Şimdi Ara

Return'ü anlamadım yardım lütfen ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

public class IlkProgram {

public static void main(String args[])
    {`

int sonuc = topla (3,4);

sonuc = sonuc*2;
    System.out println("Çarpım" + sonuc)
    }

public static int topla(int a, int b)
    {

int c = a + b;

return c;

}
    }

______________________________________________________________________________________________________________________________
    şimdi arkadaşlar burda return ne yapıyor anlatır mısınız ayrıca return başka ne şekillerde kullanılabilir ? Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 4 Ağustos 2016; 12:20:12 >

• Değer döndürüyor.
    İleride fonksiyonları gördüğünüzde anlayacaksınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=rCOl05bUE1I
    şuan bu videodayım zaten fonsiyonlar metod demek sanırsam ama gerçekten anlamadım biraz daha ayrıntıya iner misin ? teknik terimleri kullanmadan, mesela değer döndürmek ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz caliskan -- 4 Ağustos 2016; 14:26:36 >
  • deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Değer döndürme işlemi yalnızca fonksiyonlarda (veya metotlarda) olur. Geriye değer döndürmek demek mesela:
    int deger_al()
    {
    return 17;
    }
    bu fonksiyon var elimizde ve biz bu fonksiyonu şu şekilde çağırdık diyelim: int n = deger_al(); Bu şekilde fonksiyon çağrıldığı yere 17 yani bir int tipi döndürdüğü için n değişkenine 17 değeri atandı.

Gelelim return (Geriye Döndürme) ne işe yarar konusuna; Mesela kullanıcının girdiği bir string değerin içinde yine kullanıcının girdiği bir karakter var mı yok mu diye aratacağız, bunu fonksiyon içinde tanımlayalım:
    boolean karakter_ara(String yazi, char karakter)
    {
    for (int i = 0; i < yazi.Length; i++)
    {
    if (yazi == karakter) // yazi içinde karakter var ise
    return true;
    }
    return false; // karakter bulunamayınca false döndür.
    }

>> Bir yazı gir: merhaba
    >> Aranacak karateri gir: a

sonra bu değerleri fonksiyona atalım:

if (deger_al(kullanıcının_yazısı, aranacak_karakter) == true)
    System.out.println("Karakter bulundu!");
    else
    System.out.println("Karakter bulunamadı!");

Bu şekilde fonksiyon ile istediğimiz kadar yazı içinde karakter arayabiliriz:
    if (karakter_ara("Ali", "i") == true) ...
    ...
    if (karakter_ara("Mehmet", "a") == true) ..
    ... vs. vs.
    Karakter var mı yok mu diye kontrol etmek için ise true ve false değerlerini döndürdük. Eğer geri döndürme yapmasaydık fonksiyonun çağrıldığı yere hiç birşey gelmeyeceği için if (karakter_ara(yazi, karakter) == true) yapamazdık çünkü karakter_ara değer döndürmemiş olurdu.

• Programmer_Kanguru P kullanıcısına yanıt
    çok sağol
  • Ben de geçen gün araştırmıştım ve şöyle bir şey okumuştum;

Return'ü anlamadım yardım lütfen ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumman -- 4 Ağustos 2016; 22:11:15 >
  • rumman kullanıcısına yanıt
    güzel anlatmış, sağolasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    .ass nedir? lütfen yardım edin
    16 yıl önce açıldı
    Yardım Lütfen (+18)
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir fonksiyonda genelde return ifadesi olur, fonksiyon mesela;
    public int degerDondur(){
    int a=5; return a; }
    fonksiyon çağırıldığı zaman herhangibir yerden, a değerini int olarak geri dönderir.
  • Çoktan seçmeli bir sınavda bir soruyu class olarak düşünürsen cevap şıkkı return dür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • C veya c++ gibi dillerde return edilen şeyin bellekte kapladığı alanının az olması gerekirken javada böyle bir problem yoktur çünkü otomatik olarak sadece o şeyin adresi kullanılır yani 4 veya 8 bayt belki 20 bayt da olabilir ama geçmez gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: gpgpu

C veya c++ gibi dillerde return edilen şeyin bellekte kapladığı alanının az olması gerekirken javada böyle bir problem yoktur çünkü otomatik olarak sadece o şeyin adresi kullanılır yani 4 veya 8 bayt belki 20 bayt da olabilir ama geçmez gibi

anlamadım açıkçası biraz daha açıklayıcı anlatabilir minin ? :)
  • deniz caliskan kullanıcısına yanıt
    Program bir fonksiyona girdiğinde stack denilen kisitlı bir bellek alanında yer açar atıyorum 1 MB . Fonksiyon return e geldiğinde stack üzerinden sonucu bildirir . Bu bir tam sayı da olabilir bir resim dizisi de olabilir . 1 MB yetersiz kalırsa stack taştı hatası verir . Java nesnelerden oluştuğu için adresler ile çalışır yani nesneyi heap denilen çok geniş alanda tutarken stack üzerinde sadece çok gerekli şeyleri tutar . Java return ile karşılaşınca sadece adres değerini gönderir . Asıl nesne heap tarafındadır

• gpgpu kullanıcısına yanıt
    anladım çok sağol :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.