Şimdi Ara

Rockpad Q9RET Quad-Core Retina Tablet 1.82TL Kur Fırsatıyla 220$'a Eksen'de! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
770
Cevap
16
Favori
68.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: SPEC_Bilisim

quote:

Orijinalden alıntı: vitanuova

Linkini verdiğim Tableti getirtme imkanı varmı? Markalı tabletler dahil Şimdiye kadar incelediğim en iyi tablet bu. Cihazda YOK YOK .

http://www.apple-mini.com/tabletpc/a973/a973ts.html

Verdiğiniz linkteki bilgilerde hata olduğunu düşünüyorum çünkü hem Cortex A15 quad-core olup hem de Mali-T604 quad core GPU'ya sahip bir ürün henüz yok. Samsung'un S4'te kullandığı Exynos Octa'lar Mali T604 değil PowerVR GPU kullanıyor ve şu an S4 dışında herhangi bir üründe bu modelin üretimi yok.

İşlemci Quad-core yerine dual-core Exynos ise olabilir, Google Nexus 10 ile benzer özelliklerde oluyor o zaman ürün, bu tip Retina ekranlı bir ürünün tahmini satış fiyatı 289$ seviyesinde olacaktır ama Quad-core Retina'yı 239$'a satarken insanlara Dual-core Retina'yı 289$'a satmakla uğraşmak istemiyoruz.

@bhawk: Sizin probleminizle ilgili yurtdışından bilgi beklliyoruz.

Satıcının güvenilirliği hakkında bir bilgim yok sadece şimdiye kadar incelediğim en iyi özelliklere sahip tablet olduğu için size yazdım. Eğer linkteki özelliklere taşıyan böyle bir cihaz var ise ve ilk olarak siz getirirseniz bu işten iyi bir kazancınız olabilir diye düşünüyorum.

• Yaklaşık 15 gün önce buradaki yetkili satıcı arkadaşın ilgi ve alakası (tablet aldıktan sonra önemli olan hele ki çin malı alıyorsanız desteğinin iyi olmasıdır) nedeniyle Q9RET modelini aldım bu tabletin. Yetkili arkadaş iyi bir pazarlamacı, işini biliyor ve satış sonrası da her türlü desteği vereceğini garanti etti hepimize değil mi? Şimdi ben size satış sonrası yaşadıklarımı kısaca bir anlatayım, kararı siz verin ey bu firmadan tablet almayı düşünen arkadaşlar:

Ben bir üniversitede öğretim görevlisi olarak çalışıyorum. İşim gereği konferanslar, kongreler sürekli seyahat halindeyim. Bu seyahatlar esnasında günlük işlerimi görecek, gittiğim yerlerde wireless ile internete bağlanabileceğim, hatta otellerde falan kalırsam hdmi sayesinde yüklü filmlerimi izleyebileceğim bir tablet arıyordum. Başta tabii herkes gibi iyi markaların tabletlerine baktım ama onlar istediğim tüm özellikleri maalesef karşılamıyordu, sonra bu çin piyasasına bakayım dedim ve buradaki yetkili arkadaşın satmaya çalıştığı ürünü gördüm. Arkadaşın attığı mesajlar güven veriyordu, en azından bir şansımı deneyeyim memnun kalmazsam bana yardımcı olurlar diye düşündüm. İnternetten siparişi verdim, verdikten sonra hemen aradılar kendileri, ilgi alaka mükemmel satış yapılana kadar. Her neyse, ertesi gün tablet elime ulaştı, üstün körü baktım güzel bir alete benziyordu, internete girdim biraz sörf yaptım herhangi bir sıkıntısı var mı diye, gözüme bir şey çarpmadı. Ben de online alışveriş sitesinden onayı verdim ve kendilerine paralarını aktardım. Ertesi gün yine bir iş seyahati nedeniyle şehir dışına çıktım, ama aksilik tableti evde unuttum. Bir hafta boyunca tablet evde yattı, dolayısıyla iade için 7 günlük yasal süreyi geçirmiş oldum.

