Şimdi Ara

RGB LED ile RENK DERİNLİĞİ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kırmızı, yeşil ve mavi renkli ledleri aynı anda kullanarak inebileceğimiz renk derinliği ne kadar dır?...

tam renk aralığını pratik olarak uygulamalı görebileceğimiz örnek bir devre için tavsiyeleriniz neler olur...

• 24 bit ile (8 bit R, 8 bit G, 8 bit B) 16 milyon renk alırsın.
  • bildiğiniz bir devre var mı?
  • mesela ne devresi. bu rgb olayını genelde dev megavizyon panolarında kullanıyorlar. taksimdeki pano mesela. senin yapmak istediğin böyle bir şeymi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: controller man

24 bit ile (8 bit R, 8 bit G, 8 bit B) 16 milyon renk alırsın.

söylediğinin olması için bir LED İN 256 farklı parlaklığı olması lazım normal ledlerde bu varmı ? nasıl LED olduğuna bağlı bence arkadaşın sorusunun cevabı bence şu normal LED ler yani iki kademe yani 1 bit

3bit (1bit R,1bit G,1 bit B) 8 renk :)

analog modülasyonla filan belki 4 kademe yakabilirsek 2bit

6bit ten 64 renk

özel LED ler var onlardan kullanman gerekir
  • sorun şu...üç ana renk (rgb) ile akım kontrolü ile renkler arası geçiş pek mümkün görünmüyor..bir kare dalga üzerinden pwm gerekecek gibi..edinebildiğim diagram devre vs.. lerde kontrol edilemez bir durum söz konusu...kontrol edilebilir tam renk derinliğine inebilecek bir sistem yapmak için bu konuda emek/zaman sarfetmiş arkadaşların tavsiyeleri benim için oldukça önemli..bununla ne yapmak istediğime gelince...: sadece bir nokta..kontrol edilebilir ve evrenin tüm renklerine sahip bir nokta...

"ilim bir nokta idi, cahiller onu çoğalttı" Hz.ALİ. (R.A)
  • quote:

Orjinalden alıntı: lftx

quote:

Orjinalden alıntı: controller man

24 bit ile (8 bit R, 8 bit G, 8 bit B) 16 milyon renk alırsın.

söylediğinin olması için bir LED İN 256 farklı parlaklığı olması lazım normal ledlerde bu varmı ? nasıl LED olduğuna bağlı bence arkadaşın sorusunun cevabı bence şu normal LED ler yani iki kademe yani 1 bit

3bit (1bit R,1bit G,1 bit B) 8 renk :)

analog modülasyonla filan belki 4 kademe yakabilirsek 2bit

6bit ten 64 renk

özel LED ler var onlardan kullanman gerekir

bence farkı yok. bu konuyu çok araştırdım. hiç bir yerde bu iş için özel bir led üretildiğini görmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben gördüm tanesi 4 dolardan 4 bacaklı tek bi entegre gibi bildiğimiz LED lerden çok küçük ufacık bi entegre gibi ama çok daha parlak yanıyor bi tane ortak GND 3 tane R,G,B için bacağı var dijital kullanırsan 8 bit analog modülasyon yaparsan 16bit renk veriyor (arkadaşın projesinde görmüştüm amerikadan getirtmişti LED leri merak ediyorsanız cuma gününe öğrenirim)
  • led ler renklerinin hakkını versin yeter diye düşünüyorum...tabii mcd değerleri önemli olmalı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: lftx

ben gördüm tanesi 4 dolardan 4 bacaklı tek bi entegre gibi bildiğimiz LED lerden çok küçük ufacık bi entegre gibi ama çok daha parlak yanıyor bi tane ortak GND 3 tane R,G,B için bacağı var dijital kullanırsan 8 bit analog modülasyon yaparsan 16bit renk veriyor (arkadaşın projesinde görmüştüm amerikadan getirtmişti LED leri merak ediyorsanız cuma gününe öğrenirim)

tamam ama işte o özel bir led değilki. sadece r,g,b ledlerinin tek pakete koyulmuş hali. yani aslında bildiğiniz led. elbetteki bu ledlerin kaliteli olması lazım (minimum 3000 mcd gibi).

büyük megavizyon panolarını yapan firmalar çoğunlukla üç renkli tek paket ledleri değil de ayrı ayrı r,g,b ledleri kullanmayı tercih ediyorlar.

• controller man ..

yaptığın araştırmalar neticesinde nereye vardın..? merak ediyorum.

bilgilendirirsen memnun olacağım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: RGB

controller man ..

yaptığın araştırmalar neticesinde nereye vardın..? merak ediyorum.

bilgilendirirsen memnun olacağım..

söylediğin gibi tek bir noktada bütün renkleri istiyorsan @lftx in dediği üçü birarada ledlerden kullanabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.