Şimdi Ara

Rgb kontrolcü yandı garip sorunlar başladı !?!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sistem [ r5 5600x / rx 6800 / b550 /16 gb ] Kasanın önünde 2 rgb fan var. Bugün corsair ql 120 fanım kargodan geldi. Gelir gelmez pc çalışır vaziyetteyken bağlıyayım dedim. Kasanın kapakları açtım. Önce anakarta güç kablosunu bağladım. Sonra rgb kablosunu rgb kontrolcüye bağlıyordum ki girişlere değdirmemle çat diye bi ses çıktı az miktarda duman çıktı kontrolcüden hemen geri çektim kabloyu. Kontrolcünün rgb girişlerinin corsair ql 120 nin rgb kablo çıkışıyla uyumlu olmadığını geç de olsa gördüm .

Sonra bazı şeylerin eskisi gibi olmadığını farkettim. Eski rgb fanların ışıkları yanıyor, Eski rgb fanlarda kırmızı ve yeşil renkler yanmıyor. Renkler arası yavaş geçiş modu da yokolmuş. Fakat diğer renkler sorunsuz yanıyor birbirleri arasında da eskisi gibi kasa üzerindeki düğmeyle geçiş yapabiliyorum.

Gördüğüm diğer sorun aida 64 extreme programının osd sinin ayarı kaçmıştı. Yeniden düzeltmek istedim ama osd ayarlarını ellerken şu hatayı vermeye başladı. Programı defalarca sildüm yükledim ama yine aynı.

-Başka bir sorun da pc de yüklü olan 3-4 oyundan bi tanesine tıklıyorum açılmıyor.

-Güç kaynağının sesinde çok az bir değişimi sezdim sanki fanı daha çok ses yapıyor gibi.

-Pc yi açma tuşuna basınca 1sn sonra güç geliyordu. Şimdi o süre uzamış ?

Pc yi yeni toplamıştım. Sizce anakart ekran kartı ve işlemcide kalıcı bir hasara yol açmamış mıdır? Bu sorundan nasıl kurtulabilriim?? teşekkürler

yukarıda rgb kontrolcüsü

yukarıdaki resimdeki corsair ql120 nin rgb çıkışı. Anakartımdaki JRGB 1-2 girişler var. Ama kontrolcünün çıkışlarıyla aynı

son resimde de rgb kontrolcüyle uyumlu eski fanların rgb çıkışları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyturk06 -- 22 Aralık 2020; 21:22:56 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.