Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: soulmate

quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: treko

quote:

Evet arkadaslar kararımı veriyorum gibi. Su an tatildeyim ve çokça düşündüm, Türkiye'den almaya karar verdim. Ağustos basında siparişimi veriyorum. Zaten 1 - 1.5 ay sonra elimde olacak herhalde. Bu arada en önemli sebebi taksit oldu. Banka kredisi işine girmek istemedim. Burada temiz temiz öderiz kartla. Tek sıkıntım eski bilgisayarım kaldı elimde. Eskiden Bilkom alırdı bilgisayarı ama simdi alamayacaklarını söylediler. Ben de satışa çıkarıyorum. Umarım bu 1 1.5 aylık süre içerisinde satılır. Belki simdi 17'' degere binmiştir. Nasıl olsa artık yok ürün grubunda.

Önerileri olan tüm arkadaslara teşekkürler!

Kredidense taksit daha mantıklı hayırlı olsun paykom var onlar mac alıyor istersen arayıp bir görüş belki anlaşırsınız

Paykoma bakayım. Umarım öldürmez bilgisayarı. Gerçi piyasayı da bilmiyorum ama (yardımcı olabilirseniz sevinirim) deneyelim bakalım ne diyecekler.

ürünün özelliklerini ve durumun nedir?

The MacBook Pro "Core 2 Duo" 2.8 17" (Mid-2009) features a 45 nm "Penryn" 2.8 GHz Intel "Core 2 Duo" processor (T9600), with two independent processor "cores" on a single silicon chip, a 6 MB shared "on chip" level 2 cache, a 1066 MHz frontside bus, 4 GB of 1066 MHz DDR3 SDRAM (PC3-8500) installed in pairs (two 2 GB modules), a 500 GB Serial ATA (5400 RPM) hard drive, an 8X DL "SuperDrive", dual graphics processors -- a NVIDIA GeForce 9600M GT with 512 MB of dedicated GDDR3 SDRAM and a NVIDIA GeForce 9400M with 256 MB of DDR3 SDRAM shared with main memory, integrated iSight, and an LED-backlit 17.0" widescreen TFT active-matrix "glossy"

Özellikleri bir siteden buldum.(Genel olarak biliyordum ama ekran kartını hatirlayamadim) Ama model bu, Mid 2009 17". Aldığımda ekstra bir yıl garanti yaptırmıştım artı bilgisayardan (Apple Kanyon) o yüzden Eylül'e kadar garantisi var. Çalısmasında kozmetiginde sorun yok. İcerisinde Lion yüklü, Mountain Lion destegi de alacak. Amerika'da hard disk i sorun çıkardı Apple Store da değiştirildi. (Faturası var,tutanağıyla) pili iyi durumda. iStats Pro'da cycle ve saglık degerleri yazıyordu ama yanımda degil bilgisayarım.

Piyasada çok yaygın degil 17" o yüzden fiyat bicemedim.

2500-3000 tl arası bir fiyata satabilirsin bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O zaman duyuruyorum buradan da; satılık MacBook Pro. 17'' özellikleri konuştuğumuz gibi. Fiyatı da 2500tl. Pmden ulaşabilirsiniz.

Saka bi yana tatil dönüşü gideyim sahibindene gittigidiyora turkmac e ilanlarımı acayım. Fotoğraf da koyarım hem.

Hocam sagol, bakalım satılacak mı?!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerdeyse 20-25 gündür kullanıyorum. Eski bir mac kullanıcısıyım. Ayrıca evimde imac, cebimde iphone, çantamda da ipad var. Retina almadan önce i7 2.7 işlemcili 13inc macbook pro kullanıyordum. Bunları neden yazdım. Şunun için mac'e hiç yabancı olmayan birisi olduğunu belirtmek istiyorum. Eski mac'den en önemli farkının bence ssd hdd kullanması ki performansı en belirgin bir hale getirmiş. retina ekran ile ilgili bir problem yaşıyorum oda mesleki, grafik tasarımcıyım adobe ürünlerinde her obje lırık kırık görsteriyor. bunun çözümü adobenin ürünlerinde güncelleme yapması ama malesef kısa zamanda böyle bir şey görünmüyor. Hava alması için çok fazla boşluk kullanmışlar eski ısınmanın önüne geçmişler diybilirim. Tek sorun olarak batarya sorunu görüyorum. Çünkü batarya en ful halinde kabloyu çektiğinizde 4:30 kalan süre yazıyor ama eski mac book prom çok ama çok iyiydi. Bu soru yabancı sitelerde gördüm anladığım kadarı ile bu mountain lion ile alakalı olduğu yakında çıkacak güncelleme ile bu sorunun giderilebileceğini okudum. şimdilik bu kadar

