Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CThirty

Arkadaşlar merhaba,

Batarya ömrü için en iyi kullanım nasıl olmalı? Prize takma şansımız olduğunda sürekli takılı olarak mı kullanmalıyım?

http://www.sihirlielma.com/2011/01/04/macbookumuzun-pil-omrunu-uzatmak/

Buradaki bilgileri okuyabilirsiniz hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1 haftadır kullanıyorum ve daha önce mac kullanmadım. Program geliştirmek için aldım, almışken iyi bir şey alayım dedim. Genelde ghosting ve sarı ekran sorulmuş. Ekran parlaklığı ayarı ile alakalı olabilir ama ekranda sarılık fark etmedim. Yada fark edemeyeceğim kadar az. Ghost problemi ilede henüz karşılaşmadım. Hatta gri duvar kağıtlarında daha belli oluyormuş dediler ama hala göremedim. Diğer macler ne kadar ısınıyor bilmiyorum ama bu dizlerimi yakmaya yetiyor. Anlam veremediğim wi-fi kopmaları var. Modem değiştim ama ara ara kopmaya devam ediyor. Şarj olarak 7 saatin üzerinde kullandım ama Mountain Lion ile birlikte bu süre biraz düştü. Genel olarak performansından memnunum ama HTML sayfalarda oldukça kasıyor. Çok enteresan Ipadimde 30+ frame ile çok rahat oynayan html5 sitem, macbookda 20 - 24 fps civarında oynuyor. html sayfalarında hafifi takılmalar oluyor. Almadan önce Elektro World'de test etmiştim cihazları onlarda da vardı. Satıştakiler bana demo sürümün yüklü olduğunu ve bu nedenle olabileceğini söylediler. Heleki default gelen ekran çözünürlüğünü iyice yükseltirseniz baya bir performans kaybediyor web sayfalarında. Hatta bu sebep ile servis kapısını tıklamayı dahi düşünüyorum. PhotoShop, Flash gibi Adobe programlarında oldukça stabil çalışıyor, tek eksiği bir retina güncellemesi. Birde benden de kaynaklı olabilir emin değilim. Android Emülatörü gerçek anlamda can çekişiyor. Emülatör, windows laptop ve masaüstünde görmediğim kadar yavaş. SSD var üzerinde zaten, şu kadar hızlı bu kadar hızlı dememe gerek yok. Soru soran arkadaşlardan biri Flash ile akalı bir şey sormuş. SWF'leri nedense windows'a göre daha yavaş oynatıyor ve flashlarda çok gereksiz bir anti-alias kullanıyor. Yavaşlıktaki neden bu olabilir. Çok fazla bozuyor flash içerisinde ki yazıları. Buda yine Adobe'nin retina güncellemesi ile olsa gerek.
    Soracak olursanız o kadar parayı hak ediyor mu diye, bir tek ekran yüzünden eder diyebilirim ama aynı performansın daha iyisini aynı para ile kat be kat yakalayabileceğinizide unutmayın derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: selimunati