Çok fazla uzatmayayım, döndükten sonra tableti detaylı inceleme fırsatı buldum. Önce yeni çıkardıkları Firmware'i yükledim, günceldi ve tabletin genel sorunlarını giderdiklerini söylüyorlardı. Tableti birkaç gün hem evde, hem işyerinde, hem de başka yerlerde kullanmaya çalıştım. Yaşadığım sorunlar:

1) Wireless çekim gücü rezalet. Evde modemin bulunduğu odada bile dakikalarca modeme bağlanamıyor, bağlandıktan sonra sürekli kopmalar yaşıyor. Wifi fixer falan kurdum ama nafile, eski firmware'i denedim aynı sorunlar onda da vardı. İşyerindeki bağlantı, bir arkadaşın evindeki bağlantı, cafedeki bağlantı, hepsi aynı. İnternet benim için eziyete dönüştü.
    2) Youtube veya Dizimag gibi sitelerden videoları tam ekran büyütmeye çalıştığımda ses oldu ama görüntüden eser yok. Codec falan yükledim düzelir gibi oldu ama sonra yine gitti. HDMI ile TV'ye görüntü aktarıldığında 720p ve 1080p videolarda sorun yaşadım yine, görüntü takılıyor stabil bir oynatılış yok.
    3) Şarj kullanıma bağlıdır muhakkak ama ben de yoğun kullanımla 2,5 saat, normal bir kullanımla ise en fazla 3,5 saat dayandı.
    4) Tabletin genelinde ekran geçişlerinde inanılmaz bir yavaşlık söz konusu. Sanki 4 çekirdekli bir işlemci yokmuş gibi üzerinde, çok enteresan geldi bana donanımı bu kadar güçlü görünen bir tabletin kahnı gibi olması.

Daha sayabilirim yaşadığım sorunları ama gerek yok, özet geçip detaylı bir incelemeyi sonraya bırakıyorum. Bunları gördükten sonra satıcı ile iletişime geçmeye çalıştım iade etmek için. Önce buradan SPEC_Bilisim adlı kullanıcıya özel mesajla ulaştım, kendileri bana eğer çizik veya koruyucu bandı çıkarmadıysam iade edebileceğimi söylediler. Ben de koruyucu bantlarını beğenmediğimi (retine ekrana gidip mat koruyucu takmışlar, gittim daha kaliteli parlak koruyucu aldım onu taktım), onu çıkarıp yerine daha kalitelisini taktığımı dolayısıyla çizik falan olmadığını söyledim. Buradaki arkadaş yetkilinin bana ulaşması için mail adresimi istedi, verdim. Ertesi gün saat 17:00'e kadar bekledim, telefon numaramı da bırakmıştım ama ne aradılar ne mail attılar. Sonra kendilerine telefonla ulaşmaya çalıştım, cevap veren olmadı. Mail atıp durumu izah ettim tekrar ve kendilerinden haber beklediğimi söyledim. Yaklaşık iki saat sonra mail attı Ali Göksenin Köse adlı yetkili arkadaş ve 7 günlük yasal sürenin geçtiğini ve kendilerinin çok iyi niyetli olduğunu fakat üzerindeki koruma bandının çıkartıldığı için ürünün satılamayacak durumda olduğunu söyledi ve iade kabul edemeyeceklerini belirtti. Wireless ile ilgili yaşadığım sıkıntılar için de modemin çalışma kanalını değiştirmemi veya D9RET modelini tavsiye ettiler (Q9RET için sayfalarca övgü yazıları yazan kendileri değilmiş gibi). Ben de kendilerine taktıkları kalitesiz ekran koruyucu yerine daha kalitelisini takıp o şekilde kullandığımı ve tabletin gayet de satılabilecek durumda olduğunu söyledim. Ayrıca ben bu tableti sadece evde kullanmıyorum, gittiğim her yerde kullanacağım ve her yerde gidip modemin çalışma kanalını değiştirir misiniz diye soracak mıyım diye sordum. Bununla birlikte ilk 7 gün seyahatta olduğum için ve tableti doğru dürüst kullanamadığım için bu süreyi aştığımı belirttim. Sabah oldu baktım cevap vermemişler, aradım ama yine açan olmadı.

