Şimdi Ara

RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV ) (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.996
Cevap
25
Favori
109.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: turnasuyu

quote:

Orijinalden alıntı: the wade

3. iş günü oldu hala paket teslim için dağıtım görevlisinde gözüküyor, bu kadar iş ahlakı olmayan bir firma yok gerçekten.

Benim kargo gelmiş. İşten sonra bir kurcalayayım.

Demek ki adamların çalışma disiplinleri bile farkediyor bölgeden bölgeye. Beşiktaş posta dağıtım merkezine 3 gündür defalarca aradım, bir kişi bile cevap vermedi.

Böyle laçka bir kurum.
  • benim urun icinde kargo takip numarasi verildi... 2 gun sonra kargo takibi yapabilecegim... bu arada aliexpres ufak bir hediye gondermis bugun elime ulasti..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.
    Torbaya Eklendi - İSTANBUL(AVR)(İST.ULUSLARARASI PİM)
    29/07/2013 19:00:46
    2.
    Torbaya Eklendi - ANKARA(ANKARA P.İ.M.)
    31/07/2013 10:33:41
    şekil deyişmiş yollarda
  • Eski tip tüplü tv lerinizde çalışır diyor çalışyormu adam sallmışmı?bu cihazı kullanan varmı tüplü tv lerdede çalışıyormu
    öelliklerinde baktım AV Out 1x3.5mm Headphone Jack ses deyilmi sadece
    http://www.sanalpazar.com/K-r42-Quad-Core-Android-4.2.2-Tv-Box-Rj45-kumandali__isp9672626

• Cihaz sonunda geldi. Hızı çok iyi. Frame drop olayı film izlerken az da olsa hissediliyor. Wi-fi çekimi çok iyi. Benim modem arka odada yakın sayılır. Bunu da belirteyim. Ancak benim bilgisayarımda wifi ağlarında ne gözüküyorsa bundada aynıları gözüküyor. Yani wifisi sorunsuz.İnternet hızı da çok iyi. Fazla ısınma olmuyor. Cihazın üzerinde ram 2gb yazmasına rağmen ram 1 gb olarak gözüküyor. Anladığım kadarıyla firmware ile ilgili bir problem. Film seyrederken yada digiplay izlerken ekran kenarlarında boşluk kalıyor. Bütün ayarları denememe rağmen düzelmedi. Digiplay sorunları devam ediyor. Cihaz rootlu olarak görüldüğü için digiplay filmleri izlenmiyor. Lig tv izlerken sürekli "daha sonra tekrar deneyin hata oluştu" mesajı çıkıyor. İlginç bir şekilde diğer hiçbir canlı kanalında böyle sorun çıkmıyor.

Yeni firmware yüklemesini bir türlü yapamadım. Windows 8 64 bit bilgisayarıma bir türlü cihazı tanıtamadım. Bilgisayarda hiçbir şey yapmamama rağmen cihazı bilgisayara takdığımda aygıtlar ve yazıcılar kısmında CX-919 görülüyor. USB aygıtı tanınamadı yazısı gelmiyor. Tabi böyle olunca firmware yükleme programı cihazı görmüyor.

Cihazı bilgisayara hangi kablolar ile bağlayacağız? USB güç kablosu haricinde başka bir kablo daha mı gerekli? Ayrıntılı anlatacak kimse var mı? Root olayını geri almak mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnasuyu -- 1 Ağustos 2013; 10:35:26 >

• Digiplay olayı canımı sıktı, sadece onun için almıştım aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munib

Eski tip tüplü tv lerinizde çalışır diyor çalışyormu adam sallmışmı?bu cihazı kullanan varmı tüplü tv lerdede çalışıyormu
    http://www.sanalpazar.com/K-r42-Quad-Core-Android-4.2.2-Tv-Box-Rj45-kumandali__isp9672626

Eski tüplü TV'de eğer sarı-kırmızı-beyaz girişler varsa çalışır (ilandaki fotoğraflarda kablosu da görülüyor), hatta sadece sarı ile görüntü alırsınız ama ses gelmez.

