Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar macbookpro 15 retina almaya karar verdim ama yanlis bir secim yapmaktan cok cekiniyorum

Mimarlik ogrencisiyim,hic oyun oynamam,yogun olarak autocad 3dmax photoshop sketcup programlarini kullaniyorum,pil suresi can alici bir ihtiyac ve genel web aktiviteleri,macbook dogru bir secim midir diye hala dusunmekteyim,macbook deneyimli arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum.Macbook ve pc ye ait bazi modellerin fiyat ve ozelliklerini cikarttim onu da ekliyorum asagiya.

Turkiye'den en uygun fiyatli nereden satin alinabilir,sizlerin onerecegi magazalar-yerler var mi? Bilkom a baktim fakat hem fiyatlari cok yuksek hem de iki ay sonra teslim ediyorlar.

Sahibindende soyle bir ilan var ve fiyati Amerika apple store ile ayni,acilmamis kutuyu elden teslim ediyor satici,sizce bir sikinti yasanabilir mi neye dikkat etmek-bakmak gerekir boyle bir durumda?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-daha-hizlisi-yok-retina-apple-macbook-pro-15-2.7ghz-16gb-768gb-110143769/detay

Amerika cihaza turkiyedeki apple(sanirim bilkom) yetkili servisleri garantili(uluslararasi) servis veriyorlar mi bilginiz var mi hic servislik isiniz oldu mu?

Son olarak macbookpro almak icin dogru bir zaman midir,son model cikali 8 ay gibi bir zaman olmus,yakin zamanda onemli bir degisiklikle yeni bir model gelir mi sizce?

Retina macbook pro kullanicilari

• Mountain lion surumunu torrent kursam bir sorun olurmu acaba update falanda yaptim :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan_gir

Arkadaslar macbookpro 15 retina almaya karar verdim ama yanlis bir secim yapmaktan cok cekiniyorum

Mimarlik ogrencisiyim,hic oyun oynamam,yogun olarak autocad 3dmax photoshop sketcup programlarini kullaniyorum,pil suresi can alici bir ihtiyac ve genel web aktiviteleri,macbook dogru bir secim midir diye hala dusunmekteyim,macbook deneyimli arkadaslarin yorumlarini rica ediyorum.Macbook ve pc ye ait bazi modellerin fiyat ve ozelliklerini cikarttim onu da ekliyorum asagiya.

Turkiye'den en uygun fiyatli nereden satin alinabilir,sizlerin onerecegi magazalar-yerler var mi? Bilkom a baktim fakat hem fiyatlari cok yuksek hem de iki ay sonra teslim ediyorlar.

Sahibindende soyle bir ilan var ve fiyati Amerika apple store ile ayni,acilmamis kutuyu elden teslim ediyor satici,sizce bir sikinti yasanabilir mi neye dikkat etmek-bakmak gerekir boyle bir durumda?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-daha-hizlisi-yok-retina-apple-macbook-pro-15-2.7ghz-16gb-768gb-110143769/detay

Amerika cihaza turkiyedeki apple(sanirim bilkom) yetkili servisleri garantili(uluslararasi) servis veriyorlar mi bilginiz var mi hic servislik isiniz oldu mu?

Son olarak macbookpro almak icin dogru bir zaman midir,son model cikali 8 ay gibi bir zaman olmus,yakin zamanda onemli bir degisiklikle yeni bir model gelir mi sizce?

Kullanim alaniniz icin MacBook en iyisi. Sarji iyidir. Imkaniniz varsa yurtdisi getirin, yoksa Bilkom'dan ucuza almaniz zor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Arkadaslar macbookpro 15 retina almaya karar verdim ama yanlis bir secim yapmaktan cok cekiniyorum

Arkadaş 3D max kullanacaksan macos da kullanamazsın yada bootcamp le win yüklersin parelels le kullanırsın sketchup var fakat onunda vray render motorunu bulamazsın. vs ama gerçekten iyi bir makina tavsiye ederim.

• Peki mac surumlerı bulunmayan bır takım yazılımları bootcam-paralel(calısma prensıplerını bılmıyorum) uzerınden macos de stabıl kullanabılıyor muyuz,yani bu programlar bahsettıgınız wındows pencerelerınde pc de calısıldıgı gıbı stabıl mıdır yoksa mac os donanımını islere pc ye gore (wındowsda calısmasına ragmen) daha mı ıyı sunar?

Bir de grafık uygulamalarının kullanımında (autocad-photoshop gibi ) pc ıle mac arasında hakıkaten bu fıyat farkını karsılayabılecek tatmın edıcı bır performans var mıdır? Objektıf olarak yanıtlar mısınız.
  • quote:

Peki mac surumlerı bulunmayan bır takım yazılımları bootcam-paralel(calısma prensıplerını bılmıyorum) uzerınden macos de stabıl kullanabılıyor muyuz,yani bu programlar bahsettıgınız wındows pencerelerınde pc de calısıldıgı gıbı stabıl mıdır yoksa mac os donanımını islere pc ye gore (wındowsda calısmasına ragmen) daha mı ıyı sunar?

Bir de grafık uygulamalarının kullanımında (autocad-photoshop gibi ) pc ıle mac arasında hakıkaten bu fıyat farkını karsılayabılecek tatmın edıcı bır performans var mıdır? Objektıf olarak yanıtlar mısınız.

Hocam siz aldınız mı Macbook? Aynı sorular benim içinde geçerli çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

Peki mac surumlerı bulunmayan bır takım yazılımları bootcam-paralel(calısma prensıplerını bılmıyorum) uzerınden macos de stabıl kullanabılıyor muyuz,yani bu programlar bahsettıgınız wındows pencerelerınde pc de calısıldıgı gıbı stabıl mıdır yoksa mac os donanımını islere pc ye gore (wındowsda calısmasına ragmen) daha mı ıyı sunar?

Henuz almadim,Apple'in tr ye girme kararini duyduktan sonra beklemek istedim,ilaveten su anki modellerin eskidigini ve en gec bu yaz sonu gibi apple in macbookpro lari en azindan dorduncu nesil islemciler ve yeni bir ekran kartiyla guncelleyecegini dusunuyorum,tabi bu iki degisiklige kesin gozuyle bakiyorum cunku yillardir bu boyle yapiliyor apple da,bunlarin yaninda bir de hic beklemedigimiz bazi guzel surprizler de gelirse macbooklara o da bonusumuz olur.Zorlu Center da acilacak olan apple store magazasini ve macbookpro ya kavusacagim o gunu buyuk bir sabirla beklemeye devam ediyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Quidditch06

quote:

Henuz almadim,Apple'in tr ye girme kararini duyduktan sonra beklemek istedim,ilaveten su anki modellerin eskidigini ve en gec bu yaz sonu gibi apple in macbookpro lari en azindan dorduncu nesil islemciler ve yeni bir ekran kartiyla guncelleyecegini dusunuyorum,tabi bu iki degisiklige kesin gozuyle bakiyorum cunku yillardir bu boyle yapiliyor apple da,bunlarin yaninda bir de hic beklemedigimiz bazi guzel surprizler de gelirse macbooklara o da bonusumuz olur.Zorlu Center da acilacak olan apple store magazasini ve macbookpro ya kavusacagim o gunu buyuk bir sabirla beklemeye devam ediyorum

Hocam durumumuz birçok yönden sizinle aynı. Bende çok kararsızım. Yazın yeni Macbook'ların çıkacağı kesin mi ki? Ben çok araştırdım fakat bulamadım da.

• bende yeni 13 inch mbp retina aldim yabancidiziizle den film izlemeye calistim ama goruntu bozuk sadece ses gelio flash player falanmi yuklemem gerekio acaba
  • kermit1654 K kullanıcısına yanıt
    sadece o siteye has bir durumsa sorun sitededir, başka yerlerdede karşılaşmışsan flash player yüklemeyi deneyebilirsin. adobe'nin sitesinden osx versiyonuna göre seçip indir
  • 15 inc retina macbook proyu ocak ayinda ABD den aldim, memnunum. Isinmasi, gurultusu olmuyordu, ta ki yazin su sicak gunlerinde league of legends oyununu kesfedene kadar... Uyunda fanlar ucuyor resmen. :) imac te boyle bir sorun olmuyor...

Sorulariniz varsa urunle ilgili cevaplayabilirim yetebildigim kadar..
  • wireless modeme reset attiktan sonra uyandıktan sonra kopmalar yaşıyorum arkadaşlar acaba şifreleme ile ilgisi var mı ki ? şuan wpa2 kişisel kullanıyorum değiştirsem mi ?

saygılar
  • Merhabalar

Ben 1 ay kadar önce pupa'dan macbook pro 13 retina 8gb ram 128 hdd modelini aldım.

Sorum şu;

- Sadece 5-10 dk'lık internet gezintisinde ekranla tuşların arasındaki o siyah yere dokunduğumda azda olsa sıcaklık hissediyorum sizce bu normal mi?