1 haftadır kullanıyorum ve daha önce mac kullanmadım. Program geliştirmek için aldım, almışken iyi bir şey alayım dedim. Genelde ghosting ve sarı ekran sorulmuş. Ekran parlaklığı ayarı ile alakalı olabilir ama ekranda sarılık fark etmedim. Yada fark edemeyeceğim kadar az. Ghost problemi ilede henüz karşılaşmadım. Hatta gri duvar kağıtlarında daha belli oluyormuş dediler ama hala göremedim. Diğer macler ne kadar ısınıyor bilmiyorum ama bu dizlerimi yakmaya yetiyor. Anlam veremediğim wi-fi kopmaları var. Modem değiştim ama ara ara kopmaya devam ediyor. Şarj olarak 7 saatin üzerinde kullandım ama Mountain Lion ile birlikte bu süre biraz düştü. Genel olarak performansından memnunum ama HTML sayfalarda oldukça kasıyor. Çok enteresan Ipadimde 30+ frame ile çok rahat oynayan html5 sitem, macbookda 20 - 24 fps civarında oynuyor. html sayfalarında hafifi takılmalar oluyor. Almadan önce Elektro World'de test etmiştim cihazları onlarda da vardı. Satıştakiler bana demo sürümün yüklü olduğunu ve bu nedenle olabileceğini söylediler. Heleki default gelen ekran çözünürlüğünü iyice yükseltirseniz baya bir performans kaybediyor web sayfalarında. Hatta bu sebep ile servis kapısını tıklamayı dahi düşünüyorum. PhotoShop, Flash gibi Adobe programlarında oldukça stabil çalışıyor, tek eksiği bir retina güncellemesi. Birde benden de kaynaklı olabilir emin değilim. Android Emülatörü gerçek anlamda can çekişiyor. Emülatör, windows laptop ve masaüstünde görmediğim kadar yavaş. SSD var üzerinde zaten, şu kadar hızlı bu kadar hızlı dememe gerek yok. Soru soran arkadaşlardan biri Flash ile akalı bir şey sormuş. SWF'leri nedense windows'a göre daha yavaş oynatıyor ve flashlarda çok gereksiz bir anti-alias kullanıyor. Yavaşlıktaki neden bu olabilir. Çok fazla bozuyor flash içerisinde ki yazıları. Buda yine Adobe'nin retina güncellemesi ile olsa gerek.
    Soracak olursanız o kadar parayı hak ediyor mu diye, bir tek ekran yüzünden eder diyebilirim ama aynı performansın daha iyisini aynı para ile kat be kat yakalayabileceğinizide unutmayın derim.

öncelikle hayırlı olsun iyi günlerde kullan
    her macbook da ghosting ve sarı ekran yok belli bir dönemde üretilenlerde olmuş onlarıda apple değiştirdi eğer böyle bir sorun olursa servise git
    bendede wifi kopması oluyor ama dns kullanırken oluyor onun dışında kopma yaşamadım
    dizlerimi yakıcak kadar olmasada bendede ısınma var ama şu havalarda normal gibi kışın bu kadar olmaz diye düşünüyorum
    ml ile batarya süresi azaldı ama 10.8.1 ile arttı ortalama parlaklıkta 6 saati rahat buluyor normalde 4 falandı 10.8.2 ile dahada artar diye düşünüyorum
    safaride flash uygulamalarda yavaşlık var bu nedenle chrome kullanmanı tavsiye ederim ben chrome kullanıyorum windows pc ye göre bir fark görmüyorum
    safaride de chromeda da html5 de takılma yaşamadım ama fps olarak bakmadım
    android emülatörde neden öyle oluyor bilmiyorum ama bazı uygulamalarda sorunlar oluyor ml de özellikle uyum sürecinde olduğu için

• arkadaşlar geçen gün retina macbook pro SSD performansını ölçen bir yazılım yükledim pupadaki teşhir cihazına.

yazma 180mb/sn okumada 200 mb/sn civarında görünüyordu. acaba gerçekten bu kadar düşük mü bu hız yoksa teşhir cihazının özellikleri kırpılmış mı??

deneyip ss koyabilen olursa çok makbule geçer.
  • apple son 1-2 senedir ürettiği macbook pro lardaki ısınma sorununu bir türlü çözemedi. sağlığı tehdit edecek düzeyde ısınıyor cihaz kim ne derse desin. Bu ısınma perf. anlamında da sorunlar çıkarabiliyor.

işletim sistemi anlamında da maalesef en azından bir snow leo. perf. beklerdim moun. lion da ama lionda ki sorunlar hala devam ediyor bana göre. Zaman zaman gereksiz yere kasmalar yaşatıyor sistem. Bu bazen basit bir flash videoda oluyor , bazende basit bir web sayfasında. ama yeri geldiğinde ağır eding işlemlerinde de aşırı perf. gösterebiliyor. Bu kararsızlığı çözebilmiş değilim. standart bir perf. vermiyor sanki sistem. Acaba diyorum bu son serilerdeki intel işlemcileri dengesiz mi çalışıyor, turbo boost zamansız mı çalışıyor. yine ekran kartı geçişlerini mi sistem ayarlayamıyor. var bir şeyler ama çözemedim. Anlayan beri gelsin. Niye snow daki stabil perf. alamıyoruz bu çok gelişmiş(!) cihazlarda?