Şimdi size soruyorum arkadaşlar, satış yapana kadar reklam yap, müşteriyle ilgilen, satışı yap sonra ne telefonlara cevap ver ne de doğru düzgün bir mail at. Bu mudur satış politikası? Hani nerede çok övündükleri teknik destekleri ve anlayışları? Bana modem kanalı değiştir diyen bir teknik servise sahipler, sanki biz tableti sadece evde kullanacağız. Kendilerinin çok anlayışlı olduklarından dem vurup (Allah'ı var bu anlayış tableti satana kadar var), 7 günlük yasal süre bahanesiyle daha doğru dürüst kullanılmamış tablete çöp muamelesi yapan bir firmadır Spec Bilişim. Burada tableti satana kadar herkesle mükemmel ilgileniyorlar gördüğünüz üzere, buradaki ilgi ve alakaları sadece tablet satılana kadar arkadaşlar, deneyimle sabittir. Kendilerinden tablet almayı düşünenler için uzun uzadıya yaşadığım süreci anlattım, takdiri size bırakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcerer -- 10 Mayıs 2013; 22:15:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sorcerer

Geçmiş olsun. Çinli markaların tabletleri ne yazık ki nicelik açısından zengin, nitelik açısından fakir tabletler. Bu konuda iyi araştırma yaptığınızı sanmıyorum. Özellikle bu wi-fi olayı o kadar sıkıntılı ki, modelden modele değil, cihazdan cihaza bile farklılık gösteriyor.

Fabrikadan çıkarken herhangi bir kalite kontrol sürecinden geçmeyen milyonlarca tablet düşünün. Çünkü pazar çok büyük, amaç satmak ve satmak. Sonra yine satmak. Servismiş, satış sonrası destekmiş, şuymuş-buymuş; tabiri caizse hak getire. Ayrıca kanayan yarası da yazılım desteğidir bu cihazların. 3-5 güncelleme gelir, sonrası XDA ve benzeri forumlardaki arkadaşların gayretine ve merakına kalır. Her zaman söylerim; donanıma değil, yazılıma para verin diye. Çin markalı tabletlerde yazılım kısmı yok gibi bir şey. Göstermelik 3-5 FW çıkarılır, onlar da kimi cihazı stabil hale getirirken, kimini de daha beter eder.

Fakat tek taraflı yaklaşamayacağım. SPEC Bilişim ya da X firması fark etmez; 7 iş günü olan cayma hakkı süresini aşmışsınız. Bir defa şu durumda cihazınızı iade almak zorunda değil firma. En fazla teknik servise verilir. O da belli bir süreçten sonra değişim ya da para iadesi ile sonuçlanır. Ayrıca ekrandaki koruyucuyu daha iyisiyle değiştirmeniz bir şey ifade etmiyor. Çoğu kişi bunu yapıyor zaten. Tekrar satılabilir ya da satılamaz, orasını bilemem fakat 7 günlük yasal süreyi aştığınız için, firmanın bunları kullanması normal. Etik midir? Bence değildir fakat Türkiye'de ticaret etiği denen şeye rastlamak zor, bunu biliyorsunuzdur.

Satana kadar ilgilenme, sonrasında ise elini eteğini çekme kısmı ise zaten bilinen bir şey. Çünkü karşınızda firma yok. Sözümona, kendi çapında büyük bir ithalatçı var. Mal satılır ve sonra teknik servise şutlanırsınız. Sonra ver elini telefon, ver elini e-posta. :) Buraya yazılanlar genelde sildirilir firmalar tarafından. Fakat vazgeçmeyin. Tablet çöplüğüne döndü pazar. Bunun müsebbibi de en başta sorumsuz üreticiler, sonra da ithalatçılardır.

