Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5500 e bulunuyordu sanırım, o fiayt niye öyle ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: motorkiran

5500 e bulunuyordu sanırım, o fiayt niye öyle ?

Yok hocam yurtdışından gelenler belki o fiyata vardır. Yoksa bilkom 7 bin küsür tl ye satıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok özüz dilerim, ben konfigürasyona bakmamışım :)
    güzel fiyat o vakit :)
  • sonunda ben de Macbook Pro Retina'ya kavuştum. Kırk yılda bir alıyorum diye bi de gidip 2.7GHz, 16Gb ram ve 768Gb SSD'li versiyonunu aldım. Şimdilik memnunum da birşey sormak istiyorum. Mac os x'de olmazsa olmaz uygulamalar nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mene

sonunda ben de Macbook Pro Retina'ya kavuştum. Kırk yılda bir alıyorum diye bi de gidip 2.7GHz, 16Gb ram ve 768Gb SSD'li versiyonunu aldım. Şimdilik memnunum da birşey sormak istiyorum. Mac os x'de olmazsa olmaz uygulamalar nelerdir?

Ovvv naptınız hocam okadar!!.. En yüksek donanımı almışsınız. Uçurur o sizi.

• Oncelikle herkes gule gule kullansin, gercekten guzel cihaz. Benim de 5 gun once elime gecti.

Oncelikle bootcamp tarzi bir olaya girismeyin, parallels kullanin windows ihtiyaciniz varsa. Sistemlerin butunleslesmesi buyuk kolaylik, grafik performansi da ayni.

Ancak bir sorunum var.

10.8.2 ye guncellemeden once 60 fpsde cs:s oynayabiliyordum, son ayarlarda. Ancak guncellemeyle birlikte 35-40 fps dolaylarina dustu. Windows ta da acinca ayni sekilde 35-40 fps.

Ancak daha ilginc olan nvidia ekran kartiyla 35-40 fps alirken onboard intel hd 4000 ile windowsta 60 fps almam. Gfxcardstatus ile yaptim, parallels ile windowsu actim, suspendledim, nvidiadan intele gectim ve oyunu son ayarlarda 60 fps oynadim onboard kart ile, hem de sanal makinede. OSX de deneyemedim cunku grafik gucu kullanan bir program varken onboard karta gecmeme izin vermiyor.

Sorun nedir sizce? Oyun OSXd var zaten ama nvidia ekran kartiyla daha dusuk fps aliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaslar macbook retina için istanbulda case nerden bulabilirim? (Kılıf ya da çanta değil speck gibi ürünlerden bahsediyorum)

Bu arada 2.6 16gb ram 768gb ssd versiyonunu kullanıyorum. Uçuyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soulmate -- 27 Eylül 2012; 9:32:11 >
  • Sevgili arkadaşlar ben 3 gün önce getirttim spesifike edilmiş bir tip mac le çok fazla teşviki mesaim olmadı windowsa hakim olduğum gibi değilim üzerinde dolayısıyle ince ayarları dikkat edilmesi gereken hususları olmazsa olmazları ve herhangi bi sorununa anında müdahele edebilme gibi seçeneklerden biraz yoksunum ben iş gereği aldım özellikler de 2.7 turboboost i7 - intel hd graphics 512 mb ve nvidia kepler mimarisinin son şaheseri gt650m gddr5 1gb gpu - 16gb ddr3 1600mhz ram ve ek olarak 256 gb ssd flash önizlemelerimde retina ekranın gerçekten hayran bırakıcı bir görüntüsü var karşılıklı bi akşam yemeğine çıkıp yüzüne bakmaya doyamıyacağınız kadar güzel bi bayana bakmak gibi diyebilirim incelik olayındaysa gerçekten eski kasanın yarısı kadar bi inceliği var optik okuyucu yok bildiğiniz üzere Hız konusunda ise tam bir yüklenme yapamadım bilgisayara ancak şöyle diyebilirm ki ofiste ki imacın 1 saatte kurduğu adobe master serisinin tamamını 26 dk da kurdu şaşıp kaldık aynı anda 11 sekmeli safari-3 proje açıkps en az 20 sayfa açık illustrator ve bir 56 syfalık dergi açık olan indesign la birlikte after effecti rahatça kullanabiliyordum daha usta arkadaşlar var ise onlara danışacağım tek şey menü animasyonlarında olan takılma ile ilgili başka hiç bi animasyonda olmamakla beraber bu ekranı büyüt düğmesine basıldığında hiç birşey açık olmasa bile ekran büyürken o animasyon takılarak büyüyor tam anlam veremedim yazılımsal bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum çünkü iş yaparken ki performansı hoşuma gitti ama o başlıktaki + ya basıp ekran büyüynce gıcık oluyorum takılmaya nedenini de anlıyamadım daha usta arkadaşların fikirleri varsa dinlemeye hazırım ve söylediğim gibi windows kadar hakim değilim macosx e ama dolayısıyle bilgisayarı kasmamak gereksiz şeylerden kurtarmak için grafik adına çeşitli ayarlar veya programlar varsa bilmek isterim ve windowsdaki alt+tab olayını da bunda anlıyamadım cmd+tab diyoruz tamam program listesi açılıyo ama geçiş yapmak için seçim yaptığımda ekrana o program gelmiyo işte bilmek lazım belki bir arıza belki bir ince ayar sağlıcakla kalın sormak istediklerinizi sorabiirsiniz

• Bir arkadaş da grafik kartları arasında geçiş sağladığını söylemiş bunları biz seçebiliyormuyuz yoksa kendi mi seçiyor mesela ben ilk kutusundan çıkarttığımda inteli kullanıyordu 512 mb intel hd graphics yazıyordu hatta inteli bilmiyordum olduğunda hadi ya yanlış model gelmiş diye bi an kriz yaşadım sonra kurcaladım kurcaladım ekranlar da nvida yı görünce rahatladım ama değiştirmeyi bulamadım bilmediğim için tabiki ama bi ara başka bi baktığımda da kendisi nvidia ya geçmiş ve onu kullanıyorum bi süredir hiç inteli görmüyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim çünkü ilk açtığımda bu menü büyütme takılması olmuyordu intelde nvidia ya geçtikten sonra oldu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: toral

Bir arkadaş da grafik kartları arasında geçiş sağladığını söylemiş bunları biz seçebiliyormuyuz yoksa kendi mi seçiyor mesela ben ilk kutusundan çıkarttığımda inteli kullanıyordu 512 mb intel hd graphics yazıyordu hatta inteli bilmiyordum olduğunda hadi ya yanlış model gelmiş diye bi an kriz yaşadım sonra kurcaladım kurcaladım ekranlar da nvida yı görünce rahatladım ama değiştirmeyi bulamadım bilmediğim için tabiki ama bi ara başka bi baktığımda da kendisi nvidia ya geçmiş ve onu kullanıyorum bi süredir hiç inteli görmüyorum bu konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim çünkü ilk açtığımda bu menü büyütme takılması olmuyordu intelde nvidia ya geçtikten sonra oldu sanırım

Gfxcardstatus programini yuklerseniz kolayca hangi ekran karti kullaniliyor gorebilirsiniz ve kartlar arasi gecis yapabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ne söylesem nereden başlasam bilemiyorum açıkçası Retina Ekran Macbook Pro'ya geçtiğimden beri sinirlerimde gözle görülür bir rahatlama olduğunu söyleyebilirim .Kesinlikle ama kesinlikle OS X Mountain Lion Windoze'dan çok daha stabil ve hızlı.Uygulamanın üzerine tıkladığınız anda uygulama açılıyor ve Windows gibi gereksiz sorular sormuyor ki hemen hemen herkes windows'un kızlardan bile daha fazla trip attığını bilir .Retina ekrana zaten diyecek bir şey yok.Görüntü çok daha canlı ve net.Özellikle küçük fontlu yazıları okurken retina ekranın çok kolaylık sağladığını düşünmekteyim.Açıkçası çok daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü görüşlerimi bu forumda birçok konuda açıklamıştım.

Bunun dışında önceki postlarda sorulmuş dosya/klasörler için kes-yapıştır işlemi nasıl yapılır diye fakat net bir cevap yazılmamış o yüzden hemen açıklayayım
    Kes-Yapıştır işlemi Windows'tan farklı işliyor Mac'de.Farketmişsinizdir ki cmd+x ve cmd+v kombinasyonları bir işe yaramıyor.Uzatmadan hemen söyleyeyim dosyayı (veya klasörü seçtikten sonra cmd+c ile dosyayı kopyalıyoruz ve daha sonra cmd+alt+v tuşlarına bastığımızda OS X bunu kesme işlemi olarak algılıyor ve böylece kes-yapıştır yapmış oluyoruz.