• quote:

Orijinalden alıntı: carman1tr

arkadaşlar geçen gün retina macbook pro SSD performansını ölçen bir yazılım yükledim pupadaki teşhir cihazına.

yazma 180mb/sn okumada 200 mb/sn civarında görünüyordu. acaba gerçekten bu kadar düşük mü bu hız yoksa teşhir cihazının özellikleri kırpılmış mı??

Ben saturnde denemiştim almadan önce aynı değerleri görüyordum pupadakinde bir sorun olabilir
     Retina macbook pro kullanicilari

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treko -- 28 Ağustos 2012; 13:37:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

arkadaşlar geçen gün retina macbook pro SSD performansını ölçen bir yazılım yükledim pupadaki teşhir cihazına.

Ben saturnde denemiştim almadan önce aynı değerleri görüyordum pupadakinde bir sorun olabilir

sanırım pupadakinde sorun. internette aratınca sizin koyduğunuz sonuçla aynı değerler çıkıyor ve değerler iyi. sata3 hızının sınırlarına ulaşmış neredeyse...
    peki bunların kontrolcüsü sandforce mi yoksa marvell mi?? o yazıyor mu sistem bilgilerinde??

• merhaba arkadaslar. Elime windows kurmam icin bir macbook pro geldi hicbir bilgim yoktu arastirdim vmware fusion araciligi ile win 7 kurdum ardindan boot camp i kesfettim ve partiton ayirip win7 kurdum. ancak windows driverlarini ayarlayamadim. elimde mac os x lion cd si yok o yuzden onu kullanamiyorum dolayisi ile tek paket halinde elimdeki win7 icin driverlari nasil temin edebilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzy-tr

merhaba arkadaslar. Elime windows kurmam icin bir macbook pro geldi hicbir bilgim yoktu arastirdim vmware fusion araciligi ile win 7 kurdum ardindan boot camp i kesfettim ve partiton ayirip win7 kurdum. ancak windows driverlarini ayarlayamadim. elimde mac os x lion cd si yok o yuzden onu kullanamiyorum dolayisi ile tek paket halinde elimdeki win7 icin driverlari nasil temin edebilirim ?

bootcamp menüsünde "en son windows destek yazılımını Appledan indir kutusunu işaretleyip bir flash disk takın ve ona yönlendirme yapın. gerekli tüm driverlar kurulur. sonra da onları windows açıkken setup.exe dosyasıyla kurun.

• 2 ekran üreticisi var bunlardan en sorunlusu LG üretimi ekranlar. Sarımtırak (yellow tint) ve ghosting sorunu LG üretimi ekranlarda çok fazla. Aynı şekilde SSD' de Samsung'un SSD'leri diğer üreticilere göre daha hızlı. Amerika'da tüketiciler 7 gün içinde en ufak bir sorunu bahane edip iadeye verebiliyor ama Türkiye'de böyle birşey tabiki söz konusu değil. Kısa ve öz: 5000tl+ verdiğiniz cihazda ghosting yada yellow tint sorunu çıkarsa ve değiştirmezlerse hayata küsersiniz : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesut -- 31 Ağustos 2012; 1:56:34 >
  • elimde istanbulda retina macbook pro lar mevcut
    sifir acilmamis hemen teslim , ilgililer mail ile ulasabilirler

ucuz@mac.com msn+email

15-inç 2.3 GHz Retina MC975LL/A
    2.3GHz quad-core Intel Core i7
    Turbo Boost up to 3.3GHz
    8 GB 1600MHz memory
    256GB flash storage
    Intel HD Graphics 4000
    NVIDIA GeForce GT 650M 1GB
    2399 USD (2199)

