Şimdi Ara

Restorant Fiyatlarına Devlet Müdahalesi Lazım ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
0
Favori
4.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2019 civarları sabah izmirde 20 liraya kelle paça çorbası içtim. Uçağa bindim istanbula indim. Dandik bir semtte yeni açılan çorbacıya girdim aynı çorbayı 100 liraya içtim. O gün benim için zirvedir istanbul esnafını tanıma açısından. O izmirde içtigim kelle paçanın tadı çok iyiydi istanbuldaki iğrençti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stoa -- 6 Nisan 2024; 14:30:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stoa kullanıcısına yanıt

esnafın problemlerini zaten yukarıda belirtmişler ona yorum yapmaya gerek yok ama gerçekten istanbulun kendisi de dünya çapında zor, fiyat bazında ufak da olsa kurtarabilirler tam olarak açıklayamayacak olsa da, lezzet meselesi nerede çokluk orada byokluka çıkıyor hocam, aynı tipler farklı restoran açıp yan yana takılıyor, böyle değişik bir saçmalık var yemek sektörü tam bir çorba, neresi doğru ki yemeği doğru olsun o da var

• İstanbulda “kafe” denilen ucube yerlerde pizza söyleyince bim pizzasını önüne getirmeye utanmıyorlar. Hani şu yeni çay sipariş etmen için başında dikildikleri nargile içilen yerlerde. İzmirin bağcıları denilen bucada bir “cafe”de margarita pizza menü yedim bildiğin şef eli değmiş istanbulda o pizzayı anca arda türkmenin yerinde binlerce lira ödeyerek yersin. Yanında garnitür diye koyduğu makarnayı, çıtır tavuku bile istanbulda bulsan o mekanın önünde kuyruk olur artık müşteri gelmesin diye fiyatı 10 katına çıkarırlar. Bura bildiğin öğrencilerin gidip sohbet ettigi genelde yemek bile yenilmeyen çay kahve içilip çıkılan bir kafeydi şok olmuştum.

insanlarda büyük bir boş özgüven var, bir işe el atmak demek onun hakkını vermeyi gerektirir, dünyada bilmediği işe atlayan, bildiğini sanan çok tip var, haliyle para için yapmayacakları şey yok, tüm etik ve evrensel değerler çiğneniyor, yemekte de haliyle, izmir taraflarını hiç görmedim bilmem ama tahmin ediyorum, daha seçkin insanların orada olma ihtimali yüksek, maddiyat olarak da öyle, şaşırtmaz iyi iş yapmaları, istanbul çöp kaynıyor her anlamda, nufus yoğunluuğğu sebebiyle m2 başna düşen insannı tahmin edin, kafayı yersiniz

• O kadar çok müşteri var ki ne koysan satılıyor kötü yemek yapanın batıp elendiği bir düzen yok izmire ben de hakim değilim ama farkı bu sanırım.

• Buradaki 500 iq einsteinlara sesleniyorum. 200 liraya döner satan dükkanın yakınına açın siz 100 liraya satın. Civardaki bütün dükkanlar iflas bayragını çeker. Saat 12 olmadan döner biter kaparsınız dükkanı. 1 senede altınıza Ferrari çekersiniz.

En yakın arkadaşım restoran işletiyor, önünüze boş tabak koymanın maliyeti 30 lira alooooo??? 2 asgari ücretli çalıştırmanın maliyeti 50000 lira. Dükkanın kirası, dogalgazı, suyu, vergisi, elektrigi, malzeme giderleri koy bakalım ortaya ne tablo çıkıyor? İlkokul terk birisi bile hesaplayabilir. Venezuela'da da bir pizza 15 dolar. Günlügü 1 dolara çalışan adam 15 dolara pizza satiyor. Acaba niye? İlkokullarda iktisat zorunlu olsun artık ya bıktım bu zırlamalarınızdan. Lübnan, Venezuela gibi bir ülke oldugunuzu ne zaman kabul edeceksiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 6 Nisan 2024; 16:23:33 >

öyle, fiyatı ucuz yapan satıyor kime neyi nasıl satıyor kimse bilmiyor, pahalı satana bu iyidir denip gidiliyor ama kimse ne yediğini yaptığını kaliteyi bilmiyor, sistem bu kim kimi öperse, en son akla gelen sanırım insan oluyor ama insanlarda ne kadar iyi o da soru işareti, şeytanı psikopatı sivrizekalı tilki kötü niyetli ne ararsan gırla