• quote:

Bir arkadaş da grafik kartları arasında geçiş sağladığını söylemiş bunları biz seçebiliyormuyuz yoksa kendi mi seçiyor

sen ayarlamadıysan kendisi seçer, makinanın o sıradaki ihtiyacına göre
    quote:

değiştirmeyi bulamadım, ilk açtığımda bu menü büyütme takılması olmuyordu intelde nvidia ya geçtikten sonra oldu sanırım

bahsettiğin takılmanın nvidia yada intelle bir alakası yok. ama kartları değiştirmek istiyorsan energy saver(güç seçenekleri oluyor herhalde türkçesi) bölümündeki automatic graphics switching'i kapattığında sürekli harici ekran kartını kullanır makinan

Retina macbook pro kullanicilari

• Sonunda bende macbook pro retina aldım.İlk defa kullanıyorum mac ama çok beğendim özellikle ekran ve malzeme kalitesini.Ama şöyle bir sorun var .Ben 2.3 ghz olanını aldım ama bu mac hakkında ya baktığımda 2.6 ghz yazıyor geri kalan normal 2.3 te olması gerektiği gibi 256 gbyt ssd vs.Nasıl oluyor anlamadım.Yazılım os x lion 10.7.4 ama mountain lion yüklicem.Birşey bilen varsa yazarsa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 5 Ekim 2012; 4:11:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Sonunda bende macbook pro retina aldım.İlk defa kullanıyorum mac ama çok beğendim özellikle ekran ve malzeme kalitesini.Ama şöyle bir sorun var .Ben 2.3 ghz olanını aldım ama bu mac hakkında ya baktığımda 2.6 ghz yazıyor geri kalan normal 2.3 te olması gerektiği gibi 256 gbyt ssd vs.Nasıl oluyor anlamadım.Yazılım os x lion 10.7.4 ama mountain lion yüklicem.Birşey bilen varsa yazarsa sevinirim.

ilginç ama kötü birşey değil applenın bir hatası olabilir
    ayrıca 2.6ghz lık modeller 256gb ssd geliyorda olabilir apple store kapalı olduğu için emin olamadım ürünü nerden kaça aldıız?
  • standart versiyonda 2.3ghz var; 2.6ghz ve 2.7ghz olanları ek ücretle alınan konfigürasyonlar

• quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Sonunda bende macbook pro retina aldım.İlk defa kullanıyorum mac ama çok beğendim özellikle ekran ve malzeme kalitesini.Ama şöyle bir sorun var .Ben 2.3 ghz olanını aldım ama bu mac hakkında ya baktığımda 2.6 ghz yazıyor geri kalan normal 2.3 te olması gerektiği gibi 256 gbyt ssd vs.Nasıl oluyor anlamadım.Yazılım os x lion 10.7.4 ama mountain lion yüklicem.Birşey bilen varsa yazarsa sevinirim.

ilginç ama kötü birşey değil applenın bir hatası olabilir
    ayrıca 2.6ghz lık modeller 256gb ssd geliyorda olabilir apple store kapalı olduğu için emin olamadım ürünü nerden kaça aldıız?

Amerikadan getiren birinden aldım 2350 dolara faturasınıda verdi 2199 ve yüzde 6 eklenince 2330 dolara almış apple store dan.kutudada 2.3 yazıyor ama pcden baktığımda 2.6 .seri numaralarındada sorun yok pc sıfır anlamadım gitti

• bir resim çek bizde bakalım

• Resmi yükleyemedim site hata veriyor bende böyle koyuyorum. http://c1210.hizliresim.com/12/5/dp001.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 5 Ekim 2012; 15:27:07 >
  • noktaya virgüle pek dikkat etmem, ama internette bakıyorum pek virgüllü gözükmüyor bunlar

• İlk bu mac hakkındadan baktığımda noktalı ama daha fazla bilgi ye tıklayıp genişlediğinde virgül oluyor.Onun bir sorun olduğunu zannetmiyorum ama 2.6 olması meraklandırdı beni.Seri numarasınıda kontrol ettim apple sitesinden cihaz görünüyor ve fatura ile bilgiler aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -tayfun- -- 5 Ekim 2012; 15:58:18 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.