Şimdi Ara

Rock müziğine dair herşeyi paylaşabileceğimiz bir yer........ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Rock müziğine dair herşeyi paylaşabileceğimiz bir yer........

Rock müziğine dair herşeyi paylaşabileceğimiz bir yer........
  • şebnem ferah bayağı bir amy lynn lee özentisi bunu biliyoruz başka birşey söyleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Kasım 2006; 16:41:42 >
  • ...placebo,muse,anathema vs.vs.vs ayak takımı gibi bişi oldu malesef....hoş benim s.imde bile diil ama...dışarda kenan doğulu konserinden çıkmış mosmor giysili gözleri kapkara üstünde kenny tshirt'i barındıran sahte insanlarla dolu...yazık...hepsinin canı cehenneme

duymadığınızı tahmin ederek ve beğeneceğiniz düşünerek birkaç grup sölemek istiorum....bilinmeyen yada fazla göz önünde olmayan gruplar...elbet bilenler vardır ama farklı yorumları ve yeni sesleri araştırmayı severm bu yüzden şimdi aklıma gelen bikaçtane grubu yazıorm...rock'ın her türü...

The subways
    Yellowcard
    Stereophonics
    Lacuna Coil
    Last Autumn's Dream
    Juliet (Björk style)
    Ill Nino
    Hammerfall
    Blindside
    Stratovarius
    Fastball
    Riddlin' Kids
    Silverchair
    Nine Inch Nails
    Manic Street Preachers
    Eve 6
    Finch
    Dashboard Confessional
    Crowhead
    Alkaline Trio
    Jackpot
    For Non Blondes
    Flunk
    Everclear
    Audiovent
    Vertical Horizon
    Wolfmother
    Rock Kills Kid
    People In Planes
    Ambulance Ltd

Hilary Duff MTV'ye çıktığından beri MTV izlemiorm...kimse çıkıpta ben bunları biliormki fln diye aptal aptal konuşmasın...dediğim gibi bilinmeyen yada bilinipte göz önünde bulunmayan gruplar bence...

•  Rock müziğine dair herşeyi paylaşabileceğimiz bir yer........
  • @snoopcess,
    katılıyorum hocam..rnc a gelmeden önce 5 kişiden 4 ü muse u bilmezken simdi önüne gelen muser olmuş..placebo içinde aynı şeyler gecerli..
    bende aklıma gelen bi kaç grubu yazayım..
    lacuna coil
    björk..(grup deil gerçi ama)
    BULUTSUZLUK ÖZLEMİ
    green day
    3 doors down
    franz ferdinand..
    garbage
    simple plan
    bumblefoot
    foo fighters
    disturbed
    immortal
    nightwish
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2Late4Escape

@snoopcess,
    katılıyorum hocam..rnc a gelmeden önce 5 kişiden 4 ü muse u bilmezken simdi önüne gelen muser olmuş..placebo içinde aynı şeyler gecerli..
    bende aklıma gelen bi kaç grubu yazayım..
    lacuna coil
    björk..(grup deil gerçi ama)
    BULUTSUZLUK ÖZLEMİ
    green day
    3 doors down
    franz ferdinand..
    garbage
    simple plan
    bumblefoot
    foo fighters
    disturbed
    immortal
    nightwish

hocam bildiin grupları paylaşman güzelde fazla bilinemeyen grupları paylaşalım dedim ben.....yani sakın yanlış anlama
    greenday,simple plan,garbage fln bilinen gruplar (bence).......dediim gibi yanlış anlama....

• element bilinmiyor sanırım...
    arkadaşlar isimleri yazmaktan ziyadebirazda demo koysanız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TµGy

şebnem ferah bayağı bir amy lynn lee özentisi bunu biliyoruz başka birşey söyleyin

herşeye rağmen o türkiyede bir numara.
    ve söylediklerine katılmıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: endoplazmikbirkulum

element bilinmiyor sanırım...

hocam yazdığım grupların hepsinden birer demo hazırlayıp buraya upload etmesi ne kadar sürer biliomusun sen
  • quote:

Orjinalden alıntı: snoopcess

quote:

Orjinalden alıntı: endoplazmikbirkulum

element bilinmiyor sanırım...

hocam yazdığım grupların hepsinden birer demo hazırlayıp buraya upload etmesi ne kadar sürer biliomusun sen

burası bi paylaşım noktası sonuçta hepsinden demo koy demedim bende. beyendiklerinden demo kayacaktın tanınmamış ve beyendiğin bi grup yada şarkıcının demosunu koymak çok zaman almaz heralde...
  • mp3 koymak yasak deilmi bilader isimlerini verdik çek iştee.
  • quote:

Orjinalden alıntı: NO_oB

Rock müziğine dair herşeyi paylaşabileceğimiz bir yer........

yaw resme bakınca bir acaip oluyom ben başka olan varmı. yok yanlış olmasın güzel söylüyor ablamız

• topiğe girip topiği açan arkadaşın yazdıklarını okuyunca bende bişeyler yazayım dedim ama sonradan baktımki topiğin suyu çıkmış
    başta snoopcess nickli arkadaş olmak üzere birkaç üye gerçekten güzel şeyler yazmış ama bazı arkadaşlar yine topiği anlamının dışına çıkarmışlar
    bakın topiği açan arkadaş topiği niye açmış siz neler yazmışsınız
    arkadaş rock müzik hakkındaki fikirlerinizi düşüncelerinizi sormuş siz tutmuş evanescence,şebnem ferah,duman falan filanın resmini koymuşsunuz
    ilk önce dinlediğiniz müziğin ne olduğunu anlayın,dinlediğininiz müzik hakkında bilginiz fikriniz olsun(ne demişler bilgisi olmayanın fikride olmaz) sonra rock veya metal dinlediğinizi iddia edin
    ayrıca bu müzik hakkında bilgili olmak çok grup ismi bilmekle alakalı değil(snoopcess bu lafım sana değil)
    bende dedim konu dışı bölümünde cidden okunmaya değecek bir topic var ama buranın konu dışı olduğu kendini bu topicte bile belli ediyor

• tool-perfect circle(new orleans ozfest'te kendilerini canlı dinleme şansına da erişmiştim )- pearl jam-pink floyd- radiohead(bunları da canlı izledim ki, kelimelerle tarif edemem, olamaz böyle bir performans)-smashing pumpkins, ratm, soundgarden, audioslave... bunların yeri her zman ayrıydı hep de öyle olacak. zaten hangi 90ların grunge jenerasyonundan olup da günümüzde hafiften kadayıflığa yelken açmış kişisinde durum böyle değildir ki?

@tugy şebnem ferahın ilk albümü 94te çıktı, evanescence de şimdi baktım 98de kurulmuş. benzedikleri doğru ama bir taklit durumu yok, olsa da şebnem ferah olamaz taklit eden
  • Rock/Metal dinleyenlerin bu ülkede satanist olarak görülmesi ne özenti rock/metal dinleyenlerin siyah giyinmesinden nede buna benzer birşeydendir...Bu tamamen politik bir meseledir,her zaman birşeyleri ört bas etmek için maşa bulunmuştur...Bir zamanlar Türkiye'de (yanlış hatırlamıyorsam 1998 yılında olması lazım) bazı şeyleri ört bas etmek için medya satanizmi-satanistleri ve rock/metal müziği kullanmıştır...O günden bugüne rock, özellikle metal müzik Türkiye'de satanizm müziği olarak görülmektedir...
    Özentilere boşuna suç bulmayın bu konuda,gariban insan onlar doğru yolu gösterin onlara.
  • quote:

Orjinalden alıntı: metalnotdead

Rock/Metal dinleyenlerin bu ülkede satanist olarak görülmesi ne özenti rock/metal dinleyenlerin siyah giyinmesinden nede buna benzer birşeydendir...Bu tamamen politik bir meseledir,her zaman birşeyleri ört bas etmek için maşa bulunmuştur...Bir zamanlar Türkiye'de (yanlış hatırlamıyorsam 1998 yılında olması lazım) bazı şeyleri ört bas etmek için medya satanizmi-satanistleri ve rock/metal müziği kullanmıştır...O günden bugüne rock, özellikle metal müzik Türkiye'de satanizm müziği olarak görülmektedir...
    Özentilere boşuna suç bulmayın bu konuda,gariban insan onlar doğru yolu gösterin onlara.

