Şimdi Ara

Resmi Tatillerde adam çalıştırmanın cezası yok mu?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
42.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bugün resmi tatil, fakat biz özel sektörde çalışıyoruz.
    bakıyorum artık neredeyse herkes çalışıyor.

bunun bir cezası vs yok mudur?

fazla mesai ücreti de vermiyorlar,
    adamı bayram seyran demeden çalıştırıyorlar.

kanunen bir geçerliliği var mıdır?

• Bir avukattan alıntı:

Çalışmak istemiyorsanız Bölge Çalışma Müdürlüğüne şikayet edebilirsiniz. Bazan işin gereği olarak çalışmanız gerekebilir. Böyle bir gereklilik yoksa sizin onayınız olmadan çalıştıramaz. Bu durum iş şartlarında esaslı değişiklik anlamına gelir. Haklı sebeple istifa sebebidir. Ancak, bu tür çalışmaların karşılığının da yasadaki oarnlarda ödenmesi gerekir. Selamlar.

Ek Bilgiler:

Yasal olarak çalıştığı resmi tatil günleri için hak kazandığı ücretin ödenmesini talep etme, talebe rağmen ödenmemesi durumunda sözleşmeyi feshederek (1yıldan fazla çalışması varsa) kıdem tazminatı talep etme hakkı doğar.
    Ancak talep etmeden,hukuki sürece girmeden önce bordronun kontrol edilemsi iyi olacaktır.belki de ödenmeyen tatil çalışması ücreti bordroda ödendi şeklinde görülüyor ve imzalanmış olabilir!!!

"
    - Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışma

MADDE 44. - Ulusal bayram ve genel tatil günlerinde işyerlerinde çalışılıp çalışılmayacağı toplu iş sözleşmesi veya iş sözleşmeleri ile kararlaştırılır. Sözleşmelerde hüküm bulunmaması halinde söz konusu günlerde çalışılması için işçinin onayı gereklidir.
    Bu günlere ait ücretler 47 nci maddeye göre ödenir"
    ...
    "
    - Genel tatil ücreti

MADDE 47. - Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde çalışan işçilere, kanunlarda ulusal bayram ve genel tatil günü olarak kabul edilen günlerde çalışmazlarsa, bir iş karşılığı olmaksızın o günün ücretleri tam olarak, tatil yapmayarak çalışırlarsa ayrıca çalışılan her gün için bir günlük ücreti ödenir. "

• bağlı bulunduğunuz sgk yada çalışma bakanlığı bürolarına şikayet edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

bağlı bulunduğunuz sgk yada çalışma bakanlığı bürolarına şikayet edin.
    tabii ekmek yediğimiz yeri hemen şikayet etmek istemem ama haklarım nedir onu bilmek istedim.

özellikle bilgiler için çok teşekkürler @samsungr522tr.
  • quote:

Orijinalden alıntı: laider

tabii ekmek yediğimiz yeri hemen şikayet etmek istemem ama haklarım nedir onu bilmek istedim.

bu tarzda düşündüğünüz sürece köle gibi çalışmaya mahkumsunuz
  • quote:

quote:

sigortamın asgari ücretten yattığını da hesaba katarsak,
    haklısınız :(
  • quote:

quote:

quote:

bu ülkede hak aramaktan çekinen halk olduğu sürece hiç bir şey düzelmez. Eğerki seneniz varsa siz şikayet ettiniz diye işten atamaz kıdem tazminat arti kotu niyet tazminatı öder

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hala ders çalışan var mı ya ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

bu ülkede hak aramaktan çekinen halk olduğu sürece hiç bir şey düzelmez. Eğerki seneniz varsa siz şikayet ettiniz diye işten atamaz kıdem tazminat arti kotu niyet tazminatı öder

Alıntıları Göster
    haklısınız fakat iş aradığımda görüştüğüm bütün işyerleri "sigortayı asgari ücretten yatırırız, gerisini elden veririz" dediler.

şimdi şikayet etsem tamam tazminatı vs alırım ama
    işyerimde 10 kişi çalışıyor, 3 de patron var,
    sürekli tepemizdeler, burayı bana zehir ederler.

işten çıksam bulacağım diğer işler de benzer koşullarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laider -- 23 Nisan 2013; 17:08:17 >

• quote:

haklısınız fakat iş aradığımda görüştüğüm bütün işyerleri "sigortayı asgari ücretten yatırırız, gerisini elden veririz" dediler.

