Şimdi Ara

Ribas - Diş Hekimliği Tercihler & Soru - Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
2.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Forumu aktif olarak kullanamıyorum fakat geldiğimde birçok mesaj birikmişti. Her arkadaşa ayrı ayrı yardımcı olmaya çalışıyorum zamanım yettikçe fakat bir konu başlığı altında olsa ve diğer adaylar da bu mesajları görse daha yararlı olur diye düşünüyorum.

Ben aktif değilim fakat forum da belli ki eskisi kadar aktif değil maalesef ilk defa bu kadar az kullanıcı, az konu görüyorum.

Diş Hekimliğinde 5. sınıfa geçtim.

Aklınıza gelebilecek meslek, fakülte, dersler, akademi, yurt, şehir vs. yardımcı olmaya çalışırım.

Mottomuz, hiçbir zaman sizi çıkarlar uğruna hareket eden rehberlikçilere bırakmamak. Selamlar herkese.  

• Bu benim kişisel görüşüm diye altını çizerek başlamak isterim.

Bir vakıf üniversitesi ve burs miktarı tercih edilirken, o fakülteden mezun olacak ve her yıl TÜFE/ÜFE oranına göre zamlanacağını bilerek tercih etmek önemli. Çünkü yarın ne olacağını kestirmek zor o yüzden rutin gidişata hazırsak o adımı atmalıyız taraftarıyım.

Ortalama kasıp tıp ve dişten yatay geçiş yaparım diyip vakıfa gidilir mi? Büyük kumar. Çünkü şu an Türkiye'de en pahalı vakıf üniversitesi eğitimi veren 2 fakülte var: Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi.

Maddi durumunuz çok iyi değilse bu hamleyi ben olsam yapmazdım.

• Ben sizi geçen yıl çok sık görüyordum bu yıl ilk kez şimdi gördüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewrystone -- 30 Haziran 2023; 18:29:54 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu benim kişisel görüşüm diye altını çizerek başlamak isterim.

Bir vakıf üniversitesi ve burs miktarı tercih edilirken, o fakülteden mezun olacak ve her yıl TÜFE/ÜFE oranına göre zamlanacağını bilerek tercih etmek önemli. Çünkü yarın ne olacağını kestirmek zor o yüzden rutin gidişata hazırsak o adımı atmalıyız taraftarıyım.

Ortalama kasıp tıp ve dişten yatay geçiş yaparım diyip vakıfa gidilir mi? Büyük kumar. Çünkü şu an Türkiye'de en pahalı vakıf üniversitesi eğitimi veren 2 fakülte var: Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi.

Maddi durumunuz çok iyi değilse bu hamleyi ben olsam yapmazdım.

• thewrystone T kullanıcısına yanıt

Merhaba, aslında 2018-2021 yıllarında aktif olarak kullandım. Her sene sıralama tahmin eden algoritma yaratmaya çalışıp tamamen hiçbir çıkar gözetmeksizin buradaki arkadaşlarla paylaşmıştım fakat eskisi kadar vakit bulmam olanaksız halde. Yine de kalbimde bir yerde hep burası var ister istemez yollar buraya çıkıyor. Çok farklı dostluklar edindik birlikte hazırlandık, kazandık. Mezun oluyor birçoğumuz..  

• Takip tercih döneminde benim sorularımı da cevaplamıştınız 4.sınıf oldum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam diş hekimliği sıralamalarının gidişatı hakkında ne düşünüyorsunuz bu sene de geçen seneler gibi geriler mi

• hocam asistanlar da döner alıyor mu? bir de güncel asistan maaşları ortalama ne kadar?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trakya Tıp Soru Cevap
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Daha doğru anlatılamazdı sanırım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam sebepsiz yere bazen dişlerim ağrıyor dişçi film çekiyor çürük yok diyor sebebi ne olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diş Fırçası D kullanıcısına yanıt

Yıllar günahkar hocam, ne mutlu artık dönem 4 olmuşsunuz.

• raste kullanıcısına yanıt

Geriler, hem bulunduğu bantta üstteki kontenjan artışları hem bölümün kendi artışı. Buna ilaveten diğer branşlara olan eğilim furyası sebebiyle gerilemeye devam eder.

• myluckyinteger ?

• Bjorn Ironside kullanıcısına yanıt

Geçen yaz yapılan düzenlemeyle birlikte TUS/DUS asistanları da sabit ek ödeme alıyor. Yani performans ödemesi sabit olarak ödenen bir miktar var buna ilaveten fakültenin yataklı olmasına bağlı ya da branşın durumuna bağlı döner yatabiliyor. Bizim fakültede 2-3 ayda bir yatıyor örneğin. Bazı bölümlere daha çok yatıyor vs.

Şu an için 33-40 bin tl arasında dolaşıyor diyebilirim maaş için.

• Ağrının nerede lokalize olduğunu bilip detaylıca bir tahlil etmek gerek, sorun odontojenik yani diş kaynaklı olmayabilir. Eğer daha önce gittiğiniz yer özel bir klinikse fakülte hastanesine gitmenizi tavsiye ederim. Duruma göre MR veya CBCT çekilip de incelenebilir gerekli görülürse ilgili polikliniğe konsülte edilirsiniz. Geçmiş olsun.

• Tus2028HedefKBB kullanıcısına yanıt

Estağfurullah, dilimiz döndüğü kadar.

• Selamlar hocam :) Faydalı konudur up

• totex58 kullanıcısına yanıt

Vaay selamlar hocam, GTÜ Ceng'e mi geçmiştiniz yanlış mı hatırlıyorum

• Ribas0 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam oraya geçmiştim

• Updullah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.