Şimdi Ara

[ROM] Huawei IDEOS X5 | Ice Cream Sandwich 4.0.4 (dzo) v5.0 up.20 (512. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.480
Cevap
41
Favori
377.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kameraya bağlanamıyor hatası alıyorum acaba nerede hata yaptım yada bir update falan dahamı yapılacak ?
    versiyon; aurora_5.0_update21

Edit: B518 den aurora_3.1.zip ' e geçtim sonrasında sırayla aurora_5.0_update20 ve update21 kurdum.
    Edit2: 3.1 in üzerine direk 5.0 update yaparsanız camera çalışmaz tabi :)) sorunumu çözdüm :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutyavas -- 26 Nisan 2013; 4:08:34 >
  • 5.0 + Update 20 ile Touchwiz 5 arayüzleri çalışıyor mu? Bir de link alabilir miyim?
  • ekran ışığında titremeler başladı benim, bazen yapıyor. ekranı kapatıp tekrar açınca düzeliyor. donanımsal bir sorun mu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mz_snr

ekran ışığında titremeler başladı benim, bazen yapıyor. ekranı kapatıp tekrar açınca düzeliyor. donanımsal bir sorun mu acaba.

Eğer ışık auto da ise özellikle beyaz renkte bu tür titremeler yapabiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrNobody

Hocam öncelikle siz rom kurma işini gözünüzde çok büyütmüşsünüz.O kadar karmaşık bir işlem değil.Hatta ben çarşıda yürürken bile rom yükledim
    Her tarafta link var doğrudur ama siz sadece ana konuda ki linke bakarsanız en güncelini görürsünüz.Başka yerlerde link aramaya gerek yok.
    Ayrıca update ihtiyacı olmasaydı zaten update linki olmazdı değil mi ? . Demek ki adam koymuş ki update i de kurasın diye.Boşuna telaş yapmışsınız.
    Ayrıca herhangi bir sorununuzda burdan bana veya herhangi birine pm atabilirdiniz .Halen de atabilirsiniz

Şimdi Sizin romdaki bazı eleştirilernize de değinmek istiyorum.

Wifi yavaş değil öncelikle .En azından benim bağlandığım modemde değildi.Son hız neyse onla indiriyordu.
    video çekimi bu telefon için çıkan bütün romlar içinde en iyisi.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Şuana akadar ben telefonuma abartmıyorum 300 den fazla rom yüklemişimdir.İçlerinde en iyi video kayıt yapabiln rom bu . HD Kayıt yaparken 30 fps nin altına hiç inmiyor.Odak süresi biraz uzun doğru ama bu okadarda fazla sorun olmuyor.Ayrıca Video çekerken ekrana dokunursanız fotoğrafta çekebilirsiniz.
    Ram kullanımı yüksek doğru.ama ram kullanımından dolayı hiç reset attığını görmedim.4gün hiç kapatmadan kullandığım oldu hatta.
    Ayarlardan bildirim çubuğunu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.İstediğinizi ekleyebilirsiniz.Hatta yerlerine varana kadar ayarlayabilirsiniz.Bunu
    Ayarlar-Bildirim çekmecesinden yapabilirsiniz.
    Çekim kalitesinde ben pek bişey hissetmedim.Heryerde full çekiyor.Hattım vodafone belki ondandır.
    Ekran hassasiyeti gayet yerinde bence.Siz B518 e alışmışsınız ondan farklı gelmiş.Çok hassas olunca sapıtıyor ekran.
    Rom pek akıcı değil.Doğrudur.Bunun için farklı launcher yükleyin derim.
    Uygulama performansı çok iyi.Hatta modern combat , asphalt 6 , gta vice city gibi yüksek seviyeli oyunların en hızlı bu romda çalıştığını kendi gözlerimle gördüm.
    Ek olarak Gps çok stabil.Hiçbir sorunu yok

Son olarak romla ilgili birkaç tavsiye vermek istiyorum.
    Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri Usb hata ayıklamasındaki tiki kaldırın
    Ram kullanımını azaltmak istiyorsanız yine Ayarlar - Geliştirici sçenekleri - Arka plan işlem sınırı nı 1 yada 2 yapmanızı tavsiye ederim.Bu ayar telefonu kapatıp açtığınızda kaybolur onuda söyleyeyim.Tekrar yapmalısınız
    Birde yine Ayarlar-Geliştirici seçenekleri- Gpu oluşturmayı zorla seçeneğine tik koyarsanız daha da hızlanacaktır.
    Telefonun kendi hafızasını bilgisayardan gördürmek için Ayarlar - Depolama - Seçenekler tuşu ( kapasitif tuş ) - Usb bilgisayar bağlantısını - Ordan medya cihazını seçerseniz telefonun kendi hafızasınada ulaşabilirsiniz.
    Telefondan kendi hafızasına ulaşmak istiyorsanız Es-file exploreri ı marketten indirin.

