Şimdi Ara

RGB Led'lerimdeki Sorun....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
23.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 5 metre 3 cipli rgb led+adaptör aldım.

2.5 metresini tavana.
    1 metresini dolaba
    diğerlerinide başka noktalara paylaştırdım..

telefon kablosuyla hassas lehim attım.

ledleri istediğm noktalara yerleştirip renklere dikkat ederek bağlantılarını gerçekleştirip güzelcene bantladım.
    yani birbirine değme olasılığı 0..

şimdi bi köşeye koyduğum ledde ortasında 3 tanesi renk beyaz ken 3-5 saniye yeşil çakıyor sonra tekrar beyaza dönüyor.

diğer parçada ise kırmızı renge aldıgımda dipte 3 tanesi yanmıyor. baska renklerde sorun yok...

birde bi parcada komple beyaz yaktıysam mavi yanıyor mavi yapınca yeşil yanıyor yeşil olunca kırmızı oluyor..

sorun nerde şimdi ? kafam allak bullak

edit : şuan 1 saattir yanmakta ve ledlerde hafif ısınma oldu..

5 metre rgb lede 12 volt 12.5 amper trafo kullandım. bilerek fazla aldım niye böyle oldu şimdi ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MEMATİ -- 21 Mart 2014; 22:12:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 'MEMATİ

Arkadaşlar 5 metre 3 cipli rgb led+adaptör aldım.

2.5 metresini tavana.
    1 metresini dolaba

ledleri istediğm noktalara yerleştirip renklere dikkat ederek bağlantılarını gerçekleştirip güzelcene bantladım.

şimdi bi köşeye koyduğum ledde ortasında 3 tanesi renk beyaz ken 3-5 saniye yeşil çakıyor sonra tekrar beyaza dönüyor.

diğer parçada ise kırmızı renge aldıgımda dipte 3 tanesi yanmıyor. baska renklerde sorun yok...

birde bi parcada komple beyaz yaktıysam mavi yanıyor mavi yapınca yeşil yanıyor yeşil olunca kırmızı oluyor..

5 metre rgb lede 12 volt 12.5 amper trafo kullandım. bilerek fazla aldım niye böyle oldu şimdi ya

Hocam tekrardan merhaba. Kısaca sorularına cevap vereyim

Beyaz yanan dip kısım yeşile dönüyor demişsin: Bunun sebebi o kısımdaki kırmızı ve mavi led çiplerine gerilim gitmemesi olabilir. Yani o kısımda led bağlantısı sorunlu. Büyük ihtimal üretim hatası. pek yapacak bir şey yok. O ölü led grubunu kesip çıkararak sorunu giderebilirsin.
    Kırmızı yanmayan yerdeki de aynı. O 3lü led kısmını kesip at.
    Farklı renk veren bölüm: Bu bölümde de senin bağlantı sorunun var. Kabloları lehimlerken sıralama hatası yapmışsın. Onu gözden geçir sorun düzelir.

Isınma sorunu adaptör akımıyla alakalı değil. Akım 50amper olsa da ısınmaya neden olmaz. Genelde ucuz satılan bu ledlerin genel sorunudur ısınma. uzun süre açık kalırsa ledler ölmeye başlar. Soğutulmaya ihtiyaçları var.
    Bu nedenle şerit led uygularken ledi direk duvara veya dolaba yapıştırman ledin kendini soğutması için olumsuz bir etki yapar. Alüminyum kanallar satılır bu şerit ledlere göre. ledi bu kanalların içine yapıştırıp istediğin boy keserek kullanabilirsin. Alüminyumi ledin ısısını kendine çeker ve aşırı ısınması engeller. uzun ömürlü olmasını istersen o kanallardan almalısın. Zaten profesyonel uygulamalarda mutlaka kullanılır bu kanallar. Ayrıca buzlu cam veya şeffaf cam şeklinde kapakları da olduğundan dekoratif açıdan da güzel görünüm verir.
    Altta ürün linkini paylaşıyorum.

led go® online led solutions
    KLASIK SERIT LED ALUMINYUM KANAL PROFIL 200CM
    http://www.ledgostore.com/index.php?route=product/product&product_id=85

görsel için:http://turkish.alibaba.com/product-gs/diy-flexible-led-strip-channel-letter-618384055.html

• quote:

Orijinalden alıntı: metulen

quote:

Orijinalden alıntı: 'MEMATİ

Arkadaşlar 5 metre 3 cipli rgb led+adaptör aldım.

2.5 metresini tavana.
    1 metresini dolaba

Hocam tekrardan merhaba. Kısaca sorularına cevap vereyim

Beyaz yanan dip kısım yeşile dönüyor demişsin: Bunun sebebi o kısımdaki kırmızı ve mavi led çiplerine gerilim gitmemesi olabilir. Yani o kısımda led bağlantısı sorunlu. Büyük ihtimal üretim hatası. pek yapacak bir şey yok. O ölü led grubunu kesip çıkararak sorunu giderebilirsin.
    Kırmızı yanmayan yerdeki de aynı. O 3lü led kısmını kesip at.
    Farklı renk veren bölüm: Bu bölümde de senin bağlantı sorunun var. Kabloları lehimlerken sıralama hatası yapmışsın. Onu gözden geçir sorun düzelir.

