Şimdi Ara

RK3066 Chipsetli Android MiniPc Ana Konu ve Teknik Destek (UG802-MK808) (215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.386
Cevap
49
Favori
211.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • alete ntvspor.net tablet uygulamasını yükleyebilen oldu mu? Uygulama cihazla uyumlu değil hatası alıyorum. Market enabler tarzı programlar da root istediği için ve ben root'lamayı bir türlü beceremediğim için yükleyemedim.
  • @demirbas44, @mustafa_ozcan Benim mk808 finless 2.1 rom ile 11200 puan alıyor. Sizinki bariz düşük kalmış.

@ozan_k, custom romlar rootlu, finless 2.1 rom deneyebilirsin.
  • Şu açılmayan stickler konusunda bilgisi olan yokmu forumda bize yardımcı olacak..update.img denen dosyayı bulamıyorum
  • brucelee kullanıcısına yanıt
    custom rom yüklemeyi beceremedim. bir kere denemişim bilgim yetersiz olduğundan aleti kullanılamaz hale getirdim. sonra birşekilde orjinal firmware yükleyip eski haline getirebilmiştim. şimdi tekrar yüklemeye korkar oldum.
  • @VirtualFrog stick hiç mi açılmıyor? Enerji verdiğinizde ışığı yanıyormu? Belli bir yere kadar gelip takılıyormu?

@ozan_k finless romları yüklemek kolay. Konunun ilk mesajlarında aşağıda alıntıladığım kurulum şekli anlatıldı. Diğer romlar için cwm ile daha kolay kurulum oluyor ancak finless 2.1 cwm il kurulmuyor. Rockcip batch tool finles rom zip dosyası içerisinde bulunuyor. Rom yüklemesi oldukça kolaydır.

• Rockchip Batch Tools v1.5 yazılımını indirip zipli dosyayı , açın (extract edin)
    • MiniUSB to USB kablonuzun, mini tarafını MK808 in “OTG” portuna takın. (Güç portuna takılı olmayacak) Kutu üzerindeki delikten bir ataç yardımı ile cihaz içerisinde bulunan reset butonuna basın ve basılı tutun. Butona basılı vaziyette iken, usb kablosunun diğer ucunu Windows yüklü bilgisayarınızın usb portuna bağlayın. (2-3 sn daha mk808 üzerindeki butona basılı tutun)
    • Herşeyi doğru yaptıysanız, Windows driver aramaya başlayacaktır.Bulamadığı zaman, kontrol paneli / aygıt yöneticisi ‘ ne girip “bilinmeyen aygıt” a gidip, “driver (sürücü) güncelle” deyin. Ve açılan pencereden size (işletim sisteminize-32 - 64 bit inize) uygun olan sürücüyü “RockusbDriver” klasörü içerisinden bulup (gösterip) seçin. İşlem bitiminde cihaz “rk30sdk” olarak görünmeli.
    • “Rockchip Batch Tools v1.5” i çalıştırın. Program bir cihazı bulacak ve “yeşil renkli kutu” ile belirtecektir.
    • FW Path” bölümünden, “update.img” i kaydettiğiniz yerden seçin / gösterin. (Finless 2.1 için buna gerek yok zaten gerekli dosyaları kendi buluyor.)
    • Programın alt sırasında yeralan “Restore” butonuna basın. ( Bu esnada, tüm ayarlarınız, uygulamalarınız silinecek, hatta sdcard’ ınız da formatlanacak). Cihazınıza update.img yi atacak.
    • Recovery içerisinde , MK808 kapanıp açılacak ve işlem bitecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: brucelee

@VirtualFrog stick hiç mi açılmıyor? Enerji verdiğinizde ışığı yanıyormu? Belli bir yere kadar gelip takılıyormu?

@ozan_k finless romları yüklemek kolay. Konunun ilk mesajlarında aşağıda alıntıladığım kurulum şekli anlatıldı. Diğer romlar için cwm ile daha kolay kurulum oluyor ancak finless 2.1 cwm il kurulmuyor. Rockcip batch tool finles rom zip dosyası içerisinde bulunuyor. Rom yüklemesi oldukça kolaydır.

