Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: **cyborg** Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü5 Mobil
5 sn
59.093
Cevap
1.409
Favori
2.435.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
229 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
51. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence esas sorun henüz bu konuda yeterince tüketici potansiyelinin bulunmamasından kaynaklı, 2 ayda bir 1 tane soru soran oluyor bu başlık altında, aktivite fazla olmayınca diğer firmalar da anlaşılan ilgi göstermeye gerek duymuyorlar. Umarım ileride daha fazla kişi ilgilenir, yabancı forumlar (avrupa forumları) son derece hareketli, fiyatı oralarda da yüksek olmasına rağmen.
  • Sayın Donanım Haber forum üyeleri,

Yaklaşık iki senedir bu forumda ev robotları konusunda bir takım bilgiler vermeye, olası müşteri şikayetlerine ve bilgilendirmelerine elimizden geldiğimizce yer vermeye çalışıyoruz.

Piyasadaki robot üreticisi firmalardan sevgili rakibimiz Samsung firması, aktivitelerimizi takip etmek ve yazdıklarımıza burada cevap vermek yerine, reklam verdikleri donanımhaber.com yetkililerine bizleri şikayet ederek, iki sene öncesinden başlamak üzere eklediğimiz tam 21 yazıyı sildirmiştir.

Mesaj ve telefon ile ulaşmaya çalıştığımız donanımhaber yetkilileri de ısrarla dönüş yapmamaktadırlar.

Ev robotları konusunda elimizden geldiğince sizleri aydınlatmaya ve sorularınıza cevap vermeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,
  • Forumdan yazi sildirtmek ne demek oluyor?

Dogru olmadigini dusundugun bir sey varsa gelip buraya dogrusunu yazarsin. Sonrasina burada okuyan tuketici karar veiri yazi sildirterek bir yere varilmaz. Bunu yapani kiniyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: irobottr

Sayın Donanım Haber forum üyeleri,

Yaklaşık iki senedir bu forumda ev robotları konusunda bir takım bilgiler vermeye, olası müşteri şikayetlerine ve bilgilendirmelerine elimizden geldiğimizce yer vermeye çalışıyoruz.

Piyasadaki robot üreticisi firmalardan sevgili rakibimiz Samsung firması, aktivitelerimizi takip etmek ve yazdıklarımıza burada cevap vermek yerine, reklam verdikleri donanımhaber.com yetkililerine bizleri şikayet ederek, iki sene öncesinden başlamak üzere eklediğimiz tam 21 yazıyı sildirmiştir.

Mesaj ve telefon ile ulaşmaya çalıştığımız donanımhaber yetkilileri de ısrarla dönüş yapmamaktadırlar.

Ev robotları konusunda elimizden geldiğince sizleri aydınlatmaya ve sorularınıza cevap vermeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,

ya merak etme samsung bu kadar ciddiye almaz pazarlamacıları, ben şikayet ettim forum kurallarını oku bir zahmet.

Önceden de söyledğim gibi burası reklam yeri değil kullanıcıların yorum ve paylaşım yeri. 21 tane mesajını şikayet ettim hepsi silindi. forum donanımhaber yetkililerine ulaşıp mahçup olmadan önce Ev Elektroniği Bölümü GENEL Kuralları / Öneri ve Şikayetleriniz kısmını okursan reklamlarına bir son verirsin.

Anlıyorum ekmeğini kazanmaya çalışıyorsun fakat, üslup, yer ve pr çalışman tamamen yanlış. Burda ister irobot ister samsung ister lg olsun tüm markalarla ilgili herkes kendi fikrini dile getirebilir fakat REKLAM-PAZARLAMA yapamaz. İmzanda da kural hatası var nerenden tutsam elimde kalıyor. daha dikkatli olmak lazım. sen burda reklam yaptıkça bende şikayet edeceğim, eskileri etmeyeceğim o kadar reklam sana yeter tabi admin veya modlar silerse bilemem.

• Sayın çokiyimiş üyemizin görüşlerine katılmasak da tabii ki saygılıyız.
    Donanımhaber forumun hemen her bölümünde reklam ve piyasadan haber kaynaklı mesajlar bulunmaktadır ancak bu bizim rahatsızlık vermemizi gerektirmez tabii ki.

