Şimdi Ara

Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
5
Favori
19.336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ya sabah sabah dönen muhabbete bak. Hala gta5i neden gecmiyor gta5de de gecsin de gorelim diyenleri gordukce uzuluyorum. Su an daha pek bir sey belli degil. Gun icinde benchmarklar duser hepimiz goruruz ne olup ne bittigini. Amd fanboyu degilim inteli sevmiyorum amd kotu bir sey yaparsa elestiririm.

Su an kesin sonuclari bilmesek de amdnin yillar sonra bu kadar iyi donmesine sevinmek yerine hala elestirenler var gercekten gulsem mi aglasam mi bilemedim. Tekrar gta5 konusuna gelmek istiyorum. Intel islemcilerin amd islemcilerini gta5de fps olarak gecmesi zerre umrumda degil. Cunku gta5 nextgen bile degil. Artik kimsenin umrunda degil herkes tutturmus gta5 gta5. Bakin tekrar soyluyorum nextgen bile degil umarim anlamissinizdir neyse daha onemlisi benim icin oyun performansinda ayni seviye intel islemcilere rakip olsun yeter gecmesi de onemli degil. Zaten amd renderda intelin uzerinden geciyor.

Ve son olarak en onemli konu watt basina dusen performans. Maalesef inteli en fazla ezdigi konu bu. Sanki rollleri degistirmisler gibi. 95 wattan yuksek islemcisi yok su an amdnin.

Yarin buyuk ihtimal r7 1700 alicam ve pisman olcagimi hic dusunmuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yani şu tablo gerçek dahi olsa hiçbir anlamı yok birincisi bu bir sızıntı yani kesin bir bilgi degil hatta intelin ryzenin duyrulmasından beri inceleme yapan kanallara sitelere baskı kurdugunu hepimiz biliyoruz ikincisi tablo gerçek dahi olsa fps degerlerinde öle çokta dikkate alınacak performans farkı göremedim üçüncüsü fps(frame per second) dedigimiz deger çok etmenlidir birçok faktör etkiler yazılım-donanım... bu işlemcilerin eşit şartlarda test edildigini tüm faktörlerin aynı oldugunu ve bu tablonun hazırlandıgını nereden bilebilecegiz eger sızıtılar üzerinden gidecek olursak renderda 1800 liralık işlemci 6900k yı geçiyor zaten 8/16 lık bir işlemci alan kişi bütün gün boş boş oturup monitöre bakıp oyun oynayacagını sanmıyorum eger bilgisayar hayatım oyundan ibaret diyorsanız zaten bu r7 serisiyle işiniz yok r5 leri bekleyin yada gidip i5 falan alın yada gidip yandan çarklı i7 alın neymiş efendim 4 çekirdekliyim ama çoklu işlemlerde 8 çekirdekli gibi davranabilirim halamın da bıyıgı olsa amcam olurdu.

• Neyle alıp veremediği var insanların anlamıyorum. Tartışılacak bir şey dahi yok bence. Oyun performansı olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı islemciler. Rekabetin biz kullanicilara olumlu dönüşleri olduğunu hep gördük neden birbirinizi yediğiniz anlamsız. Iki markanın ceo sunu şuraya getirsek bu kadar savunmazlar eminim. İşlemci 'den bahsediliyor burada arkadaşlar namusunuzdan falan değil yani.

• Resmi Ryzen Oyun Performansı Ortaya Çıktı

;)

• Bu iyiymiş

Bende fx 8120 var aynı görseldeki gibi , yenisini alacak bütçem de yok , mecbur idare ediyorum

• SHLD kullanıcısına yanıt
    Olayım teknik açıklamasını da yapıyorum, gelen cevap seninle aynı telefonu kullandığıma utanıyorum. Bazılarının gözü dönmüş, Amd sunumundaki sonucu koyuyorum, ona inanamayız diyor. Böyle bir kitle varken öyle uzun uzun mesaj yazmam daha fazla. Herkes ne biliyorsa öyle yapsın, benim gibi açıklama yapanlar boşuna yapıyor anlaşılan. Benim yazdığımı yazıp beni suçlu gösteriyor valla kafalar çok güzel.

• quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Olayım teknik açıklamasını da yapıyorum, gelen cevap seninle aynı telefonu kullandığıma utanıyorum. Bazılarının gözü dönmüş, Amd sunumundaki sonucu koyuyorum, ona inanamayız diyor. Böyle bir kitle varken öyle uzun uzun mesaj yazmam daha fazla. Herkes ne biliyorsa öyle yapsın, benim gibi açıklama yapanlar boşuna yapıyor anlaşılan. Benim yazdığımı yazıp beni suçlu gösteriyor valla kafalar çok güzel.