• Et ithalatından siyasetçiler kar ediyor zaten.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

Asgari ücretle çalışıp doğru hesap yaptığını sanan 60-70 iq'lü tipler, market parası üzerinden verilen her türlü fazla paraya deliriyorlar,

Kafayı yiyorlar nasıl bir kar yapıyorlarmış, hop oturup hop kalkıyorlar, diğer giderleri söylediğinde hemen bana ne ondan beni ilgilendirmez diyenleri bile var hahahaha

Asgari ücretle çalışıp süper zekayla dünyayı kurtaran tip sana bir haberim var, o dükkanın nelerini ödüyorsun bak alta sırayla yazıyorum, ödemezsen orada yiyemezsin, orada sana hizmet etmek zorunda olan köle yok.

1. vergisini ödeyeceksin
    2. kirasını ödeyeceksin
    3. çalışanların maaşını ödeyeceksin
    4. elektrik, su, doğalgazını ödeyeceksin.
    5. sahibinin karısının fazla harcadığı kredi kartlarını ödeyeceksin.
    6. sahibinin çocuğunun özel okul masraflarını ödeyeceksin, fiyatları uçtu biliyorsun, seni bu biraz zorlayacak.
    7. sahibinin arabasını ödeyeceksin
    8. sahibinin evini satın almasını sağlayacaksın.
    9. sahibinin her yıl tatile gitmesine sponsor olacaksın
    10. bak buradan sonrasını sen yaz, bunları yapmazsan orada yiyemiyeceksin, başka çaresi yok, tüm dünyada bundan başka yol yok.
    11. eskiden oranın sahibi daha az karla bunları yapabildiği için o paralara yiyebiliyordun hayat pahalandı.

• Kasatka kullanıcısına yanıt

Pideler falan bozuklukla alınırdı eskiden, lahmacun çok ucuzdu mesela. Şimdi 200 liraya satıyorlar, eskiyi bilenler için dehşet bir fiyat.

• 1 kahve 1 tatlı 200 'lük olup çıkıyorsunuz demişsiniz ama;

Bahsettiğiniz kahve dükkanlarının çoğunun kirası var, muhasebecisi var, vergisi var, stopajı var, lojistiği var, personelin yemeği var, maaşı var, sigortası var, dükkanın fatura giderleri var, eğer franchise ise royalty bedeli var, kahve bardağının maliyeti var, gelen tatlının maliyeti var, lojistik bedeli var, kahve makinesinin bedeli var, bakımı var, dükkan açılırken yapılan yatırım var, yemek kartları ile ödeme yapıyorsanız onların kesintisi var, kullanılan entegre ödeme sistemlerinin kullanım bedeli var (kerzz, simpra vb.), pos cihazının kira bedeli var, kredi kartı ile ödeme alındığında yapılan kesinti var, fire verme durumu var, yani var oğlu var.

Hadi her şeyi geçtim, bu tarz işletmeler hayır kurumu değil. Bu kadar şeyle uğraşan işletme sahibi kâr etmek de istiyor doğal olarak. "Bi Americano 'nun bi dilim cheesecake'in maliyeti ne ki? 18-20 gr kahve biraz da su işte" nin arkasında bir sürü şey var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wardstone -- 6 Nisan 2024; 23:11:9 >

• 1.5 porisyon sade et döner + tombik et döner + 1 su bardağı açık ayran aldık esnaf lokantasında dönercide yani fiyat ne biliyor musunuz 600tl. Evet yanlış duymadınız tam 600tl hesap ödedik. Yazık günah bu millete. En son geçen sene tombik yemiştim 150 mi ne ödemiştim yanlış hatırlamıyorsam şimdi fiyatlar ortada. İskender bile iyi bir yerde 350tl olmuş bir porsiyon. Standart kalite düz iskender ise 250 300tl arasıdır muhtemelen bayadır Bursa kebap evi, HD iskender, Baydöner gibi bilindik kurumsal yerlere gitmedim o yüzden fiyatlardan bi haberim.

• Devlet her şeye müdaha etsin. Yakında vatandaşın s…p s….mayacağına kadar devlet müdahale edecek. Vatandaşı düzmeye çalışan müesseseleri ifşa edin kardeşim..Gitmeyin bu insanların mekanına. Elinizin altında sosyal medya var, google var. Yapıştırın negatif yorumları.