Sadece bilgi amaçlı olan ve reklam yapmadığımız mesajlarımız da bu arada silinmiştir.

Üzüldüğümüz konu, sayın çohiyimiş üyemizin bize bilerek ve isteyerek saldırması, ikonlar kullanarak alay etmesi ve açıkça hedef alması, irobot hakkında bildiği yanlış bilgileri rahatlıkla aktararak kasıtlı olarak firmamızı kötülemesidir.

Bu gereksiz polemik nedeni ile, Donanımhaber forum takipçilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Saygılarımızla,
  • quote:

Sayın çokiyimiş üyemizin görüşlerine katılmasak da tabii ki saygılıyız.
    Donanımhaber forumun hemen her bölümünde reklam ve piyasadan haber kaynaklı mesajlar bulunmaktadır ancak bu bizim rahatsızlık vermemizi gerektirmez tabii ki.

Sadece bilgi amaçlı olan ve reklam yapmadığımız mesajlarımız da bu arada silinmiştir.

Üzüldüğümüz konu, sayın çohiyimiş üyemizin bize bilerek ve isteyerek saldırması, ikonlar kullanarak alay etmesi ve açıkça hedef alması, irobot hakkında bildiği yanlış bilgileri rahatlıkla aktararak kasıtlı olarak firmamızı kötülemesidir.

Bu gereksiz polemik nedeni ile, Donanımhaber forum takipçilerine verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Saygılarımızla,

1- robot almak için forum donanımhabere geldim her zamanki gibi ve yorumlara bakmak istedim fakat daha önce hiçbir başlıkta rastlamadığım parsellenmiş bir yer gibi gördüm tabi revaçta olmayan bir konu olduğu için gözden kaçmış aradan sıyrılmış. ben hayatımın her döneminde haksızlığa ve insanların bir yerleri hiç hakkı yokken parsellemesine hep karşı çıkmışımdır ve burada normal bir kullanıcı olarak yorum yazma karşılaştırma yapma yaparak tekelden çıkarmak istedim. daha önce hiç yorum ve bu şekilde paylaşım yapma gereği duymamışımdır ama buraya yapıyorum.

2-kötü örnek örnek değildir. başkaları gizli reklam yapıyor ve haksız yönlendirmeler yapıyor diye sizde kendinizde bu hakkı göremezsiniz.

3-saldırı yapmak hedef almak isteseydim direk sizi şikayet ederdim ve uzaklaştırılırdınız ama sadece bazı mesajlarınızı şikayet ettim.

4-istediğim ürün hakkında yorum yaparım istediğim marka hakkında karşılaştırma yaparım bu ister beğeni şeklinde olur ister beğenmemek şeklinde, insanların eleştiri veya yorum yapma hakkı olmasaydı emin olun burada ne forum olurdu ne de sizin robot satacağınız müşteriler. bugün insanlar samsunguda kötülüyor apple da tutupta irobotu mu eleştiremiyeceğim hem ben irobotu beğendiğimi söyledim aynı fiyat olsa alırdım dedim ben sizi beğenmiyorum, ayrıca ben samsungun fırça dizaynını beğenmediğimi söylediğim halde hala gidipte aha samsungtan bize saldırı yapıyolar diye algılamanız komik değilde ne komik, ben buna muhaha diye gülmeyeyim de neye güleyim.

5-
    quote:

Sayın Donanım Haber forum üyeleri,

demişsiniz burası müşteri hizmetleriniz mi?

son olarak gönülleri kırmak istemem, kişiliğinizle veya direk sizinle ilgili değil bu söylediklerim eğer alındıysanız özür dilerim rencide etmek istemem sonuçta dediğim gibi ekmek paranız ve bi şekilde çıkarmak durumundasınız. benim derdim başka markalar hakkında yorum yapılabilsin ve sizde o markaları ti ye almayın.

