Şimdi Ara

Roaccutane - Adlı ilacı sgk karşılıyor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
16.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Akadaşlar bugün doktoruma uğradım ve bu ilacı yazmasını ıstedım kan tahlilimin ardından 2 kutu 1 tanesi 20 mg digeri 10 mg olmak üzere yazdıgını soyledı lakin kan tahlili alıcam yarın ondan sonra gösterip alıcam.

Bu ilaçları sgk karşılıyor mu ? 17 yaşındayım ardından babam emekli olduğu için ondanda yararlanabiliyorum ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane: Devlet Karşılıyor mu?

Roaccutane (izotretinoin), şiddetli akne tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Roaccutane'in yüksek maliyeti nedeniyle, devlet desteği olup olmadığı merak edilen bir konudur.

Roaccutane Devlet Karşılıyor mu?

Türkiye'de Roaccutane, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirli koşullar altında karşılanmaktadır. Bu koşullar şunlardır:

• Aknenin şiddetli olması ve diğer tedavilere yanıt vermemesi
    • Kişinin 12 yaşından büyük olması
    • Hamile veya emziren olmaması
    • İlacın bir dermatolog tarafından reçete edilmesi

Roaccutane Sigorta Karşılıyor mu?

Özel sağlık sigortaları da belirli koşullar altında Roaccutane'in maliyetini karşılayabilir. Sigorta kapsamınızın olup olmadığını öğrenmek için sigorta şirketinizle iletişime geçmeniz önerilir.

Diğer İsimler

Roaccutane, jenerik adı izotretinoin olan bir ilaçtır. Aynı etken maddeyi içeren diğer marka ilaçlar arasında Aknetrent ve Zoretanin bulunur. Bu ilaçlar da SGK tarafından belirli koşullar altında karşılanır.

Sonuç

Roaccutane, devlet tarafından belirli koşullar altında karşılanan bir ilaçtır. İlacın devlet desteğinden yararlanıp yararlanamayacağınızı öğrenmek için dermatoloğunuza veya SGK'ya başvurabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hahaha bugün banada 30mg yazdı ve eczaneye gittim sgk karşılamıyor 30mg ilaç 10 ve 20mg olmak üzere 47 lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: roxtar

hahaha bugün banada 30mg yazdı ve eczaneye gittim sgk karşılamıyor 30mg ilaç 10 ve 20mg olmak üzere 47 lira

Yanılıyorsun SGK karşılıyor :)
  • bana da 47 lira gibi bir şey tuttu. sgklı olmama rağmen, fark ücreti mi ne varmış? yanlışlık mı var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatmank

bana da 47 lira gibi bir şey tuttu. sgklı olmama rağmen, fark ücreti mi ne varmış? yanlışlık mı var?

Evet fark ücreti var hepsini karşılamıyor malesef. Doğrusu ben bıraktım ilacı 4.ayımdayım doktora felanda gitmedim kutunun yarısını bitirmeden attım çöpe. İğrenç bir ilaç
  • atmasaydınız keşke :) neden iğrenç?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sustanon nasıl bir ilaç
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.