• Retina macbook proyu inceleme fırsatım oldu, mediamark getirmiş teşhire koymuş 2.6ghz olan modelden. İnceliği vs güzel ama ekranda ghost problemi dikkatimi çekti. 2011 15"early mbp dan 2.3ghz lik retinaya geçiş yapmayı düşünüyordum ancak şimdi değer mi değmez mi bilemiyorum. Geçiş yapmış birisi varsa bunu değerlendirebilirse güzel olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

Retina macbook proyu inceleme fırsatım oldu, mediamark getirmiş teşhire koymuş 2.6ghz olan modelden. İnceliği vs güzel ama ekranda ghost problemi dikkatimi çekti. 2011 15"early mbp dan 2.3ghz lik retinaya geçiş yapmayı düşünüyordum ancak şimdi değer mi değmez mi bilemiyorum. Geçiş yapmış birisi varsa bunu değerlendirebilirse güzel olur.

bende 2.3ghz lık modeli var yaklaşık 15 gün oldu alalı en çok korktuğum ghosting olayıydı ama şuana kadar ne ghosting nede başka bir sorunla karşılaştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinali

1 haftadir kullanyorum sorusu olan sorabilir.

ilk yorumlarim.

mukemmel ekran ))

mukemmel pil omru.

daha bir cok yazilim uyumlu degil ama mesela bugun chrome buldum ozel grafik destekli.

tek simdiye kadar gordugum eksisi klavyenin ust kismi isinyor belli bir sure sonra oyun falan oynarken.

daha once hic mac kullanmadim yavas yavas alisyorum.

Klavyenin üst kısmı yani ekranla klavyenin arasında kalan kısım her modelinde ısınıyor. Tüm hava çıkışı orada olduğu için olabilir.
  • Eylül başına kadar bekleyeceğim. 17'' modeli çıkarsa direk onu alacağım. 17' çıkıp çıkmayacağı hakkında bir bilgisi olan varmı
  • ben de alıcaktım ama fiyatı için babam almadı peki ya acaba eski model pro mu alsam yoksa air mı alsam sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Eylül başına kadar bekleyeceğim. 17'' modeli çıkarsa direk onu alacağım. 17' çıkıp çıkmayacağı hakkında bir bilgisi olan varmı

cıkmayacağı konusunda cok ciddi konular dönmekte.

13 için retina destegi geleceği soyleniyor sonbaharda.

17 çıkmamasının sebebide , 17 nin mobilite konusundaki sorunu nedeniyle , insanların daha kücük modellere yönelmesi ve pazarının sınırlı olması. ayrıca retina display olayıylada , 15" te ve çıkarsada 13" te çok yüksek cozunulurge sahip olundugundan dolayı 17lere ihtiyaç duyulmayacağı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavi_siyah

fiyatları biraz uçuk deil mi

http://pcdepo.com/apple-mbookpro-mc976tu-a-notebook-urun8228.html

ucuk tabiki. zaten akli olan turkiye den macbook almaz. verilen paranin yarisi vergi neredeyse.