Yaklaşık 6-7 senedir foruma üyeyim 10 senedir de takip ediyorum. Zamanında nvidia ekran kartı kullanırken dahi 2gb gtx 770 almayın diyip , vram ' in yeni oyunlardaki öneminden bahsederken taşlandık burada. O gün bugündür çok fazla insanlara laf anlatmaya gereksinim duymuyorum. Bir bilgi paylaşım platformunda bu tarz basit tartışmaların olması üzücü sadece.

• Sonuçlar kafa kafaya üzerine amd daha ucuz buna rağmen hayal kırıklığı mı

Daha amd nin sonradan açılma mevzusunu hiç katmıyorum işin içine

Rx 470 alırken acaba mı dedim ama bu zamana kadar gram sıkıntı çıkarmadı ve performansıda yüzde 20 arttı.

Amd artık temiz çalışıyor burda da daha uygun fiyat ve neredeyse kafa kafaya performans var tabi ki amd alınır ancak her ihtimale karşı biraz daha beklenmeli zaten dolar uçuk durumda

• Hayal kırıklığı cümlesi acımasız olmuş. Oyunlarda tek çekirdek hızının önemi malum ki onda bile kafa kafaya. 6800k da o zaman 6700k ve 7700k dan kötü bir işlemci senin mantığınla biraz objektif olun.
  • RX 480 kullanıcısına yanıt
    FX 6100 ile idare ediyorum bence dert etmeyin. Ryzen ailesi kurtarıcımız olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Night Rain

FX 6100 ile idare ediyorum bence dert etmeyin. Ryzen ailesi kurtarıcımız olabilir.

Allah kurtarsın hocam zor.

• İntel'in yarı fiyatına alıp 2 katı performans mı bekliyorsunuz anlamıyorum ki mantığınızı arkadaş.
  • Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilir_kisi_M -- 2 Mart 2017; 9:44:0 >
  • Çekirdek hızına bağlı olarak 800 mhz gibi intel açısından platform değişikliği nedeni olan bir fark var.

İ7 7700k iyi ise ve bu oyunlar açısından değil her açıdan kriterse 10 çekirdekli 69.. Serisi her açıdan sınıfta kalan bir işlemci olarak core mimarisini açıklamak durumunda kalır.

Zengin haylaz olur fakir suçlu.

Mhz farkı ve ram kullanımı konuları netleşirse amd gerçek zeni göstermiş olur.

Anlaşıldığı kadarıyla oyun için f/p kavramı pc işlemciler açısından ancak oyun konsolunun toplam maliyeti ile pc toplam maliyeti ile anlamlı olacak. 1500-2000 tl bandında toplam pc maliyetine göre verimli mimari anlaşılacaktır.

• Ryzen 5 gelsin bi görelim boyunu
  • http://www.guru3d.com/news-story/first-ryzen-7-1700x-review-finds-its-way-onto-the-web.html

Oyunlarda ya 1 fps ya da hic fark yok, tek cekirdek skorlari hemen hemen ayni oldugu icin durum oyle.Cokluda gucu ortaya cikiyor.Bir bioshock daki fps farki fazla.Zaten bu basligi dusen uyenin ve cogu oven,yeren kisinin de almayacagini biliyoruz.Asil olay ryzen 5 ve 3ler.

• Zen mimarisinin max mhz değeri ve mhz e tepkisi sonucu oluşacak oyun performansı daha önemli bir konu haline donuştu.

Neden şöyle ucu ucuna kılı kılına bir yarış var anlamak zor. Yüksek tdpli üst düzey bir zen tabanlı cevapla 4/4 yüksek mhz li bir cevap olsa aklımız fikrimiz netleşecek.

• 300-400 TL fiyat farkı ile 5-10 fps farkı için ben o haya kırıklığına katlanmaya razıyım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Man in the Suit

Sonuçlar kafa kafaya üzerine amd daha ucuz buna rağmen hayal kırıklığı mı

Daha amd nin sonradan açılma mevzusunu hiç katmıyorum işin içine

Rx 470 alırken acaba mı dedim ama bu zamana kadar gram sıkıntı çıkarmadı ve performansıda yüzde 20 arttı.

Amd artık temiz çalışıyor burda da daha uygun fiyat ve neredeyse kafa kafaya performans var tabi ki amd alınır ancak her ihtimale karşı biraz daha beklenmeli zaten dolar uçuk durumda

sonradan açılma konusunu biraz açar mısın birşey anlamadım sporcu mu bu yada araba mı ? sıfır arabayı alınca basarsın gaza hani morot açılsın diye falan buna mı benzetme yaptınız ?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.