- Photoshop, Illustrator programlarını kullanırken de ısınmalar söz konusu normal mi?

- Ayrıca facebookta zaman öldürmek için oynadığım "bubble witch" oyununu açtığımda belli bir süre sora okadar çok ısınıyor ki fan çalışmaya başlıyor buda normal mi?

Yoksa ben bunu servisemi göndereyim ? :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: fiskos

Merhabalar

Ben 1 ay kadar önce pupa'dan macbook pro 13 retina 8gb ram 128 hdd modelini aldım.

Sorum şu;

- Sadece 5-10 dk'lık internet gezintisinde ekranla tuşların arasındaki o siyah yere dokunduğumda azda olsa sıcaklık hissediyorum sizce bu normal mi?

- Photoshop, Illustrator programlarını kullanırken de ısınmalar söz konusu normal mi?

- Ayrıca facebookta zaman öldürmek için oynadığım "bubble witch" oyununu açtığımda belli bir süre sora okadar çok ısınıyor ki fan çalışmaya başlıyor buda normal mi?

Yoksa ben bunu servisemi göndereyim ? :D

Uzun zamandır evde (MBP) ve işte (MBA) kullanıyorum, evdeki bilgisayarımı yeni 15" rMBP 16/256'yla değiştirdim. Macbookların, işlemci kullanan uygulamalar esnasında ısınması normaldir. Alüminyum kasa kullanılmasının sebebi de zaten bu ısıyı plastiğe göre daha iyi dağıtması ve nispeten hızlı soğutabilmesi.

Kendimi bildim bileli macbooklar pek soğuk çalışmaz zaten, o yüzden içiniz rahat olsun. Ancak sistemde kilitlenmeler ve resetlemeler oluyorsa servise göndermenizi öneririm.

Sistemin sıcaklığını ve fanların hızını menüden görmek için smcFanControl uygulamasını yükleyebilirsiniz.

• Suan macbook pro 2011 13.3 i5 8gb ram ve ssd olarak kullaniyorum retinaya gecmem performans acisindan bana negibi faydalari olur retinaya gecen arkadaslarin yorumlarini brkliyorum tesekkurler

• İyi forumlar herkese. 15'' retina mbp kullanıyorum. Cihazı alalı 1 ay oldu. 2 gün önce cihazın sol tarafından yani ekranın sol alt köşesinden bi ses geldiğini farkettim. Ufak bi cızırtı sesiydi ama rahatsız etti özellikle sessiz bi ortamda cihazır kullanırken sinirimi bozmaya başladı. Ses playstationlarda cd okurken çıkan cızırtıya benziyodu kesik kesik. İnternette baya bi araştırma yaptım ancak bi yanıt bulamadım. Ve şöyle bi sacmalık oldu, sesin devam edip etmeyecegini merak edip dota2yi açtım yüksek görüntü kalitesi full ekran parlaklıgında. Fanlar çalışmaya başlar başlamaz ses kesildi ve 3-4 saat eski haline döndü ancak sonra tekrar başladı. Şimdi ses sürekli devam ediyor. Uzun bi yazı oldu kusura bakmayın ama cevaplarınız gerçekten çok önemli teşekkür ederim şimdiden.
  • Arkadaşlar ben MacBook Pro md191 tu alacaktım 128gb ssd ve ram i 8gb yapınca retinanın fiyatını geçti 3999 oldu
    Bende 3799 almak daha mantıklı geldi.
    Birde arkadaşlar Yosemite 4 gb lik mac merde kasılıyor diyorlar, doğru mudur?
    Benim amacım sadece bul ray film izleme müzik dinleme birde ios8 ile Mac os x in uyumundan dolayı Mac almak istiyorum
    Siz olsaydınız ne yapardınız

• Yoksa direk en baz MacBook air modelini mi alayım

• quote:

Orijinalden alıntı: osmantkulu

Arkadaşlar ben MacBook Pro md191 tu alacaktım 128gb ssd ve ram i 8gb yapınca retinanın fiyatını geçti 3999 oldu
    Benim amacım sadece bul ray film izleme müzik dinleme birde ios8 ile Mac os x in uyumundan dolayı Mac almak istiyorum

MBP MD191'in tam olarak nasıl bir konfigürasyonda olduğunu bulamadım. Ancak:

1) Nasıl bir kullanıcı olursanız olun, 128GB depolama birgün yetersiz kalacaktır.

