Şimdi Ara

Reşit olmayanlar noter kağıdıyla yurtdışına gidiyor ama kağıtsız çıkabiliyormu ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
14.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • küçük kuzenimi kktcye ablamın yanına 3-4 gün yollamayı düşünüyoruz.

belge olunca veliden onaylı noter tasdikli geçebiliyorlarmış tek başına yurtdışına

peki belge olmadan kktcden çıkabilirlermi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 1 Şubat 2015; 19:28:58 >

• İngiltereye gidip gelmiştim ben reşit değilken(hala değilim) :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pasaport olduğu sürece sıkıntı olmuyo ben de reşit değilim halen tek başıma 4-5 kere yurtdışına çıktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: SO Falcon

İngiltereye gidip gelmiştim ben reşit değilken(hala değilim) :D

yanında annen-baban varmıydı ?

yok ise belge istemişlerdir elbet ingiltreye giriş yapmak için türkiyede havalimanında.

peki ingiltreden türkiyeye gelirken belge istedilermi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EternalShine

pasaport olduğu sürece sıkıntı olmuyo ben de reşit değilim halen tek başıma 4-5 kere yurtdışına çıktım

babası vefat etti ancak avukat olduğu için pasaport çıkartabilirim parasını vermem durumunda hakkı var çünkü.pasaportla hiç belge sormuyorlarmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 1 Şubat 2015; 20:01:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ana muhalefet

quote:

Orijinalden alıntı: SO Falcon

İngiltereye gidip gelmiştim ben reşit değilken(hala değilim) :D

yanında annen-baban varmıydı ?

yok ise belge istemişlerdir elbet ingiltreye giriş yapmak için türkiyede havalimanında.

peki ingiltreden türkiyeye gelirken belge istedilermi ?

Yoktu dostum ama okul ile gitmiştim ben aksam araştırayım arkadaşlara sorarım yazarım size alıntılatsınız mesajımı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin , evet pasaportla birlikte yalnızca kimlik yeterli, bir de harç var 15 lira olması gerekiyo çıkarken söylerler zaten
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EternalShine

Allah rahmet eylesin , evet pasaportla birlikte yalnızca kimlik yeterli, bir de harç var 15 lira olması gerekiyo çıkarken söylerler zaten

sağol paşam,bir avukat olarak bende malesef bilmiyorum bu konuyu sanırım bu sorunun en sağlamı havaalanındaki memurları aramam olacak.

hepinize teşekkür ederim.
  • Hocam o güzel kafanızı yormayın.

Arayın Pasaport şubeyi sorun.

Ben bu yaz Avrupa'ya kendi öz Abimle gittim.Yaşım 16. Abimle giderken Tur Ve THY bize illa Anne-Baba vekaleti olacak dedi.

Babam (Elektrik Mühendisi-memur) dan Yeşil Pasaport vardı bireysel pasaport (artık herkese öyle eskiden değildi) .

Babam dedi bireysel pasaportun var.Sen bizim haberimiz olmadan istersen dünyanın öbür ucuna git dedi.

En sonunda karar vermek adına.Biz pasaport şubeyi arayıp durumu anlattık.Onlarda vekaletsiz çıkabilir sorun değil dedi.

Kısaca pasaportu bireyselse (aile pasaportu değilse) çocuğun çıkabilir.

Ama sizde durum farklı çocuk kaç yaşında? Belli bir yaş altıysa THY gibi firmalar çocuğu tek kabul etmiyebiliyor.

Ya da ekstra çocuk için para talep ediyorlar.Çünkü yanına bir refakatçı veriyorlar.

Bu nedenle bileti alırken mutlaka belirtin çocuğun yaşını ve tek gideceğini. (İnternetten alıyorsanız.Arayıp sorun.)

Pasaport için Pasaport Şubeyi arayın sorun.Onlar size detaylı olarak anlatıyor.

Ben Sabiha'dan uçacaktım.Özellikle Sabiha Havalimanı Polis Şubeyi arayıp sorduk.

Bu konuda Havayolu firmaları biraz bilgisiz o nedenle dikkat edin.

Pasaport Şube ile konuşun onlar yardım eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Hocam o güzel kafanızı yormayın.

Arayın Pasaport şubeyi sorun.

Ben bu yaz Avrupa'ya kendi öz Abimle gittim.Yaşım 16. Abimle giderken Tur Ve THY bize illa Anne-Baba vekaleti olacak dedi.

