Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar retina macbook pro alanlar şöyle ilk izlenimlerini anlatip cihazla ilgili yorum yapsalar bizim gibi bir iki ay sonradan alacaklar icin iyi olur diye dusunuyorum. Bu konu altinda degil de İlgilenen tecrubeli arkadaslar var guzel bir konu basligi altinda ilk izlenimlerini anlatarak( RETİNA MACBOOK PRO KULLANİCİ YORUMLARİ gibi) bir konu acip baslayabilirler. Mesela ertanunver, treko vs. gibi arkadaslar olabilir zevkle takip ederiz. tesekkurler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• treko bugun alacak, bugun veya yarin bi inceleme yapacakmis.

ben yapacaktim da duzgun bi makina yok. ayarlayip bulursam fotograf cekebilirim.
  • 1 haftadir kullanyorum sorusu olan sorabilir.

ilk yorumlarim.

mukemmel ekran ))

mukemmel pil omru.

daha bir cok yazilim uyumlu degil ama mesela bugun chrome buldum ozel grafik destekli.

tek simdiye kadar gordugum eksisi klavyenin ust kismi isinyor belli bir sure sonra oyun falan oynarken.

daha once hic mac kullanmadim yavas yavas alisyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

treko bugun alacak, bugun veya yarin bi inceleme yapacakmis.

ben yapacaktim da duzgun bi makina yok. ayarlayip bulursam fotograf cekebilirim.

Valla tecrubelerini paylasirsan cok iyi olur. Hatta mumkunse diger macbook pro larla aradaki ekran kalitesini kasa kalinligi farkini gosterecek resimler de olsa guzel olur. Ama en onemlisi hizi, stabilitesi, isinmasi gibi konularda detayli anlatirsan cok mukemmel olur. İyi calismalar..

• quote:

Orijinalden alıntı: freeman8476

quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

treko bugun alacak, bugun veya yarin bi inceleme yapacakmis.

Valla tecrubelerini paylasirsan cok iyi olur. Hatta mumkunse diger macbook pro larla aradaki ekran kalitesini kasa kalinligi farkini gosterecek resimler de olsa guzel olur. Ama en onemlisi hizi, stabilitesi, isinmasi gibi konularda detayli anlatirsan cok mukemmel olur. İyi calismalar..

alabilirsem anlatıcam ama 3 gün önce konuştuğum adamlar yok satmaya yada söyledikleri fiyatın üstüne vermeye çalışıyorlar bu gidişle biraz daha bekliycem heralde

• selammm
    ekranda görüntü ile ilgili bir sorun varmı?
    yabancı forumlarda ekranla ilgili sorunların olduğu söyleniyor.
    birde 13' retina ekran çıkma ihtimali varmı 2-3 sene içinde?
  • ben geçen hafta perşembe günü aldım ve şunu söylemeliyim ki tek kelime ile mükemmel bir bilgisayar.1 haftadır kulaklarımda bir rahatlama var çünkü eski bilgisayarımın kulak tırmalayan fan sesi yok.sistem kim ne derse desin windows'tan çok daha hızlı ve stabil.bir simgeye tıkladığım anda program açılıyor.mac os x işletim sisteminin kolaylığını bilmeyen yoktur zaten.hemen hemen herşey sürükle bırak mantığında.örneğin bir program indirdiniz tek yapmanız gereken download ettiğiniz dmg dosyasını applications klasörüne sürükleyip bırakmak gerisini mac kendisi yapıyor.bunun dışında görüntü kalitesi tartışmasız şu anda en iyi laptop ve batarya süresi ise oldukça iyi ilk aldığım zamanki şarj dışında bilgisayarı 1 haftada 2 kere şarja taktım ve arkada çalışan chrome (ki 12 tane sekme açıktı arkada) ve utorrent ile pil yaklaşık 6 saat dayandı.retina ekranı arkadaşımın bu kış aldığı macbook pro ile karşılaştırdığımda arada belirgin bir fark olduğunu söylemeliyim.bunun dışında internette dolanan görüntü şikayetlerine ben rastlamadım herşey sorunsuzdeu ekranda.tek şikayetim (aslında şikayet de denemez ama) yıllardır kullandığım bsplayer'a veda edip vlc'ye geçmem oldu(normalde vlc daha iyi bile olsa bsplayer'a alışmış bi kere bünye) bir de henüz cccp gibi güzel bir codec pack bulamadım mac için.son olarak ısınma sorununa gelirsem önceden de dediğim gibi fan sesini duymuyorsunuz bile bir tek oyun oynarken fan hızlı çalışıyor.arka planda tonla program çalışıyorken bile belli belirsiz bir fan sesi vardı ama metal kaplamadan dolayı ısınma etkisiyle dizlerimi yaktı biraz.oyun olarak yalnızca call of duty 4 modern warfare'in mac sürümünü yükledim ve 1680x1050 çözünürlükte 2x aa ile gölgeler hariç tüm ayarlar üst seviyede akıcı olarak oyunu oynuyorum ve bir tek burada fan sesi biraz yükseliyor ancak yine de duyduğum fan sesi bile dizel araba sesi gibi değildi.
    dediğim gibi verdiğim paranın karşılığını sonuna kadar aldığım bir bilgisayar yapmış apple.bir tek divx konusunda biraz sıkıntım var ama onlar da benim için öyle büyük bir problem değil.almayı düşünen herkese tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Macbook Pro M2 Pro 512GB
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: snefra

