Şimdi Ara

Retina macbook pro kullanicilari (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
22.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: visiotech.gen.tr

quote:

biraz açı farkı olabilir ama kesinlikle parlama konusunda retina macbook rahatsız edici değil

rahatsız edici olduğunu söylememiştim zaten, yeni jenerasyonda yüzde 70lere varan bir yansıma azalması olduğunu biliyoruz ama ufakta olsa bir yansıma göremedim demek fazla iyimser olur benim bahsettiğim mesele bu

Yansıma yapıyor olabilir ama ben kullanırken kesinlikle bir yansıma göremedim ama alınca daha net olarak yansıma konusunu inceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: treko

Her ne kadar daha macbook alamasamda bugün gittim taksimdeki satürn'e ve uzun uzun kurcaladım
    Aldıktan sonra daha da net inceleyip yazıcam ama satürn'de kurcaladığım kadarıyla;
    -Retina ekran inanılmaz iyi yanındaki 2011 macbook proyla kıyaslayınca farkı çok net görebiliyorsunuz
    -Ses kalitesi tatmin edici,2011 macbook proyla aynı ses kalitesine sahip incelikten dolayı ses kalitesi düşük diye tahmin ediyordum ama yanılmışım
    -O kadar kurcaladım,10-15 program açtım,1080p video izledim fakat kasanın her yerini yoklamama rağmen sıcaklık hissetmedim,2011 modelde fazla işlem yapmama rağmen çok az da olsa bir sıcaklık hissettim
    -Yansıma konusu gerçekten retina ekranda yok gibi bişey,2011 macbook proda kendimi çok net görebilirken retina ekranda ufakta olsa bir yansıma göremedim
    -Bazı yurtdışı forumlarda ekran parlaklığının 2011 modellere göre düşük olduğu okumuştum ama kesinlikle alakası yok retina ekran çok canlı iki ekranıda son parlaklığa getirip uzaktan baktım kesinlikle daha parlak
    -İnceliğine hayran kaldım ama masaya yapışık olduğundan ağırlığına bakamadım
    -Son parlaklıkta şarjdan çıkardığımda 7 saat 15 dakika pil ömrünü görünce baya bi etkilendim

Satürn'den çıkmak benim için zor oldu utanmasam 1-2 saat daha kurcalardım umarım kafayı yemeden kavuşurum macbook'a
    Macbook almayı düşünüp kararsız kalan arkadaşlar kesinlikle Satürn'e gidip incelesinler ürünü(almayı düşünmeyin 2.3ghz 512gb ssdli model 7200 tl ) 2 modelde yan yana olduğu için çok rahat karşılaştırma yapabiliyosunuz ayrıca karışan felan da yok istediğiniz gibi kurcalayabilirsiniz

laptop suan kucagimda eger 1080p video izlerseniz veya oyun oynarsaniz pil kismi isiniyor yani , elinizi cok uzun tutamiyacaginiz sekilde . Kullaninca anlarsiniz. Ama diger taraflari cok isinmadigi icin kucakta cok cok sorun olmuyor. Ki zaten yasadigim yer soguk oldugu icin benim icin isinmasi daha guzel =) Isikta hic yansimayan bir ekran yokki. Azami miktar olsada buda yansiyor , yansimiyor demek cok buyuk iyimserlik olur. Agirligi benim icin uygun zaten 2.04 kilo cok degil -. Oyun oynarken iyi de ses cikariyor , ama bence buda normal , sessiz laptop daha icat edilmedi , ben gayet mutluyum. Bu dediklerim sorun gibi gorunebilir, ama soledigim seyler , diger laptoplarda olanlarin yaninda hic birsey :D kucaginda tutunca bile , kalitenin farkina variyorsunuz laptopun , gozede cok hos geliyor.