• Arkadaşlar, aşağıdaki adresi incelerseniz dünyadaki tüm yer temizleme robot markalarına ait resim ve teknik bilgiler mevcut, sayfa sürekli güncelleniyor.

robotbg.com
    robotbg.com - Bu web sitesi satılıktır! - robotbg Kaynaklar ve Bilgiler.
    http://robotbg.com/robots/floor_cleaners

Bunun dışında, herkes istediği markayı etik kurallar çerçevesinde savunabilir veya yerebilir, eğer çok şikayetçi ise kendi beğendiği markanın konu başlığını açabilir. Aslında keşke yeterince ilgi olsa da, "robot süpürgeler" üst başlığı altında farklı marka ve modelleri kendi konularında tartışabilsek, ama bir önceki mesajımda dediğim gibi, henüz orada değiliz.

irobottr arkadaşın mesajlarını her seferinde dikkatle okuyorum, ağırlıkla bilgi verme amaçlı davrandığını düşünüyorum. Belki fiyat indirimleri ile ilgili mesajlar biraz rahatsız edici bulunabilir, onda da fiyat xxx TL olmuştur yerine, "indirim var, sitemizden inceleyin" içerikli bir mesaj sorunu çözer gibi geldi bana. Bilemiyorum diğer konu başlıklarında bu tip durumlar için genel kabul nedir..

Saygılar

• merhaba, ben yeni üyeyim, donanımhaber forumlarında bu kadar çok bilgi olduğunu bilseydim çok daha önce incelerdim burayı.
    Süpürge konusunda hanımn rahatsızlığı dolayısı ile robota yöneldik, Samsung aldık, anlatayım biraz.
    Çok şık bi alet, Ankara'da kutuptan almıştık, çok da iyi fiyat vermişlerdi. Satıcı çocuk öve öve bitiremedi, zaten Samsung, iyi marka yani, vs vs. 999 liraya bıraktı bize. Ellerinde yoktu, iki üç gün sonra geldi, gittik aldık.
    Evde şarj ettik falan, herşey güzel, başladı temizlemeye. Şimdi bizim ev büyük biraz, 200 metrekare civarı neti var. Çoluk çocuk odası vs. her tarafı temizler demişlerdi.. bu yalan, çoğu yere gitmiyor. bi saat falan dolaşıyor, pili bitince geri geliyor (her zman değil) ama o dedikleri geri gitme işi yok. Çok uzaklaştı mı zaten geri dönemiyor, pili bitiyor.
    temizliği de eh işte.. koltukların altına girmiyor, neden bilmiyorum, ama yükseklikten değil. halılarda ok ama ince kırıntıda sorunlu. Bi de duvar kenarlarında temizlik yapmıyor. Bziim duvarlar laz işi biraz, hani tam düzgün değil, sanırım ondan dedik ama bilemiyorum. Ama her yeri temizlemiyor, koltuğun arkasına gitmiyor felan.
    Fiyatı iyi de işi palavra. Bir de gece çalışmıyor, iş yapmıyor yani, karanlıktanmış, sorduk. İçinde adam mı var bilemiyorum, kamerasındanmış.
    Geri verelim dedik, almadılar tabi kullanılmış aleti. Durmasın bi köşede şimdi dedik, valideye verdik.
    Valide bizim robotu iki günde bozdu. Kırık deil ama fırçaları dönmüyor işte.
    Eğlence burada başlıyor: alet 2.5 aydır serviste.. hala oyalıyorlar. Yenisini verelim demek de yok, parasını da..
    999 lira çok para idi, şimdi düşmüş 750liraya, 3 ay oldu daha. bu kadar hızlı düşer mi fiyatı yaa. Samsung TV yapsın sadece diyorum.

• merhaba arkadaşlar. yaşadığım bir deneyimi yazacağım tarafsız ve sıradan bir vatandaş olarak. bu işi çok araştırdım ve ramazan kampanyasından irobot roomba 581 aldım. robot fabrika kusurlu çıktı. fakat irobot yetkilileri olaya o kadar güzel müdahale ettiler ve ilgilendiler ki, yenisiyle değiştirerek bana hiç problem çıkartmadılar. üründen de son derece memnunum. yıllardır bu işin içinde olan irobot firmasının ürünleri bence açık ara önde diğerlerinden. belki neato vx-11 rakip olabilir, lazerle evi tarıyor o, uzay aracı gibi baya gelişmiş bişey. ama o da ülkemizde yok. hem karşılaştırınca roomba ile, yan fırçası yok, köşelerde daha verimsiz ve geçtiği yerden 1 kez geçiyor, roomba ise 3-4 kez geçiyor daha agresif temizliyor vs.

