Şimdi Ara

RHA MA750 almayı düşünüyorum? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
1
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nebtawi

Merhaba arkadaşlar konuyu hortlatıyorum biraz ama RHA750'den memnun musunuz ? Özellikle sesini merak ediyorum bu ve rock it sounds r50 de kaldım. 1'ini alacağım Referans olarak :http://theheadphonelist.com/headphone-list/ burayı kullanıyorum.

İkisi ses karakteri olarak o kadar farklı uçlardaki kıyas bile yapılamaz aralarında
  • RHA750 var bende, bir kaç ay oldu alalı. Ürün oldukça kaliteli, malzemeden ve yedek uçlardan anlıyorsunuz. R50' yi ben de düşünmüştüm. R50 ses olarak genel anlamda veya daha çok midlerde belki RHA' dan iyi olabilir. Ama RHA' yı aldığıma gerçekten memnunum. Köpük uçlara şirkette çok alışamammıştım, şimdi kulağımdan çıkarmıyorum. Metal olması kulaklığın bazı kısımlarını ağırlaştırıyor ama kullandıkça alışıyorsun. Mikrofonunu denedim ama galiba Samsung S3' de pek başarılı olmadı, mikrofon olmasa aslında daha iyi olurmuş, gereksiz ağırlık yapıyor. Köpük uçlarsda sesi oldukça derin ve hisli alabiliyorsun, bu anlamda seste kaliteyi hissediyorum. Klasik müzikte özellikle çok zevkli. Sert müziklerde de beni tatmin ediyor, ses tonu tizden çok basa yakın olduğu için davul ve bas sesler müziğin içine çekiyor beni. Şahsen tavsiye ederim.

VSonic GR07 çok aklımda kalmıştı, yurt dışından almaya karar versem onu alırdım ama Türkiye' de bu bütçe aralığına satılan en tercih edilebilir kulaklık bence. Yine olsa RHA alırdım yurt dışı alımına girmemek için.

Kablonun ayrılmaya başlayan kısmında bulunan hareketli birleştirici aparatı bir ara yukarı çekmiştim. Uzun süre bu şekilde kullandım, bir ara da galiba boynumda zorlamıştım. Aparatı birleşim noktasına taşırken kablo plastiği biraz aşındı. Şaşırdım ama kablo o kadar kalın ki, herhangi bir sıkıntı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: anild

RHA750 var bende, bir kaç ay oldu alalı. Ürün oldukça kaliteli, malzemeden ve yedek uçlardan anlıyorsunuz. R50' yi ben de düşünmüştüm. R50 ses olarak genel anlamda veya daha çok midlerde belki RHA' dan iyi olabilir. Ama RHA' yı aldığıma gerçekten memnunum. Köpük uçlara şirkette çok alışamammıştım, şimdi kulağımdan çıkarmıyorum. Metal olması kulaklığın bazı kısımlarını ağırlaştırıyor ama kullandıkça alışıyorsun. Mikrofonunu denedim ama galiba Samsung S3' de pek başarılı olmadı, mikrofon olmasa aslında daha iyi olurmuş, gereksiz ağırlık yapıyor. Köpük uçlarsda sesi oldukça derin ve hisli alabiliyorsun, bu anlamda seste kaliteyi hissediyorum. Klasik müzikte özellikle çok zevkli. Sert müziklerde de beni tatmin ediyor, ses tonu tizden çok basa yakın olduğu için davul ve bas sesler müziğin içine çekiyor beni. Şahsen tavsiye ederim.

VSonic GR07 çok aklımda kalmıştı, yurt dışından almaya karar versem onu alırdım ama Türkiye' de bu bütçe aralığına satılan en tercih edilebilir kulaklık bence. Yine olsa RHA alırdım yurt dışı alımına girmemek için.

Kablonun ayrılmaya başlayan kısmında bulunan hareketli birleştirici aparatı bir ara yukarı çekmiştim. Uzun süre bu şekilde kullandım, bir ara da galiba boynumda zorlamıştım. Aparatı birleşim noktasına taşırken kablo plastiği biraz aşındı. Şaşırdım ama kablo o kadar kalın ki, herhangi bir sıkıntı yok.