Babam (Elektrik Mühendisi-memur) dan Yeşil Pasaport vardı bireysel pasaport (artık herkese öyle eskiden değildi) .

Babam dedi bireysel pasaportun var.Sen bizim haberimiz olmadan istersen dünyanın öbür ucuna git dedi.

En sonunda karar vermek adına.Biz pasaport şubeyi arayıp durumu anlattık.Onlarda vekaletsiz çıkabilir sorun değil dedi.

Kısaca pasaportu bireyselse (aile pasaportu değilse) çocuğun çıkabilir.

Ama sizde durum farklı çocuk kaç yaşında? Belli bir yaş altıysa THY gibi firmalar çocuğu tek kabul etmiyebiliyor.

Ya da ekstra çocuk için para talep ediyorlar.Çünkü yanına bir refakatçı veriyorlar.

Bu nedenle bileti alırken mutlaka belirtin çocuğun yaşını ve tek gideceğini. (İnternetten alıyorsanız.Arayıp sorun.)

Pasaport için Pasaport Şubeyi arayın sorun.Onlar size detaylı olarak anlatıyor.

Ben Sabiha'dan uçacaktım.Özellikle Sabiha Havalimanı Polis Şubeyi arayıp sorduk.

Bu konuda Havayolu firmaları biraz bilgisiz o nedenle dikkat edin.

Pasaport Şube ile konuşun onlar yardım eder.

çok teşekkür ederim sanada Ben genelde ucuz olduğu için biletleri internetten alırım ondan dolayı ben bu sabah pasaport şube ve esenboğayı aradım sordum.

noter tasdikli belge 110 tl oldu dediler kayyum belgesi saten pasaportla beleş giriş çıkış yapar dedi bunun saten pasaport alınca hakkı lacivert yeşilpasaport hususi yani seninki gibi.Dayım avukattı onun çocuğu kuzenim yani ben küçükken dayım vefat etmişti malesef

saten yılda 2 kere yurtdışına çıksa (farz-ı misal) 220 tl eder yeşil pasaportta 10 yıllığı 700 tlymiş noter tasdik belgeleri 6 ay geçerli 1 yılda 440 tl eder 10 yılda 5 milyarı aşar.

Dolayısıyla pasaport çok daha hesaplı.Saten bende şuan yurtdışındayım döneyim memlekete elinden tutup götürüyüm bir pasaport alalım

Hepinize çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert KÜÇÜKUNCU -- 2 Şubat 2015; 10:26:55 >

• Hocam Pasaport her zaman daha mantıklıdır.

Hem ileri de kullanması gerekirse rahatlık olur.

Hem de kaç yaşında bilmiyorum.Ama tek gidecekse hangi firma ise refakatçı zorunluluğu var mı? Bir sorun unutmayın derim.

Sonra bilet falan yanmasın boşuna.
  • quote:

Hocam Pasaport her zaman daha mantıklıdır.

Hem ileri de kullanması gerekirse rahatlık olur.

Hem de kaç yaşında bilmiyorum.Ama tek gidecekse hangi firma ise refakatçı zorunluluğu var mı? Bir sorun unutmayın derim.

Sonra bilet falan yanmasın boşuna.

biletleri genelde 10-20 tl fazla verip sigortalı ve esnek şekilde alıyorum.Yinede soruyum hayalleri suya düşmesin.kendisi 15 yaşında 99 doğumlu.Refakatçı olayı olabilir belkide şuan anadolu jet ucuz alacağım az sonra sigortalı ve esnek şekilde.
  • Hocam sanırım 99lu ise gerekmiyor.Ama bir de siz mutlaka arayıp sorun derim.
  • quote:

Hocam sanırım 99lu ise gerekmiyor.Ama bir de siz mutlaka arayıp sorun derim.

Saten refakatçilik birşey yok :)

Ben bunun pasaport işlemlerini halledip bekleme lobisine bıraksam uçağa binsene yeter

KKTC'nin okadar komik bir havaalanı varki uçaktan merdivenle iniyorsunuz saten uçağın park edeceği yerde ablam bekler onu orda.

Ben yinede bi arayıp sorayım.Hem Saten kazık kadar adam oldu refakatçı gerektirecek bir durum yok gibi.

• Hayır zaten olması gerektiği için değil belli bir yaş altı tek başına yolculukta bazı havayolları zorunlu tutuyor ondan dedim.

Yoksa yaş olarak sıkıntı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.