ben gerek roomba'dan, gerek ülkemizdeki temsilcilerinden son derece memnun kaldım. düşünenlere tavsiye ederim, eve getirdiğim kadının yaptığı sallamasyon bir süpürge işlemi zaten.. robot kendini amorti ediyor 3-5 ay gibi bi sürede.. bana arada bir yerleri ıslak silmek ve toz almak kalıyor. süpürge açmak en gıcık iş bence :) düzenli kullanıldığında ise bundan kurtarması bence güzel.

sonuç olarak benim beklentilerimi karşıladı.
    almak üzere araştırma yaparken yorum arardım, aldıktan sonra da diğer insanlara faydalı olsun diye deneyimimi yazıyorum.

aklıma gelen tek handikapı, aerovac bin olmaması. benimkinde standart bin geldi, aerovac bin pet serilerinde yada 700'lü serilerde standart geliyor. küçük bir araştırmayla görebilirsiniz ki aerovac bin roomba'larda performansı baya arttıran bi olay. daha kolay boşaltılıyor, daha homojen dağılıyor içindekiler vs. arkadaşımda da pet versiyonu var ordan biliyorum. ayrıca satın alınabiliyor ama ülkemizdeki irobot sitesinde aksesuvarlarda göremedim, belki sonra getirirler.

• Sayın tfmax, ürünlerimize gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederiz.
    Aerovac bin çok yakında stoklarımızda olacaktır.
    Yeni üründe değişim gerektiği için tekrar özür dileriz, iyi günlerde kullanınız.
    Saygılarımızla,
  • quote:

Orijinalden alıntı: tfmax

merhaba arkadaşlar. yaşadığım bir deneyimi yazacağım tarafsız ve sıradan bir vatandaş olarak. bu işi çok araştırdım ve ramazan kampanyasından irobot roomba 581 aldım. robot fabrika kusurlu çıktı. fakat irobot yetkilileri olaya o kadar güzel müdahale ettiler ve ilgilendiler ki, yenisiyle değiştirerek bana hiç problem çıkartmadılar. üründen de son derece memnunum. yıllardır bu işin içinde olan irobot firmasının ürünleri bence açık ara önde diğerlerinden. belki neato vx-11 rakip olabilir, lazerle evi tarıyor o, uzay aracı gibi baya gelişmiş bişey. ama o da ülkemizde yok. hem karşılaştırınca roomba ile, yan fırçası yok, köşelerde daha verimsiz ve geçtiği yerden 1 kez geçiyor, roomba ise 3-4 kez geçiyor daha agresif temizliyor vs.

Merhaba, robotunuzu güle güle kullanın, araştırıp almışsınız, bir temizlik robotunun güçlü ve zayıf yönlerini zaten görebiliyorsunuz. Bende de Neato var, roomba nın da bunun da avantaj ve dezavantajları birbirlerine göre var, ama her ikisinin de talep için nedenleri mevcut, imkanım olsa güç birleştirmek adına eve bir de roomba alırdım, çok daha eksiksiz bir temizlik süreci deneyimleyebilmek için. Daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, dünyada şu anda tercih edilebilecek en iyi 2-3 markadan birisini kullanıyorsunuz, tahmin ederim uzun dönemde de memnun kalacaksınız.

Saygılar,

• Sonunda bende gittim samsung navibot 8845 alıp denemeye karar verdim fakat kronik sorunları oldıuğunu farkettim yabancı forumlarıda araştırdım, mesela temizliğe şarj olduktan sonra kaldığı yerden devam etmeliydi fakat etmedi, batarya çok kötüydü nerdeyse 30 dakkada bitiyordu. haritalama olayını beğendim
    teknoloji olarak gelişmiş fakat dediğim gibi sorunlu alet.yaklaşık 3 gün kullanıp servise gönderdim iade talep ettim. Aslında 550 tl ye alıp iade etmek biraz üzdü gerçekten iyi fiyata bulmuştum.

