cd yazıcı aldım..24 hızlı lg..bilgisayarcıdaki eleman ilk yüklediğinde 4 dakikada 1 cd cekebiliyodum...bir hafta geçmedi ve format atmak zorunda kaldım...formattan sonra ise cd çekme suresi ortalama 10 dakikaya çıktı...sebebi ne olabilir..bios ayarı gerekiyor mu?..yada herhangbir donanım-yazılım ayarı..teşekkürler
DMA özelliğini aktif hale getirdin mi? Aynı problem bir arkadaşta olmuştu. DMA'yı açınca düzeldi. Sistem özelliklerinden aygıt yöneticisini seçip, oradan writer özelliklerini aç ve DMA'yı seç...
Bir de cd kayıt programından hızı 24X seçiyorsun değil mi? Default olarak 24X gelmiyor olabilir. Boş cd'lerin 24X desteklediğini varsayıyorum tabii.
ayrıca kopyaladığın CD ye göre de değişir. bazı cd ler 4dk.da bazıları ise 8dk. bile sürebilir!
altun+1.Bende aynı sorun hdd ve cdrom'da vardı.Kopyalama ve okuma hızı düşüktü.Benchmark testlerind e önceden 5-6 puanı zor yapan hdd,şimdi 40'a vuruyor.Ve tabi makina acayip hızlandı.DMA olayını halladersn düzelebilir..
ayni yerlerden bakinca ben de DMA yi acabilecegim bir yer yok??Hatta DMA adi bile gecmiyor. Fikri olan var mİ? bu arada Ahead nero da ki ciddi prob mimi ayri bir topicte sordum bugun,yardimlarinizi bekliyorum (kisaca:Nero da File browserdayken dosyalari gordugu halde kaydetmiyor cunku bulamiyor mus!) herkese tsk.ler
ayni yerlerden bakinca ben de DMA yi acabilecegim bir yer yok??Hatta DMA adi bile gecmiyor. Fikri olan var mİ? bu arada Ahead nero da ki ciddi prob mimi ayri bir topicte sordum bugun,yardimlarinizi bekliyorum (kisaca:Nero da File browserdayken dosyalari gordugu halde kaydetmiyor cunku bulamiyor mus!) herkese tsk.ler
Bu arada bende bu DMA olayında fikir yazmıştım ama benim LG cdrom dma'yı açtıktan sonra hızlandı ama bir süre sonra bazı cdlerde acayip ses yapmaya başladı,bozulduğundan şüpheleniyorum.Yani onu açmak sakat olabilir.Eğer işletim sistemin Win98 veya ME ise olması gerekiyor,eğer yinede yoksa Windows kurulurken denetim masası eksik kurulmuştur,ondan yoktur...
hayir elbruz hata bendeymis! Vakti zamaninda VIA driverlarini yuklerken NT icin olanini yuklemisim(en alttaki) o yuzden DMA yi goremiyor musum!Dun gece uninstall edip tekrar yukledim dogru olanlari su an DMA acik. AMA baska topicte danistigim prob imeme henuz cvp gelmedi ve ben de cozemedim:(((
DMA AYARINI AÇ DÜZELİR
ben de enable 8x4x32 writer var dma enable 1x de okuyor aha önce8x okuyabiliyordu ulan bunu yüzünden mi 1x de okuyor secegi disable mi enable mi yapilacak
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme