< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Robogil Robot Süpürge (9. sayfa)
-
-
Arkadaşlar, robotun haftalık temizliğini yaparken şarj istasyonunun tozunu da arada silmeyi unutmayın.
İnfrared ışık istasyonun ön kısmından çıkış yapıyor ve robot haritasında istasyonun bir metre kadar önüne gelip bu ışığı bularak istasyona yaklaşıp oturuyor.
İstasyonun ön tarafında yoğun toz birikmesi robotun istasyonu bulmasında ve yaklaşıp istasyona oturmasında sorunlara neden olabilir. Durumsal farkındalığını dahi etkileyebilir..
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Üstadım Selamlar,
Tam bu konu üzerine dün Robogillerimizin genel haftalık bakımlarını yapmıştım, Stella 500'ünde o güzel sesiyle dediği gibi daha iyi hizmet alabilmek için temizlik ve bakım önemli.
-
Merhabalar yaklaşık 5 aydır kullandığımız Stella 500-b modelinde temizlik yaparken Emiş gücü yüksek veya emiş gücü kapalı çalışırken şiddetli bir ses gelmeye başlamıştır. Özellikle kapı eşiği geçtikten sonra ses çok fazla artmaktadır. Teknik servis ve müşteri hizmetleri whatsapp hattına çalışma videosu gönderilmiştir. İlgilenirseniz teşekkür ederim.
-
Birkaç kere kullandım. Doğrusu memnun kaldım, ne beklediysem onu buldum. Almak isteyen ama emin olmayan arkadaşlara öneririm.
Tek garip bulduğum konu: haritalama yaparken var olmayan odaları ve bölümleri var gibi algıladı, daha önce temizlediği koridoru sanki yeni bir oda sanıp tekrar temizledi, haritamda evde var olmayan 2 oda var . O sorunu sanal duvar çekerek hallettim.
İşin özü fiyat performans olarak kullanılabilir ve güzel bir alet, almak isteyene tavsiye ederim.
-
Hayalet oda genellikle boydan yere kadar olan aynalarda problem oluyor Müşteri hizmetlerine danıştınızmı bu konuyu?Eminim bu sorununuzu çözecek cevapları vardır.İyi günlerde kulanın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çözümü vardır ama sanal duvar ile halledince çok irdelemedim. teşekkür ederim.
-
Merhaba,
Büyük ihtimalle sesin kaynağı rulo fırça. Rulo fırça başlığındaki siyah plastik tampon yerine tam oturmamış veya temizlik sırasında düşmüştür.
Bu gibi durumlarda emin olmak için rulo fırçayı yerinden çıkararak robotu süpürge modunda çalıştırmanız yeterlidir.
Rulo fırça yokken ses kesiliyorsa yeni bir rulo fırça siparişi ile sorunu çözebilirsiniz..
Merhaba,
Yaşadınız problem lazer navigasyonlu robot süpürgelerde görülen klasik "Ayna" problemi..
Robot aynadan yansıyan lazer ışığı nedeniyle aynanın arkasında başka bir oda varmış gibi harita çıkarır.
Yasak Alan ve Sanal Duvar çizerek robotun bu hayali odalara girmesi engellenebilir.
Ancak, aynanın bulunduğu konumun arkasında gerçekten başka bir oda varsa, bu oda ile ayna yansıması nedeniyle oluşan sanal oda üstüste binecektir.
Örneğin yatak odanızın bir duvarında veya gardrop kapağında yere kadar uzanan büyük bir aynanız olsun ve aynanın bulunduğu duvarın arkasında ise bir çocuk odası olsun.
Robot ilk haritalamada yatak odasına girmeden önce çocuk odasını haritada sarı renk ile işaretleyerek göstersin. Müteakiben yatak odasına girince yatak odasını da mavi renkle haritada oluşturmaya başlasın.
Aynadan yansıyan lazer ışınları robotun üzerindeki lidar tarafından algılanmaya başlayınca, robot aynanın ayna olduğunu bilmediği için buradan yansıyan ışınları sanki aynanın olduğu yerde açık durumda bir kapı gibi varmış gibi görecek ve yansıyan ışınları da bu sanal kapının arkasında yatak odanızla aynı boyutlarda ikinci bir sanal oda varmış gibi haritanızda örneğin yeşil renkle göstermeye çalışacaktır.
Ancak fiziki olarak aynanın arkasında bir çocuk odası olduğu için sarı renkli çocuk odası ve yeşil renkli sanal oda üstüste binecek veya iki oda bitişikmiş gibi hepsi yeşil renkle haritada görünecektir.
Bir sonraki temizlikte robot çocuk odasına girince aynayı ve haritada oluşan sanal kapı ile yeşil renkli sanal odayı göremediği için sarı renkli çocuk odasını (sanki bu sanal kapı kapalıymış gibi) tekrar haritada düzenleyerek gösterecektir.
Müteakiben robot yatak odasına girince aynayı görecek ve sanal kapının tekrar açıldığını düşünerek sanal odayla çocuk odasını tekrar üstüste bindirecek ve hatta daha önceden temizlediği çocuk odasının yerine geçen sanal odayı da temizlemek isteyecektir.
Sanal duvar veya yasak alan çizmek robotun sanal kapı ve sanal oda oluşturmasını engellemez. Yalnızca buraya robotun fiziken girmesini engeller. Ancak temizlik algoritması bu sanal kapı ve sanal oda varmış gibi oluşturulur. Bu nedenle robot sanal duvar veya yasak alan nedeniyle bu sanal odaya ulaşamazsa çocuk odası ile üstüste bindiği için çocuk odasına giderek burayı temizlemeye çalışacaktır.
