Merhaba Arkadaşlar 2004 Model 1.6 Benzin/Lpg Fiat Stilo aracım var. Aracımda rolantide iken devir dalgalanması oluyor stop edecek gibi oluyor tekrar topluyor. Bazende stop ediyor. Trafıkte yavaşladığımda yine aynı stop ediyor. Yaşadığım yer Batman. Batmanda kime götürsem paramı alıyor sorunumu da çözemiyor :( Bu sorunu çözmek için yaptıklarım ancak sorun çözülmedi. -Boğaz kelebeği değişti -Map Sensörü değişti -Hava Filtresi Yenilendi -Beyin Yenilendi -Motor Elektrik tesisatı komple sıfırlandı. -Şarj Dinamosu değiştirildi -Triger Değiştirildi,Sente Ayarı yapıldı. - Buharlaşma valfi değiştirildi. - Benzin pompası ve şamandıra değiştirildi. -Oksijen sensörleri Değiştirildi -Bujiler ve bobinler değiştirildi. Aklıma gelenler bunlar. |
Rolantide Devir Dalgalanması ve Stop
-
-
beyin yenilendi derken? stilo beyni epeyce pahalı bir parça. arabanı tez elden satmanı tavsiye ederim. ben bu sorunu da yaşadım. başka sorun da yaşadım; gaza bassam da gaz yemiyordu bir süre sonra. motoru kapatıp açınca düzeliyordu (beyin de sonuçta bir bilgisayar ve reset atmış oluyorsun). beyin ve daha bir çok parça değişti de düzeldi. 17.000TL'ye sattım aracı ama 10.000TL masraf yaptım. stilo çok sorunlu bir araçtır. alınası bir araç değildir. gazla gitsin. palio falan al. dediğin gibi ustalar da bilmez bu aracı. benim stilo'ya palio polen filtresi takan bile olmuştu.
-
quote:
Orijinalden alıntı: beyinsisbeyin yenilendi derken? stilo beyni epeyce pahalı bir parça. arabanı tez elden satmanı tavsiye ederim. ben bu sorunu da yaşadım. başka sorun da yaşadım; gaza bassam da gaz yemiyordu bir süre sonra. motoru kapatıp açınca düzeliyordu (beyin de sonuçta bir bilgisayar ve reset atmış oluyorsun). beyin ve daha bir çok parça değişti de düzeldi. 17.000TL'ye sattım aracı ama 10.000TL masraf yaptım. stilo çok sorunlu bir araçtır. alınası bir araç değildir. gazla gitsin. palio falan al. dediğin gibi ustalar da bilmez bu aracı. benim stilo'ya palio polen filtresi takan bile olmuştu.
motor beyni buldum tamirli başka araçta denedim skntı yoktu. hocam birsürü masraf ettim çözemiyorum malesef.. arızayı görende almak istemiyor. Şaşırdım kaldım.
-
Subaplara bakıldı mı? -
Youtube da fiat'ın bu 1.6 motor sorunlarını çözen kesiciigarage diye bir tamirci vardı. Araştırıp iletişime geçin isterseniz. -
üst kapak contasını zamanında değiştirmiştim. usta subaplardan değil diyor.
-
jickleyi çekip çalıştırıp bana sonucu soyler mısın
-
jickle nedir abi. Stiloda jickle var mı ?
-
Jikle r9 r12 lerde kalmıştı en son.
-
Rölanti motoru değişti mi ?
-
stilolarda solda jickle var
-
hocam sordum bizim araçlarda otomatik jikle var , motor ısısına göre deviri kendi ayarlıyor
-
o zaman sıkıntı orda. onu değiştirmemişsiniz.
-
Boğaz kelebeği değişti yazmış dolayısı ile rolanti valfi (otomatik jikle) ve potansiyometre de beraberince değişmiş oluyor. -
Benzinde de yapıyor mu yoksa sadece lpg de mi yapıyor? abes bir soru biliyorum illaki bakmışlardır diyeniniz olacaktır ama böyle bir problem için arkadaşı söğüşlemişler gibi geldi bana. O kadar parça değişmiş kimsenin aklına rolanti motoru gelmedi mi mesela? Gaz kelebeği temizliği de olur önce basit şeylerle başlanır. Siz benzin şamandırasına kadar değiştirmişsiniz
-
Üstünde mi geliyor hocam onlar? Öyleyse tamam. Bir de yan sanayi ürünler randıman vermiyor belki sadece rolanti motoru arızalıydı tek o değişse çözüm olacaktı. Arap saçına dönmüş problem.
-
Bir de sizin aracınızda var mı bilmiyorum ama benim aracımda gaz kelebeği pozisyon sensörü var. Fişi pek sağlam değildi arada yerinden çıkardı. O zaman rolanti dalgalanması yaşardım. Ustaya sorabilirsiniz öyle bir parça var mı diye.
-
Krank sensörü varmı bu arabada. -
Rölanti motoru boğaz kelebegiyle beraber değiştirilir. sıfır boğaz kelebeği degistirdigim için rölanti motoru da değişmiş oldu. Temizliği de yapıldı. Adaptasyon da yapıldı ama sorun devam ediyor.
-
Yan sanayi değil orjinal boğaz kelebeği taktım magneti marelli .. potansiyometre, rölanti motoru boğaz kelebeği herşeyi içinde elektrikli bunlar.
Benzer içerikler
- orjinal 3m cam filmi nasıl anlaşilir
- toyota yaris 1.5 fun special yorum
- dizel hibrit araç var mı
- benzinli araç yılda kaç km yapmalı
- en iyi yağ filtresi markası
- 2024 en çok satan arabalar
- lexus gx550 fiyat
- 2025 model
- skoda yeni kodiaq
- alpine a110 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X