Şimdi Ara

ROLE PLAYING OYUN TAVSIYELERI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
23.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden pek sevmezdim RPG leri çok fazla konuşma olduğu (şimdi İngilizcem ii Allah'a şükür anlayabiliyorum) ve çoğu RPG oyunlarının da mistik olayları ele aldığı için. Şimdi tavsiye edebileceğiniz güzel şöyle mistik saçma sapan olayları olmayan oyun var mı arkadaşlar? Örnek olarak Guild 'yi verebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 25 Şubat 2008; 21:16:31 >

• valla mistik felan olmaz diyorsun ama the witcher'ı denemeni kesinlikle tavsiye ederim.12 yıldır pc'de oyun oynarım,hayatımın oyunu oldu desem yeridir.
  • Yaw onu aldım denedim de Gametürk cracklamış gerzekler yanlış mı cracklamış ne çalışmıyo zaten evde çocuk var o erotik sahnelerde fln biras zor olurdu oynamak
  • Oblivion denedin mi?
  • HOCAM SİSTEM KONFİGÜRASYON' UNU BİLMİYORUM AMA BİRAZ SABREDERSEN "MASS EFFECT" GELECEK PC YE -zaten ben de deli gibi bekliyorum onu- TAVSİYEM O' DUR

İSTERSEN BİRAZ NOSTALJİ YAPIP ŞU AN 3ncüsü YAPILAN "KOTOR 2" Yİ DE DENEYEBİLİRSİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARATAHTA -- 26 Şubat 2008; 18:47:12 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: legolas165

Oblivion denedin mi?

Mistik olmasın diye rica ettim ama genelde mistik oluyo böyle oyunlar sizde haklısınız bunların dışında (mistik olmayan) oyun yok mu
  • Sims... Mistik olmayan RPG

Mistik olmayan rpg mi olur yahu. Fallout diyecem mistik bir şeyler bulunur diye korkuyorum(G.E.C.K. olayı)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DOTA 2 DERGILERE SAHIP ACCOUNT.
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Sims... Mistik olmayan RPG

Mistik olmayan rpg mi olur yahu. Fallout diyecem mistik bir şeyler bulunur diye korkuyorum(G.E.C.K. olayı)

Aslında bal gibi olur ama fazla yapmıyolar ya da yapamıyolar. Sonuçta RPG'de oynadığımız dünya mistik ya da fantastik olmak zorunda değildir. Hiç bir doğa üstü olayın bulunmadığı gündelik yaşamda geçen de bir rpg yapılabilir. Ama yapmıyorlar maalesef. Malum çok iyi bir senaryosunun olması gerekir.
    Ama pixel shader, gölgelendirme, lightning efektleriyle uğraşmak varken kim uğraşsın senaryoyla içerikle diyalogla dimi ama?

O yüzden fallout'tan başka bir şey gelmiyor aklıma. Ama grafik de istiyorsan. Maalesef yok.
  • quote:

Kardeşim olmaz olur mu Stalker daki gibi FPS ile RPG yi bir araya getiren bi oyun olabilir ya da Guild 2 gibi Orta çağ dönemini anlatan güzel bi oyun olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: KARATAHTA

HOCAM SİSTEM KONFİGÜRASYON' UNU BİLMİYORUM AMA BİRAZ SABREDERSEN "MASS EFFECT" GELECEK PC YE -zaten ben de deli gibi bekliyorum onu- TAVSİYEM O' DUR

Biraz sabredersin diyorsun ama, 3 ay var daha çıkmasına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 27 Şubat 2008; 17:27:08 >
  • Onlar benim için rpg sayılmaz.

FRP'nin mantığına ters mistik olmayan bir RPG. Her sakallıyı dedeniz, her livıllı oyunu RPG sanmayınız.
  • biraz eski ama diablo 2 - lod oynayarak eğlenebilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oz_An

quote:

Kardeşim olmaz olur mu Stalker daki gibi FPS ile RPG yi bir araya getiren bi oyun olabilir ya da Guild 2 gibi Orta çağ dönemini anlatan güzel bi oyun olabilir

FPS ile RPG bir araya geldi mi oluşabilecek tek şey yine br FPS'dir.
  • İstediğine yakın oyunlar,
    Bioshock
    Deus Ex 2
    Thief 3
    Vampire Bloodlines
    ilk aklıma gelenler.
  • cabal online
  • evet bak thief serisini bende öneririm, tatik RPG gibi bişiy splinter selin silahsız versiyonu
    eğer normale yakın bişiy istiyosan vampire bloodlines de oyna arkadasın dedii gibi
    ama bastan uyarıyım vampire bloodlinesın ara yuklemeleri biraz uzun oluyo
  • Arkadaşlar ben biraz fransız kalmış olacağım ama iki soru soracağım.

RPG(Role Playing Game) nedir tam olarak? Tahminlerim:

"Senin bir karakterin vardır ve bunu geliştirirsin, knighttaki gibi onu bir nevî level atlatırsın ve oyun gerçekçiyse kendini onun yerine koyarsın. Ama geliştirmekte luzümlu değil, mesela Tomb Raider'de bir RPG'dir. Sonuçta Lara'nın yerine kendini koyarsın..."

Bu mudur?

2. soru:

FRP(Fantasy Role Playing) tam olarak nedir? Bunun hakkında hiçbir tahmin yada bilgim veyahut örnek oyunum yok.

Cevaplarsanız sevinirim ve şimdiden teşekkürler.

edit: eksik sözcük & imlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jansay -- 1 Mart 2008; 1:20:53 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_17484736/mpage_5/key_/tm.htm

bu topiği baştan sona oku. ya tam olarak anlarsın ne olduğunu ya da kafan iyice karışır
  • -Non-Lineer olmalı. Seçimlerin ile oyunu kısmen ya da büsbütün etkilemelisin.
    -Kendini bir karakter yerine koymak ile o karakterle özleştirmek farklı şeylerdir. Kullanılan karakter ile kullanan özleşmelidir.
    -D&D veya en azından zar sistemi kullanılmalıdır(subjektiftir)
    -Level atlanmalıdır. Her RPG'de Level atlama sistemi olmalıdır ama her level sistemini kullanan oyun RPG değildir(bkz. Diablo ii, Sims)
    -"Envanter var, hede var hödö var. Hem de sen kullanıyon karakteri oh mis RPG nan bu" denmez. Adamın evini taşlarlar.
    -Yukarıda saydıklarım genel kurallar değildir, sıkı bir rpg oyuncusu/takipçisi ve yılların frp DM'sinin günlerdir uyku alamamasının da verdiği ebleklik ile aklına ilk gelen nacizane fikirlerdir. Gugıl adında ecnebi icadına yazılırsa benim şuan yardımcı olabileceklerimden daha fazlası bulunabilir.

FRP ise Ravenloft'tur, Dragonlance'tır, Forgotten Realms'tir, Dungeons and Dragons'tur, White wolf' tur. Bunlar settingler. Valla baştan beri anlatamıcam. Uykumu aldığım günün ertesindeki sabah bildiklerimi paylaşırım

• RPG'yi anladım teşekkür ediyorum Yani Tomb Raider'de bir RPG'dir o zaman. "Yukarıda saydıklarım genel kurallar değildir" dediğine göre.

Peki, "özleştirmek" tam olarak nedir? "Karakteri kendi yerine koymak" ile arasındaki farklar nedir?

FRP için yarını bekliyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.