Ama çooooook eski olanlarda o tip girişi yoksa çalışmaz (o tip girişin adını unuttum )

• quote:

Orijinalden alıntı: pekozgur

quote:

Orijinalden alıntı: munib

Eski tip tüplü tv lerinizde çalışır diyor çalışyormu adam sallmışmı?bu cihazı kullanan varmı tüplü tv lerdede çalışıyormu

Eski tüplü TV'de eğer sarı-kırmızı-beyaz girişler varsa çalışır (ilandaki fotoğraflarda kablosu da görülüyor), hatta sadece sarı ile görüntü alırsınız ama ses gelmez.

Ama çooooook eski olanlarda o tip girişi yoksa çalışmaz (o tip girişin adını unuttum )

sari kompozit video girisinden calisir ama gelen goruntude kalite dusuk oluyor ve titriyor. ufak yazilari secmek neredeyse imkansiz. yazilari okuyabilseniz bile goze buyuk eziyet. bu sekilde ancak video player olarak kullanilabilir.

• quote:

Cihaz sonunda geldi. Hızı çok iyi. Frame drop olayı film izlerken az da olsa hissediliyor. Wi-fi çekimi çok iyi. Benim modem arka odada yakın sayılır. Bunu da belirteyim. Ancak benim bilgisayarımda wifi ağlarında ne gözüküyorsa bundada aynıları gözüküyor. Yani wifisi sorunsuz.İnternet hızı da çok iyi. Fazla ısınma olmuyor. Cihazın üzerinde ram 2gb yazmasına rağmen ram 1 gb olarak gözüküyor. Anladığım kadarıyla firmware ile ilgili bir problem. Film seyrederken yada digiplay izlerken ekran kenarlarında boşluk kalıyor. Bütün ayarları denememe rağmen düzelmedi. Digiplay sorunları devam ediyor. Cihaz rootlu olarak görüldüğü için digiplay filmleri izlenmiyor. Lig tv izlerken sürekli "daha sonra tekrar deneyin hata oluştu" mesajı çıkıyor. İlginç bir şekilde diğer hiçbir canlı kanalında böyle sorun çıkmıyor.

Yeni firmware yüklemesini bir türlü yapamadım. Windows 8 64 bit bilgisayarıma bir türlü cihazı tanıtamadım. Bilgisayarda hiçbir şey yapmamama rağmen cihazı bilgisayara takdığımda aygıtlar ve yazıcılar kısmında CX-919 görülüyor. USB aygıtı tanınamadı yazısı gelmiyor. Tabi böyle olunca firmware yükleme programı cihazı görmüyor.

Cihazı bilgisayara hangi kablolar ile bağlayacağız? USB güç kablosu haricinde başka bir kablo daha mı gerekli? Ayrıntılı anlatacak kimse var mı? Root olayını geri almak mümkün mü? Yardımlarınızı bekliyorum.

dostum hemen alır almaz incelediğin için teşekkürler ..açıkçası ben de led tv 'de digiturk izlemek için alıcaktım ancak sen direk digiturkwebtv 'nin sitesinden mi giriyorsun yoksa google play store'dan uygulamasını indirip mi denedin ?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digiturkplay.mobil&hl=en

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.digiturk.ligtv&hl=en

@munib

@munib dostum internetten kendin alsan sana 170 tl'ye gelecek şeye havadan neden 100 tl veriyorsun ki ayrıca elemanın güvenilir oldugunu nereden çıkardın, sanalpazar çok riskli bir sitedir ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 1 Ağustos 2013; 11:04:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

dostum hemen alır almaz incelediğin için teşekkürler ..açıkçası ben de led tv 'de digiturk izlemek için alıcaktım ancak sen direk digiturkwebtv 'nin sitesinden mi giriyorsun yoksa google play store'dan uygulamasını indirip mi denedin ?

Uygulamasını indirerek çalıştırdım. Web sitesine girmek aklıma gelmedi. Eve gidince onuda deneyip yazarım. Birde konum bilgisi istemeyen eski sürümünü deneyeceğim bakalım aynı hataları veriyor mu. Gerçi eski sürümünde de böyle yapmış daha sonra lig tv açılmıştı. Belki geçici bir hatadır. Ancak digiplay filmleri bir türlü izlenmiyor. Bende LG 5500W var. Ekranı tam ekran yapamadım . Kenarlarda boşluk kalıyor. Hemen hemen bütün ayarları ve video playerleri denedim sonuç değişmedi.

• dostum tv yüzünden oldugunu sanmıyorum yukarıda eleman çok güzel izlemiş ..webtv'den girip de çalıştırabilmen çok büyük bir sürpriz olur keza octoshape denen nane aleti zorlar gibime geliyor . neyse oradan da bir denersin.
  • quote:

dostum tv yüzünden oldugunu sanmıyorum yukarıda eleman çok güzel izlemiş ..webtv'den girip de çalıştırabilmen çok büyük bir sürpriz olur keza octoshape denen nane aleti zorlar gibime geliyor . neyse oradan da bir denersin.

Yok. TV yi tam ekran yapamadığımdan TV markasını belirtmiştim. Gerçi artık bu videoyu yükleyen arkadaşında eskisi gibi rahat izleyebildiğini zannetmiyorum. Çünkü digiturk rootlu cihazlar ve konum bilgisi vermeyen cihazlarda sorun yaşatıyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnasuyu -- 1 Ağustos 2013; 11:30:59 >
  • quote:

quote:

Uygulamasını indirerek çalıştırdım. Web sitesine girmek aklıma gelmedi. Eve gidince onuda deneyip yazarım. Birde konum bilgisi istemeyen eski sürümünü deneyeceğim bakalım aynı hataları veriyor mu. Gerçi eski sürümünde de böyle yapmış daha sonra lig tv açılmıştı. Belki geçici bir hatadır. Ancak digiplay filmleri bir türlü izlenmiyor. Bende LG 5500W var. Ekranı tam ekran yapamadım . Kenarlarda boşluk kalıyor. Hemen hemen bütün ayarları ve video playerleri denedim sonuç değişmedi.

Şimdi tam hatırlamıyorum ama ayarlarda Ekran (Screen) gibi bir şey olması lazım oradaki ayarlarda ekranın sağ-sol-alt-üst komple kalan boşlukları gidermek için zoom ayarı var onu yaptıysan ve sağ-sol kenarda boşluk kalıyorsa sadece izlediğin kanal ya da film 16:9 formatında değildir.

• quote:

Şimdi tam hatırlamıyorum ama ayarlarda Ekran (Screen) gibi bir şey olması lazım oradaki ayarlarda ekranın sağ-sol-alt-üst komple kalan boşlukları gidermek için zoom ayarı var onu yaptıysan ve sağ-sol kenarda boşluk kalıyorsa sadece izlediğin kanal ya da film 16:9 formatında değildir.

Onu ben de gördüm ama denemedim. Onu da yapayım. Şu rom yükleme işini biliyor musunuz? Nasıl yapacağız? Aleti tanıtamadım bir türlü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bonjovi59
    bende de t428 var.nasıl finless rom atılıyor.ben bu konularda bayağı acemiyim.tam olarak anlatabilirmisin.yardımcı olursan sevinirim.

Evet biraz zahmetli olduğunu yazmıştım şimdi detaylıca anlatmaya çalışayım.

Öncelikle BU ADRESTEN ilk konunun sonundaki linke tıklayarak Finless Bob'ın hazırladığı son sürümü indiriyoruz. 243mb'lık dosyayı bilgisayarımızda bir yere kaydediyoruz ve dosyayı açıyoruz. Dosyayı açtığınız yeri unutmayın. Sürücü yüklerken 7nci maddede ve ROM yüklerken bu klasörün adresi bize lazım olacak

Paketin içinde yükleme programı da var. Dolayısı ile ekstra bir şey indirmenize gerek yok.