• bende retina kullanicisiyim yaklasik bi kac ufak sorum olucak ilk defa mac kullanicisiyim.

kes>yapistir varmi
    Baslat>D tusu gibi bi ugulama varmi Pc deki gibi
    basit bi paint programi ariyorum fotograflari birbirine eklemek icin ucretsiz bildiginiz bi program onerirmisiniz

birde bu bahsettiginiz ghosting nedir? birde klavye kisayollarini ogrenebilcegim bi site varmi onerceginiz

birde klavyeyler ilgili bir sorum olcakti bir tusun ustune bastiktan sonra o harfle ilgili secenekler veriyor acaba o seceneklere ekleme yapabilrmiyiz mesela s nin kuyruklusu yada i nin noktalisi gibi biraz kurcaladim ozel karakterler felan ama beceremedim

SAYGILAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agamemnonizmir -- 9 Ağustos 2012; 18:31:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agamemnonizmir

bende retina kullanicisiyim yaklasik bi kac ufak sorum olucak ilk defa mac kullanicisiyim.

kes>yapistir varmi
    Baslat>D tusu gibi bi ugulama varmi Pc deki gibi
    basit bi paint programi ariyorum fotograflari birbirine eklemek icin ucretsiz bildiginiz bi program onerirmisiniz

birde bu bahsettiginiz ghosting nedir? birde klavye kisayollarini ogrenebilcegim bi site varmi onerceginiz

birde klavyeyler ilgili bir sorum olcakti bir tusun ustune bastiktan sonra o harfle ilgili secenekler veriyor acaba o seceneklere ekleme yapabilrmiyiz mesela s nin kuyruklusu yada i nin noktalisi gibi biraz kurcaladim ozel karakterler felan ama beceremedim

SAYGILAR...

kes yapıştır var sağ tıkla aynı windowsdaki gibi yapıyorsun eğer sağ tık ı bilmiyorsan touchpad iki parmağınla tıklıycan eğer olmazsa sistem tercihleri izleme dörtgeninden ayarlayabilirsin
    baslat d windowsda neydi hatırlayamadım eğer ne işe yaradığını söylersen yardımcı olurum
    çok basit değil ama sketchbook tavsiye ederim
    ghosting olayı şöyle birşey
     Retina macbook pro kullanicilari

klavye kısa yollarını burdan öğrenebilirsin
    http://www.sihirlielma.com/2009/10/26/mac101-klavye-kisayollari-i/
    http://www.sihirlielma.com/2009/10/29/mac101-klavye-kisayollari-ii/
    http://www.sihirlielma.com/2011/01/01/mac101-klavye-kisayollari-iii/
    http://www.sihirlielma.com/2011/01/16/mac101-klavye-kisayollari-iv/

o harfler dile göre geliyor ekleme yapma şansın yok dili değiştirmeden diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treko -- 9 Ağustos 2012; 19:27:18 >

• verdigin bilgi icin tesekkurler kopyala yapistir kisa yollarini biliyorum fakat kes yapistir gerekiyor pc deki kisaltmasi ctrl+x idi. touch pad hakim olmaya basladim :)

baslat>D degilde pardon baslat>D desktop yonlendiren bi kisa yol nese karistirmisim demek istedigim Windows>Tab idi Windows>tab kisa yoluda pc de sana sayfalarini gostererek gecis yapmani sagliyor yanlis anlasilmasin icon degil butun sayfalari istetik bir bicimde gozunun onunde ceviriyor :) nasil anlatayim bilemedim

50. sn sinde bir ornegi var
    http://www.youtube.com/watch?v=8obZVUzpNXA

Edit : kes >yapistiri verdigin siteden ogrendim fakat dosyalara uygulanmiyor :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agamemnonizmir -- 9 Ağustos 2012; 19:42:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Agamemnonizmir

verdigin bilgi icin tesekkurler kopyala yapistir kisa yollarini biliyorum fakat kes yapistir gerekiyor pc deki kisaltmasi ctrl+x idi. touch pad hakim olmaya basladim :)

baslat>D degilde pardon baslat>D desktop yonlendiren bi kisa yol nese karistirmisim demek istedigim Windows>Tab idi Windows>tab kisa yoluda pc de sana sayfalarini gostererek gecis yapmani sagliyor yanlis anlasilmasin icon degil butun sayfalari istetik bir bicimde gozunun onunde ceviriyor :) nasil anlatayim bilemedim