Isınma sorunu adaptör akımıyla alakalı değil. Akım 50amper olsa da ısınmaya neden olmaz. Genelde ucuz satılan bu ledlerin genel sorunudur ısınma. uzun süre açık kalırsa ledler ölmeye başlar. Soğutulmaya ihtiyaçları var.
    Bu nedenle şerit led uygularken ledi direk duvara veya dolaba yapıştırman ledin kendini soğutması için olumsuz bir etki yapar. Alüminyum kanallar satılır bu şerit ledlere göre. ledi bu kanalların içine yapıştırıp istediğin boy keserek kullanabilirsin. Alüminyumi ledin ısısını kendine çeker ve aşırı ısınması engeller. uzun ömürlü olmasını istersen o kanallardan almalısın. Zaten profesyonel uygulamalarda mutlaka kullanılır bu kanallar. Ayrıca buzlu cam veya şeffaf cam şeklinde kapakları da olduğundan dekoratif açıdan da güzel görünüm verir.
    Altta ürün linkini paylaşıyorum.

led go® online led solutions
    KLASIK SERIT LED ALUMINYUM KANAL PROFIL 200CM
    http://www.ledgostore.com/index.php?route=product/product&product_id=85

görsel için:http://turkish.alibaba.com/product-gs/diy-flexible-led-strip-channel-letter-618384055.html

anladım hocam rafın içinde kalıyor zaten ölü led.

nyse simdilik kalsın böyle benlik bişey yok demekki..

teşekkür ederim tekrardan aksamları bi kac saat yakıcam ledleri kapatırım cok ısınırsa veya ısık siddetini azaltırım

• metulen kullanıcısına yanıt
    hocam verdiğiniz bu site güvenilirmidir hiç sipariş verdinizmi bu siteden
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

hocam verdiğiniz bu site güvenilirmidir hiç sipariş verdinizmi bu siteden

Hayır vermedim ama karaköyde satan yerler var, istanbuldaysanız gidip bakabilirsiniz.
  • arkadaşlar merhaba, benimde bir sorunum var. RGB led'ledim 6 metre. yeşil ışık yaktığımda sadece baştan 30 santimlik kısım yanıyor, geriye kalan led'ler yanmıyor. yeşil ışık yaktığımda çok fazla ısınıyor, adaptör dende cızırtı çıkarıyor. acaba sorun ne ve çözümü var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazlum21292129

arkadaşlar merhaba, benimde bir sorunum var. RGB led'ledim 6 metre. yeşil ışık yaktığımda sadece baştan 30 santimlik kısım yanıyor, geriye kalan led'ler yanmıyor. yeşil ışık yaktığımda çok fazla ısınıyor, adaptör dende cızırtı çıkarıyor. acaba sorun ne ve çözümü var mı?

Büyük ihtimalle adaptorun amperi az geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RGB Kontol ve Fan Sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba Arkadaşlar;

Benimde ufak mı büyükmü bir sorum olacak...

5 Metrelik RGB Led + 2 Adet ( 12v 3A ) + 2 Adet ( Kumanda Modülü )

Kullanım Şekli:

2m lik dolap altına + 1 Adet (12v 3A ) + 1 Adet (Kumanda Modülü) koydum Kumanda modülü ile sıkıntısız çalıştı istediğim renge dönüp isteğim zaman On Off yapabiliyordum hiç bir sorun yoktu.

Diğer kalan ledleri : 1 Adet (12V 3A ) + 1 Adet (Kumanda modülü) 70 cm lik 4 parçaya böldüm bunları 4 sıralı led kablosu ile rengi rengine sırasıyla hizalayıp 3 er metre kablo lehimlendi Ev sinema sisteminin arkasına koyduğum için her birinin uç kısmına 1 parmak kadar kablo ile cıktıktan sonra dişi ve erkek biçiminde jak takıldı bunlar yapıldıktan sonra

monte etme aşamasında test etmek istedim herşeyi bagladıktan sonra kumanda modülü üzerindeki açma tuşuna basmadan otomatik kendiliğinden sabit yeşil yanıyor on off tuşları biri kapatıp açacağı yerde on'a bastığımda farklı renk off a bastıgımda farklı renk beyaza bastığımda üç renk (mavi.yeşil.kırmızı) yanıyor mor oluyor kumandalar tuşları şaştı kumanda üzerindeki renkler ile farklı yanıyor.

bunun esnasında bunu gördükten sonra 2 m lik dolap altındaki modülü söktüm sinema sistemindeki modülün yerine koydum aynı oldu diğerini 2 m lik olana taktım bu sefer aynı durum düzgün çalışan dolap altındakine oldu kumanda modülleri şaştı beyaza bassam (mavi yeşil kırmızı yanmakta) onn off tuşları karışık renk yakıyor.

herşeyi fişten çıkarıp modül aparatlarını cıkartıyorum. 2 dk kadar bekliyorum tekrar taktığımda otomatik kendi yanıyor yeşil 70cm lik 4 parça olanda ayrıca 2 m olanda ayrı

bu arada yeşil otomatik yandığında sönük yanıyor ama diğer renkler yandığı zaman ışıklar yüksek yanıyor.

ISINMA SÖZ KONUSU YOK.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartali10 -- 24 Kasım 2015; 1:48:53 >

• spartali10 S kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle 4 adet kesip montajladığında bağlantı sorunu olmuş. RGB lerin sıkıntısı 4 adet kablo kullanması. Montaj aşamasında bunların sırası karışmış olmalı.
    En baştan montajı adım adım gözden geçirmek gerekir. Misal önce ilk 70cm lık parçayı bağlayıp düzgün çalıştığından emin olun bu şekilde devam edin. Kumandaları değiştirdikten sonra saçmalaması çok mantıklı değil. Olaki kumanda modüllerinin çıkışı zarar görmüşse onu bilemem
  • selamun aleykum.hocalar rgbde sadece yeşil yanması olayı rgb kontrollerin bozulmuş olması mıdır?Açıp baksak lehimlesek tamiri mümkün müdür?
  • sürücü transistör bozulmuştur karrı çıkar voltajı r g b uçlarına dokuntur öle test et.
  • Arkadaşlar benim ledim sadece kırmızı yanıyor kumandadan değişemiyorum diğer kumandalarla çakışıcağını düşündüm fakat öyle bişey olmadı diğer kumandalarda etki yapmadı tv kumandası vs.
    Led 1 metre yok

ERK LED RGB Cont. 12V 36A
    Helios Trafo 12V 5A
  • Aimless- kullanıcısına yanıt
    %95 kumanda modülün arızalıdır. Sıfır alınan üründe bile 5 fonsiyon varsa (flaşör,renk değişimi vb.) bunlardan bile 2tanesi çalışıyor. Bu işe ilk başladığımda 5tane modül aldım 5inide yaktım sonra hepsiini cope attım normal led kullanıyorum lanet bişey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani tek renk kullanıyorsunuz, anladım. Arkaşımda şu hazır adaptörlülerden var gayet çalışıyor yine uğraşcaz gittim trafo aldım bbide
    ya kaliteli marka alacaksın adaptorü modülü filan yada hiç bulaşmicaksın ben birde parçalamıştım 2 tane 1 metre 2 tane 50 cm böyle böyle gidiyor sıkıntı Kolay gelsin
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Memati bey yanıtlarınız için
    rica ederim yeğenim
  • selamün aleyküm hepinize dün rgb led aldım 2 metre kadar adama orda denettim çalıştırdı hiçbir sıkıntısı yoktu eve geldim arduino ve hc-06 bluetooth modülleri ni birleştirdim renklerine göre sıraladım kodlarını buldum yeşil yanması için komut gönderdiğimde kırmızı kırmızı yanması için komut gönderdiğimde ise yeşil yanıyordu daha sonra mavi yanması için bir komut gönderdim mavi uzun aralıklarla 2 li 3 lü yandı o boşlukta kalanlar ise cok kısık yanıyordu.normalde 12 v ile beslenmesi gerekirken ben 6vdc 300mA 1.8VA ile besledim bu yüzdenmi mavi bu şekilde kesik kesik yanıyordur şimdiden yardımlarınız için teşekkürler
  • Merhabalar Odama rgb led döşemiştim kırmızı basınca kırmızı yeşile basınca yeşil maviye basınca mavi yanıyor. Sorunsuz çalışıyor. iki farklı yerden led siparişi verdim. Sorun bundan mı kaynaklı. Güç yetmiyor desek beyaza bastığımda sonlara doğru morlaşır. Bu direk yeşil oluyor. Birde şöyle bir fa

Ama Turuncu yapmak istediğimde bir bölümden sonra yeşil yanıyor. iki farklı yerden led siparişi verdim. Sorun bundan mı kaynaklı. Güç yetmiyor desek beyaza bastığımda sonlara doğru morlaşır. Bu direk yeşil oluyor. Birde şöyle bir farklılık var mesala kırmızıya bastığımda. Sarı görünen kısımların kırmızısı daha güclü yanıyor yeşile bastığımda sarıyken yeşil olanlar daha güçlü yanıyor. Aydınlatma performansından memnunum güçlü yanıyor.

Tek renkte sorun yok

Mor renkte hafif sorun var. Nedeni kırmızı şiddetin azlığı azlığı

Turuncu olması gereken ışık Flaşlı çekimde bir kısım yeşil yanıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.