15-inç 2.6 GHz Retina MC976LL/A
    2.6GHz quad-core Intel Core i7
    Turbo Boost up to 3.3GHz
    8 GB 1600MHz memory
    512GB flash storage
    Intel HD Graphics 4000
    2999 USD (2799)

15-inç 2.7 GHz Retina MC831LL/A
    2.7GHz quad-core Intel Core i7
    Turbo Boost up to 3.7GHz
    16 GB 1600MHz memory
    768GB flash storage
    Intel HD Graphics 4000
    4099 USD (3750 apple fiyati)

• quote:

bootcamp menüsünde "en son windows destek yazılımını Appledan indir kutusunu işaretleyip bir flash disk takın ve ona yönlendirme yapın. gerekli tüm driverlar kurulur. sonra da onları windows açıkken setup.exe dosyasıyla kurun.

teşekkürler yardım için işe yaradı.
  • Premium Reseller'da yaklaşık 1 saat kurcaladım makineyi. Anlatılmaz yaşanır denilir cinsten adeta. Yalnız fiyatı şu an için alınacak düzeyde değil. ABD fiyatına göre en az 1500 TL fiyat farkı var. Artısı TR adaptör ve klavye. Fiyatının 4500 TL civarında olması lazım. 2013 yazında bile bu fiyata düşeceğini pek sanmıyorum. Çünkü eski modelleri bile yüksek. ABD'den almak için de nakit lazım. O da ayrı bir dert.

Neyse biraz zaman daha geçsin. En azından firmalar taksiti peşin fiyatına yaparlar.
  • Bu fotoğrafa her baktığımda kendi monitörüm de neymiş diyorum.

• Elimde 2,6 ghz 8gb ram 512 gb ssd olan modeli var.1 Ağustostan beri kullanıyorum.Performans olarak pil ömrü olarak hafiflik olarak makine mükemmel.Gerçekten işlemcininde ram’inde ssd diskinde artıları çok belirgin.Yazılımların açılması ve çalıştırılması mükemmel.Mesela itunes ve iphoto yazılımlarım çok yüklü,daha önce kullandığım macbook pro 2,2 ghz işlemci 4 gb ram 750 gb hdd mountain lion yüklü olan 17 inch makinada bu yazılımlar ikona tıkladıktan bir süre sonra açılıyor,retinada ise neredeyse ikona tıklamakla aynı anda açılıyor,makinanın açılış kapanış hızlarıda çok iyi.Yalnız makinayı aldığımda lion yüklü idi ve işlemler bu şekilde olmuyordu,mountain lion yükledikten sonra takır takır çalışmaya baladı.Macbook pro retina bariz bir şekilde mountain lion için yapılmış,mountain lion’da retina için yapılmış.Ne ekranda sararma ne gölgelenme hiçbiri yok.Yoğun kullanımda bile bacaklarımı yakacak kadar ısınmıyor kesinlikle.Sadece ağır oyunlar oynarken klavyenin üst tarafı belirgin ısınıyor,ki bu bir negatiflik değil bence. Pil ömrü gerçekten çok iyi, Apple'ın söylediği gibi wifi ile safari kullanarak internette istediğim şekilde gezerek-okuyarak 7-7,5 saat rahat kullanıyorum. Bence makine mükemmel olmuş ve mountain lion ile bütünleşmiş.

