Şimdi Ara

RF alıcı verici pcb çizimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • [/simage]http://img522.imageshack.us/img522/594/ads305zqt6.jpg [simage]

rf alıcı verici yapmaya çalışıyorum. board üzerine kurdum çalıştı fakat pcb sini çizip elemanları yerleştirdiğimde çalışmıyor. pcb bağlantılarında bir sorun yok plaka üzerine gayet gusel çıktı ve olması gereken gerilimler her yere sağlıklı bi şekilde gidiyor. sanırım anten sorunum var ground plane şekildeki gibi mi olacak??.
    yoksa yanlışmı yapıyorum. yardımcı olursanız çok sevinecem. 17 cm botunda 1 milimlik bir kablo kullandım anten için. ve pcb de görüldüğü gibi alıcı modülü mümkün olduğunca dışarı taşımaya çalıştım.

değerli bilgilerinizi esirgemeyin lütfen

linki de burda

• bende rf bir devre yaptım yakın zamanda. ground plane diye birşey kullanmadım. ayrıca alıcı ve vericiye 5-6 cmlik bir zil teliniden anten yaptım 1 adet duvarı geçecek şekilde 5-6 mlik birçapta rahat çalışıyor.
  • Link olarak gösterdiğiniz yer de resmin olduğu yer. Asıl linkini de vereblirmisiniz lütfen ?
  • neden ground plane yapmak istedin anlayamadım. ama sorunun antenden kaynaklandığını belirlemek için modülü PCB dışında çalıştırman gerekecek. eğer ki PCB dışında çalışıyorsa sorun çizdiğin ground plane dir...
  • ben yaparken ground plane i mümkün olduğunca çok ve modülün altını tamamen kaplayacak şekilde yapıyorum. anteni de modülün hemen yanına (tabi lambda/4 olayına dikkat ederek) yerleştiriyorum. rf modülün yanını da 3 cm ye kadar başka birşey yerleştirmiyorum.

bu saydıklarımı sen de yapmışsın. hele ki board da (eminim çok karmaşıkken) çalışıp pcb de çalışmaması şaşırtıcı.
  • groun plane neden kullandığımın cevabıwww.udea.com adresindeki uygulama notlarında anten tasarım notları diye bir döküman var. orada boyle yapmam gerektiğini söylüyor sanırım. tam da emin değilim çünkü çalışmayınca iyice kıllandım. board üzerinde 10 metre kadar canavar gibi çalışıyordu.

anten tasarım notu
  • Short Whip Anten i anlatırken "tabana yakin bir noktada yüksek kapasitif reaktansin etkisini azaltici bir kompanzasyon bobini ......" şeklinde bir lakırtı var dikkatinden kaçmış sanırım. tüm örneklerde PCB ile ground plane arasındaki boşluk oldukça küçük tutulmuş. fakat çizdiğin PCB de anten çıkışını bir DC yol gibi uzatmışsın sonuç olarak ground plane ve anten çıkışı arasındaki kaçak kapasiteyide artırmış oluyorsun. dolayısı ile antenin AC olarak kısa devre görünüyor.

tabi yinede modülü PCB dışında denemende fayda var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.