Bu rom şuanki kullandığınız hale gelebilmek için çok yol katetti.ilk zamanlar kamera bile çalışmiyordu.Hepsi Dzo nun sayesinde oldu.Ona ne kadar teşekkür etsek azdır.

35. karnel de kullanalıbilecek iki rom var.Biri bu diğeri ise forumber arkadaşımızın miui XJ adlı romu.

Merhaba.

Hocam diyorum ya işte artık ben de çarşıda, yolda, otobüs beklerken falan yüklerim romu, ama püf noktaları eksik. Problemi olan birinin önüne formülü atıp çözmesini beklemek gibi. Deneme yanılma olmasa ne yapardık :) Cevap için teşekkür ederim, pmden de soracaklarım olacak, önemlileri buradan sorayım da belki aynı sorunu yaşayanlar vardır yardımı dokunur.

Şimdi hocam 2den başlayıp 20ye kadar giden updateler var. Bunları sıra ile tek tek mi yüklemek lazım yoksa en son updatei kurmak yeterli midir?

1haftadır kullanıyorum romu iyice inceleme fırsatım oldu.

Wi-fi bir hızlı bir yavaş gibi geldi bana. Belki de uygulama kaynaklı bir anormalliktir bu. En azından açıkken reset atmıyor, bu bile romu kurmak için yeterli bir sebep.
    Telefon çok akıcı değil demiştim. Yine de çok stabil akıcı olmasa da program çökmesi vb. durumları 2-3 kere anca yaşadım.
    Launcher kurayım dedim kurdum ama kullanamadım. Yani çalışmadı, home tuşuna bastım sormadı hangi launcherı kullanmak istersin diye. Ayarlardan da bulamadım. :)
    Video çekimi gerçekten iyiymiş. Benim dikkatsizliğim 720p ye çekince canavar oldu :) Ayrıca düşük ışıkta takılma yapardı, işlem moduna aldığımızda zifiri karanlıkta bile takılmadan çekim yapabiliyor ve ses gayet kaliteli. Bu inanılmaz bir artı. Yine de nokianın symbianlı modelleri daha iyi video çekiyor :)
    Çekim gücü zayıf gibi demiştim fakat bir zararını görmedim. Karşıya giden ve bana gelen ses gayet kaliteli.
    Sanki telefonun hoparlor performansı da daha iyi ve sesi yüksek çıkıyor. Bana öyle geldi.
    Ekran hassasiyeti hala sıkıntılı. Bazı uygulamalarda parmağımı hafif hareket ettirsem de ya çok yavaş ekran kayıyor ya da bir anda fırlıyor. Galeri resim geçişlerinde de kastırmak gerekiyor. B518 e alışmışssın demişsiniz ama b518 i sadece 15-20 dakika kullanabildim. Ondan önce atmel fix kurulu b528 kullandım yayınlandığından beridir.
    Oyun oynamadığım için oyun performansına bakamadım fakat b528 de 3-5 uygulamadan home tuşuna basarak çıkardım yani arka plana alırdım, son işlemlerden direk kaldığım yerden devam ederdim. Şimdi ise tarayıcıda gezinirken mailime ya da mesaja bakayım diyorum, tarayıcıyı arka plana alması gerekirken direk kapatıyor. Tıkladığımda baştan açılıyor. Bu herhangi bir uygulamada da geçerli. Mesela twitterda iken home ile arka plana alıp bir arkadaşıma watsappdan mesaj yazıyorum, twittera döndüğümde baştan açılıyor. Bunu hiç sevmedim. Multitasking olayı yok yani özetle ya da ben ayarlarını yapamadım.
    Dediğim gibi oyun oynamıyorum performansını bilemem ama uygulama performansı yüksek değil.
    Gps ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım ve 3g performansı da iyi fakat önceki romlarda yalnızca 2gyi kullan dediğimde de gprs e girebiliyorken şu an giremiyorum. illa 3g açık olacak.
    Ayrıca *123# tarzında kodlar çalışmıyordu. Dili Türkçe yapınca düzeldi. Şu an fark ettim onu da. Numara çevirme ekranında karakter aşıldığında ekrana sığdırmıyor, numaralar dışına çıkıyor. Bu kesinlikle düzeltilmeli.

