Arkadaşlar öncelikle selamlar.. Benim evde internet TTNET FİBER, girişteki holde, vestiyere kurulu modem ama kurulurken tüm odalarda internet olduğu söylendi. Yalnız problem tam da burada ortaya çıkıyor. Çünkü duvarda bulunan çıkışlar RJ11.. Söktüm içlerine baktım, resim olarak Ek de yaptım konuya, yeşil/beyaz, yeşil, turuncu/beyaz ve turuncu kablolar geliyor, 4 kablo var yani. internette araştırırken de şöyle bir şey buldum; RJ11 to RJ45 çevirici acaba bu işime yarar mı? Ya da başka işlemler mi yapmam gerekir?
Konuyu bir incele belki yardımı dokunur. kabloları rj45 girişli bi splitter a bağlarsanda olabilir bence. 4 rengin bide beyazlı olanları var. zaten gelen kablo cat6 kablosu galiba.
Konuyu bir incele belki yardımı dokunur. kabloları rj45 girişli bi splitter a bağlarsanda olabilir bence. 4 rengin bide beyazlı olanları var. zaten gelen kablo cat6 kablosu galiba.
Aynen hocam gelen kablo cat6 ama duvardaki prize geldiğinde kablo ikiye ayrılıyor ve iki sokete gidiyor. Onun fotoğrafını da ekledim. Yani gelen toplam 4 twist kablodan ikisi (turuncu, turuncu beyaz ve yeşil, yeşil beyaz) bir tarafı beslerken, diğer taraf (telefon tarafı) mavi ve mavi/beyaz ile besleniyor. Kahverengi twist ise boşta.
Dediğim gibi gidip bi elektrikçiye sorun rj45 girişine uygun bi şey alın verdiğiniz fotoğraftaki gibi. telefon hattı girişinin ethernet girişli hali olanını. sonra kablo tak çalıştır hale gelecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: MelwiN
Dediğim gibi gidip bi elektrikçiye sorun rj45 girişine uygun bi şey alın verdiğiniz fotoğraftaki gibi. telefon hattı girişinin ethernet girişli hali olanını. sonra kablo tak çalıştır hale gelecektir.
Tam anlamadım hocam. Nasıl birşey olacak bu alacağım?
Bu şekilde bişey olacak adı ne olarak geçiyor bilmiyorum malesef
Alabileceğiniz herhangi bir ucuz modem bile RJ11 Hattınızı RJ45 dönüştürecektir. Modemi köprü moduna aldığınız anda RJ11 sinyali RJ45 dönüşecektir.
Saygılarımızla TP-LINK TURKIYE
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme