Şimdi Ara

röle lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar bi proje için röle arıyorum.şimdi benim istediğim röle voltajı aldığında kontakları açıcak ama voltajı kesicez yani rölenin kontakları halen açık kalıcak bidahaki voltaj gelene kadar açık tutucak bidaha voltaj verdikmi kapanıcak. anlatabilmişimdir işallah

• ilkay35 kullanıcısına yanıt
    http://www.nabilkarami.com/projects.php?show=project&id=1

İnceleyin bir, iş görür mü ?
  • kardeşim çok sağol şimdi araştırdım start stop rölesi lazımmış. yanlız röle olsa olmazmı bu devreyi illa yapmakmı lazım
    Lazım hocam ya, röle sadece bobinden akım geçerken çalışır. Sürekli akım geçmesini sağlaman lazım o da ne555 ile yapılır en basit.
  • darbe akım anahtarı kullanabilirsin ama 220volt ile calışıyor
  • arkadaş cevaplar için teşekkür ederim çok sağoloun. ben sorunumu yazayım benim elimde şu arabaların uzaktan kumanda açma kapama modulü var . çalışıyo sıkıntı yok benim yapmak istediğim şey bunla lamba açıp kapamak istiyorum . ama modülden sürekli artı çıkmıyo kumandaya bastığımda 4 5 saniye kadar geliyo sonra kesiyo bi daha bastığımda bidaha 4 5 saniye kadar geliyo tekrar kesiyo . Yani ben röleye voltajı 4 5 saniye kadar vericem normal röleler sürekli artı uç istiyo zaman röleleri 1 dakka falan tutuyo ben sınırsız istiyorum
    Hiçbir şey anlamadım açık konuşmak gerekirse.
  • 1 adet jk flip flop ile yapabilirsiniz. j ve k bacaklarina 5v baglarsiniz clock yazan yere sizin kumandanizdan yolladiniz sinyali girersiniz, cikisi ise q yada q' den alirsiniz farketmez. cikisinada bir role baglandiktan sonrasizinistediginiz devre olusuyor. dusundugum zaman devrenin ise yaramasi lazim, eger clock sinyali yani yolladiginiz sinyal cok duzensizse bir adet schmitt trigger koyarsiniz araya, jk ff nin cikislari roleyi besleyemezse arayada 1adet gerilim izleyici koyarsiniz.

elimde proteus yok deneyemiyorum ama teoride calismasi lazim, diger arkadaslar fikrime katiliyor mu ?

@kimyasalatik

benim anladigim kadariyla elinde rx-tx devresi sökmüş. tx ucunda tusuna bastigimiz zaman 4-5saniye yayin yapip biz tusa basmaya devam etsek bile sinyali kesiyor, rx ucunda istedigi, sinyal geldigi zaman cikisi lojik 1 olucak, bir dahaki sinyal gelene kadar 1 kalacak, sinyal tekrar geldiginde lojik 0 olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modrizzt -- 19 Ocak 2014; 19:20:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar şöyle anlatayım elimdeki modülde kumandaya bastığım zaman 4 5 saniye +12 volt geliyo ve kesiliyo. bi daha bastığımda aynı şekilde 4 5 saniye artı 12 volt geliyo. normal röle taktığım zaman lamba 4 5 saniye yanıyo ve + 12 kesiliyo lamba sönüyo doğal olarak. ben sürekli yanmasını istiyorum yani bi kere bastığımda bidaha basana kadar lamba sönmücek
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkay35

arkadaşlar şöyle anlatayım elimdeki modülde kumandaya bastığım zaman 4 5 saniye +12 volt geliyo ve kesiliyo. bi daha bastığımda aynı şekilde 4 5 saniye artı 12 volt geliyo. normal röle taktığım zaman lamba 4 5 saniye yanıyo ve + 12 kesiliyo lamba sönüyo doğal olarak. ben sürekli yanmasını istiyorum yani bi kere bastığımda bidaha basana kadar lamba sönmücek

Ben hala aynı şeyi savunuyorum, en basiti ne555 olur. Kısa bir uğraşla 3x3'e sığar o, 6x6'ya vumetre + anfi sığdıranlar var. Sorun olmaz boyut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkay35

http://urun.gittigidiyor.com/ev-elektronigi/rf-uzaktan-kumandali-role-67532260 şu devreden mi alsam acaba

bu urun basili tuttugunuz surece kontaklari aciyor sanirsam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.