Şimdilik durum böyle, gözlemlediklerimi yazarım aklıma geldikçe. Geç cevap için kusura bakma, yoğunluktan aklımdan çıkmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: PinHim

quote:

Hocam öncelikle siz rom kurma işini gözünüzde çok büyütmüşsünüz.O kadar karmaşık bir işlem değil.Hatta ben çarşıda yürürken bile rom yükledim
    Her tarafta link var doğrudur ama siz sadece ana konuda ki linke bakarsanız en güncelini görürsünüz.Başka yerlerde link aramaya gerek yok.
    Ayrıca update ihtiyacı olmasaydı zaten update linki olmazdı değil mi ? . Demek ki adam koymuş ki update i de kurasın diye.Boşuna telaş yapmışsınız.
    Ayrıca herhangi bir sorununuzda burdan bana veya herhangi birine pm atabilirdiniz .Halen de atabilirsiniz

Şimdi Sizin romdaki bazı eleştirilernize de değinmek istiyorum.

Wifi yavaş değil öncelikle .En azından benim bağlandığım modemde değildi.Son hız neyse onla indiriyordu.
    video çekimi bu telefon için çıkan bütün romlar içinde en iyisi.Bunu rahatlıkla söyleyebilirim.Şuana akadar ben telefonuma abartmıyorum 300 den fazla rom yüklemişimdir.İçlerinde en iyi video kayıt yapabiln rom bu . HD Kayıt yaparken 30 fps nin altına hiç inmiyor.Odak süresi biraz uzun doğru ama bu okadarda fazla sorun olmuyor.Ayrıca Video çekerken ekrana dokunursanız fotoğrafta çekebilirsiniz.
    Ram kullanımı yüksek doğru.ama ram kullanımından dolayı hiç reset attığını görmedim.4gün hiç kapatmadan kullandığım oldu hatta.
    Ayarlardan bildirim çubuğunu istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.İstediğinizi ekleyebilirsiniz.Hatta yerlerine varana kadar ayarlayabilirsiniz.Bunu
    Ayarlar-Bildirim çekmecesinden yapabilirsiniz.
    Çekim kalitesinde ben pek bişey hissetmedim.Heryerde full çekiyor.Hattım vodafone belki ondandır.
    Ekran hassasiyeti gayet yerinde bence.Siz B518 e alışmışsınız ondan farklı gelmiş.Çok hassas olunca sapıtıyor ekran.
    Rom pek akıcı değil.Doğrudur.Bunun için farklı launcher yükleyin derim.
    Uygulama performansı çok iyi.Hatta modern combat , asphalt 6 , gta vice city gibi yüksek seviyeli oyunların en hızlı bu romda çalıştığını kendi gözlerimle gördüm.
    Ek olarak Gps çok stabil.Hiçbir sorunu yok

Son olarak romla ilgili birkaç tavsiye vermek istiyorum.
    Ayarlar-Geliştirici Seçenekleri Usb hata ayıklamasındaki tiki kaldırın
    Ram kullanımını azaltmak istiyorsanız yine Ayarlar - Geliştirici sçenekleri - Arka plan işlem sınırı nı 1 yada 2 yapmanızı tavsiye ederim.Bu ayar telefonu kapatıp açtığınızda kaybolur onuda söyleyeyim.Tekrar yapmalısınız
    Birde yine Ayarlar-Geliştirici seçenekleri- Gpu oluşturmayı zorla seçeneğine tik koyarsanız daha da hızlanacaktır.
    Telefonun kendi hafızasını bilgisayardan gördürmek için Ayarlar - Depolama - Seçenekler tuşu ( kapasitif tuş ) - Usb bilgisayar bağlantısını - Ordan medya cihazını seçerseniz telefonun kendi hafızasınada ulaşabilirsiniz.
    Telefondan kendi hafızasına ulaşmak istiyorsanız Es-file exploreri ı marketten indirin.

Bu rom şuanki kullandığınız hale gelebilmek için çok yol katetti.ilk zamanlar kamera bile çalışmiyordu.Hepsi Dzo nun sayesinde oldu.Ona ne kadar teşekkür etsek azdır.

35. karnel de kullanalıbilecek iki rom var.Biri bu diğeri ise forumber arkadaşımızın miui XJ adlı romu.

Merhaba.

Hocam diyorum ya işte artık ben de çarşıda, yolda, otobüs beklerken falan yüklerim romu, ama püf noktaları eksik. Problemi olan birinin önüne formülü atıp çözmesini beklemek gibi. Deneme yanılma olmasa ne yapardık :) Cevap için teşekkür ederim, pmden de soracaklarım olacak, önemlileri buradan sorayım da belki aynı sorunu yaşayanlar vardır yardımı dokunur.

