Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Orijinalden alıntı: fatih_h

quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Retina MBP ile bir sorum var bilmiyorum aranızda deneyen oldu mu?

HDMI ile TV'ye bağladığınızda ve ekranları clone yaptığınızda, aynı anda TV de 1920*1080, MBP'da da 2880*1800 çözünürlük olabiliyor mu?

Teşekkürler

Aynen bunu retina sahipleri deneyebilir mi acaba ?

Denendi, mumkun degil. 2 secenek var:

TVye gore ayarla: iki ekranda da 1920x1080 cozunurluk calisir.
    Ekrana gore ayarla: 2880x1800 calisir, tvdeki goruntu tvye tam oturmaz.

Not: AirPlay ile denendi, %95 HDMI ile de aynidir.

Teşekkürler.

Bu iyi olmadı, herhalde imac 27' ve mac mini içinde geçerlidir.

Imac 27' veya mac mini+thunderbolt display alıp home cinema sistemine bağlamak isteyenler için iyi olmadı.

Sisteme sürekli bağlı olacağı için retina yerine HD kullanılacak demektir.

Bir soru daha emin olmak için,

Mac mini aynı anda HDMI'dan HD, thunderbolt bağlantısından da retina çözünürlük verebilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Mac mini aynı anda HDMI'dan HD, thunderbolt bağlantısından da retina çözünürlük verebilir mi?

Mümkün olcağını sanmıyorum ama cihazın sahipleri denerse daha iyi sonuç alınır.
  • Arkadaşlar ürünü Abd'den getiren ve üzerine kar koyarak satan bir satıcıdan alacağım. Ürünü gidip elden alacağım için bir sıkıntı yok. Ancak konuştuğumuz kadarıyla ürünün faturası yok. Toplu olarak aldıkları için tüm ürünlerin toplu faturası olduğunu bu yüzden tek tek makinelerin faturası olmadığını söylüyor. Garantisi için faturaya ihtiyaç olmadığını, dünyanın neresinde olursa olsun seri numarası ile kayıt yapıldığını ve herşeyin orada gözüktüğünü söylüyor. Bu bana sıkıntı çıkarır mı?
  • suan itibariyle retina macbook pro`mu almis bulunmaktayim. ilk yarim saatlik izlenimim yok boyle bir alet :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: REM777

Arkadaşlar ürünü Abd'den getiren ve üzerine kar koyarak satan bir satıcıdan alacağım. Ürünü gidip elden alacağım için bir sıkıntı yok. Ancak konuştuğumuz kadarıyla ürünün faturası yok. Toplu olarak aldıkları için tüm ürünlerin toplu faturası olduğunu bu yüzden tek tek makinelerin faturası olmadığını söylüyor. Garantisi için faturaya ihtiyaç olmadığını, dünyanın neresinde olursa olsun seri numarası ile kayıt yapıldığını ve herşeyin orada gözüktüğünü söylüyor. Bu bana sıkıntı çıkarır mı?

Faturaya gerek yok garanti icin, elma menusunden hakkindaya girip servis kismina bakarsaniz garanti durumunuzu ogrenebilirsiniz. Seri no yeterlidir. Hayirli olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

suan itibariyle retina macbook pro`mu almis bulunmaktayim. ilk yarim saatlik izlenimim yok boyle bir alet :)

hayırlı olsun emre inşallah bu ay içinde bende alacağım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: grafiker

quote:

suan itibariyle retina macbook pro`mu almis bulunmaktayim. ilk yarim saatlik izlenimim yok boyle bir alet :)

hayırlı olsun emre inşallah bu ay içinde bende alacağım :)

eyvallah abi sagolasin :)
  • Ah ah!... Bi biz alamdık şunu. Kim bilir nasıl güzeldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2.3 mu 2.6 olan versiyonunumu tercih etmek lazim
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkof

2.3 mu 2.6 olan versiyonunumu tercih etmek lazim

Ben grafik tasarimciyim. 2.3 aldim. Hiz konusunda soylenecek bisey yok zaten, cok memnunum. 2.6'nin bana gore en buyuk avantaji 512 ssd olmasi. Ancak arada yanilmiyorsam tr fiyatina gore 1500 tl fark var ki gozardi edilemeyecek bir rakam.
  • quote:

quote:

Ben grafik tasarimciyim. 2.3 aldim. Hiz konusunda soylenecek bisey yok zaten, cok memnunum. 2.6'nin bana gore en buyuk avantaji 512 ssd olmasi. Ancak arada yanilmiyorsam tr fiyatina gore 1500 tl fark var ki gozardi edilemeyecek bir rakam.

