Şimdi Ara

Roaccutane ve dovme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
12.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bastan sunu soyleyeyim zaten dovmem var yeni bir sey yaptirmayi dusunmuyorum.
    Foruma aslinda sirf bu sorum icin kaydoldum. Ben tami tamina 33 gundur roaccutane kullaniyorum 30 mg ve yuzum yeni soyulmaya basladi vucudumda bir kuruluk yok henuz. Soracagim soru su. Benim kasik bolgemde bir dovme var 1 bucuk ay once yaptirdim tedaviye baslamadan kucuk bir yerinde hafif renk acilmasi oldu ve uzerinden gectirmek istiyorum sizce yaptirsam sorun olur mu? :/ Cevaplarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Icyicy -- 24 Ağustos 2015; 3:06:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Roaccutane Kullanımı Sırasında Dövme Yaptırmak

Roaccutane (izotretinoin) ve Zoretanin (aynı aktif bileşene sahip jenerik ilaç), şiddetli akne tedavisinde kullanılan reçeteli ilaçlardır. Bu ilaçlar, cildin yağ üretimini azaltarak ve iltihabı gidererek çalışırlar.

Roaccutane kullanırken dövme yaptırmanız önerilmez. Bu, aşağıdaki nedenlerden kaynaklanmaktadır:

• Roaccutane, cilt hücrelerini hızla yeniler ve bu da dövmenin mürekkebinin ciltte düzgün bir şekilde tutunmasını engelleyebilir.
    • Roaccutane, cildin daha hassas ve kolay tahriş olmasına neden olabilir, bu da dövme işlemini ve iyileşme sürecini daha ağrılı hale getirebilir.
    • Roaccutane, ciltte yara izi oluşumuna neden olabilir ve bu da dövmenin görünümünü bozabilir.
    • Roaccutane ayrıca güneş ışığına karşı hassasiyetinizi artırabilir ve dövmelerin güneşe maruz kalması solmalarına veya hasar görmelerine neden olabilir.

Bu nedenle, Roaccutane tedaviniz tamamlanana kadar dövme yaptırmanız önerilmez. Tedavi tamamlandıktan sonra bile, dövme yaptırmadan önce cildinizin iyileşip normale dönmesini beklemeniz önemlidir.

Microblading ve Roaccutane

Microblading, kaşlara yarı kalıcı bir şekilde şekil vererek ve doldurarak yapılan bir kozmetik işlemdir. Roaccutane kullanırken microblading yaptırmak da dövme yaptırmakla aynı riskleri taşır. Cilt hassasiyeti, yara izi oluşumu ve güneş ışığına karşı artan hassasiyet, microblading'in sonuçlarını olumsuz etkileyebilir.

Microblading veya dövme yaptırmayı düşünüyorsanız, Roaccutane tedavinizi tamamladıktan sonra en az 6 ay beklemeniz önerilir. Bu süre zarfında, cildinizin iyileşmesine ve normale dönmesine izin verecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olabilir bence çünkü ağda bile yasak kullanırken. Kaldı ki iğne ile derinin altına inmek sıkıntı çıkarır kesin. Risk almaya gerek yok tedaviniz bittikten sonra yapın.

Bende 15. günümdeydim yüzüm kızarıp soyuluyordu ama kesildi gibi. Kurulukta yavaş yavaş başlamak üzere günlük 40 mg alıyorum.

Sizin ilk 15 günde oldu mu bunlar?
  • Hayir olmadi. 1 ayin sonunda kuruluk basladi bende. Ilk 1 ay 30 mg kullandim 3 gundur 40 kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuruluklar tam etkisini 4. aydan itibaren göstermeye başlıyor. Ağır bir ilaç olduğu için tedavi bittiğinde bile kızarıklıkların geçmesi vücudun kendini toplaması 2 ayı buluyor. Doktorunuza sormakta fayda var gerçi ama bence sabredin tedaviyi bitirmeden yaptırmayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Minoxil Forte %5 Saç Döker Mi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.