Merhaba arkadaşlar bir kaç gündür işin içinden çıkamadigim bir sorunum var.. bir eticaret sitesi yapmaya çalışıyorum ürünlere resim ekliyemiyorum belki basit ama işin içinden çıkamadim gerekirse para karşılıgı yaptırmayı düşünüyorum lütfen yardımcı olun..
hangi dili kullandığını söylersen daha rahat yardım bulabilirsin...birde database de mi tutacaksın resimlerin adlerını yoksa sadece ürünlerin ürünkoduna göre mi save edeceksin?
Asp / Asp.NET bölümüne yazdım canım kardeşim demekki asp ile yazilmiş. resimleri db tutacagimm.. konu ile ilgiliysen msn eklermisin.. Plz...
işte sormamın sebebi buydu ikisinin arasında alaka yok...asp.net ile asp nin alakası yoktur
using System; using System.Data; using System.Configuration; using System.Web; using System.Web.Security; using System.Web.UI; using System.Web.UI.WebControls; using System.Web.UI.WebControls.WebParts; using System.Web.UI.HtmlControls; using System.IO; using System.Web.Hosting;
public partial class _Default : System.Web.UI.Page { protected void Page_Load(object sender, EventArgs e) {
} protected void saveimage_Click(object sender, EventArgs e) { //vs 2005 (framework 2.0) //file uploada herhangi bir file atanmış mı? if (FileUpload1.HasFile) { //100kb tan küçükse if (FileUpload1.PostedFile.ContentLength<100000) { //file isminin uzantısı gif veya jpg ise if (FileUpload1.FileName.ToLower().EndsWith("jpg")||FileUpload1.FileName.ToLower().EndsWith("gif")) { //ResimKlasörü dizinine kendi adı ile kaydeder... FileUpload1.SaveAs(HostingEnvironment.MapPath("~/ResimKlasörü/" + FileUpload1.FileName)); } } } } }