Ben de çok kararsızım bu konuda. 2,6 ile 2.3 arasında ciddi bir hız farkı varmı acaba? Yoksa tek fark 512 ssd mi?
    Bir de 2.3 hız olarak yeterli mi? Normal kullanım için. Kullananlar biraz bilgi verebilirmi bu konuda? Teşekkürler iyi forumlar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman8476

quote:

quote:

Ben de çok kararsızım bu konuda. 2,6 ile 2.3 arasında ciddi bir hız farkı varmı acaba? Yoksa tek fark 512 ssd mi?
    Bir de 2.3 hız olarak yeterli mi? Normal kullanım için. Kullananlar biraz bilgi verebilirmi bu konuda? Teşekkürler iyi forumlar..

kesinlikle 2.3 ghz normal kullanım için yeterli 2.3ghz ile 2.6ghz arasında %12 lik bir fark var ama video editleme falan yapmıycaksan seni çok etkilemez ama çok 2.6ghz istersen $100 daha verip upgrade edebilirsin base modeli

• quote:

Orijinalden alıntı: freeman8476

quote:

quote:

2.3 kesinlikle yeter. Ben agirlikli olarak adobe tasarim programlari kullaniyorum, akiskanligin, hizin keyfini fazlasiyla hissettiriyo calisirken.

• Almayı düşünen arkadaş olursa elimde şu modeller var.
    MC976LLA 15.4 512gb SSD i7 2.6ghz 8GB retina 5200TL
    MC975LLA 15.4 256gb SSD i7 2.3ghz 8GB retina 4300TL
    MD212LLA 13.3 128gb SSD i5 2.5ghz 8GB retina 3450TL
    Sıfır açılmamış kutularında ,düşünen olursa pm atabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mboyaci -- 15 Kasım 2012; 22:46:22 >
  • yeni mac book almayı düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar için, retina modeli yerine yeni seri prolardan alıp elimdeki ssd yi değerlendirme amaçlı dvd sürücü yerine kullanmayı dusunuyorum. bunun yanında iş yerinde eternet portu gerektiği için retina modeline sıcak bakmıyorum(her nekadar aparat ile bu mumkun olsada). Yeni seri istememin bir nedeni ise sistem özellikleri aynı olmasından dolayı retina ekranın sistemi yormasını engelleme amaçlı. Retina ekran sistemi yoruyormu ve yeni seride eski serilerde oldugu gibi superdrive ı soküp hdd takmak mumkunmu?
    tşk...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kociro

yeni mac book almayı düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar için, retina modeli yerine yeni seri prolardan alıp elimdeki ssd yi değerlendirme amaçlı dvd sürücü yerine kullanmayı dusunuyorum. bunun yanında iş yerinde eternet portu gerektiği için retina modeline sıcak bakmıyorum(her nekadar aparat ile bu mumkun olsada). Yeni seri istememin bir nedeni ise sistem özellikleri aynı olmasından dolayı retina ekranın sistemi yormasını engelleme amaçlı. Retina ekran sistemi yoruyormu ve yeni seride eski serilerde oldugu gibi superdrive ı soküp hdd takmak mumkunmu?
    tşk...

eski sürümle birebir aynı alt yapıyı kullanıyor aynı işlemleri yapabilirsin
    retina ekranın yorgunluk meselesinin ne olduğunu pek bilmiyorum ama retina ekrandan kaynaklı bir sorunla hiç karşılaşmadım

• quote:

Orijinalden alıntı: kociro

yeni mac book almayı düşünüyorum bilgisi olan arkadaşlar için, retina modeli yerine yeni seri prolardan alıp elimdeki ssd yi değerlendirme amaçlı dvd sürücü yerine kullanmayı dusunuyorum. bunun yanında iş yerinde eternet portu gerektiği için retina modeline sıcak bakmıyorum(her nekadar aparat ile bu mumkun olsada). Yeni seri istememin bir nedeni ise sistem özellikleri aynı olmasından dolayı retina ekranın sistemi yormasını engelleme amaçlı. Retina ekran sistemi yoruyormu ve yeni seride eski serilerde oldugu gibi superdrive ı soküp hdd takmak mumkunmu?
    tşk...

Bayağı bir araştırdıktan sonra mevcut sorunlardan dolayı yeni seri pro almanızı öneririm. Ve evet, super drive'ı söküp hdd/sdd takabiliyorsunuz. 2011 modeller için http://www.ifixit.com/Guide/Installing+MacBook+Pro+15-Inch+Unibody+Late+2011+Hard+Drive+Replacement/7513/1 geçerli.

Sorunlar derken neyi kastettiğimi merak ederseniz edindiğim bilgiler şu şekilde.

1. Ghosting: LG ekranlarda ghosting problemi oluyor, bir bakıma plasma televisyonlar da olduğu gibi aynı imaj uzun süre ekranda kalırsa izi kalabiliyor. Ben şahsen sorunu Mediamarkt'daki demo cihazında gördüm. Şu anda Apple forumlarında konu hakkında 395 sayfaya ulaşmış (https://discussions.apple.com/thread/4034848) bir tartışma var. İlk etapda çıkmasada bir süre kullanımdan sonra mutlaka çıkıyor. Genelde 3-4 kere cihaz değişimi yaparak Samsung ekrana ulaşmaya çalışıyorlar. http://www.techdigest.tv/2012/08/macbook_pro_wit_1.html verilen komutla ekran panelinin üreticisini görebiliyorsunuz. Ne yazık ki kutuyu açmadan anlamanın kesin bir yolu yok. Ancak genel görüs 48. haftadan sonra üretilenlerde Samsung ağırlıklı ekran geldiği yönünde. Örnek:
     Retina macbook pro kullanicilari