İlk olarak yapmamız gereken şey T428 ROM Flash modunda iken gerekli sürücüleri yüklemek. Bunu adım adım anlatacağım

Sürücüleri yüklemek
    1- T428'ye hiç bir şey bağlı değil iken yandaki düğmeye basılı tutarak mikro USB kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve düğmeye 4-5 sn kadar basılı tutun.
    2- Bilgisayarınızdan uyarı sesini duyduğunuzda T428 Flash yükleme moduna girmiş demektir. Düğmeyi bırakabilirsiniz.
    3- Kısa bir süre sonra bilgisayarınızda sağ alt köşede yeni aygıt bulundu uyarısı alacaksınız ve aygıt tanınmadı mesajı gelecek
    4- Bilgisayarınızdan aygıt yönetcisine girin, sarı ünlem işareti ile cihazınızı göreceksiniz
    5- O satıra sağ tıklayarak "sürücü güncelleştir"i seçin
    6- Yeni bir pencere açılacak burada "göz at" seçeneğine tıklayın ve tekrar açılan pencerede "göz at" ı seçin bir dosya yöneticisi penceresi açılacak
    7- Açılan dosya yöneticisinden sıkıştırılmış dosyayı açtığınız dizine gelin (yukarıda lazım olacak demiştim)
    8- dosyanın açıldığı dizinde \driver\ klasörüne girin ve işletim sisteminize göre 32/64 bit seçin (işletim sisteminizin ne olduğunu bakmayı bilmiyorsanız T428'e ROM yüklemekten vazgeçmek için şimdi güzel bir zaman)
    9- Windows versiyonunuzu seçin win7 ya da xp
    10- Tamam ya da "OK" tuşu şimdi tıklanabilir hale gelmiş olmalı, tıklayın
    11- Kısa bir sürede sürücüler yüklenmiş olur ve aygıt yöneticisindeki sarı ünlem işareti kaybolur. Olmuyorsa baştan başlayarak tekrar deneyiniz.
    12- Sürücü yüklemesi bittikten sonra ne olursa olsun bilgisayarı yeniden başlatın. Bilgisayarı yeniden başlatmadan alttaki satırlara geçmeyin
    13- Bilgisayarınız tekrar açıldığında T428'i tekrar Flash yükleme moduna alarak (ilk 2 madde) bilgisayara bağlayınız
    14- Eğer her şeyi doğru yaptıysanız aşağıda ROM yüklemeyi anlatırken PC Flash TOol'u çalıştırdığınızda an altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazısını görebileceksiniz. Eğer bu yazıyı göremiyorsanız en baştan tekrar sürücüleri yüklemeniz gerekiyor.

ROM'u yüklemek
    Yukarıdaki işlemleri tamamladınız ve PC Flash TOol'u çalıştırdığınızda an altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazısını gördünüz, artık hazırız. Bilginiz olsun bundan sonraki işlemler T428'inizin içindeki verileri tamamen silecek.

Şimdi bu ROM'da en güzel özellik Uygulama alanını belirleme şansımızın olması. Normalde 1gb gibi bir alan geliyor. Ancak bu ROM ile 1gb, 2gb, 4gb ya da 6gb uygulama alanı seçebiliyoruz. Ben 4gb seçtim ki geriye diğer dosyalar için 2,5gb gibi bir alan kaldı. 6gb seçerseniz geriye 500mb kalıyor ki tavsiye etmiyorum. 2 ya da 4 seçmek en ideali ki programda 2gb default olarak geliyor. Değiştirmek isterseniz aşağıdaki adımlarda anlattığım şekilde uygulayın.