• Tablet işinde ya paraya kıyıp iyi bir marka alacaksınız (ki bu işin en iyisi Apple, Samsung da alınabilecek bir marka) ya da hiç bulaşmayacaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: sorcerer

Geçmiş olsun. Çinli markaların tabletleri ne yazık ki nicelik açısından zengin, nitelik açısından fakir tabletler. Bu konuda iyi araştırma yaptığınızı sanmıyorum. Özellikle bu wi-fi olayı o kadar sıkıntılı ki, modelden modele değil, cihazdan cihaza bile farklılık gösteriyor.

Fabrikadan çıkarken herhangi bir kalite kontrol sürecinden geçmeyen milyonlarca tablet düşünün. Çünkü pazar çok büyük, amaç satmak ve satmak. Sonra yine satmak. Servismiş, satış sonrası destekmiş, şuymuş-buymuş; tabiri caizse hak getire. Ayrıca kanayan yarası da yazılım desteğidir bu cihazların. 3-5 güncelleme gelir, sonrası XDA ve benzeri forumlardaki arkadaşların gayretine ve merakına kalır. Her zaman söylerim; donanıma değil, yazılıma para verin diye. Çin markalı tabletlerde yazılım kısmı yok gibi bir şey. Göstermelik 3-5 FW çıkarılır, onlar da kimi cihazı stabil hale getirirken, kimini de daha beter eder.

Fakat tek taraflı yaklaşamayacağım. SPEC Bilişim ya da X firması fark etmez; 7 iş günü olan cayma hakkı süresini aşmışsınız. Bir defa şu durumda cihazınızı iade almak zorunda değil firma. En fazla teknik servise verilir. O da belli bir süreçten sonra değişim ya da para iadesi ile sonuçlanır. Ayrıca ekrandaki koruyucuyu daha iyisiyle değiştirmeniz bir şey ifade etmiyor. Çoğu kişi bunu yapıyor zaten. Tekrar satılabilir ya da satılamaz, orasını bilemem fakat 7 günlük yasal süreyi aştığınız için, firmanın bunları kullanması normal. Etik midir? Bence değildir fakat Türkiye'de ticaret etiği denen şeye rastlamak zor, bunu biliyorsunuzdur.

Satana kadar ilgilenme, sonrasında ise elini eteğini çekme kısmı ise zaten bilinen bir şey. Çünkü karşınızda firma yok. Sözümona, kendi çapında büyük bir ithalatçı var. Mal satılır ve sonra teknik servise şutlanırsınız. Sonra ver elini telefon, ver elini e-posta. :) Buraya yazılanlar genelde sildirilir firmalar tarafından. Fakat vazgeçmeyin. Tablet çöplüğüne döndü pazar. Bunun müsebbibi de en başta sorumsuz üreticiler, sonra da ithalatçılardır.

Teşekkür ederim. Evet haklısınız, çok fazla araştırma yapamadım. Günlük işlerimi internette halledebileceğim bir cihaz istiyordum, bir de çok fazla film-dizi izleyen bir insan olduğum için HDMI da benim için önemliydi. Ama ikisinden de maalesef tam randıman alamadım, dolayısıyla kullanmamı gerektirecek bir durum yok artık. Yazılıma para verme noktasına katılıyorum, bundan sonra öyle yapacağım ben de. Samsung Galaxy Note 10,1 eğer HDMI girişine sahip olsaydı, hiç düşünmez alırdım ama yok maalesef.

7 günlük yasal süreç konusunda haklı olabilirler, ben de çok ısrar etmedim zaten geri alın tableti diye. Ama sinir olduğum nokta, yok şöyle ilgileniyoruz, yok böyle teknik servisimiz var, satış sonrası emrinize amadeyiz diye ahkam kesip insanlara yalan söylemeleri.