• Elimde 2,6 ghz 8gb ram 512 gb ssd olan modeli var.1 Ağustostan beri kullanıyorum.Performans olarak pil ömrü olarak hafiflik olarak makine mükemmel.Gerçekten işlemcininde ram’inde ssd diskinde artıları çok belirgin.Yazılımların açılması ve çalıştırılması mükemmel.Mesela itunes ve iphoto yazılımlarım çok yüklü,daha önce kullandığım macbook pro 2,2 ghz işlemci 4 gb ram 750 gb hdd mountain lion yüklü olan 17 inch makinada bu yazılımlar ikona tıkladıktan bir süre sonra açılıyor,retinada ise neredeyse ikona tıklamakla aynı anda açılıyor,makinanın açılış kapanış hızlarıda çok iyi.Yalnız makinayı aldığımda lion yüklü idi ve işlemler bu şekilde olmuyordu,mountain lion yükledikten sonra takır takır çalışmaya baladı.Macbook pro retina bariz bir şekilde mountain lion için yapılmış,mountain lion’da retina için yapılmış.Ne ekranda sararma ne gölgelenme hiçbiri yok.Yoğun kullanımda bile bacaklarımı yakacak kadar ısınmıyor kesinlikle.Sadece ağır oyunlar oynarken klavyenin üst tarafı belirgin ısınıyor,ki bu bir negatiflik değil bence. Pil ömrü gerçekten çok iyi, Apple'ın söylediği gibi wifi ile safari kullanarak internette istediğim şekilde gezerek-okuyarak 7-7,5 saat rahat kullanıyorum. Bence makine mükemmel olmuş ve mountain lion ile bütünleşmiş.

• Herkese merhaba.Ben daha önce macbook kullanmadım ve yeni macbook pro retina almaya karar verdim.2350 dolara buldum peşin fiyat.Sizce almalımıyım yoksa biraz daha uygun fiyata bulabilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Herkese merhaba.Ben daha önce macbook kullanmadım ve yeni macbook pro retina almaya karar verdim.2350 dolara buldum peşin fiyat.Sizce almalımıyım yoksa biraz daha uygun fiyata bulabilirmiyim.

fiyat olarak çok iyi hocam zaten abd fiyatı 2200 dolar
    ayrıca ilk kez mac kullanmaktan çekinme bende ilk kez mac'e geçtim hayatım kolaylaştı artık bilgisayar kullanmak eziyet değil 15 sn'de açılıyor,1-2sn'de kapanıyor takılma,yavaşlama yok ne yapmak istersem rahat rahat yapıyorum.Alışması 1-2 gün,trackpad ise bir mucize mouse kullanmak zor geliyor artık geçen PES oynamak için bootcamp yaptım sinirden elim ayağım titredi o kadar sene eziyet çekmişim

• quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Orijinalden alıntı: -tayfun-

Herkese merhaba.Ben daha önce macbook kullanmadım ve yeni macbook pro retina almaya karar verdim.2350 dolara buldum peşin fiyat.Sizce almalımıyım yoksa biraz daha uygun fiyata bulabilirmiyim.

fiyat olarak çok iyi hocam zaten abd fiyatı 2200 dolar
    ayrıca ilk kez mac kullanmaktan çekinme bende ilk kez mac'e geçtim hayatım kolaylaştı artık bilgisayar kullanmak eziyet değil 15 sn'de açılıyor,1-2sn'de kapanıyor takılma,yavaşlama yok ne yapmak istersem rahat rahat yapıyorum.Alışması 1-2 gün,trackpad ise bir mucize mouse kullanmak zor geliyor artık geçen PES oynamak için bootcamp yaptım sinirden elim ayağım titredi o kadar sene eziyet çekmişim

Teşekkürler.Bende aynı şeyleri düşündüğümden alacam zaten.1 hafta içinde alırım.İşallah kısa sürede alışırım kullanımına.

• Ben de 2.6 ghz. 512gb ve 8 gb ram olan retina display modelden almak istiyorum bikomun özel müşterisi 5900 tl ye getirecek aynı fiyattan bana verecek hatta yapabilirsem özel indirim yapıp 5500 tl ye bana satacağını söylüyor. Bu fiyat iyi mi sizce? Yani 5900 tl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.