şimdi şikayet etsem tamam tazminatı vs alırım ama
    işyerimde 10 kişi çalışıyor, 3 de patron var,
    sürekli tepemizdeler, burayı bana zehir ederler.

işten çıksam bulacağım diğer işler de benzer koşullarda.

Alıntıları Göster
    Hala anlamadınız dimi bu ülkede öncelik firmalardır çünkü onlar ekonomiyi ayakta tutar çalışanın mikrop kadar değeri yoktur bu ülkede. Bizim işyerindede öyle ne zamanında verir parayı gider birde repoda işletir yüzlerce kişinin parasını kimsede işsiz kalmıyım aman diyip ses çıkarmaz, ben taşeronda olduğum için dışarıdan gününde alıyorum ama taşeron firma sırtımdan para kazanır oturduüğu yerden.

Yemişim kanunu manunu hepsi hikaye adamlar yakında pazar gününüde elimizden alıcak bi ara haber vardı ağaoğlu pazar günleride çalışıyomuş yok efendim çalışmak sağlıkmış pazar günleride çalışılmalıymış hatta sabah 6 da kalkmalıymışız bırakın bunları bu kanunları koyan halkı ezdiren adamların öteki tarafta yatıcak yeri yok.

Yolda 1 lira bulsanız onun hesabını vermekten korkamnız lazımken 70 milyon insanın hakkını nasıl vericekler ahirette merak ediyorum

bide utanmadan halkla dalga geçiyolar

Resmi Tatillerde adam çalıştırmanın cezası yok mu?

https://store.donanimhaber.com/c8/18/cc/c818cc9a2db3347450f93a35a25ba19e.jpg

• Fazla Calisma;
    Kanun Geregi 1 Hafta ici 40saat mecbursunuz ama karsiligi Mesai Olarak alirsiniz ornek bugun 8-10saat calistiniz bunun icin sikayet Ceza yok ama odemeyi 100% ay sonunda (mayis maas) alirsiniz.

Maas :(bolu)225x1.5=Normal Mesai Ucreti (Hafta ici Mesaiye Kal Derlerse)

Maas:(Bolu)225x2=Cift Mesai Hafta Sonu
    #Gunde 8saat calisiyorsaniz Sadece Pazar Gunu Cift mesai Ucreti Alirsiniz.
    #Gunde 10-12saat calisiyorsaniz Cumartesi+Pazar gunu Cift Mesai ucreti Alirsiniz

Bayram-Resmi Tatil-Kurban+Ramazan bayraminda calisirsaniz 2 Cift Mesai Alirsiniz

Sikayet olayi mumkun olmaz Olsa bile sizden 2-3 sahit istiyecekler.

Kimse Calistigi yere karsi sizin icin sahitlik yapmaz,Yapamaz malesef her yerde ayni
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

Fazla Calisma;
    Kanun Geregi 1 Hafta ici 40saat mecbursunuz ama karsiligi Mesai Olarak alirsiniz ornek bugun 8-10saat calistiniz bunun icin sikayet Ceza yok ama odemeyi 100% ay sonunda (mayis maas) alirsiniz.

#Gunde 10-12saat calisiyorsaniz Cumartesi+Pazar gunu Cift Mesai ucreti Alirsiniz

Bayram-Resmi Tatil-Kurban+Ramazan bayraminda calisirsaniz 2 Cift Mesai Alirsiniz

Kimse Calistigi yere karsi sizin icin sahitlik yapmaz,Yapamaz malesef her yerde ayni
    Resmi tatillerde haftalık saat doldurma diye birşey yok. sen çok yanlış gelmişsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

Resmi tatillerde haftalık saat doldurma diye birşey yok. sen çok yanlış gelmişsin.

8 yildir 3 darkli firmada calistim hepsinde Oyle Soylenildi hata Yanlis Bizde demekki arastirmadigimizdan

Hatta ufak bir kagit getirdiler isin Durumuna Gore Haftada 40saatten fazla calismaya onay veriyorum..Hicbir Baski Zorlama altinda Kalmadan diye herkes bi mecbur imzaladi 3kisi imzalamadi onlarida isten cikisla (Calisma Performansi Yetersiz,Uretim Hizini Aksatiyor diyerekten isten Cikarmakla tehtid edilmisler imzaladilar.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakaniko

8 yildir 3 darkli firmada calistim hepsinde Oyle Soylenildi hata Yanlis Bizde demekki arastirmadigimizdan

Hatta ufak bir kagit getirdiler isin Durumuna Gore Haftada 40saatten fazla calismaya onay veriyorum..Hicbir Baski Zorlama altinda Kalmadan diye herkes bi mecbur imzaladi 3kisi imzalamadi onlarida isten cikisla (Calisma Performansi Yetersiz,Uretim Hizini Aksatiyor diyerekten isten Cikarmakla tehtid edilmisler imzaladilar.