Çin malı tablet alacağınıza gidin netbook alın daha iyi veya paraya kıyın Asus, Ipad ya da Samsung alın. Ben mağdur oldum, siz olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcerer -- 10 Mayıs 2013; 22:38:32 >

• Gecen sene ainol elf almistim aliexpressten ekran boyutu kucuk geldiginden degistirmek istiyorum ancak hangi tablet konusuna girsem sikayetler cok fazla. En azindan stabil bi tablet kullaniyorum diyip sukredip vazgeciyorum. Yukarida ki yorumlara katiliyorum asus samsung apple disinda tabletler ne yazik ki sorunlu olabiliyor. Biraz daha paraya kiyip daha bu markalara yonelmek gerekli gorunen o.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar madem çin işi tablet alıcaksınız ozaman en ucuzunu alıcaksınız ki en azından içiniz yanmasın. Ben açıkcası öyle yaptım 200 liraya bir android cihaz sahibi oldum içinde gps'i de var hatta bunu anneler günü için anneme aldım hediye ettim herhangi bir sorunuda yoktu ama 400 500 lira vermek çin işi tabletlere bana koyar açıkcası.

Ama spec bilişim bir ithalatçı öncelikle ve görünen o ki samsung apple nasıl ürünün arkasında duruyorsa onlarda öyle duruyor en aıznndan ben bu izlenimi aldım.

Ayrıca bir arkadaş forumdan beni uyardı içindeki bileşenlerden en önemli olan işlemcisinin benim aldığım tablet için geçerli Çin değil Kore yapımı olduğunu söyledi ve buda tableti stabil tutcağını belirtti.

İşte iş bu püf noktalarla güzelleşiyor. Ayrıca spec bilişmin getirdiği tabletler pandwill sanırım öyle kötü bir marka değil . Hani sağa sola atılan çin tabletleriyle karıştırmamak lazım.

• Merhabalar,
    spec rockpad s10 modeli almak üzereyim.Arkadaşlar tavsiye edeniniz var mı acaba?Korkum wifide sorun yaşamam?Acaba ürünü almış olan arkadaşlar var mıdır?Veya soruyu şöyle yönelteyim spec rockpad tabletlerini öneren var mıdır?Teknik destekte sorun var mı?Kısaca anlatırsanız veya yardımcı olursanız çok memnun olurum.Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılarımla
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknoemin

Merhabalar,
    spec rockpad s10 modeli almak üzereyim.Arkadaşlar tavsiye edeniniz var mı acaba?Korkum wifide sorun yaşamam?Acaba ürünü almış olan arkadaşlar var mıdır?Veya soruyu şöyle yönelteyim spec rockpad tabletlerini öneren var mıdır?Teknik destekte sorun var mı?Kısaca anlatırsanız veya yardımcı olursanız çok memnun olurum.Cevaplarınızı bekliyorum.

Saygılarımla

Merhaba,

Merak etmeyin bu modelin wi-fi kalitesini bizzat denedik, oldukça tatminkar, sıkıntı yaşamayacağınızı garanti ediyoruz.

Üstelik S10 modelimiz sınırlı bir adet için n11.com'da sadece 199TL'ye satışta!
  •  Rockpad Q9RET Quad-Core Retina Tablet 1.82TL Kur Fırsatıyla 220$'a Eksen'de!

Yeni Tablet Modelimiz Satışta!

Lansmana özel 199TL KDV Dahil fiyatıyla n11.com'da! -->n11.com Ürün Sayfası İçin Tıklayın!<--

Rockpad S10: 10.1" Rockchips RK2928 Cortex A9 İşlemcili, 2xUSB + HDMI Çıkışlı Tablet

Teknik Özellikler:
    - Rockchips Rk2928 Cortex A9 İşlemci (Cortex A8 tabanlı Allwinner A10/A13'e göre 2 kata varan performanslı)
    - Mali-400 GPU (Tüm oyunlarla uyumlu)
    - 10.1" 1024x600 5 nokta kapasitif ekran
    - 1GB Bellek + 8GB Flash
    - 2 x Micro-USB çıkış (bir çıkışa klavyenizi diğer çıkışa USB Hub'ınızı veya 3G modeminizi bağlayabilirsiniz)
    - Mini HDMI çıkış (Aynı zamanda bir Media Player!)
    - 5000mAh Pil (5 saat kullanım ömrü)

• Rockpad S10 10.1" tablet bu ürün çift çekirdekmi?
  • beyler tablet nasıl fiyatına göre alınır mı orta vadeli işler için en azından garantili tablet?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreeRun

Rockpad S10 10.1" tablet bu ürün çift çekirdekmi?