1- Klasörünüzdeki "ROM_Flash_Tool_137.exe" dosyasını çalıştırın. Herhangi bir düğmeye basmadan aşağıdaki adımları okumaya devam edin. Karşınıza konuya eklediğim gibi bir ekran çıkacak tek farkı en altta "Found RKAndroid Loader Rock Usb" yazıyor olacak. (Yazıyı hazırlarken T428 yanımda olmadığı için bu şekilde yapmak zorunda kaldım kusura bakmayın)
    2- Bu aşamada uygulama alanı boyutumuzu seçiyoruz. 2nci satırda "Parameter" yazan satırda en sağdaki "..." sütunun yanındaki boş hücreye tıklayarak klasör içindeki "FinlessROM" klasörüne girerek "parameter2gb" ya da "paramater4gb" dosyalarını seçmemiz yeterli olacaktır.
    3- İlk olarak "Erase NAND (IDB)" düğmesine basın. Bunu yapmazsanız yükleme olmayacaktır Programda sağ taraftaki alandan işlemi takip edin 2048'e kadar sayması gerekiyor. Eğer sayma yapmaz ve "erase success" yazmazsa programı kapatın. T428'in bağlantısını keserek tekrar Flash yükleme moduna girin ve cihazı tanıdıktan sonra programı tekrar çalıştırın. 2048 sayana kadar tekrarlayın. (bende ilk seferde sorunsuz oldu)
    4- Üstteki işlem tamamlandıktan sonra "Flash ROM" düğmesine basın. Bir kaç dakika sürecektir. Yine programın sağdaki alandan işlemi takip edin.
    5- Hatasız bir yükleme olduysa cihaz kendi kendine tekrar başlatacaktır.

İLK AÇILIŞ İÇİN ÖNEMLİ NOT
    Eğer işlemi cihaz bir monitöre takılı olmadan yapıyorsanız (ki ben öyle yaptım) cihazı bilgisayardan ayırmadan önce en az 6-7 dakika kadar bekleyin ve daha sonra televizyona/monitöre takın. Eğer taktığınızda T428 açılmıyorsa ya da açılış ekranı gelmiyorsa gücü keserek tekrar bağlayın. ROM yüklemelerinden sonra ilk açılış biraz uzun sürebilir. Ayrıca cihazın ana ekran görüntüsü geldikten sonra da 1- dakika kadar kasılmalar olabilir. Bu sürede de bir şey yapmadan beklemek faydalı olacaktır.

Umarım bilgiler faydalı olmuştur
     RK3188 çipsetli android mini pc destek ve bilgilendirme bölümü ( T428- MK802 IV )

T428-MK9xx serisi içindir bu yükleme..

pekozgur , bonjovi59 ve 1-1 çevirisini yapan arkadaşa çok teşekkür ederek paylaşayım dostum ..Sıkıntı olursa ö.m ile arkadaşlara mesaj at istersen ..

K-R42 Serisi için de yapılacaklar burada anlatılmış

http://www.freaktab.com/showthread.php?5957-K-R42-Hybrid-Firmware-(HFW)-1-1-0-by-lewy20041

• quote:

quote:

Onu ben de gördüm ama denemedim. Onu da yapayım. Şu rom yükleme işini biliyor musunuz? Nasıl yapacağız? Aleti tanıtamadım bir türlü.

@streamin bulmuş benim çeviriyi alıntılamış. T428 var bende nasıl yaptığım yazıyor. Muhtemelen sizin cihaz için de benzer şekildedir. Sürücüleri bulmanız gerekecek sadece.

• Yukardakilerin aynısını yaptım ama başaramadım. Win 7 yüklü başka bilgisayarda deneyeceğim. Bilgisayara sadece usb kablosu ile bağlamak yeterli mi? Yoksa hem power usb kablo hemde ayriyetten başka usb ile mi bağlamak gerekli? Gerçi bütün kombinasyonları denedim. Sonuç değişmedi:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnasuyu -- 1 Ağustos 2013; 11:51:44 >
  • quote:

quote:

web browserden açamazsınız, android için infinite oplayer yok diye biliyorum.

• digitürkplay web browserden çalışmayabilir... octoshape indirilmeli ama android için yok bu program.. olmadığı içinde uygulama dışında seyretmek zor..
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.