Bu ülkede memura ve esnafa çalışıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıda ve giyimde nakiti kaldıracaksın. Sadece kartla alışveriş yapacaksın, devlet takibinde olacak göreyim o zaman.. Ama çiftlik be abi kim ne kitlerse. aynı sokakta 100 liraya da tavuk döner yiyorsun 40 liraya da.

• Yemeyin yedirmeyin bakın 2-3 ay içinde ne oluyor

• manyaksx kullanıcısına yanıt

Bir sürü işsiz, kapalı dükkan falan olur, başka ne olacak?

• deryadeniz907 D kullanıcısına yanıt
    Hangi il

• aşağıdaki bir video da olduğu gibi

birilerinin kar marj konusu varken hiç birşeye müdahele etmezler. ve nunun adına da serbest piyasa ekonomisi derler

devlet kelimesinin içinde bulunan piyasa güvenlik kontrol işlemlerini aksatmak değil tam tersine kontrollü şekilde birilerine peşkeş çekmek için fiyatlar kasıtlı yükseltiliyor

bu ülkede mercimek üretilmiyor mu? ya fasülye ya nohut ya da buğday

aslında 50 yıl öncesindeki şartlar ile kıyaslandığında evet üretemiyoruz. çünki çiftçilik şartları o günün şartlarına göre oldukça beter durumda

bireysel sermaye sahipleri vatan millet diyerek bir şeyler yapmak istediğinde ise önüne sayısız kanun maddesi koyup ki iş ile alakası bile olmayan konularda, vatan sever müteşebbislerin yolunu kapatıyorlar

tabiki bu bir birikim.

yollar yapmak yeni binalar yapmak çok güzel ve lazım. yeni ve geniş yollar ile ulaşım maliyetleri düşer ve zamanlı gıdalar çabuk pazara ulaşması sağlanır. ama bu yapılan yolların büyük kısmı ücretli ve fahiş fiyatlı ise o zaman ne değişti yolları yapmanın mantığı nedir ?

köprüler yapalım. gökdelenler yapalım. çok güzel. ama köprüler kimlere hizmet ediyor. boş bile olsa boğazlarda 10 tane köprü olsun. çünki doğal afet zamanın 10 tanesi bile yeterli gelmeyecektir. ama o köprüler ve yollar devletin dolayısı ile VATANDAŞIN köprüsü olmalı. ali veli ye peşkeş çekilmesinin köprüsü olmamalı

bakın. yerel seçimlerde her partı ve patırtı olmadık vaadlerde bulunuldu. peki görelim. ister iktidar ister muhalefet olarak kazandıkları yerlerde verdikleri vaadlerin hangisini veya ne kadarını kimlere hizmet veya peşkeş aracı olarak kullanacaklar görelim

yani akp belediyelerinde birisi atm çalışanı iken chp belediyesinde veya bugünlerde adı dem olan ne idüğü belirsizlerin belediyesinde atm çalışanı yok mu sanıyorsunuz ?

kaba konuşuyorum. evet. çünki bu devlet içindeki her türlü unusuru ile birdir. ama birileri çıkıp bu devleti ve milleti parçalayacak aksiyonlara sempatizanlık veya siyasi sözcülük yapıyor ise herkes haddini bilsin

biz 3000 yıllık tarihimiz boyunca farklı unsurlar ile birilkte taşadık - savaştık - evlendik. sorun çıkmadı. ama dünya genelinde unsuriyetçiliğin bitmek üzere olduğu zamanda birileri adı din veya ırkçılık ile bu milleti bölmeye parçalamaya veyahut kişisel gelir yapmaya basamak yapıyor ise.. veya onların ayakları altında basamak olmayı tercih ediyor ise onları de ezmek gerek.

• Sadece restoran değil ki. 2022 oto yıkama 2.9 dolar, aynı araç aynı yıkamacı şu an 15 dolar..

Manhattan da mustang yikatsan by parayı vermezsin..

Ülkenin kuralı şu Du,

Madem yönetim istediğini yapıyor ama milletten ses çıkmıyor, esnaf olarak biz de yapıştıralım gitsin

E haksız da değil adamlar.. Ne olsa memleket eywallah demeye devam ediyor.. Var mı bir yazar kasa atan, kendini yakan vs..

Tıpış tıpış gidip geceden et kuyruğuna giriyorlar. Tek hareket bu...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.