Hayır tek çekirdekli, üzerinde Cortex A9 mimarili Rockchip rk2928 işlemcisi ve Mali-400 GPU bulunuyor.
  • quote:

quote:

Hayır tek çekirdekli, üzerinde Cortex A9 mimarili Rockchip rk2928 işlemcisi ve Mali-400 GPU bulunuyor.

internette gezinmez sıkıntı yaratacak gibi yanlıyormuyum.
  • quote:

quote:

quote:

Ürün gayet performanslı, internette surfte zaten problem yok sayfalar arası geçişler vs. oldukça hızlı.

Oyunlarda bile perfromansı fena değil, hatta RealSoccer 2013 ve Dead Trigger ile oyun demosu videosu çekmeyi düşünüyoruz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ürün gayet performanslı, internette surfte zaten problem yok sayfalar arası geçişler vs. oldukça hızlı.

Oyunlarda bile perfromansı fena değil, hatta RealSoccer 2013 ve Dead Trigger ile oyun demosu videosu çekmeyi düşünüyoruz.

Gta Vice City oyununu test ederek video çekerseniz daha makbule geçer.

(Destekliyorsa tabi).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Merhabalar,

Saygılarımla

Merhaba,

Merak etmeyin bu modelin wi-fi kalitesini bizzat denedik, oldukça tatminkar, sıkıntı yaşamayacağınızı garanti ediyoruz.

Üstelik S10 modelimiz sınırlı bir adet için n11.com'da sadece 199TL'ye satışta!

Mesajınızın üzerine 1 adet ürün siparişinde bulundum.Sağolsun pepsi abimizde fiyat üzerinden 11 tl indirim yaptı.188 tl ye gelmiş oldu.Her neyse inşAllah cihaz dediğiniz kadar iyidir.Cihaz elime ulaşır ulaşmaz cihaz hakkında diğer arkadaşlarımızada cihaz hakkında bilgi vereceğim.Umarım iyi izlenimler bırakır.Bu arada keşke ücretsiz kargo yapabilseydiniz.O zaman tadından yenmezdi.Ama 3-6 tl kargo ücreti demişsiniz.Dediğim gibi keşke ücretsiz kargo olsaydı.

Saygılarımla

• arkadaşlar n11 de bilgisayar ürünelrinde n11 puanı kullanılabiliyor mu?
  • quote:

Mesajınızın üzerine 1 adet ürün siparişinde bulundum.Sağolsun pepsi abimizde fiyat üzerinden 11 tl indirim yaptı.188 tl ye gelmiş oldu.Her neyse inşAllah cihaz dediğiniz kadar iyidir.Cihaz elime ulaşır ulaşmaz cihaz hakkında diğer arkadaşlarımızada cihaz hakkında bilgi vereceğim.Umarım iyi izlenimler bırakır.Bu arada keşke ücretsiz kargo yapabilseydiniz.O zaman tadından yenmezdi.Ama 3-6 tl kargo ücreti demişsiniz.Dediğim gibi keşke ücretsiz kargo olsaydı.

Saygılarımla
    Umarız üründen memnun kalırsınız. Bu modelde wireless konusundaki genel talepleri dikkate alarak daha iyi wireless performansı olan bir ürün ürettirmeye çalıştık.

Ayrıca ürünün genel kullanım performansından da memnun kalacağınızı tahmin ediyoruz. İlk aldığınızda ürüne bir tam şarj yaptırmayı unutmayın.

@hunmen: n11'de puanlar tüm kategorilerde geçerli.

• quote:

Orijinalden alıntı: hunmen

arkadaşlar n11 de bilgisayar ürünelrinde n11 puanı kullanılabiliyor mu?

sadece pepsi kodlarıyla kullanılıyor. %111 lik çeklerle kullanamazsın.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.