• Ben orda incelediğim kadarıyla yansımamı görmedim tabii ışık v.b etkenlerden dolayı yansımamış olabilir,ısınmaya gelirsek toplamda 15-20 dk kurcalama fırsatım oldu ona göre yazdım ısınmayı eğer ürün bulabilirsem alcam ve çok kapsamlı bir inceleme yapmayı düşünüyorum o zaman net olarak belirtcem herşeyi bu yazdıklarım tamamen yüzeysel bir inceleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi treko -- 18 Temmuz 2012; 1:30:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: freeman8476

quote:

Orijinalden alıntı: BOOROCK_LP

ben geçen hafta perşembe günü aldım ve şunu söylemeliyim ki tek kelime ile mükemmel bir bilgisayar.1 haftadır kulaklarımda bir rahatlama var çünkü eski bilgisayarımın kulak tırmalayan fan sesi yok.sistem kim ne derse desin windows'tan çok daha hızlı ve stabil.bir simgeye tıkladığım anda program açılıyor.mac os x işletim sisteminin kolaylığını bilmeyen yoktur zaten.hemen hemen herşey sürükle bırak mantığında.örneğin bir program indirdiniz tek yapmanız gereken download ettiğiniz dmg dosyasını applications klasörüne sürükleyip bırakmak gerisini mac kendisi yapıyor.bunun dışında görüntü kalitesi tartışmasız şu anda en iyi laptop ve batarya süresi ise oldukça iyi ilk aldığım zamanki şarj dışında bilgisayarı 1 haftada 2 kere şarja taktım ve arkada çalışan chrome (ki 12 tane sekme açıktı arkada) ve utorrent ile pil yaklaşık 6 saat dayandı.retina ekranı arkadaşımın bu kış aldığı macbook pro ile karşılaştırdığımda arada belirgin bir fark olduğunu söylemeliyim.bunun dışında internette dolanan görüntü şikayetlerine ben rastlamadım herşey sorunsuzdeu ekranda.tek şikayetim (aslında şikayet de denemez ama) yıllardır kullandığım bsplayer'a veda edip vlc'ye geçmem oldu(normalde vlc daha iyi bile olsa bsplayer'a alışmış bi kere bünye) bir de henüz cccp gibi güzel bir codec pack bulamadım mac için.son olarak ısınma sorununa gelirsem önceden de dediğim gibi fan sesini duymuyorsunuz bile bir tek oyun oynarken fan hızlı çalışıyor.arka planda tonla program çalışıyorken bile belli belirsiz bir fan sesi vardı ama metal kaplamadan dolayı ısınma etkisiyle dizlerimi yaktı biraz.oyun olarak yalnızca call of duty 4 modern warfare'in mac sürümünü yükledim ve 1680x1050 çözünürlükte 2x aa ile gölgeler hariç tüm ayarlar üst seviyede akıcı olarak oyunu oynuyorum ve bir tek burada fan sesi biraz yükseliyor ancak yine de duyduğum fan sesi bile dizel araba sesi gibi değildi.
    dediğim gibi verdiğim paranın karşılığını sonuna kadar aldığım bir bilgisayar yapmış apple.bir tek divx konusunda biraz sıkıntım var ama onlar da benim için öyle büyük bir problem değil.almayı düşünen herkese tavsiye ederim.

Cok guzel bi paylasim olmus. bir de nerden aldiginizi ve fiyatini soyleyebilirmisiniz tabi bi sakincasi yoksa. (bilgisayarin ozellikleriyle beraber) malum 7200 tl gibi fiyatlardan bahsediliyor.. tesekkurler..

dün internete girme şansım olmadığından şimdi size cevap vereyim.benim yurtdışından alma imkanım olmadığından ben türkiye'den aldım.ilk olarak istanbul bilişim'den alacaktım taksit imkanının uygunluğundan dolayı ancak ib 3 haftada 1 macbook getirmeyi başaramadığından ve bana eski ürünü mid 2011 olanı yaklaşık 5000 tl'ye kakalamak istediklerinden koşarak uzaklaştım.daha sonra istinye park pupa bilişim'den aldım.ib aynı ürünü 6000 tl'ye satarken pupa 5500 tl'ye satıyordu ve kredi kartına 6 taksitle yaklaşık 5700 tl'ye aldım.tabi benim aldığım baz modeldi.üst seviye olan model yaklaşık 7000 tl kadar idi.zaten 8 gb ram bana yeterli geldiği için ve evde ayrıca 1 tb'lik harici hd olduğundan daha fazla depolamaya ihtiyaç duymadım.

• bu da benden 3 tane ufak screenshot

Retina macbook pro kullanicilari

evet sıkı bir doctor who hayranıyım

bunun dışında ilk aldığım gün kutuyu açarken birkaç foto çekmiştim ben de en yakın zamanda bir photo unboxing şeklinde bir konu açarak burada paylaşımda bulunacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOOROCK_LP -- 18 Temmuz 2012; 12:40:14 >

• ben yaziyorum su an bir inceleme. hakkaten baya kapsamli olacak. bir kac gune foruma yayinlarim.
  • sormak istediklerim:

yurt dışı formlarda çok tartışılıyor. Kullanan arkadaşlar cevaplarsa birinci elden yanıtını almış oluruz.

sorularım şunlar:

1) bir çok cihazda sarı ekran problemi olduğu söyleniyor. Karşılaştırma yapabildiniz mi? Diğer standart çözünürlüklü prolara göre ekranı sarı mı?