Şimdi hocam 2den başlayıp 20ye kadar giden updateler var. Bunları sıra ile tek tek mi yüklemek lazım yoksa en son updatei kurmak yeterli midir?

1haftadır kullanıyorum romu iyice inceleme fırsatım oldu.

Wi-fi bir hızlı bir yavaş gibi geldi bana. Belki de uygulama kaynaklı bir anormalliktir bu. En azından açıkken reset atmıyor, bu bile romu kurmak için yeterli bir sebep.
    Telefon çok akıcı değil demiştim. Yine de çok stabil akıcı olmasa da program çökmesi vb. durumları 2-3 kere anca yaşadım.
    Launcher kurayım dedim kurdum ama kullanamadım. Yani çalışmadı, home tuşuna bastım sormadı hangi launcherı kullanmak istersin diye. Ayarlardan da bulamadım. :)
    Video çekimi gerçekten iyiymiş. Benim dikkatsizliğim 720p ye çekince canavar oldu :) Ayrıca düşük ışıkta takılma yapardı, işlem moduna aldığımızda zifiri karanlıkta bile takılmadan çekim yapabiliyor ve ses gayet kaliteli. Bu inanılmaz bir artı. Yine de nokianın symbianlı modelleri daha iyi video çekiyor :)
    Çekim gücü zayıf gibi demiştim fakat bir zararını görmedim. Karşıya giden ve bana gelen ses gayet kaliteli.
    Sanki telefonun hoparlor performansı da daha iyi ve sesi yüksek çıkıyor. Bana öyle geldi.
    Ekran hassasiyeti hala sıkıntılı. Bazı uygulamalarda parmağımı hafif hareket ettirsem de ya çok yavaş ekran kayıyor ya da bir anda fırlıyor. Galeri resim geçişlerinde de kastırmak gerekiyor. B518 e alışmışssın demişsiniz ama b518 i sadece 15-20 dakika kullanabildim. Ondan önce atmel fix kurulu b528 kullandım yayınlandığından beridir.
    Oyun oynamadığım için oyun performansına bakamadım fakat b528 de 3-5 uygulamadan home tuşuna basarak çıkardım yani arka plana alırdım, son işlemlerden direk kaldığım yerden devam ederdim. Şimdi ise tarayıcıda gezinirken mailime ya da mesaja bakayım diyorum, tarayıcıyı arka plana alması gerekirken direk kapatıyor. Tıkladığımda baştan açılıyor. Bu herhangi bir uygulamada da geçerli. Mesela twitterda iken home ile arka plana alıp bir arkadaşıma watsappdan mesaj yazıyorum, twittera döndüğümde baştan açılıyor. Bunu hiç sevmedim. Multitasking olayı yok yani özetle ya da ben ayarlarını yapamadım.
    Dediğim gibi oyun oynamıyorum performansını bilemem ama uygulama performansı yüksek değil.
    Gps ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım ve 3g performansı da iyi fakat önceki romlarda yalnızca 2gyi kullan dediğimde de gprs e girebiliyorken şu an giremiyorum. illa 3g açık olacak.
    Ayrıca *123# tarzında kodlar çalışmıyordu. Dili Türkçe yapınca düzeldi. Şu an fark ettim onu da. Numara çevirme ekranında karakter aşıldığında ekrana sığdırmıyor, numaralar dışına çıkıyor. Bu kesinlikle düzeltilmeli.

Şimdilik durum böyle, gözlemlediklerimi yazarım aklıma geldikçe. Geç cevap için kusura bakma, yoğunluktan aklımdan çıkmış.

Hocam öncelikle son update i kurmanız yeterli.
    Bir diğer husus , 2g de nette rahat gezebiliyorum ben.hatta neredeyse hiç 3g de kullanmıyorum, bataryayı sömürüyor
    Genel olarak konuşmak gerekirse , bu rom stabil ancak 4.0 ın ram yetersizliğinden getirdiği hantallık sözkonusu.Oyun performansı iyi ama ram yönetimi kötü.
    Ben fotoğraf video çekiyorum. oyun oynuyorum birde dh facebook vs. giriyorum. O yüzden bana çok rahat yetiyor bu rom :)
    Eğer twitter , facebook , whats up felan kullanıcaksanız gerçekten bu rom sıkıntılı.Miui kullanmak daha iyi olur.
    Benim bu romda durmamın en büyük sebebi kamerasıdır.Zaten sizde farketmişsiniz kamerayı işlem e aldığınızda hiç yavaşlamadan çekiyor :).En çok da video çekerken ekrana dokunup fotoğraf çekebilmek güzel...