2) Bluray film izlemek için bu MBP'ya harici bir BluRay-DVD Player takacaksınız, mecburen. Neredeyse 4.000 TL alacağınız bu makine yerine iyi konfigürasyonlu 15.6" ekranlı bir laptop'u (Windows işletim sistemli) neredeyse yarı parasına alabiliyorsunuz. İşiniz film izlemek veya müzik dinlemekten ibaretse (artı internet gezinmesi) Mac'a yatırım yapmak savurganlık... (Bu kişisel düşüncem, tabi ki...)

3) Bende 4GB RAM ve Mavericks yüklü olarak gelmiş Mac Mini (2012 sonu modeli diye bilinen, 4 çekirdekli i7 işlemcili...) var ve bu makinede ağırlıklı olarak torrent'den indirme yapıyorum. Yosemite'e terfi ettikten sonra bana da biraz kasılma var gibi geldi. Elimde malzeme vardı; RAM'ları 12GB'a çıkarttım ve o kasılma varsaydığım olay artık kalmadı. Ama bu kesin bir iddia/çözüm olmayabilir ve ben yanılmış olabilirim...

Şu anda Mac veya PC olsun 4GB'lık bir platform almak artık çağ dışı sayılır bir olay, bana göre...

4) iOS8 ve Mac OS X (sadece Yosemite için geçerli) "uyumluluğu" dediğiniz olay bir ilk ama şu anda "fantazi bir oyuncak". Aynı kablosuz ağa iPhone'nunuzu ve Mac'inizi bağlı tutacaksınız, bunların birbirlerini görmesini sağlayacaksınız hand-of özelliğini devreye sokarak. Sonra da telefon etmek için ya da telefonunuza gelecek çağrıyı cevaplandırmak için Mac'i kullanacaksınız. Güzel bir oyuncak ama bi zahmet telefonunuzu yan odada değil de yanınızda tutsanız kıyamet mi kopar? Yanlış anlamayın, ben bu düzeni kurmasına kurdum da hiçbir pratik faydasını henüz göremedim.

Bilginize.

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

quote:

Orijinalden alıntı: osmantkulu

Arkadaşlar ben MacBook Pro md191 tu alacaktım 128gb ssd ve ram i 8gb yapınca retinanın fiyatını geçti 3999 oldu

MBP MD191'in tam olarak nasıl bir konfigürasyonda olduğunu bulamadım. Ancak:

1) Nasıl bir kullanıcı olursanız olun, 128GB depolama birgün yetersiz kalacaktır.

2) Bluray film izlemek için bu MBP'ya harici bir BluRay-DVD Player takacaksınız, mecburen. Neredeyse 4.000 TL alacağınız bu makine yerine iyi konfigürasyonlu 15.6" ekranlı bir laptop'u (Windows işletim sistemli) neredeyse yarı parasına alabiliyorsunuz. İşiniz film izlemek veya müzik dinlemekten ibaretse (artı internet gezinmesi) Mac'a yatırım yapmak savurganlık... (Bu kişisel düşüncem, tabi ki...)

3) Bende 4GB RAM ve Mavericks yüklü olarak gelmiş Mac Mini (2012 sonu modeli diye bilinen, 4 çekirdekli i7 işlemcili...) var ve bu makinede ağırlıklı olarak torrent'den indirme yapıyorum. Yosemite'e terfi ettikten sonra bana da biraz kasılma var gibi geldi. Elimde malzeme vardı; RAM'ları 12GB'a çıkarttım ve o kasılma varsaydığım olay artık kalmadı. Ama bu kesin bir iddia/çözüm olmayabilir ve ben yanılmış olabilirim...

Şu anda Mac veya PC olsun 4GB'lık bir platform almak artık çağ dışı sayılır bir olay, bana göre...

4) iOS8 ve Mac OS X (sadece Yosemite için geçerli) "uyumluluğu" dediğiniz olay bir ilk ama şu anda "fantazi bir oyuncak". Aynı kablosuz ağa iPhone'nunuzu ve Mac'inizi bağlı tutacaksınız, bunların birbirlerini görmesini sağlayacaksınız hand-of özelliğini devreye sokarak. Sonra da telefon etmek için ya da telefonunuza gelecek çağrıyı cevaplandırmak için Mac'i kullanacaksınız. Güzel bir oyuncak ama bi zahmet telefonunuzu yan odada değil de yanınızda tutsanız kıyamet mi kopar? Yanlış anlamayın, ben bu düzeni kurmasına kurdum da hiçbir pratik faydasını henüz göremedim.

Bilginize.

Hocam verdiğin bilgi için Sağol 4 liraya çok güzel msı ve Monster var ama ben msı alacağım
    MacBook modeli de md101 yazacağıma 191 yazmışım Yanlışlıkla

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.