Servistekiler özellikle avcılar servis hiç anlamıyor ben aleti bu arızalı diye götürdüğümde ilk defa gördüler bu ne diye bana sordular, atölyelerindeki ustalarıyla cep telefonundan ben konuşup ona anlatmak zorunda kaldım çünkü o da bilmiyordu

keşke herşey kağıt üzerinde yazıldığı gibi olsa, tüm özellikleri çalışsa, servis bilgili olsa, hayat bayram olsa. ve geri iade ettim. Üst modellerinden almak isteseniz satılmıyor Türkiye'ye getirmiyorlar.

İrobot alayım deseniz bu seferde yeni modeli yok (yeni dediğim 2 senelik) eski modellerin stoğunu eritmeye çalışıyorlar sanırım, yoksa tse belgesi gümrük işleri falan böyle aylarca sürmez.kampanya indirim falanda yok zaten. irobot ABD merkezine mail attım cevap bekliyorum buradan cevap geldiğinde paylaşırım, burdaki cevaplar biraz oyalayıcı gibi.

• Samsung un en son çıkan (toz deposunu sarj ünitesindeki vakuma boşaltan) modelleri bile yapılan testlerde efektif çıkmıyor, o yüzden samsung u elemek zorunda kalıyorum, düzlük kısmı fazla olan, kolay bir "çevre" ye sahip ortamlar için daha uygun gibi görünüyor, haritalama olayı süs gibi kalmış, esas fonksiyona yani temizliğe pek özenmemişler benim uzaktan anladığım. LG nin modelini de dükkanın birinde gördüm, o da model yeniledi, daire yerine köşeli gibi bir model çıkarmışlar ama daha TR ye gelmesi epey ister, eski modelinin fiyatını sordum 1750 cevabını aldım, LG de oldukça zayıf emiş gücüne sahip, halı vb için önerilen bir ünite değil. Zaten yüksek halılara da tırmanamıyor (1cm max idi galiba).

Bu durumda bana göre alınabilecek Neato ve Irobot kalıyor, Irobot un 5xx serisi yenilendi, 6xx e geçtiler, ama çok büyük değişiklikler olduğunu düşünmüyorum açıkcası. O yüzden 5xx ler hala alınabilir bence. 7xx serisinin fiyatını merak etmeye devam ediyoruz, bakalım ne zaman açıklanacak. Yukarıda bir arkadaşımızın dediği gibi, aerovac bin li 581 gayet güzel iş gören bir makina olacaktır. Haritalama olayına kafayı çok takmayın derim, Bendeki Neato full haritalama yapıyor, ama çoğunlukla oda oda temizlik yaptırmayı tercih ediyorum (Odalar gezilsin diye kapıları tam açık tutuyoruz, açık kapının arkasında kalan üçgen alan temizlenemiyor, ki oralar da tozun birikmeyi sevdiği yerler..)

• Buradaki mesajları okuyunca Samsung alarak nasıl vahim bir hata yaptığımı daha net gördüm derken dün Samsung'dan aradılar ve cihazımın tamir edilemeyeceğini, kulanıcı hatası olduğunu vs. vs. söylediler. Tamam ama yinede tamir edin, ödeyeyim dedim. Yedek parçaları yokmuş, getirtmek aylar sürermiş, yenisini almam daha ucuza gelirmiş vs. vs. İnanamıyorum, Samsung bu kadar kötü mü servis veriyor. Evde Tv vs de var, umarım onlar arızalanmaz.

Şimdi ne yapsam diye düşünüyroum, Samsung'a alışmıştık, geriye bi tek iRobot kalıyor. Ya bu sevdadan vazgeçeceğim, ya da iRobot alacağım. Yorumlarınızı önerilerinizi duymak isterim doğrusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: end-user

Şimdi ne yapsam diye düşünüyroum, Samsung'a alışmıştık, geriye bi tek iRobot kalıyor. Ya bu sevdadan vazgeçeceğim, ya da iRobot alacağım. Yorumlarınızı önerilerinizi duymak isterim doğrusu.