2) program ve web sayfası uyumsuzluklarından dolayı ikonların küçülmesi, çoğu internet sitesininin retinayı desteklemediği için daha küçük karakterli, daha küçük ikonlu olması durumu nasıl?

3) 2011 mac book pro larla aynı seviyede ses çıkardığı söyleniyor. Ses olarak bir bir fark yokmuş doğrumu. (fan sesi)

4) yine eski seride olduğu gibi bir kaç flash içeriği açınca cihaz hararet yapıyormuş doğru mu? Etkinlik monitörünü açarak ve cihazın sıcaklığına bakarak kontrol edebilir misiniz?

5) yine eski serilerdeki gibi cihazın üstünde (klavye üstü), altında (cihazın altı) ve sol üst köşesinde yüklenmeye bağlı olarak fazla ısınma olduğu doğru mu?

6) bir photoshop programı açtığımızda retina desteği olmadığından programın küçülen ikon ve karakterlerinden dolayı kullanılamaz derecede ufaldığı doğru mu?

7) biliyoruz ki; paneller kendi çözünürlüklerinden daha düşük çözünürlükte ( özellikle video) görüntüleri daha kötü gösterirler. Full hd tv lerin sd yayınları kötü göstermesi buna en iyi örnek olarak söylenir. retina ekranda da düşük çözünürlüklü videolar olduğundan daha kötü gözüküyor mu? Full hd bile artık düşük çözünürlükte kalıyor retinaya göre sonuçta.

8) videoların üstünde altında boşluklar oluşuyor mu? programlar buna uygun videoyu genişlettiğinde kalite düşüyor mu?

9) sistem tercihlerinde "ekran" kısmından çözünürlüğü max. dan daha aşağıya çektiğimizde görüntü (karakterler, görüntü) bariz biçimde kötüleşiyor mu? retina ekrandan çıkınca çok fazla bozulma olduğundan şikayet edenler var. sonuçta cihazda daha büyük karakterler ve ikonlar için daha düşük bir çözünürlük seçilmek zorunda kalınabiliyor.

10) ekranda ghosting (hareketli görüntülerde arkada iz bırakma) problemi varmı? Bunun için hareketli bir videoyu karanlıkta izleyerek test edebilir misiniz?

Arkadaşlar tartışılan bu sorulara 1. elden cevap verirseniz seviniriz.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.f.y. -- 18 Temmuz 2012; 13:40:46 >

• 1. sari ekran konusunda haklilar. benim lg monitorum ile yan yana koydugumuzda beyazlar sariya kaciyor. ama alisiyorsunuz ben alistim acikcasi ve su an problemi dert etmiyorum, edilecek degil cunku.
    2.uyumsuzluk filan yok normal sekilde calisiyor. zaten en basitinden retina ekranli ipadler hatta iphonelarda boyle problem olmadigina gore macbook da olmasi zaten mantiksiz.
    3. ses konusunda normal kullanimda sesini duymuyorsunuz. 60 derecede 2000 2100 rpm hizinda calisiyor fanlar. zaten 3200 lerde filan hafif sesi aliyorsunuz. 4000 5000lerde duyuyorsunuz. ama ses acikcasi rahatsizlik veren ses degil. diger laptop fanlari gibi harhar calismiyor. kisacasi duyulacak sicaklikta duyuyorsunuz ama rahatsiz etmiyor.
    4. flash konusunda yorum yapamam, kullanmiyorum cunku. ama zaten problem flashtan kaynaklaniyor. her bilgisayarda acinca flash sisteme yuk bindiriyor. olu teknoloji flash.
    5. elini koydugun yerler isinmiyor. yani isiniyor da rahatsiz etmiyor. genelde vucud sicakligi ile ayni oluyor. mesela su an trackpad 34 derece. ki hava da sicak yazdayiz cunku kisin dert olmayacaktir. ama klavye tarafi hafif isiniyor. en cok isinang lcd oldugu metal taraf. yani klavyenin ust taragi ile lcd arasinda kalan yer.
    6. yok oyle birsey. zaten eger icon kucukse zaten onu upscale ediyor. windows daki cozunurluk mantiginda calismiyor mac os x. problem yok.
    7. fark etmedim.
    8. zaten lcdnin cercevesi siyah oldugunda emin olun o siyah seritleri ayirt edemezsiniz.
    9. ben retina icin en iyi olanda degil de bir altinda calistiyorum. problem yok. yani kullancagim alan artiyor ekranda.
    10. bazi serilerde burn in gibi problem vardi ama o resmen defoydu yani degistirmislerdir onu da. ghost olayina dersen ozellikle test etmedim bilemeyecegim.