50. sn sinde bir ornegi var
    http://www.youtube.com/watch?v=8obZVUzpNXA

Edit : kes >yapistiri verdigin siteden ogrendim fakat dosyalara uygulanmiyor :/

tamam şimdi anladım üç parmak yukarı

• arkadaşlar macbook pro alma arefesindeyim... 13' modelini düşünüyorum... aslında haziran 2012 lerden i7 2.9 olanlarda 3000 civarına buldum fakat 12 Eylülde 13' e retina gelme durumu varmış... açıkcası haziranda bekleyip hayal kırıklığı yaşadım ve hala bekliyorum. yeni gelecek seri retina 15' ler gibi incelecekse beklemeye değer ama hiç beklemeyip hemen alsammı diye de düşünüyorum ne tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zGr.

quote:

Orijinalden alıntı: dievas

Eylül başına kadar bekleyeceğim. 17'' modeli çıkarsa direk onu alacağım. 17' çıkıp çıkmayacağı hakkında bir bilgisi olan varmı

cıkmayacağı konusunda cok ciddi konular dönmekte.

13 için retina destegi geleceği soyleniyor sonbaharda.

17 çıkmamasının sebebide , 17 nin mobilite konusundaki sorunu nedeniyle , insanların daha kücük modellere yönelmesi ve pazarının sınırlı olması. ayrıca retina display olayıylada , 15" te ve çıkarsada 13" te çok yüksek cozunulurge sahip olundugundan dolayı 17lere ihtiyaç duyulmayacağı.

Dediğin doğru 17'' model satışı macbook pro satışlarının sadece %2 sini kapsıyor. Bende ilk çıktığında araştırmıştım. Ancak bende bir duyum aldım. iMac lerin ağustos sonuna doğru güncelleneceği ve beraberinde macbook pro 17'' inde gelebileceği konusunda bir duyum almıştım. Bu yüzden bekleme kararı aldım. Ben 15'' de çalışamam. Çok aşırı küçük kalıyor. 2 macbook pro'm var 17 nin altında hiç almadım. Her 15 gördüğümde de iyiki almamışım dedim. Ama çıkmaz ise mecburen alıcam 15''.
    Apple dan resmi mi bilmiyorum ama bir açıklama gelmişti. Araştırmalarımıza göre macbook pro kullanıcıları 15 '' alıp monitöre bağlıyor bu yüzden 17'' satışları düşük oluyor, daha ağır ve büyük olması da sorun olabiliyor demişti. Bende çift monitör kullanan biri olarak 1 monitör macbook pro, bir de 40'' monitörle çalışıyorum. 15'' yanında komik durur ve küçük durur diyordum ama girişi x2 yapmışlar. Bu yüzden sorun olmaz sanırım. Bakalım ağustos sonunda Qatara gidicem orda fiyatlar makul. Ordaki kaldığım süre iiçnde gelirse alırım 17'' yoksa 15''

• macbook pro ile pc ayni agda dosya paylasimi yapabilirmi. bi kac yontem denedim pc de macbook pro new.host olarak gozukuyor tikladigimda kullanici adi sifre istiyor macbook acarken kullandigim kullanici adini ve sifreyi giriyorum fakat olmuyor acaba baska bi kullanici adi ve sifre varda ben bulamiyorum. dun ugrastigimda pc yi macbook proda gormustum fakat bugun baktigimda pc agdan cikmis gozukuyor. paylasimi iki bilgisayar arasinda acmam mumkun mu?
  • Beyler hepiniz güle güle kullanın Macbook-larınızı. Benim bir sorum olacak, bu retina display-deki en yüksek çözünürlükte oyun oynayan var mı aranızda ? FPS durumları nasıl, özellikle diablo 3 için.

Bir de çöznürlüğü düşürünce ekranda bir bulanma oluyor mu ? Native çözünürlüğün dışında genelde bozulur ya görüntü ondan diyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

Batarya ömrü için en iyi kullanım nasıl olmalı? Prize takma şansımız olduğunda sürekli takılı olarak mı kullanmalıyım?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.