Merhaba, Samsung la yaşadığınız tecrübeye üzüldüm bu cihazlar diğer elektroniklerden oldukça farklı o yüzden binbir açıdan araştırıp öyle almak gerekiyor. Bunlar arasında performanstan tutun da servis kolaylığına kadar üzerinde düşünülmesi gereken birsürü nokta var. Şu gerçeğin üzerinde durmak gerekli, bakımsız robot yoktur, ne robotu olursa olsun, hepsi "ilgi" istiyor. Eğer eliniz bakım vb işlerine yatkınsa, cihazın temizliği ile sıksık ilgilenecek kadar zaman ayırabilecekseniz, cihazın çalışma koşullarını, onu fazla zorlamayacak şekilde düzenleyebilecekseniz, yurtdışından istediğiniz markayı getirtin derim. Eğer fabrikasyon bir arıza ile karşılaşmazsanız, çok titiz kullanarak uzun zaman yararlanabilirsiniz, ben bu yolu seçmiştim. Ancak ben cihaza fazla titizlik gösteremiyebilirim diyorsanız, ki bu durumda gereken bakım onarım serviste yapılacaktır, o zaman da yurtiçinde servisi olan bir marka seçmekte fayda var, tabi bir de servis var, servis var. Ne yazıkki Irobot hakkında bu başlık altında servisle ilgili çok fazla yorum yok, ne olumlu ne olumsuz. Belki bunun bir sebebi, cihazların henüz sorun çıkarmaya başlamamış olması da olabilir, ya da kullanıcılar forumda bilgi paylaşmaya gerek görmüyordur. Eğer cihazlar sorun çıkarmamışsa bence bu gayet iyi bişey, çünkü epey zamandır satılıyorlar, baya dayanmışlar demektir. Aslında Irobot yetkilisi arkadaşımız servis istatistikleri ile ilgili çok kabaca da olsa bilgi verebilse, örneğin ortalama servis süresi, değişim gereken durumların yüzdesi vesaire, kullanıcılar biraz daha aydınlatılmış olur.

Irobot üzerinde düşünecek olursak, random olarak gezerek temizlik yapması size biraz farklı gelecektir Samsung'a göre. Ancak amerikada bu aletten bilmemkaç tane satılabilmişse e bunları alanların da hepsi robot uzmanı değil, normal kullanıcılar, hala da satılmaya devam ediyorsa, demekki bu cihaz belirli bir temizlik kapasitesine sahip ve bu konuda memnuniyet yaratıyor, bu işi hangi yöntemle yaptığının bana göre çok çok fazla bir önemi yok, zaten siz de bir süre kullanmışsınız, cihaz evde başlangıçta belirli bir ilgi topluyor ondan sonra yüzüne bakan olmuyor, toz deposundaki birikim bizi daha çok ilgilendiriyor.

Hangi robotu alırsanız alın, kullanıcı tarafından yapılması gereken bakımları olacaktır, bunlara dikkat ettiğiniz takdirde başınız ağrımaz.

Ha bir de misafirlere dikkat edin, benim şarj istasyonundaki robotu elektronik tartı zannetmişler. Allahtan, akıl üstün gelmiş de denememişler

• quote:

Orijinalden alıntı: OnTheWay

quote:

merhaba arkadaşlar. yaşadığım bir deneyimi yazacağım tarafsız ve sıradan bir vatandaş olarak. bu işi çok araştırdım ve ramazan kampanyasından irobot roomba 581 aldım. robot fabrika kusurlu çıktı. fakat irobot yetkilileri olaya o kadar güzel müdahale ettiler ve ilgilendiler ki, yenisiyle değiştirerek bana hiç problem çıkartmadılar. üründen de son derece memnunum. yıllardır bu işin içinde olan irobot firmasının ürünleri bence açık ara önde diğerlerinden. belki neato vx-11 rakip olabilir, lazerle evi tarıyor o, uzay aracı gibi baya gelişmiş bişey. ama o da ülkemizde yok. hem karşılaştırınca roomba ile, yan fırçası yok, köşelerde daha verimsiz ve geçtiği yerden 1 kez geçiyor, roomba ise 3-4 kez geçiyor daha agresif temizliyor vs.

Merhaba, robotunuzu güle güle kullanın, araştırıp almışsınız, bir temizlik robotunun güçlü ve zayıf yönlerini zaten görebiliyorsunuz. Bende de Neato var, roomba nın da bunun da avantaj ve dezavantajları birbirlerine göre var, ama her ikisinin de talep için nedenleri mevcut, imkanım olsa güç birleştirmek adına eve bir de roomba alırdım, çok daha eksiksiz bir temizlik süreci deneyimleyebilmek için. Daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi, dünyada şu anda tercih edilebilecek en iyi 2-3 markadan birisini kullanıyorsunuz, tahmin ederim uzun dönemde de memnun kalacaksınız.