selammm
    ekranda görüntü ile ilgili bir sorun varmı?
    yabancı forumlarda ekranla ilgili sorunların olduğu söyleniyor.
    birde 13' retina ekran çıkma ihtimali varmı 2-3 sene içinde?

dostum 2-3 sene bilgisayar dünyasında 200 sene gibi bir şeydir.sormuş olduğun sorunun yanıtına gelirsek çok kesin bir bilgi olmamakla birlikte apple'ın bu sonbaharda (ekim-kasım gibi) 13" retina ekran macbook pro'ları tanıtması bekleniyor.belki eylül ayındaki iphone tanıtımında kısaca araya sıkıştırabilirler 13" retina ekran macbook pro modellerini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BOOROCK_LP

ben geçen hafta perşembe günü aldım ve şunu söylemeliyim ki tek kelime ile mükemmel bir bilgisayar.1 haftadır kulaklarımda bir rahatlama var çünkü eski bilgisayarımın kulak tırmalayan fan sesi yok.sistem kim ne derse desin windows'tan çok daha hızlı ve stabil.bir simgeye tıkladığım anda program açılıyor.mac os x işletim sisteminin kolaylığını bilmeyen yoktur zaten.hemen hemen herşey sürükle bırak mantığında.örneğin bir program indirdiniz tek yapmanız gereken download ettiğiniz dmg dosyasını applications klasörüne sürükleyip bırakmak gerisini mac kendisi yapıyor.bunun dışında görüntü kalitesi tartışmasız şu anda en iyi laptop ve batarya süresi ise oldukça iyi ilk aldığım zamanki şarj dışında bilgisayarı 1 haftada 2 kere şarja taktım ve arkada çalışan chrome (ki 12 tane sekme açıktı arkada) ve utorrent ile pil yaklaşık 6 saat dayandı.retina ekranı arkadaşımın bu kış aldığı macbook pro ile karşılaştırdığımda arada belirgin bir fark olduğunu söylemeliyim.bunun dışında internette dolanan görüntü şikayetlerine ben rastlamadım herşey sorunsuzdeu ekranda.tek şikayetim (aslında şikayet de denemez ama) yıllardır kullandığım bsplayer'a veda edip vlc'ye geçmem oldu(normalde vlc daha iyi bile olsa bsplayer'a alışmış bi kere bünye) bir de henüz cccp gibi güzel bir codec pack bulamadım mac için.son olarak ısınma sorununa gelirsem önceden de dediğim gibi fan sesini duymuyorsunuz bile bir tek oyun oynarken fan hızlı çalışıyor.arka planda tonla program çalışıyorken bile belli belirsiz bir fan sesi vardı ama metal kaplamadan dolayı ısınma etkisiyle dizlerimi yaktı biraz.oyun olarak yalnızca call of duty 4 modern warfare'in mac sürümünü yükledim ve 1680x1050 çözünürlükte 2x aa ile gölgeler hariç tüm ayarlar üst seviyede akıcı olarak oyunu oynuyorum ve bir tek burada fan sesi biraz yükseliyor ancak yine de duyduğum fan sesi bile dizel araba sesi gibi değildi.
    dediğim gibi verdiğim paranın karşılığını sonuna kadar aldığım bir bilgisayar yapmış apple.bir tek divx konusunda biraz sıkıntım var ama onlar da benim için öyle büyük bir problem değil.almayı düşünen herkese tavsiye ederim.

Cok guzel bi paylasim olmus. bir de nerden aldiginizi ve fiyatini soyleyebilirmisiniz tabi bi sakincasi yoksa. (bilgisayarin ozellikleriyle beraber) malum 7200 tl gibi fiyatlardan bahsediliyor.. tesekkurler..