2. Color Tint: Bu da Samsung panellerde olan bir sorun. LG den Samsung'a geçenlerde bu sefer bundan şikayet ediyor. Diğeri kada ciddi olmasa da genel olarak bir sarı hakim renk olduğu söyleniyor. Color calibration ile biraz düzelebiliyormuş sanırım. Birde Samsunglarda ölü pixel çıkma ihtimali biraz daha fazla gibi. Örnek:

3. Peformans: Retinalar standart ekranlı cihazlarla aynı ekran kartını kullanıyor. Fakat ekranda 4 misli fazla pixel olduğu için web browsing gibi işlemlerde bile sayfaları kaydırırken sekmeler (kare sayısına bağı olarak) olabiliyor. 2011 cihazda 51 fps olan safari kaydırma hızı retinalarda 21 civarında gözüküyor. http://www.anandtech.com/show/6023/the-nextgen-macbook-pro-with-retina-display-review/8 4 gün önce çıkan yeni webkit build'in bu sorunu düzelttiği söyleniyor ancak bu henüz çok yeni, update güncelleme ile sisteme entegre edilene kadar bu sorun devam edecektir.

4. Netlik: Retina için update edilmiş applicationlarda sorun yok. Ancak update edilmemiş applicationlarda özellikle menü yazıları gibi yerlerde daha pixelli bir görüntü söz konusu. Bunu çözmek için sistemde "Open in Low Resolution Mode" diye bir opsiyon var ancak bu bile bazı applicationlarda pek işe yaramayabiliyor. Örnek:

Benim şahsi görüşüm retinalar için bir sonraki seriyi beklemenizi tavsiye ederim.

• merhaba arkadaşlar oncelıkle 15.6'' laptopumu satarak bır mac almak ıstıyorum (13.3) fakat kritik soru Air mi pro mu sadece aralarında retina ekran farkı var...
  • Ben şunu alıcağım
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/874112-REG/Apple_Z0ML_MC9765_15_4_MacBook_Pro_Notebook.html
    ama 16GB ram çok az geldi ve upgrade edilemiyormuş üzerine, MBPr lerin SSD leride buna göre yavaşmış
    http://eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/SSDAP12R480/
    içindeki 512GB ı çıkartıp bunu takarım herhalde.
    Şimdi sorucaklarım şunlar ben oldum olası herşeyi amerikadan alıyorum fakat 2 tane i7 li macbookum var ve birtanesini kazara! istanbulbilişimden aldım ve açıkça kazıklandım TR garantili ürün beklerken bildiğin prizi dahi amerikan olan ve sorunlu bir macbook çıktı (nisanda aldım bu yıl)
    sonra zaten tamiri derken bayağ uğraştım fakat performans olarak çok yavaş kalıyor ve Retina almak istiyorum illa şimdi
    B&H Photo dan getirtme imkanım var ama malesef 1 ayı bulur ordan almam buradan aynı fiyata bulabileceğim yer varmıdır 2999$ a 2 tane alırsam? verirlermi sizce önerebileceğiniz yer varmı TR'den almam için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Betfair -- 15 Aralık 2012; 0:40:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kevinsert

Ben şunu alıcağım
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/874112-REG/Apple_Z0ML_MC9765_15_4_MacBook_Pro_Notebook.html
    ama 16GB ram çok az geldi ve upgrade edilemiyormuş üzerine, MBPr lerin SSD leride buna göre yavaşmış
    http://eshop.macsales.com/item/Other%20World%20Computing/SSDAP12R480/
    içindeki 512GB ı çıkartıp bunu takarım herhalde.
    Şimdi sorucaklarım şunlar ben oldum olası herşeyi amerikadan alıyorum fakat 2 tane i7 li macbookum var ve birtanesini kazara! istanbulbilişimden aldım ve açıkça kazıklandım TR garantili ürün beklerken bildiğin prizi dahi amerikan olan ve sorunlu bir macbook çıktı (nisanda aldım bu yıl)
    sonra zaten tamiri derken bayağ uğraştım fakat performans olarak çok yavaş kalıyor ve Retina almak istiyorum illa şimdi
    B&H Photo dan getirtme imkanım var ama malesef 1 ayı bulur ordan almam buradan aynı fiyata bulabileceğim yer varmıdır 2999$ a 2 tane alırsam? verirlermi sizce önerebileceğiniz yer varmı TR'den almam için.

artı bilgisayarda geçen gün amerika fiyatına veriyordu ama şuan bitti ama mail at yardımcı olurlar türkiye garantili bilkom ürünü satıyorlar
    eğer yurtdışı olur dersen sahibinden sanalpazar gibi sitelerdeki satıcılarla konuş 2800$ civarı fiyatları var
    bunun dışında 16gb ram çok yeter ssdlerde gayet hızlı testlerine bakarsan görürsün

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.