 saatlik oynanış kimse beklemiyor ama 6 saat rezalet bir süre Order 1886 mı bu ya. 60 dolara 6 saatlik oyun ne ya, insan biraz yeni bölgeler ekler şehri genişletir yeni karakterler ekler. RE2 remake bittikten sonra 1 senede yapmışlar oyunu belli.
  • Keyfinin çıkacağı tek mod Hardcore. Nemesis seni zorlayacak, Ink bulmadan save edemeyeceksin. CoD oynar gibi ortalıkta koşmazsan, süre derdin de varsa hard seni 10 saatte götürür 15 saatte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dictattor

Keyfinin çıkacağı tek mod Hardcore. Nemesis seni zorlayacak, Ink bulmadan save edemeyeceksin. CoD oynar gibi ortalıkta koşmazsan, süre derdin de varsa hard seni 10 saatte götürür 15 saatte.
    Başta ben de öyle düşündüm de hardcore da 6 saatte bitirmiş incelemesini yapanlar. Yani etrafta boş boş gezersen anca 10 saat falan belki.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.