Şimdi Ara

Riddle oyunu yaptım 2. [12. Bölüm Cevabı Eklendi] (130. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.611
Cevap
55
Favori
92.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varsa ilk sorunun cevap pm lütfen, olmadı ip ucuda olur.
  • Şimdi 12. soru tam olarak şöyle oluyor.

Aşağıda verdiğim x ve y harflerinin yanındaki simgeler aslında çaprazlama giden x ve y olduğunu belirtiyordu. Yerlerini değiştirdikten sonra koordinatlar aşağıdaki hali alıyordu. Bundan sonra yapmamız gereken google maps e girip bu koordinatları tek tek işaretlemekti.

O da şöyle bir sonuç veriyor

Tüm koordinatları yerleştirdiğinizde yıldız çizmeniz için gereken köşeleri elde etmiş oluyordunuz. Yani burada encrpyt edilmiş fotoğrafın şifresi ya yıldız dı ya da ingilizce olarak star dı.

star kelimesini şifre olarak deniyelim bakalım fotoğraftan ne çıkacak.

Resimi upload edip decrypt sayfasına geldiğiniz zaman star kelimesini giriyorsunuz ve sonuç yukarıda ki gibi oluyor. Yani bölümün cevabı observable dı. :)

----

Uğraşan, emeği geçen herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Bir sonraki seride görüşmek üzere. :p

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SokemoN -- 20 Mart 2014; 23:09:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Şimdi 12. soru tam olarak şöyle oluyor.

Aşağıda verdiğim x ve y harflerinin yanındaki simgeler aslında çaprazlama giden x ve y olduğunu belirtiyordu. Yerlerini değiştirdikten sonra koordinatlar aşağıdaki hali alıyordu. Bundan sonra yapmamız gereken google maps e girip bu koordinatları tek tek işaretlemekti.

Tüm koordinatları yerleştirdiğinizde yıldız çizmeniz için gereken köşeleri elde etmiş oluyordunuz. Yani burada encrpyt edilmiş fotoğrafın şifresi ya yıldız dı ya da ingilizce olarak star dı.

Resimi upload edip decrypt sayfasına geldiğiniz zaman star kelimesini giriyorsunuz ve sonuç yukarıda ki gibi oluyor. Yani bölümün cevabı observable dı. :)

----

Uğraşan, emeği geçen herkese teşekkür ederim arkadaşlar. Bir sonraki seride görüşmek üzere. :p

yuh. bermuda şeytan beşgeni aklıma gelirdi ama star gelmezdi.

• koordinatları çapraz alsam bile haritada işaretleyip yıldızı göremezdim heralde, çok iyi soru olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Şimdi 12. soru tam olarak şöyle oluyor.

----

Bunu çözmek için DaVinci falan olmamız lazım herhalde

• Yakınından bile geçememişim
  • Soruyla hiç ugrasmaya vaktim olmamıstı ama yıllarca ugrassam da cozemezmisim zaten , bi kere ben daha mapste o noktaları bulamadım bulsaydım da ulkelerin viki'sinden bişeyler cıkarmaya calısırdım , yıldızmış starmış hak getire.Gördüğüm en über soruydu açıkcası . Bu arada bence bitirme be Sokemon ,sorular hep aynı seviyede olsa da olur , 2 gunde bir ekle ama yine de devam etsin bence , bi ugras oluyor insan bunlara kafa yorarken derdini sıkıntısını unutuyor , soruyu cozmeye calısırken alakasız seyler arastırsak bile sonucta arastırmıs oluyoruz ve bişeyler okumuş oluyoruz , genel kultur oluyor.İster istemez faydası oluyor sonucta. Bence bi daha dusun . Vaktim olmuyor diyosan vaktin oldugunda eklersin be n'olucak? Acelemiz yok

• Mağara ama 1. soru cevabını pm atın lütfen
  • aynen ya günde 1 veya 2 günde 1 soru gelse yeter, zaten geç çözülüyor sorular toplu soru ekleyeceğim diyordun en son neden birden bitirme kararı aldın ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 20 Mart 2014; 23:35:53 >
  • Oha yıldızmış hiç aklıma gelmedi lan Ama koordinatları işaretlediğin gibi girmiştim,kendimi mutlu hissettim.
  • google maps vererek dikkatler daha da dağıtılmış oldu bence, vikipedide koordinatla ilgili bir sayfaya yönlendirilse daha isabetli bir ipucu olabilirdi :D herkes ülkelerin ortak özelliklerini aradı
  • usta şifreleri tek tek google mapa girdik star oldğunuda hadi şansa gördük starı oraya yazcazda dımı dımı dımda dım dım yar oluyo anca bu soruyuda çözen yoktur zati
    edit:soru zorluğu(ölümcül) ^^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KazuYA18 -- 21 Mart 2014; 0:20:29 >
  • ilk sorunun cevabı pm pls
  • Koordinatlari birlestirince yildizi bulamamisim. Neyse 12 soruda superdi. Cok eglendim. Sanirim daha soru gelmeyecek. Rip riddle

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğine,yüreğine zekana sağlık SokemoN, çok teşekkür ederiz böyle güzel bir oyun için
  • Altı ay uğraşsam çözemezmişim

Fakat iki gündür, çözmek için yapmadığım, denemediğim şey kalmadı.
    Resmi stereogram resmine benzettiğimden, iki gündür bakmaktan gözlerimin biri 10 derece kuzeye, diğeri 13 derece doğuya kaydı.
    doktordan yazıyorum

Sonuçta bulamasam bile; cevabı aramak, uğraşmak ta çok zevkliydi.

quote:

Bu arada bence bitirme be Sokemon ,sorular hep aynı seviyede olsa da olur , 2 gunde bir ekle ama yine de devam etsin bence , bi ugras oluyor insan bunlara kafa yorarken derdini sıkıntısını unutuyor , soruyu cozmeye calısırken alakasız seyler arastırsak bile sonucta arastırmıs oluyoruz ve bişeyler okumuş oluyoruz , genel kultur oluyor.İster istemez faydası oluyor sonucta. Bence bi daha dusun . Vaktim olmuyor diyosan vaktin oldugunda eklersin be n'olucak? Acelemiz yok

quote:

aynen ya günde 1 veya 2 günde 1 soru gelse yeter, zaten geç çözülüyor sorular

bitirme hocam oyunu, vakit buldukça soru eklersin, uğraşırız.
    En kötü ihtimalle bulamazsak, yanıtı sen verirsin yine, hep beraber bir sonraki soruya geçeriz sonra.

Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alacatan -- 21 Mart 2014; 15:41:13 >

• Bekliyorum Hocamm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LütfenBccYapmayınız -- 21 Mart 2014; 14:56:59 >
  • hocam öncelikle ellerine sağlık gerçekten bana en çok zevk veren oyunu yaptıgın için gerçekten o kadar sınavlar arasında insan kafasını bundan alamıyor hatırlıyorsun ilk seridede buradaydım 2. seridede bazı soruları çözdüm bazılarını çözemedim ama bitirme be hocam bu kadar insanı üzme 2 günde soru eklesende olur haftada 1 taneye bile razıyız ama bitirme be abi be senden tek ricam bu soru cevabı icin teşekkürler :D
  • Yeni soru ne zaman geliyor
  • hocam bu soru gelmiyicek galiba
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.