• Rockchip Batch Tools v1.5 yazılımını indirip zipli dosyayı , açın (extract edin)
    • MiniUSB to USB kablonuzun, mini tarafını MK808 in “OTG” portuna takın. (Güç portuna takılı olmayacak) Kutu üzerindeki delikten bir ataç yardımı ile cihaz içerisinde bulunan reset butonuna basın ve basılı tutun. Butona basılı vaziyette iken, usb kablosunun diğer ucunu Windows yüklü bilgisayarınızın usb portuna bağlayın. (2-3 sn daha mk808 üzerindeki butona basılı tutun)
    • Herşeyi doğru yaptıysanız, Windows driver aramaya başlayacaktır.Bulamadığı zaman, kontrol paneli / aygıt yöneticisi ‘ ne girip “bilinmeyen aygıt” a gidip, “driver (sürücü) güncelle” deyin. Ve açılan pencereden size (işletim sisteminize-32 - 64 bit inize) uygun olan sürücüyü “RockusbDriver” klasörü içerisinden bulup (gösterip) seçin. İşlem bitiminde cihaz “rk30sdk” olarak görünmeli.
    • “Rockchip Batch Tools v1.5” i çalıştırın. Program bir cihazı bulacak ve “yeşil renkli kutu” ile belirtecektir.
    • FW Path” bölümünden, “update.img” i kaydettiğiniz yerden seçin / gösterin. (Finless 2.1 için buna gerek yok zaten gerekli dosyaları kendi buluyor.)
    • Programın alt sırasında yeralan “Restore” butonuna basın. ( Bu esnada, tüm ayarlarınız, uygulamalarınız silinecek, hatta sdcard’ ınız da formatlanacak). Cihazınıza update.img yi atacak.

Bruce lee arkadaşım açılmıyor yani ilk başta google tv logosu ardından yanar döner bir Android yasızı geliyor ama devamı gelemiyor..şu RK Batch Tools işini anladık anlamadığım konu şu

• FW Path” bölümünden, “update.img” i kaydettiğiniz yerden seçin / gösterin. ( firmware klasörü içinde o dosya yok)

Nerde bu update img :) aramadığım yer kalmadı onlarca yabancı foruma bile üye oldum herkes yukarıdaki tools kullanımını anlatıyor ama o lanet img dosyası nerden bulunur kimse bişi demiyor

Bende finless toolda var ama denemedim neticede onada gösterecek bir UPDATE.IMG olmayınca :)

Baya uğraşıp bir yerlerden
    UG007_firmware_20121201_W2COMP bunu buldum onunda içinde update img denen bişeye rastlamadım

• VirtualFrog kullanıcısına yanıt
    dosyayi indirdikten sonra adini update olarak degistirin sonra hafiza kartinin ana dizinine atin (klasor icinde kesinlikle olmamasi lazim) hafiza kartini takip cihazi acin guncelleme var sorusuna yes deyin.benim buldugum yontem bu bi deneyin isterseniz.buyrun link

https://dl.dropbox.com/s/kug6lsoo6vxnqwl/update_64083.zip?dl=1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mk802 ii için xbmc nin donmadan takılmadan çalışması için freaktab da var diyorlar ben anlamadım oradan birşey var mı yardımcı olacak
  • quote:

@VirtualFrog stick hiç mi açılmıyor? Enerji verdiğinizde ışığı yanıyormu? Belli bir yere kadar gelip takılıyormu?

teşekkür ederim. yöntemi deneyeceğim ancak altta mk808 denmiş. benimki mk809-II. sorun olmaz sanırım değil mi

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

mk802 ii için xbmc nin donmadan takılmadan çalışması için freaktab da var diyorlar ben anlamadım oradan birşey var mı yardımcı olacak
    *
    yok mu bu sorunun çözümünü bilen ?
  • Evet arkadaşlar ben cihazımı açtım yani düzeldi :) kaybedecek biş yok nasılsa çalışmıyor diye gözü karartıp İmito finless tool ile olayı hallettim..

Öncelikle ekran görüntüsü koyamadım ama sizlere en basit şekli ile anlatacağım ve birde bunu yaparken izlediğim video linki vereceğim bizdeki sorunlu cihaz açılmayan yani ekran takılıyordu..Bendeki cihaz UG007 reset butonlu olan model kullandığım tool ise İmito marka stcik için ama bendekini açtı daha doğrusu RK3033 çipset için diyor yani bendekide aynı android işletim sistemi aynı 4.1.1..

Öncelikle bu siteye girip ilk konuda anlatılan konu bunla alakalı ve Finless tool link verilmiş ordan İmitoMX1 finless rom root
    aracını indirin (indirilen dpsya içinde ayrıca Rockchip batch tools da verilmiş...)

http://www.freaktab.com/showthread.php?3134-iMito-MX1-2-Finless-ROM-1-5-Root-debloat-init-d-support

Daha sonra cihazı OGT girişinden PC ye takınız bu arada reset tuşu basılı olacak bir süre sonra pc yeni donanım bulundu diyecek..daha sonra aygıt yöneticisinde bu cihazı göreceksiniz sorunlu olarak ( bu kısımönemli ) uzerine gelip sağ klik sürücüyü güncelle diyorsunuz listeden belli bir konumdan yükle seçenegi ile indirdiğimiz finless tool dosyaları içerisinde drivers bölümünden hangi işletimsistemini kullanıyorsanız ona uyanı gösterip güncelliyoruz..daha sonra aygıt yöneticimiz mini pc mizi RK30 olarak görecek..

http://www.youtube.com/watch?v=5GDVN64n60k
    Buda benim izleyip uyguladığımvideo linki
    Cihazların OTG girişleri farklı olabiliyor bendeki otg girişine normal usb/power olan uydu onla yaptım videodaki giriş daha değişikmiş...