• Kullanan arkadaslar lutfen uyumlu yazilimlari paylassinlar:

mesela chrome desteklemiyordu retinayi chrome canary buldum super destekliyor.
    msn hala bulamadim
    offise ayni sekilde bulanik .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinali

1 haftadir kullanyorum sorusu olan sorabilir.

ilk yorumlarim.

mukemmel ekran ))

mukemmel pil omru.

daha bir cok yazilim uyumlu degil ama mesela bugun chrome buldum ozel grafik destekli.

tek simdiye kadar gordugum eksisi klavyenin ust kismi isinyor belli bir sure sonra oyun falan oynarken.

daha once hic mac kullanmadim yavas yavas alisyorum.

Tesekkurler daha detayli bir paylasim yaparsaniz cok memnun oluruz. Mumkunse resimli. Bu arada hayirli olsun

• Ben de 4-6 hafta icerisinde alıyorum arkadaşlar. İmzamdaki MacBook gidiyor yerine 768gb ssd ve 16gb ram versiyonunu alıyorum. Bilkom 9.300 fiyat verdi. %6 öğretmen indirimi de gelince (8.800) türkce klavye ve taksit imkanıyla ABD den daha mantıklı olur diye düşündüm. Çünkü Apple Care ile alırsam fiyat 4.000$ + %8.5 Vergi oluyor. E türkce klavye olsun istersem (çok yazı yazıyorum) Bilkom 250 tl alıyormuş. E çıkartmalar desen aydınlatmalı klavyede olmuyor. Bilgisayarımı da iyi bir fiyata alırlarsa taksitle sipariş ediyorum.

Bu arada Amerika'da 6 ay kadar kaldım. Dondüm, 2 gun sonra WWDC başladı. Çok üzülmüştüm ama baktım fiyat farkı 700tl civarlarına indi, zaten onu da taksitin vadesine sayarım teselli olur diyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soulmate

Ben de 4-6 hafta icerisinde alıyorum arkadaşlar. İmzamdaki MacBook gidiyor yerine 768gb ssd ve 16gb ram versiyonunu alıyorum. Bilkom 9.300 fiyat verdi. %6 öğretmen indirimi de gelince (8.800) türkce klavye ve taksit imkanıyla ABD den daha mantıklı olur diye düşündüm. Çünkü Apple Care ile alırsam fiyat 4.000$ + %8.5 Vergi oluyor. E türkce klavye olsun istersem (çok yazı yazıyorum) Bilkom 250 tl alıyormuş. E çıkartmalar desen aydınlatmalı klavyede olmuyor. Bilgisayarımı da iyi bir fiyata alırlarsa taksitle sipariş ediyorum.

Bu arada Amerika'da 6 ay kadar kaldım. Dondüm, 2 gun sonra WWDC başladı. Çok üzülmüştüm ama baktım fiyat farkı 700tl civarlarına indi, zaten onu da taksitin vadesine sayarım teselli olur diyorum.

Ben tam cozemedim. Sizin dediginiz modeli almanya dan yaklasik 7 400 turk lirasina alabiliyorsunuz, ki amerika fiyati daha ucuz olmasi gerekir. Ama siz burda 9 binli rakamlardan bahsediyorsunuz , cok fark yok diyorsunuz . Ayrica tabi apple care fiyati eklenicek , ama bu bilkomun garantisiyle ayni sey degil ki. Apple care cok daha kapsamli birsey. Ayrica amerikadanda tanidiklariniz vasitasiyla ogrenci indiriminden yararlanabilirsiniz. 6 ay kaldiysaniz illa ogrenci birini bulabilirsiniz. Vergi geri alinimi oluyor mu bilmiyorum ama arastirin bence , 8.800 den daha dusuk alabilirsiniz , almanya fiyati bile 1500 lira fark ediyor . Amerika daha cok fark etmesi lazm. Tabi sizin karainiz yinede :)

• Yanlışınız var ya da ben bi hata yapıyorum.

ABD fiyatı Apple care ile 4000 dolar oluyor.

http://img15.imageshack.us/i/imagejdbr.jpg/

E buna vergi de ekleniyor haliyle.

768gb ssd
    16gb ram

• quote:

Orijinalden alıntı: soulmate

Yanlışınız var ya da ben bi hata yapıyorum.

ABD fiyatı Apple care ile 4000 dolar oluyor.

http://img15.imageshack.us/i/imagejdbr.jpg/

E buna vergi de ekleniyor haliyle.

768gb ssd
    16gb ram

3468 dolar suan bakiyorum, ogrenci indirimiyle bakin, ki illa ogrenci bulursunuz , mesela burda ogrenci indirimiyle alinca almanyada ogrenci karti sormuyorlar teslimatta , amerikada nasil bilemem ama arastirabilirsiniz. Dedigim gibi vergii geri alabilme olayina bir bakin, birde ?

• Amerikada vergi ger alımı yok maalesef. Ondan yüzde yüz eminim.

Öğrenci Türk tanıdığım da yok.Benim gitme ihtimalim ya da oradakilerden buraya gelme ihtimali olan da yok. Bi pilot tanıdık var söyleyebilirim, o da gitmeden 4 hafta önce almam gerekiyor bilgisayarı. Apple Store sağolsun Türk kartlarını kabul etmiyor. O da bi sıkıntı. Bu arada Apple'dan aradılar. Bu imzadaki bilgisayarı geri alırlarsa fiyat olarak ne verirler onu sormuştum, alım yokmuş su an için.

Bir diğeri de taksit ve türkce klavye sıkıntısı. Yani ne yapsam bilemedim. Bu arada imzamdaki bilgisayar kaç para eder acaba? Öyle hemn alıcısı çıkar mı?

• Merhaba,

2006 yilindan beri apple bilgisayarlari kullaniyorum.Ilk baslarda devamli bilkom garantili aliyordum,sonralari yurt disindan cihaz getirip ustune kar koyup satan kisilerden almaya basladim.Hic bir cihazim da servislik bir sorun yasatmadi.Gecen sene de ogluma Kanyon Troy'dan iMac 2011 21.5" satin almistik.En son Mid 2011 Macbook Air ultimate kullaniyordum ki bu retinayi yakindan inceledikten sonra cazibesine kapilip,taksit avantaji da olmasi nedeni ile Akmerkez Pupa'dan az once satin aldim.
    Tum bunlari yazma sebebim,her ne kadar USA fiyatlarina kiyasla ulkemizdeki vergi sisteminden dolayi arada baya fark olsa da,sanki her gecen sene apple urunleri daha alinabilir rakamlara satilmaya baslandi.USA'ya gore +1 yil daha garanti,tr klavye avantaji ve tabi ki taksit imkanlari.
    Almayi dusunenelere bilgi vermesi acisindan giris seviyesi olan rMBP'yu 9 taksitle 5509 TL ye aldim.

Iyi forumlar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psleda -- 19 Temmuz 2012; 20:26:30 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: freeman8476

quote:

ben geçen hafta perşembe günü aldım ve şunu söylemeliyim ki tek kelime ile mükemmel bir bilgisayar.1 haftadır kulaklarımda bir rahatlama var çünkü eski bilgisayarımın kulak tırmalayan fan sesi yok.sistem kim ne derse desin windows'tan çok daha hızlı ve stabil.bir simgeye tıkladığım anda program açılıyor.mac os x işletim sisteminin kolaylığını bilmeyen yoktur zaten.hemen hemen herşey sürükle bırak mantığında.örneğin bir program indirdiniz tek yapmanız gereken download ettiğiniz dmg dosyasını applications klasörüne sürükleyip bırakmak gerisini mac kendisi yapıyor.bunun dışında görüntü kalitesi tartışmasız şu anda en iyi laptop ve batarya süresi ise oldukça iyi ilk aldığım zamanki şarj dışında bilgisayarı 1 haftada 2 kere şarja taktım ve arkada çalışan chrome (ki 12 tane sekme açıktı arkada) ve utorrent ile pil yaklaşık 6 saat dayandı.retina ekranı arkadaşımın bu kış aldığı macbook pro ile karşılaştırdığımda arada belirgin bir fark olduğunu söylemeliyim.bunun dışında internette dolanan görüntü şikayetlerine ben rastlamadım herşey sorunsuzdeu ekranda.tek şikayetim (aslında şikayet de denemez ama) yıllardır kullandığım bsplayer'a veda edip vlc'ye geçmem oldu(normalde vlc daha iyi bile olsa bsplayer'a alışmış bi kere bünye) bir de henüz cccp gibi güzel bir codec pack bulamadım mac için.son olarak ısınma sorununa gelirsem önceden de dediğim gibi fan sesini duymuyorsunuz bile bir tek oyun oynarken fan hızlı çalışıyor.arka planda tonla program çalışıyorken bile belli belirsiz bir fan sesi vardı ama metal kaplamadan dolayı ısınma etkisiyle dizlerimi yaktı biraz.oyun olarak yalnızca call of duty 4 modern warfare'in mac sürümünü yükledim ve 1680x1050 çözünürlükte 2x aa ile gölgeler hariç tüm ayarlar üst seviyede akıcı olarak oyunu oynuyorum ve bir tek burada fan sesi biraz yükseliyor ancak yine de duyduğum fan sesi bile dizel araba sesi gibi değildi.
    dediğim gibi verdiğim paranın karşılığını sonuna kadar aldığım bir bilgisayar yapmış apple.bir tek divx konusunda biraz sıkıntım var ama onlar da benim için öyle büyük bir problem değil.almayı düşünen herkese tavsiye ederim.

Cok guzel bi paylasim olmus. bir de nerden aldiginizi ve fiyatini soyleyebilirmisiniz tabi bi sakincasi yoksa. (bilgisayarin ozellikleriyle beraber) malum 7200 tl gibi fiyatlardan bahsediliyor.. tesekkurler..

dün internete girme şansım olmadığından şimdi size cevap vereyim.benim yurtdışından alma imkanım olmadığından ben türkiye'den aldım.ilk olarak istanbul bilişim'den alacaktım taksit imkanının uygunluğundan dolayı ancak ib 3 haftada 1 macbook getirmeyi başaramadığından ve bana eski ürünü mid 2011 olanı yaklaşık 5000 tl'ye kakalamak istediklerinden koşarak uzaklaştım.daha sonra istinye park pupa bilişim'den aldım.ib aynı ürünü 6000 tl'ye satarken pupa 5500 tl'ye satıyordu ve kredi kartına 6 taksitle yaklaşık 5700 tl'ye aldım.tabi benim aldığım baz modeldi.üst seviye olan model yaklaşık 7000 tl kadar idi.zaten 8 gb ram bana yeterli geldiği için ve evde ayrıca 1 tb'lik harici hd olduğundan daha fazla depolamaya ihtiyaç duymadım.

Güle güle kullanın, hayırlı olsun.

• quote:

bu da benden 3 tane ufak screenshot

evet sıkı bir doctor who hayranıyım

bunun dışında ilk aldığım gün kutuyu açarken birkaç foto çekmiştim ben de en yakın zamanda bir photo unboxing şeklinde bir konu açarak burada paylaşımda bulunacağım.

Duvar kâğıdın çok güzelmiş Bana yollarmısın

• sahibindende şöyle bir ilan buldum aradım konuştum ancak uzakdan sadece konuşmayla yetinebiliyorum istanbulda olup retina mbp alcak varsa bu kişiyle irtibata geçip gerçekten bu fiyata veriyor mu öğrenebilirse çok iyi olur

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-macbook-retina-display-2012-en-yenisi-i7-3-6-ghz-16gb-ram-93842665/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canka1

sahibindende şöyle bir ilan buldum aradım konuştum ancak uzakdan sadece konuşmayla yetinebiliyorum istanbulda olup retina mbp alcak varsa bu kişiyle irtibata geçip gerçekten bu fiyata veriyor mu öğrenebilirse çok iyi olur

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-notebook-dizustu-macbook-retina-display-2012-en-yenisi-i7-3-6-ghz-16gb-ram-93842665/detay/

Merhaba,
    İlan biraz tutarsız gibi görünüyor, "(mesela 16 GB ram'i 8 gb ram'e indirmek isterseniz fiyat iner)" denmiş ki bu da olanaksız.Retina macbook prolarda ram ve ssd değişimi yapılamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psleda -- 21 Temmuz 2012; 2:01:30 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.