Alıntıları Göster
    Demekki çalıştığın sektör o yönde. Mesela satış temsilciliği. Bir avm deki mağazada sabah 10 da başlayıp akşam 10 da bırakanlar oluyor. hergün böyle mi bilmiyorum ama sektöre göre değişiyor. Haliyle resmi tatil de dinlemiyor çünkü oraların asıl iş yapma zamanları tatiller. iş sözleşmede bitiyor birazda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 23 Nisan 2013; 19:00:58 >

• çalıştırıp mesaini vermesse şikayet et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bothrops

çalıştırıp mesaini vermesse şikayet et
    iyi de sen şikayet edince seni ahmet mehmet şikayet etti demiyorlar sen gizli şikayetçisin geri kalanını çalışma bakanlığı müfettişleri hallediyor. işten ayrılıncada fazla mesai için iş mahkemesine dava açabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

iyi de sen şikayet edince seni ahmet mehmet şikayet etti demiyorlar sen gizli şikayetçisin geri kalanını çalışma bakanlığı müfettişleri hallediyor. işten ayrılıncada fazla mesai için iş mahkemesine dava açabilirsin

gizli şikayet nasıl oluyor?

sonuçta 10 kişiyiz şirtette,
    10 yıldır sigortamız asgariden yatıyor,
    gerisini elden veriyorlar, fazla mesai yok,
    her ay bondrol tarzı kağıt imzalatıyorlar "alacağım yoktur" diye.

mesai hergün sabah 9 akşam 19,
    öğle arası mola 12-13 arası 1 saat.

haftaiçi çalışıyoruz,
    iş olunca haftasonu da geliyoruz.

öğle araları sayılıyor mu bilmiyorum ama saymazsak haftada 50 saat çalışıyoruz,
    sayarsak 45 saat çalışıyoruz,
    akşam kalsan da haftasonu gelsen de fazla mesai ücreti yok.

gerçekten hakkımız hukukumuz nedir bilmek isterim.

• quote:

Fazla Calisma;

40 saat konusunda emin misiniz?

özel sektörde 45 saat diyor arkadaşlar.

o zaman 10 yıldır günde 1 saat bize .....

• quote:

quote:

Fazla Calisma;

40 saat konusunda emin misiniz?

özel sektörde 45 saat diyor arkadaşlar.

o zaman 10 yıldır günde 1 saat bize .....

Alıntıları Göster
    yemek saatleri dahil haftalık 45 saat olmalı

• quote:

Orijinalden alıntı: nofearman

yemek saatleri dahil haftalık 45 saat olmalı

Alıntıları Göster
    Haftalık çalışma süren 45 saattir.
    yemek süresini çalışma süresine ekleyemezsin. yemek süresi vermezse bunuda şikayet edebilirdin.
    illa şirket içinden biri şiakyet edecek diye birşey yok. korkarsanız daha çok ezilirsiniz.
    şirketinin alacağı cezayı emin ol kendi bile hayal edemiyordur. ama elinde kanıtların olsun. bankadan kredi çekeceğim deyip maaş yazısı iste elinde dursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şampiyon GALATASARAY

Haftalık çalışma süren 45 saattir.
    yemek süresini çalışma süresine ekleyemezsin. yemek süresi vermezse bunuda şikayet edebilirdin.
    illa şirket içinden biri şiakyet edecek diye birşey yok. korkarsanız daha çok ezilirsiniz.
    şirketinin alacağı cezayı emin ol kendi bile hayal edemiyordur. ama elinde kanıtların olsun. bankadan kredi çekeceğim deyip maaş yazısı iste elinde dursun

Alıntıları Göster
    bilgiler için teşekkürler @Atını Seven Kovboy.

kredi çekerken bile kendi maaşın üzerinden vermiyorlar.

bir arkadaş çok ısrar etti,
    onun primini 1 aylığına yüksek gösterip,
    bordroyu verip tekrar düşürdüler.

biliyorum çok soru soruyorum ama
    ne gibi kanıtlar gerekiyor acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.