• bende ozaman deneyimlerimi paylasiyim. Ekran kalitesi cok guzel, ve gercekten cok hizli bir alet , ki bende giris seviyesi var =) Onun disinda klavyenin ust kismi ( ekranla birlestigi yer, pilin bulundugu yer daha dogrusu) oyun oynarken veya bilgisayari yordugunuzda cok isiniyor . Onun disindaki bilgisayar kisimlari baya soguk ve ses cikarmiyor. Tasarimi zaten mukkemel .
  • quote:

( ekranla birlestigi yer, pilin bulundugu yer daha dogrusu) oyun oynarken veya bilgisayari yordugunuzda cok isiniyor

bu eski serilerdede mevcut, ama bilgisayar açısından bir sorun olduğunu sanmıyorum soğutması çok başarılı

• şu ana kadar yapılmış en iyi inceleme bence
  • early 2010la, 16gb ramli 768gb ssdli retina karşılaştırılmış insaf bunun neresi en iyi inceleme
  • Her ne kadar daha macbook alamasamda bugün gittim taksimdeki satürn'e ve uzun uzun kurcaladım
    Aldıktan sonra daha da net inceleyip yazıcam ama satürn'de kurcaladığım kadarıyla;
    -Retina ekran inanılmaz iyi yanındaki 2011 macbook proyla kıyaslayınca farkı çok net görebiliyorsunuz
    -Ses kalitesi tatmin edici,2011 macbook proyla aynı ses kalitesine sahip incelikten dolayı ses kalitesi düşük diye tahmin ediyordum ama yanılmışım
    -O kadar kurcaladım,10-15 program açtım,1080p video izledim fakat kasanın her yerini yoklamama rağmen sıcaklık hissetmedim,2011 modelde fazla işlem yapmama rağmen çok az da olsa bir sıcaklık hissettim
    -Yansıma konusu gerçekten retina ekranda yok gibi bişey,2011 macbook proda kendimi çok net görebilirken retina ekranda ufakta olsa bir yansıma göremedim
    -Bazı yurtdışı forumlarda ekran parlaklığının 2011 modellere göre düşük olduğu okumuştum ama kesinlikle alakası yok retina ekran çok canlı iki ekranıda son parlaklığa getirip uzaktan baktım kesinlikle daha parlak
    -İnceliğine hayran kaldım ama masaya yapışık olduğundan ağırlığına bakamadım
    -Son parlaklıkta şarjdan çıkardığımda 7 saat 15 dakika pil ömrünü görünce baya bi etkilendim

Satürn'den çıkmak benim için zor oldu utanmasam 1-2 saat daha kurcalardım umarım kafayı yemeden kavuşurum macbook'a
    Macbook almayı düşünüp kararsız kalan arkadaşlar kesinlikle Satürn'e gidip incelesinler ürünü(almayı düşünmeyin 2.3ghz 512gb ssdli model 7200 tl ) 2 modelde yan yana olduğu için çok rahat karşılaştırma yapabiliyosunuz ayrıca karışan felan da yok istediğiniz gibi kurcalayabilirsiniz

• quote:

Yansıma konusu gerçekten retina ekranda yok gibi bişey,2011 macbook proda kendimi çok net görebilirken retina ekranda ufakta olsa bir yansıma göremedim

buna katılmıyorum, eğer incelediğin model mat ekran değilse bariz belli oluyor parlama
  • quote:

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

Yansıma konusu gerçekten retina ekranda yok gibi bişey,2011 macbook proda kendimi çok net görebilirken retina ekranda ufakta olsa bir yansıma göremedim

buna katılmıyorum, eğer incelediğin model mat ekran değilse bariz belli oluyor parlama

Retina ekranlı modellerde zaten mat-parlak olayı yok.2011 macbook parlak ekran olan modeldi ve ekrana bakınca ekrandan çok kendi yansımamı görebiliyordum ama retina ekranda ise ekranı net bir şekilde yansımam olmadan görebiliyordum

• ışık altında bakmanı tavsiye ediyorum
  • Treko cok guzel bi inceleme olmus keski bi iki foto da cekseydin ya da bir an once al da birinci agizdan soyle guzel bi paylasim ve yorum dinlesek... Neyse Valla bir solukta okudum ta ki 7200 ü görene kadar :))))

• quote:

Orijinalden alıntı: freeman8476

Treko cok guzel bi inceleme olmus keski bi iki foto da cekseydin ya da bir an once al da birinci agizdan soyle guzel bi paylasim ve yorum dinlesek... Neyse Valla bir solukta okudum ta ki 7200 ü görene kadar :))))

bütün parayı mac'e yatırcağım için 2mp kamerası olan telefon kullanıyorum onun için çekemedim yanımda biri olsaydı ipoddan video çekicektim ama kısmet alınca artık

quote:

Orijinalden alıntı:visiotech.gen.tr

ışık altında bakmanı tavsiye ediyorum

Mağaza zaten yeterince ışık alıyordu ve ışıkların geliş açısı aynıydı zaten 2 üründe yan yanaydı yine de biraz açı farkı olabilir ama kesinlikle parlama konusunda retina macbook rahatsız edici değil

• quote:

biraz açı farkı olabilir ama kesinlikle parlama konusunda retina macbook rahatsız edici değil

rahatsız edici olduğunu söylememiştim zaten, yeni jenerasyonda yüzde 70lere varan bir yansıma azalması olduğunu biliyoruz ama ufakta olsa bir yansıma göremedim demek fazla iyimser olur benim bahsettiğim mesele bu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.