Şimdi Ara

Röle Kartı Sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    5V'luk bir röle ile akvaryumumun dış filtresini kontrol etmek istiyorum. Oluşturduğum devre şu şekilde.
     Röle Kartı Sıkıntısı

Bu devre ile röleyi tetiklediğim zaman mikrodenetleyici, program çalıştırmayı durduruyor. Bu devre ile diğer cihazları kontrol edebiliyorum sıkıntı yok ama dış filtre ve hava motorunda sıkıntı yaşıyorum. Kontrol edilen cihazlarda motor varsa sorun oluyor. Ayrıca aynı sorunu optocoupler ile röleleri tetikleyen aşağıdaki röle kartındada aldım (). Buna benzer sorun yaşayan yada konu hakkında fikir verebilecek arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Röle Kartı Sıkıntısı

• Mikro denetleyici kartı besleme girişine filtre yapın ki motor çalışması etkilemesin.En basit olarak;M.denetleyici kart girişine bir ad.1N4007(1Amper hızlı diyot) ve sonrasında 1000 uF.-35V gibi bir kondansatör montajı yaparsanız problem düzelir.
    Not=Kart düşük akım çekeceğinden daha düşük kapasiteli kond. yetebilir.Ör;25V-470 UF ama farad miktarının yüksek olması iyidir.
  • İşlemci besleme pinlerinin hemen dibine 100nf koyacaksın.
  • 220 ohm 1-2 watt direnç ile 47 nF 400 volt kondansatörü seri bağla. Sonra bunu röle kontanklarına paralel bağla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Anakart Kısa Devre Problemi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.