Çok teşekkürler cevabınız için. Kulaklık bu gün elime geçti iphone 6+ ve 6 'da normal mp3'ler ile deneyebildim şimdilik. Yarın kısmetse Fiio x1'im de elimde olacak ve lossless audio ile deneme şansı bulacağım. Diğer forumlarda kulaklığın pişme süresinin olduğu ve pink noise programı ile yaklaşık 12 saat yüksek seste açık bırakılarak pişirilmesi gerektiği yazmış, bunun sonucunda bas ve tizalerin oturduğunu görmüşler. Bunu neye istinaden söylediler anlayamadım lambalı amfi mantığı mı var kulaklıkta ? Ben de çok araştırdım yukarıda linkini verdiğim liste tüm modelleri kapsamasa da bir çok iyi modeli kapsıyor ve RHA TR'den bulunabilen bir model olduğu için ben de tercih ettim ve genelinde de malzeme kalitesi, aksesuarları ve izolasyon gibi ses harici detaylarda da çok önde olduğu gerek yerli gerek yabancı forumlarda zaten değerlendirilmiş. Dolayısıyla doğru bir tercih yaptığımızı düşünüyorum en azından 200$+ seviyelere geçmedikçe bundan iyi TR'de olmaz sanırım. Ancak dediğim gibi pişirme süresi konusu benim için soru işareti...

• Ben, bahsettiğin gibi bir işlem yapmadım. Fiio' da nasıl bir sonuç verecek merak ediyorum. Ancak kulaklıktan çok memnunum. TDK BA200, ya da Etymotic HF5' i de çok merak ediyorum ama sonuçta daha pahalılar. Şu an için bu fiyat aralığında Türkiye' de yorumlara göre en iyi seçim bu gibi. Memnun kalırsın umarım.
  • Fiio x1 de bu gün geldi denedim ancak tatmin olmadım üstelik FLAC ve mp3 ayrı ayrı denedim. Ofiste olduğum için iphone (6 ve 6+) ve ipod touch ve kendi telefonum note 4 ile de kıyaslama şansı buldum. Kesinlikle en iyi sesi apple serisinden aldığımı söyleyebilirim. Fiio x1 internette metini duyduğum kadar iyi bir player çıkmadı yani fiyatını kesinlikle hak ediyor ancak geçiş yapmaya değecek bir cihaz değil. Şöyle ifade edeyim 2 cihazla gezmenize değecek bir cihaz değil. Note4'ümde player ve eq ayarları ile doğru sesi bulmaya çalışıyorum ancak apple'daki sesi henüz alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nebtawi -- 11 Mart 2015; 15:23:55 >
  • Fiio x1' in güzel olması lazım. Bir ara daha farklı bir kulaklıkla, hatta kafaüstü model olabilir, tekrar deneyin isterseniz. Bazen kulaklıklarla cihazlar arasında uyum da olmayabiliyor. Ancak RHA' yı da beğeniyorum.
  • Bende bu kulakligi düşünüyorum. Ama hifi man re400de cezbetmiyor değil. 2.eli 150tl ye bulunabiliyor.Bir ara aklimda rockit sound r50 vardı ama spotify ve tidalhifi kulandigimdan vazgeçtim. Şimdi 2 seçenek kalıyor geriye htc one m8 , sansa clip+ var birde fiio e12 alacagim. Sizce hifiman re400 mu 2.el yoksa rha ma750 mi ? Arada fiyat farkı var biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kulaklıkta 2. el hiç düşünmedim. Hijyenik olarak bana göre değil. RE400 çok kullanışlı, sırf kullanışlı diye de aradım ama Türkiye' de kalmamıştı. Bundan dolayı RHA aldım. RE400 daha dengeli, RHA biraz bas karakterli. Kriterin fiyatsa RE400, 0 olsun temiz olsun kaliteli olsun dersen de RHA.
  • Eğer ki re400 ü 100 tl ye bırakırlarsa alırım neredeyse kullanılmamış dediğine göre. Şuan için rha en uygun nerede peki ?
  • Ben hemensepet.com' dan almıştım. İzmir' deydi yerleri. Fiyatı en uygun orda gibi hala.
  • Gece apple storedan sipariş verdim bende 10 gün teslimat süresi vardı. Gelince ilk burn in yapmak istiyorum ama youtubeda burn in videoları var onlardan yapsam olur mu acaba ? birde tam 12 saat mı yapmalıyım ?
  • 300 lira bütçeye kadar. ses seviyesi yüksek olan. kendimi konserde gibi hissettirecek kulakluk arıyorum. hani konserde basslar içinize girer göğsünüzü zıplatır ya. o denli kuvvetli basları olsun ama sesi boğuk ve patlak olmasın isityorum. canlı derinden baslar hoşuma gidiyor.

aylardır araştırıyorum ama karar eremiyorum. bir sürü yorum okudum ama aradığım kulakluk hangi marka model bilmiyorum.

sony xba 3- xba 4 te ayrı ayrı sürücüler var her ses mükemmmel ama parası da çok mükemmel. fiyat olarak çok aşıyor.

bana max 300 civarı bir şey lazım. lütfen yardım edin.
  • Kulaklıklarım geldi. Bikaç saatlik burnin yaptım. Creative ep630 a gore cok daha iyi. Basslar net ve çok patlak basslar degil. Bass karakteristlikli ama herkes subwooofer gbi anlamasın. . Çok az bir dip ses mevcut ama zamanla geçer mi bilmiyorum. Sorularınız varsa alabilirim. Bu arada apple storedan bir gunde geliyor.