Saygılar,

çok teşekkür. neato da aklımda kalmıştı ve çok merak ettiğim bir modeldi, baya araştırmıştım. ülkemizde satılsaydı belki onu alabilirdim, yurt dışından getirmek istemedim.

roomba'dan gerçekten memnunum, sadece bazı engellere yavaşlamadan biraz hızlı çarpıyor ve bu hassas mobilyalarda sıkıntı yaratabiliyor, fakat bunu da robotun sensörlerini kapatmayacak şekilde üzerine yumuşak bir bant/kaplama yaparak çözeceğim yakında. gördüğüm kadarı ile sensörlerin yaklaşan engeli görmesi ve yavaşlayarak dokunması için, engelin ya yerden başlaması yada belli kalınlıkta olması gerekiyor. örnek sehpa ayağına yavaşlamadan dalıyor, örnek yerden hafif yüksekte duran C koltuk sehpasına da dalıyor. ama hakkını vereyim, temizliği gerçekten hakkıyla yapıyor. virtual wall lighthouse da kullanıyorum 3 tane, odadan odaya birini bitirip diğerine geçmesini ve sonra geri yolunu rahat bulup şarja dönmesini sağlıyor.

servise gelince, irobot türkiye tarafındaki yetkililerle bir deneyimim oldu daha önce paylaştığım gibi, son derece müşteri odaklı ve iyi niyetli şekilde yardımcı oldular sağolsunlar. ben şahsen müşteri hizmetlerine de önem veren biriyim. hem arkadaşıma aldırdım, hem kendim aldım.

neato'yu da baya merak ediyorum siz de memnunsunuzdur umarım.
    unutmadan ekleyeyim, samsung çok başarısız gördüğüm kadarı ile. bu dediklerinizi kaç kişiden duydum ve kaç incelem okudum/izledim hep aynı sorunlar. parlak, ışıklı, janjanlı ama işini yapıyor mu hayır, e o zaman ben ne anladım bu işten bu süs aleti değil elektrik süpürgesi değil mi? :) bu konu ile sorun yaşayan arkadaşlar umarım yakında çözüme kavuşurlar. samsung'a zamanında mail göndererek bilgi ve satış yeri istemiştim görebilmek için. saçmasapan bir kalıp cevapla yanıtlamışlardı ve o anda verdim puanlarını, uzak durdum. he, televizyonum samsung bak ona diyecek yok mesela.. ama robot süpürge mi, hemde ülkemizde mi.. samsung sınıfta kalıyor, hem üründe hemde müşteri hizmetlerinde. ve bence müşterilerini önemsemeyip sallayan firmalar uzun vadede bu strateji ile kaybetmeye mahkum olacaklar. hoş, belki de istedikleri budur. ürünü belki avrupa getirtmiştir zorla ülkemize, bizim temsilciler de sallıyordur bununla mı uğraşacağım benim odağım bu değil diye.. bi dünya ürünü var, başarılı oldukları ürünler var başarısız ürünler var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tfmax -- 7 Eylül 2012; 0:28:25 >

• Sayın OnTheWay üyemizin sorularına cevap verelim memnuniyetle..

iRobot Roomba 500 ve 600 serisi robotların MTBF değeri 620 gün civarında, yani neredeyse iki yıla denk geliyor. Robotlarımız, 8 milyon adet üretimin verdiği knowhow sayesinde ev şartlarına çok dayanıklı ve az bakım ile uzun ömür verebilecek şekilde tasarlanıp üretiliyor.
    Evde yapılacak bakım konusunda söylediklerinize katılmıyoruz: haftada bir fırça ve başlıkların temizliği, mekanın kirliliğine göre de toz toplama haznesinin boşaltılması yeterli. Bunu dışında robotunuzu normal nemli bezle zaten ayda bir silerseniz kenidisi de pırıl pırıl olur.
    Batarya konusu ise farklı: NimH batarya kullanıyoruz, düzenli boşalt-doldur çevrimi öneriyoruz yani sık kullanın, bırakın her yeri dolaşsın, işi bitince de şarjına geri dönsün. Kullanmadığınız zamanlarda da şarj yuvasında durması önemli, iki haftadan uzun süre kullanmayacaksanız bataryasını çıkarmanızı öneriyoruz.
    Ortalama servis süresi, sıvılı cihaz (anakartına sıvı dökülmüş/ulaşmış) değil ise 30 dakikadır. Ek olarak 60 dakikalık da test çevrimi vardır. Avrupa ve Türkiye servis ortalaması aynıdır.
    Ülkemizde satılmış olan onbinden fazla Roomba'nın 18 adedi değiştirildi. Bunlar arasında fabrika çıkışlı arızalı olanlar da var.
    İlginize teşekkür ederiz.