Son olarak üstte paylaştığım snap kamera uygulamasını indirmenizi öneririm.İcs nin kamera uygulamasının yanından geçmezsiniz bir daha
    .Daha fazla fonksyon ve görsellik var.Hayran kalıcaksanız eminim

• Herkesde bi durgunluk soz konusu artik eskisi kadar kimse ugrasmiyor yeni romlar istiyoruz :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snap camera uygulamasi bende calismiyo arkadaslar ??

• quote:

Arkadaşlar size çok iyi bir müjdem var .
    Bu gün apkmania da gezerken tesadüfen bir kamera uygulaması buldum.Hem fotoğraf hem de video kayıt edebiliyor.
    Uygulumanın ismi Snap Camera. Tamamen jelly bean kamerası.Jelly bean de bulunun tüm fonksyonlar ve görsellik var.Bilmiyorum belkide jellybean dan alınmıştır.
    En büyük bomba ise video kayıt performansı.Bizim standart ics de bulunan geç odaklama sorunu bu kamera uygulamasında yok.
    Hd moddayken anında odaklıyor.Hemen görüntüyü netleştiriveriyor kerata .
    .Bilgisayardan açtım.Şuana kadar ideos x5 de çekilmiş en temiz hd video olsa gerek.
    Birazdan ss koyacağım.

Edit : SSler geldi

[ROM] Huawei IDEOS X5 | Ice Cream Sandwich 4.0.4 (dzo) v5.0 up.20

Bende calismadi :(

• quote:

Orijinalden alıntı: charsiyakali

Snap camera uygulamasi bende calismiyo arkadaslar ??

hocam ben apkmania dan indirdim. siz nerden indirdiniz ?
  • -forumber- arkadaşa mesaj attım ama geri dönmedi. Uygulama yükleme hafızasını arttırma konusunda bana yardımcı olabilecek birisi yok mu? Bir zip dosyası ile hallolabilecek bir iş diyordu -forumber- arkadaş ama var mı bilen birileri acaba?
  • quote:

quote:

Google playden indirdim ben link koyarmisin sana zahmet

• quote:

quote:

quote:

Google playden indirdim ben link koyarmisin sana zahmet

gönderdim hocam linki :)
  • arkadaşlar yardım edin cwm den ics yedeğini yüklerken telefn kapandı. tekrar açmaya çaliştiğimda mavi ve pembe ekranlarda kaldı. şimdi dload dosyasını hafızaya attığımda unpacking geliyor ama yüklemiyor unpacking yazısında kalıyor. usb den pc ye takayım bataryayı çıkarayım dedim bu sefer de telefon hiç tepki vermiyor ne yapmam gerekir
  • Arkadaşlar bu romu kurdum kuralı şu ses sorununu çözemedim.Telefondan ses son seviyedeyken bile bi azalıyor bi cogalıyor. Cızırtıda var.Aslına bakarsanız tam olarak aurora rom kullanıyo sayılıyomuym bilmiyorum ama şuanda telefondan yaklasık 80mblk karma touchwiz var up20nin üstüne kurulu. Acaba son yükledigim karmadan dolayımı telefonumda bu ses bozukluğu var. Kulaklıkta bile ses oldkca kötü. yardımlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar bluetooth ile veya netten indirdiğim şarkılar muzik calarda gorunmuyor. Son eklenenlerde gorunuyor sarki listesine ekle diyorum olmuyor. Yardiim

• yardım eder misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat190909 -- 7 Mayıs 2013; 16:27:40 >
  • arkadaşlar telefonun 2 gb dahili hafızasının yanında 2 gb harici bellek kartı var ama telefon onu görmüyor. dahilinin çok çok az kullanımı kaldı 145 mb gibi. ne yapmalıyım. program indirince hariciye nasıl atabilirim programı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat190909

arkadaşlar telefonun 2 gb dahili hafızasının yanında 2 gb harici bellek kartı var ama telefon onu görmüyor. dahilinin çok çok az kullanımı kaldı 145 mb gibi. ne yapmalıyım. program indirince hariciye nasıl atabilirim programı?

Telefon harici SD Kartımı görmüyor?
  • şuanda gördü telefon. dahili de çok az yer kalmıştı. uygulama datalarını klasörlerini hariciye taşıdım. yer açılmış oldu haliyle
  • 
Sayfa: önceki 510511512513514
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.