haklısın dostum, elbette satan metal grupları vardır ama bunlar %1 bile değildir. zaten rock müzik de çıkış olarak en hümanist duyguların sonucunda ortaya çıkan bir tür. konuya uzak olan ön yargılı yaklaşanlar gidip türün efsanevi öncüleri pink floyd, jethro tull gibi grupların şarkı sözlerini okusunlar. tür derken genel anlamda rock kastediyorum, çünkü halen rock müzik=metal oalrak görülüyor ki alakası yok. bunun sebebi yakın geçmişte reha muhtar ve türevi medya maymunlarının tahminen kendi senaryoları olan satanist ayin görüntüler eşliğinde ve arka planda Metallica çalarak önyargı oluşturmuş olması. zaten tv de gördüğü herşeye kayıtsız şartsız inana bir çoğunluk söz konusuyken, böyle yanlış bir genel yargı oluştu ne yazıkki. bu konular bayatlayınca da yapay bir delikanlılık raconu kavramı oluşturdular, polat alemdar tarzı, şimdi de görüyoruz koyunlar bıçakla geziyor, rahatlıkla cinayet işliyor vs vs. o kadar trajikomikki, bir iki siyahlar giyen zibidi, ruhsal sağlığı bozuk insanın yaptığını tüm rockseverlere mal eden medya, daha sonra rating uğruna ruhsal sağlığı daha da bozuk, kedi yerine insan kesen bir kesim yarattılar. her neyse konunun dışına çıktım bayağı ama bence önemli konular bunlar. konuya dönersek, benim kendi fikrim özellikle efsane olmuş bazı rock gruplarının müziklerinin evrensel bir geçerliliğinin olduğu, mesela bir pink floyd dinleyip 1 2 sene sonra sıkılmazsınız, o her zaman aynı keyfi yaşatır insana, bir trend değildir. bu müzik türü "hadi birşeyler çalalım da eğlenelim" veya "dans edelim" ihtiyaçlarına cevap vermez ama "ya adamlar benim hissettiklerimin müziğini yapmışlar" dedirtip sadece kendini dinleterek müthiş bir haz verir. neyse işte, herkesin zevkine saygı duyarım da, benim bir hayat görüşü olarak benimsediğim müziğin satanist müziği vs diye damgalanması hep sinirimi bozmuştur, insanların ne kadar cahil olabileceğine güzel bir örnektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: savkar

mp3 koymak yasak deilmi bilader isimlerini verdik çek iştee.

demo dedim demolar zaten tanıtım için ve hepsinide koyun demedim... bilinmeyen birileri vardır beyenirsiniz ve paylaşırsınız sonuçta burası fikirlerin ve müziğin paylaşıldığı bi yer...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

topiğe girip topiği açan arkadaşın yazdıklarını okuyunca bende bişeyler yazayım dedim ama sonradan baktımki topiğin suyu çıkmış
    başta snoopcess nickli arkadaş olmak üzere birkaç üye gerçekten güzel şeyler yazmış ama bazı arkadaşlar yine topiği anlamının dışına çıkarmışlar
    bakın topiği açan arkadaş topiği niye açmış siz neler yazmışsınız
    arkadaş rock müzik hakkındaki fikirlerinizi düşüncelerinizi sormuş siz tutmuş evanescence,şebnem ferah,duman falan filanın resmini koymuşsunuz
    ilk önce dinlediğiniz müziğin ne olduğunu anlayın,dinlediğininiz müzik hakkında bilginiz fikriniz olsun(ne demişler bilgisi olmayanın fikride olmaz) sonra rock veya metal dinlediğinizi iddia edin
    ayrıca bu müzik hakkında bilgili olmak çok grup ismi bilmekle alakalı değil(snoopcess bu lafım sana değil)
    bende dedim konu dışı bölümünde cidden okunmaya değecek bir topic var ama buranın konu dışı olduğu kendini bu topicte bile belli ediyor

yazdıklarına kesinlikle sonuna kadar katılıyorum ama her katılımcıya kural koyamıyoruz ve yazılanlarada önerilerede sıcak bakıyoruz ama asıl sebeb fikirlerdi....

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.