Daha sonra Tools içindeki ROM Flash Tool açıyoruz Altda <<<<<<<<<Found RK Android rock usb<<<<< yazısını görüyorsak iş tamam

4 seçenek var bunlardan Erase NAND(IDB) buna tıklıyoruz...işlem tamamdiyene kadar ellemeyin

sonrada Flash Rom tıklıyoruz bir kaç dk işlem yapacak..en son işlemler listesinde RUN yazısı çıkmışsa olay tamamdır

Cihazı tekrar TV ye takıp yeniden ayarları yapmamız gerekiyor..Bu arada bendeki cihazın arayüzü bu işlemden sonra farklı çıktı :) sorun yok alet gayet güzel çalışıyor şimdi...

• @brucelee ustam birde overclock'lu romlar var (cpu + gpu + ram) onları deneyebildinmi.
    saygı ve sevgilerimle
  • ustam finless 2.1 rom ile şuan cpu 1ghz. stabil çalışıyor. yukarı frekanslarda kararsız ve donma oluyor. Rom dosyasındaki voltaj değerlerini değiştirerek 1.6ghz. seviyesine ulaşabilirmiyiz.
    saygı ve sevgilerimle
  • değerli ustalara bir soru soramk istiyorum android 4.0 bir mini pc aldım, tv ye hdmi dan takılan... 1 gb ram ve 4gb hafızalı, 3G li telefondan bağlantıyı paylaştığımda wifi üzerinden bağlantı yapıp internete girebiliyorum ancak modem üzerinden yaptığım bağlantı ile dışarı çıkış yapamıyorum sadece modemin ana sayfasına giriş yapıyor. Wifi bağlantı simgesi gri duruyor, 3g li bağlantı paylaşımında ise maviye dönüyor.

Bu sorunu çözebilmek adına dinamik ip yerine statik ip verdim, dns leri geçitleri ele yapılandırdım, sonuç aynı, yardımcı olabilecek birisi varsa memnun olurum, tek amacım digiturk play den maçları izleyebilmek...
  • Modemin sayfasindan firewall'i kapat dene bakalim

• quote:

bu arada size şunu sormak istiyorum. mk809-II için en gücel romu (update.img) nereden bulabilirim.

• ozan_k kullanıcısına yanıt
    http://www.freaktab.com/showthread.php?5017-NEW-Imito-MX1-2-JB-4-2-2-Finless-ROM-2-0

şuraya bak derim 1 ve 2 için diyor başlıkta
  • bu cihazda flash destekli web sayfalarını nasıl açabilirim.

flash destekli web sayfasına neden ihtiyacım var; digiturkplay android uygulamasında web'teki gibi maçlarda 2.yayına geçme şansımız olmuyor.(2.yayın maçlarda daha kaliteli olmaktadır.) oysa cihazın browserından açabilirsem 2.yayına geçebilirim diye düşünüyorum amma velakin android tabanlı browserlarda flash desteğine ihtiyaç doğuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozan_k

bu cihazda flash destekli web sayfalarını nasıl açabilirim.

flash destekli web sayfasına neden ihtiyacım var; digiturkplay android uygulamasında web'teki gibi maçlarda 2.yayına geçme şansımız olmuyor.(2.yayın maçlarda daha kaliteli olmaktadır.) oysa cihazın browserından açabilirsem 2.yayına geçebilirim diye düşünüyorum amma velakin android tabanlı browserlarda flash desteğine ihtiyaç doğuyor.

puffin web browser kullanin

• quote:

Orijinalden alıntı: wersin3230

quote:

Orijinalden alıntı: ozan_k

bu cihazda flash destekli web sayfalarını nasıl açabilirim.

puffin web browser kullanin

denedim ancak puffin browser üzerinden digiturkplay'in internet sitesine girdiğimde 'yurtdışından bağlanıyorsunuz.' uyarıyla karşılaştım. yurtdışından digiturkplay'e giriş yok diye biliyorum o yüzden giriş yapmadım.

• 
Sayfa: önceki 213214215216217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.