• quote:

çok teşekkür. neato da aklımda kalmıştı ve çok merak ettiğim bir modeldi, baya araştırmıştım. ülkemizde satılsaydı belki onu alabilirdim, yurt dışından getirmek istemedim.

roomba'dan gerçekten memnunum, sadece bazı engellere yavaşlamadan biraz hızlı çarpıyor ve bu hassas mobilyalarda sıkıntı yaratabiliyor, fakat bunu da robotun sensörlerini kapatmayacak şekilde üzerine yumuşak bir bant/kaplama yaparak çözeceğim yakında. gördüğüm kadarı ile sensörlerin yaklaşan engeli görmesi ve yavaşlayarak dokunması için, engelin ya yerden başlaması yada belli kalınlıkta olması gerekiyor. örnek sehpa ayağına yavaşlamadan dalıyor, örnek yerden hafif yüksekte duran C koltuk sehpasına da dalıyor. ama hakkını vereyim, temizliği gerçekten hakkıyla yapıyor. virtual wall lighthouse da kullanıyorum 3 tane, odadan odaya birini bitirip diğerine geçmesini ve sonra geri yolunu rahat bulup şarja dönmesini sağlıyor.

Sensör hassasiyeti konusunda da en başarılı olanlardan birinin LG olduğunu söylemeliyim, netten uzun uzadıya incelediğim kadarıyla, neredeyse hiçbir şeye çarpmıyor desem yeridir. Ama işte, o kadar... vakumlamadan sınıfta kalıyor..

• quote:

Ortalama servis süresi, sıvılı cihaz (anakartına sıvı dökülmüş/ulaşmış) değil ise 30 dakikadır. Ek olarak 60 dakikalık da test çevrimi vardır. Avrupa ve Türkiye servis ortalaması aynıdır.
    Ülkemizde satılmış olan onbinden fazla Roomba'nın 18 adedi değiştirildi. Bunlar arasında fabrika çıkışlı arızalı olanlar da var.
    İlginize teşekkür ederiz.

Bence bu rakamlar çok çok iyi, yurtdışındaki müşteri tecrübelerinin de benzer şekilde olduğunu, forumlardan 3 aşağı 5 yukarı anlayabiliyorum. Bakım meselesine gelince, benim kastettiğim çok iyi bakım da zaten budur haftada bir fırça ve başlıkların doğru düzgün temizlenmesi. Bu yapılırsa, çoğu evde kedi-köpek de olmadığından yola çıkarak, kıl-tüy vb nin dişlilere penetre olabilme süresi baya uzun olacaktır.

Neato ile ilgili de bir bilgi vereyim, amerikadaki servisinden memnuniyet oranı çok çok yüksek, ancak gördüğüm kadarıyla servis, tamir için müşterinin zamanını kullanmıyor, direkt refurb bir ünite ile değiştiriyor, bu sayede servis beklemesi vb yaşatmıyor. Tabi bu imkan resmi olarak satıldığı diğer ülkelerde yok, orası amerika..

• Sayın OnTheWay,
    iRobot 600 ve 700 serilerinde değişen temizleme başlığı sayesinde dişli kutusuna girebilen partikül miktarı minimize edilmiştir. Artık o tür arızalara rastlamıyoruz bu serilerin satıldığı ülkelerde.
    Çok benzer bir yapı da Scooba 390 ve 230 ürünlerimizde var, bu ürünler de sert zeminlerden kıl tüy toplamakta çok etkilidir.
    Saygılarımızla,
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.