• ezimuse kullanıcısına yanıt
    subwofer gibi bir bas umuyordum. biraz daha açıklayabilir misiniz. ne derecede kuvvetli.

ben de alma arifesindeyim ama beklentim iç hoplatan derin patlamasız baslar
  • chrissrathfield C kullanıcısına yanıt
    yuksek seslerde bogmayan carlamayan basslar oldugu halde midleri tizleri oldurmeyen bir kulaklik. Subwoofer etkisi yaratiyor ancak o kadar abartilmis basslar degil. Daha fazlasi zaten kulaga zarar verir. Muzik kulak kisiye goreceli seyler ancak beni tatmin etti. Tasarimi kulakta durmasi ergonomik olarak iyi yapilmis. Kablosuda guzel ve kaliteli. Bence en guzeli alip deneyin begenmezseniz apple storea iade edebilirsiniz.

• ben de hafta başında sipariş vermiştim. teslim süresi applestore da 10 gün gibi bir süre göründüğü için tereddüt ediyordum ama ihtiyatlı girilmiş bir süre sanırım orada yazan. aynı gün kargo verdiler, ertesi gün elime geçti kulaklık.

kulaklığın malzeme kalitesine hasta oldum. bu fiyat aralığında birkaç kulaklığı test etmiştim. bu kadar kalitelisini ilk kez gördüm.

burn-in için özel birşey yapmadım, zamanla oturmasını bekleyeceğim. ancak şu ana kadarki izlenimlerim çok çok olumlu.

kullandığım en rahat kulaklık kesinlikle. kulakta varlığı yokluğu bir.

iem olarak sunrise sw-xcape , meelectronics a161p, meelectronics a151p elimde olan kulaklıklar. vsonic gr07 ve westone 1 de arkadaşlarımda var. bu kulaklıklarla kıyaslayacak olursam, henüz daha burn-in tamamlanmadan beni hepsinden fazla etkilediğini söyleyebilirim. yurtdışı fiyatından ucuza bu kalitede kulaklığı, bi de taksitle alma imkanı varken kaçırmamak gerekir.

ilk izlenimlerimde olumsuz olarak sadece tizlerde hafif patlamalar var gibi ama burn-in ile geçtiği söyleniyor.
    basları bu hali ile bile beni tatmin etti ancak zamanla basların daha oturduğu ve keyifli hale geldiği söyleniyor.
    farklı müzik tarzlarında deniyorum şimdilik. bir süre sonra daha detaylı fikirlerimi paylaşırım.

• ben bir basshead ciyim o yüzden çok önemli.

burn in ne kadar sürer acaba. denemek için sipariş vereceğim sanırım. burn inden sonra hala beklediğimi veremezse iade etme hakkım var mı süresi ne kadar acaba
  • head fi de 12 saat yeterli olduğunu söylüyorlar. iade süresi 14 gün.

Ek olarak şimdi flac ler ile test ettim creative ep630 karışık seslerde basslardan dolayı allak bullak edip veriyor. rha da ise her detay daha net ve anlaşılır. İsteyenler için test linklerinide veriyorum. Şimdi kulaklığı daha çok sevmeye başladım :)

http://www.linnrecords.com/linn-downloads-testfiles.aspx
    http://www.2l.no/hires/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezimuse -- 26 Mart 2015; 18:14:25 >

• VODOO 2 yi zart diye alacağım fakat iphone kontrolcü ve mic yok o yüzden yarın rha 750 sipariş geçeceğiöm
  • Bikaç günlük kullanımdan sonra ki görüşlerim oldukça olumlu oldu kulaklık hakkında. Basslar ve tizler yerine oturmuş durumda ilk gün ki durumuna göre çok fazla fark var. Ancak bazen son seste yada tiz ağırlıklı tonlarda biraz dip ses duyulabiliyor. Bu tiz sevmeyenler için biraz duyulabilir ancak benim için sorun teşkil etmedi. Alacak olanlara tavsiye edebilirim rahatlıkla
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.