Yani, siz sanal duvar veya yasak alan çizseniz de robot aynayı sanal bir kapı olarak görecek, aynanın önünde bu sanal kapı açık ve arkasında sanal bir oda varmış gibi düşünecek ve haritayı bu sanal oda varmış gibi bozacak, robot aynanın arkasındaki odada bulunduğunda ise aynayı göremediği için bu sanal kapının kapalı olduğunu duşünecek ve sanal oda kaybolduğundan mevcut odayı haritada düzeltecektir.
Robot aynanın önünde yansıma nedeniyle sanal kapı ve sanal oda oluşturacak, aynanın arkasında ise ayna yansıması olmadığı için sanal kapı ve sanal oda kaybolacaktır.
Bu yanılsama, ayna ile robot arasında bir saklambaç oyunu gibi devam edip gider.
Ayna problemini engellemenin en kolay yolu; mümkünse aynanın altında bulunan ve robotun lidarından çıkan lazer ışığının yansıdığı 10-15cm'lik kısmı saydam olmayan bir bantla veya boyayla kapatmak.
Veya evlerde yere kadar uzanan aynaları tercih etmemek..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 10 Mayıs 2022; 10:24:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"Her genç kızın rüyası.." gibi olmuş.. :)
Merhaba,
Yardımınız için teşekkür ederiz. Teknik servisteki arkadaşlarda yardımcı oldular. Muhtemelen rulo fırçayı temizlerken plastik tamponu kaybettik. Yeni rulo fırça siparişini verdik. Kolay gelsin
-
https://www.instagram.com/reel/CdYy7Wqgjzm/
Luna 200UV için güzel kısa bir reels hazırladık, umarız beğenirsiniz.
-
ben 1 senedir kullandığım viomi'de fırçasına dolanan kıllar dışında temizlik yapmıyorum. haftalık bakım da neymiş?
-
Haftalık Bakım, tüm evi temizlese de henüz kendini temizleyecek seviyeye gelmeyen robot süpürgelerin 10 yıllık servis ömrü boyunca performansı düşmeden ilk günkü gibi kullanabilmesi için tavsiye ettiğimiz en az bir-iki haftada bir defa 5 dakikalık bir sensörler üzerinde birikebilecek tozları alma ve genel temizlik işlemidir.
Robotunuz hangi marka olursa olsun arada sırada ön tamponun, boşluk sensörlerinin, tekerlerin, yan ve rulo fırçaların, filtrelerin ve şarj istasyonunun tozunun alınmasını tavsiye ederiz.
Senin robot yan fırçasının altını, ön sarhoş teker altını, sensörlerin temizliğini, tekerlek aralarının temizliğini, ana fırça yuvasının temizliğini vs kendisi yapıyor demekki, yok ki böyle robotumuz biz de keyif yapalım 😀
Güzel günlerde kullanın hocam, umarım bu temizlik düzeninizle bundan sonraki yıllarda da bu şekilde memnun kalırsınız.
-
Toz haznesi aşırı dolu olduğunda veya fırçalara dolanan kıl saç vs fazla olduğunda görev yarım kalıp şarj yuvasına dönüyor veya görev ortasında uyku modu na geçiyor... Uzun tüylü köpeğim var, bu yüzden toz haznesini her temizlik sonrası, fırçalar ve sensörleri haftada 20 dk lık bir sürede temizliyorum...hergün süpürgenin yaptığı işi luna 200 UV kendi başına yapıyor, 20 dk mızı ayırmak yormuyor haliyle...
merhabalar bende 500A modelini aralarak aranıza katıldım. boynerde anneler günü indirimi vardı ordan aldım.
@ robogil robot süpürge 1000 tl lik yıllık bakım kazanmam için ne yapmam gerekir.
-
Merhaba, robotunuzu iyi günlerde kullanmanızı dileriz.
Öncelikle kutu üzerinde, kullanım kılavuzunda ve garanti belgesinde de iletişim bilgileri yer alan Robogil Müşteri Hizmetleri'ne 0554 177 44 81 / 82 / 83 nolu telefonlardan ulaşarak ürün kaydı yaptırmanızı ve ürünün doğru kurulum ve kullanımı için yardım almanızı tavsiye ederiz.
Robogil Müşteri Hizmetleri hediye çekinizin Teknik Servis sistemine kaydedilmesinde size yardımcı olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 11 Mayıs 2022; 22:49:12 >
Yan fırçası yamulan arkadaşlarımın izlemesini öneririm.
Robot KafalaryoutubeYine biz yine bilgi 😀 Takip etmeyenin yan fırçası kopsun ona göre 😂 Bu arada apaçi style robot süpürgelerim nasıl altına led döşedim DEEERMİŞİM 😀 #YanFırça #RobotSüpürge #RobotSüpürgelerhttps://www.youtube.com/watch?v=2FJyutMWL_E -
Robogil'in "DENEMESİ BEDAVA!" Kampanyası'ndan haberiniz var mı?
Stella 500B Robot Süpürge ve Paspas modelini 7 güne kadar evinizde ücretsiz deneyebilirsiniz!
Kampanya detayları için:
Denemesi Bedava!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robogil robot süpürge -- 14 Mayıs 2022; 18:45:18 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X