Şimdi Ara

RGB Fan kontrolcüyü anakarta bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle aldığım kasa şu FRISBY FC-8890G COAX.

Power hariç aldım. Geldiğinde 6 tane fan da kontrolcüye bağlı idi. Güç olarak da molex çıkışlı kablosu vardı. Ancak üzerinde Fan SW ve Led SW şeklinde 3pin ve 2pin girişleri daha var. Şimdi asus auro sync özellikli anakartım var. 12v 4 pin girişi var. Ben bu kontrolcüyü anakarta bağlasam, uzaktan kumandası devre dışı kalır mı? fan devrini ve rgbyi kontrol edebilir miyim? Edebilirsem bu kabloyu tek parça halinde nereden bulabilirim? Kontrolcü de şu şekildedir.

• Yapay Zekanın Yanıtı

RGB Fan Kontrolcüsünü Anakartınıza Bağlama

RGB fanları ve kontrolcüleri, bilgisayar kasalarını aydınlatmak ve özelleştirmek için popüler seçeneklerdir. RGB fan kontrolcüsünü anakartınıza bağlamak, bu cihazları sisteminize entegre etmenize ve aydınlatma efektlerini kontrol etmenize olanak tanır.

Adım 1: Anakartınızın Uyumluğunu Kontrol Edin

RGB fan kontrolcünüzün anakartınızla uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Çoğu anakart, 12 V RGB veya 5 V adreslenebilir RGB aydınlatmasını destekler. Anakartınızın teknik özelliklerini kontrol ederek uyumluluğu doğrulayabilirsiniz.

Adım 2: Fan Kontrolcüsünü Anakart Başlığına Takın

Anakartınızda, genellikle işlemci yuvasının yakınında bulunan bir RGB başlığı bulunmalıdır. Bu başlık tipik olarak 4 veya 5 pinlidir. RGB fan kontrolcüsünün RGB konektörünü anakarttaki ilgili başlığa takın. Konektörün doğru şekilde takıldığından emin olun.

Adım 3: Fanları ve Diğer Cihazları Kontrolcüye Bağlayın

RGB fanları, RGB şeritleri veya diğer aydınlatma cihazlarını RGB fan kontrolcüsüne bağlayabilirsiniz. Cihazları kontrolcünün uygun kanallarına bağlayın. Çoğu kontrolcü, birden fazla cihazı destekleyen 3 veya 4 kanal sunar.

Adım 4: Yazılımı İndirin ve Kurun

Bazı RGB fan kontrolcüleri, aydınlatma efektlerini kontrol etmek için bir yazılım gerektirir. Kontrolcünüz için üreticinin web sitesinden yazılımı indirin ve kurun. Yazılım, aydınlatma renklerini, desenlerini ve hızını ayarlamanıza olanak tanır.

Led RGB SW Bağlantısı (12 V RGB)

12 V RGB fan kontrolcüleri için, led RGB SW kablosu anakarttaki led RGB SW başlığına bağlanmalıdır. Bu başlık, anakartın diğer aydınlatma bileşenlerini kontrol etmesini sağlar.

RGB Kontrolcüsü Bağlantısı (5 V Adreslenebilir RGB)

5 V adreslenebilir RGB fan kontrolcüleri, D-coded 3 pinli bir konektör kullanır. Bu konektör, anakarttaki adreslenebilir RGB başlığına takılmalıdır. Adreslenebilir RGB, her bir LED'in ayrı ayrı kontrol edilmesine olanak tanır, bu da daha karmaşık aydınlatma efektlerine izin verir.

RGB fan kontrolcüsünü anakartınıza düzgün bir şekilde bağlayarak, bilgisayar kasanızın aydınlatmasını özelleştirebilir ve oyun deneyiminizi veya çalışma ortamınızı geliştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üzerindeki fanlar adreslenebilir değil ise anakart ile kontrol edemezsin. Anakartın sitesinde aura sync ile uyumlu fan ve kontrolcü modelleri yazıyordur.
    Fanların arka kısmında seri numarası veya kod olabilir, internette aratarak fanların özelliğine bakabilirsin. Fanların led kablolarının ucu pwm uçlara benziyorsa sadece kumanda ile kontrol edilebilir (tahmin).
  • arkadaşlar konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın fakat bende arkadaşla aynı sorundan müzdaribim. Benim sistemde 6 pin girişli fanlar var ve kontrolcüye bağlı. Bunları auro sync olarak kullanabilir miyiz?

Konu sahibi arkadaş sorunu çözebildi mi acaba o zamanlar merak ettim. Ve hangi kablo gerekli acaba. Gücü molexten alıyor

• Kasa kutusundan çıkan bir kablo ile argb kontrolcüyü anakartın jrainbow portuna bağladım. İlk bağladığınızda bir şey olmuyor. Kasanızın üzerinde bulunan rgb fan düğmesine 3-5 sn basılı tutuyorsunuz ve kontrolcünüzün modu değişiyor. Böylece fanlar ana kartla senkronize oluyor ve yazılımla istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa fanını adaptöre bağlama?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.