Şimdi Ara

[ROM] Huawei IDEOS X5 | Ice Cream Sandwich 4.0.4 (dzo) v5.0 up.20 (520. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.480
Cevap
41
Favori
377.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar be b528 kurdum telefona bi türlü root yapamadım ilk sayfadaki yönlendirmenin yapıldığı konudaki herşeyi uyguladım ama nafile bi türlü olmadı :/
  • arkadaslar dun can sıkıntısına update 21 kurdum hersey super cihaz kendıne geldı fakat wi-fi yi bir turlu calıstıramadım varmı bunun caresi

update 20 de dokunmatık sorunu olusmaya basladı telefon gelıyor aramayı baslatamıyorum sureklı mesgul moduna gidiyor dokunmatık adeta ekran kendınden gecıyor bıktım 21 kurayım dedım bu seferde wifi gitti yedek almıstım 20 ye geri donus yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DriftRacer

[ROM] Huawei IDEOS X5 | Ice Cream Sandwich 4.0.4 (dzo) v5.0 up.20

Özellikler

- 3.0.8 Kernel-1Ghz Normal Hız
    - Google Uygulamaları Eklenmiştir

Buglar

İndirme Linki

-https://sourceforge.net/projects/icsaurora/files/
    veya
    -http://code.google.com/p/ics-aurora/downloads/list
    - Her zaman üstteki link günceldir.

Yükleme Prosedürü

Detaylı anlatım için :http://www.safakaksoy.com/android/huawei-u8800-ideos-x5-aurora-ics-kurulum-rehberi.htm
    - Dikkat bu ROM sadece Official 2.3 ROMlardan birinin üzerine yüklenebilir. CWM yükleme işi en basit olan 2.3 rom B518 dir.

- Offical 2.3 ana konu
    http://forum.donanimhaber.com/m_55596662/tm.htm
    - Cwm linkleri
    Cwm 5.5.0.4 (status7 hatası alanlar bunu kullanın) :http://www.mediafire.com/?od4iym44ladqhng
    Cwm 5.0.2.7 (önerilen) :http://www.mediafire.com/?s0435ayknkju69a
    - Cwm ve Rom kurulumu
    - B518 yükleme işlemi bittikten sonra, dahili hafızaya attığınız dload klasörünü silin.
    - Telefonu ses açma+ses kısma+power tuşuyla açın
    - pembe ekran gelecek, telefonu pc'ye bağlıyoruz
    - image klasörü içindeki recovery.img dosyasını PC'nize kopyalayarak yedekleyin
    - CWM uygun versiyonu indirin, içinden çıkan recovery.img yi telefon içinde image klasörüne kopyalayın. ( orjinal recovery dosyasını değiştirmiş olacaksınız işin özeti)
    - bataryayı çıkartarak telefonu kapatın, ses açma ve power tuşu ile telefonu açın
    - Backup and Restore bölümüne giderek, Backup seçeneğini seçin. Bu seçenek telefonunuzun komple yedeğini alarak SD Card'a kaydedecektir. Bir sorun olduğunda veya yeni romu beğenmezseniz aynı yere gelip Restore'u seçerek, eski haline kolayca dönebilirsiniz.
    - Yedekleme tamamlandığında ClockworkMod ana menüsüne gidin.
    - Wipe Data/ Factory Reset seçeneği seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    - Wipe Cache Partition seçeneğini seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    - Advanced bölümüne giderek Wipe Dalvik Cache seçeneğini seçin ve tekrar ana menüye gidin.
    - Install zip from SD Card seçeneğini seçerek, SD kartınıza daha önce kopyaladığınız, yeni atılacak özel ROM dosyasını seçin.
    - Yükleme işlemi tamamlandığında ClockworkMod ana menüsüne giderek Reboot System Now seçeneğini seçin.
    - Telefonunuz yeniden başlatılacaktır. Bu işlem normal açılma işleminden daha uzun sürecektir. (Bir kaç dakika)
    - ICS'nin tadını çıkartın ;)
    *Status 7 hatası alanlar cwm 5.5.0.4. ü deneyin
    * Cwm da harici sd kartı göremeyenler reboot recovery yapın

Changelog and Release Notes

wifi tether'içalıştıramayan arkadaşlar

/data/misc/wifi/hostapd.conf

Dizinindekidosyayı silin

Launcher akıcı gelmezse deneyebilirsiniz ; Apex Launcher Pro v.1.1.1 [Son Sürüm]

http://www.mediafire.com/?62lnk9gj6xoahdh

Version 5.0 update 20

- Improve wifi driver add entropy fix

Version 5.0 experimental up.18

-Fix 1080p showing up in my Camera App.
    -Fix wifi memory allocation problem.
    -Fix button backlight again

Version 5.0 experimental up.17

-Kapasitif buton arka ışıkları düzeltildi

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1551333&d=1355120133

Version 5.0 experimental up.13

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1478382&d=1352802426

Version 5.0 experimental up.11

-Fix camera chroma in portrait mode
    -Fix unforgettable wifi
    -Fix atmel haptic feedback
    -Fix button brightness after closing camera

Version 5.0 experimental up.9
    -Fix audio after sound recording
    -Fix atmel ts
    -Add ram console and panic dumper
    -kgsl changes suggested by PaulMilbank, thanks Paul
    -Fix memory allocation for wifi
    -Fix wifi hardware crashing not recovering correctly
    -Enable runtime power management

Version 5.0 experimental up.5

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1454569&d=1351986559

-Wifi problemleri düzeltilmiş

Version 5.0 experimental up.3 test

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1447453&d=1351738975

Version 5.0 experimental up.2
    -Update for atmel ts (still not great)
    -Fix USB mass storage
    -Fix wifi driver not loading/unloading if memory is fragmented
    -Allow scene mode when recording videos
    -Fix date on pics

Version 5.0 experimental up.1

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1428786&d=1351130693

-Atmel ekran sorunu ve bir kaç sorun daha çözülmüş

Version 5.0 experimental Not: Atmel dokunmatik ekranlarda şimdilik çalışmıyor
    -New kernel based on the u8800pro source
    -Updated camera HAL and libs, zoom bug and green lines on thumbnails are gone
    -Enable continuous focus for video recording

Version 4.1 update 1

-Fix gallery crash - (Galeri çökme problemi giderildi)
    -Fix overlay (uses less power when playing videos) - (Kaplama? düzeltildi(Video oynatırken daha az pil harcıyor))
    -Disable continuous focus for video recording - (Video çekerken sürekli netleme özelliği kapatıldı)
    -Enable brightness control using volup/down buttons in camera - (Kamera'da ses kontrol tuşları parlaklık ayarlarına atandı)

Version 4.1

-update to new CAF release M7630AABBQMLZA4040325I on ics_chocolate_rb7.2 (lots of changes) - (CAF versiyonu güncellendi (çok değişiklik var) )
    -Fix voip apps not working (not well tested and may be buggy) - (voip uygulamalarının çalışmaması düzeltildi)
    -Fix for missed call led notification - (Cevapsız çağrılarda ki led ışığı düzeltildi)
    -Update video encode/decode driver - (Video çözümleyici driver'ı güncellendi)
    -Update rotator hardware (this does hardware rotation of video and wasn't being used before) - (rotator? donanımı güncellendi)
    -New proprietary binaries - (yeni özel ayarlamalar)

Version 4.0
    -Update to new CAF release M7630AABBQMLZA404032I - (CAF versiyonu güncellendi)
    -This is on a new release branch - ics_chocolate_rb7.1 - (
    -There are a lot of changes here so some things may break, others may be fixed.... - (Bazı değişiklikler ve güncellemeler yapıldı)

Version 3.1 update 5
    -Fix Gallery causing reboot - (Galeriye girince reset atma problemi çözüldü)
    -Fix laggy transitions on some devices - (Bazı telefonlarda oluşan ekranın dönme me sorunu giderildi)
    -Update Mms translations by mrasquinho - (Mms çevirileri güncellendi)

Version 3.1 update 4
    Add "strip unicode" and timestamp options for SMS (thanks to mrasquinho) - (SMS ayarlarına strip unicode ve timestamp ayarları eklendi)
    Fix for bluetooth not sleeping correctly - (Bluetooth'un uykuya geçme me problemi düzeltildi )
    Some updated translations in settings (thanks to mrasquinho and one-2-z) - (Çeviri ayarlarına bazı güncellemeler yapıldı)
    A possible fix for wifi crashing on wakeup - (Uykudan sonra wifi'ın aktif olmama sorunu çözüldü)
    Fix for a rpc wakelock never being released sometimes

Version 3.1 update 3

-Fix Network search - (Bazı arkadaşlarda şebeke problemi çıkarmış sorun çıkarsa aşağıda ki dosyayı indirip cwm'den kurun)
    aurora_3.1_update3_Reverse.zip @radyouğur'a teşekkürler
    http://www.mediafire.com/?s8f6qf2x9gbrz3c

Version 3.1 update 2

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=1075411&d=1337637133

-Wifi ve şebeke sorunları çözülmüş

Version 3.1 update 1
    -Fix wifi not connecting on boot - (Wifi ilk açılışta bağlanmama sorunu çözüldü)
    -This may also fix some (but probably not all) wifi disconnection problems - (Bazı wifi bağlantı sorunları çözüldü(hepsi olmayabilir) )
    -Add battery percentage option in settings..development - (%'li batarya seçenekleri ayarlar'a eklendi (geliştirici seçeneklerinde) )

Version 3.1
    -Fix Pinyin Keyboard - (Pinyin klavye düzeltildi)
    -Use small wifi driver again - (Küçük boyutlu wifi driver'ı tekrar kullanıldı)
    -Use version 2.0 wpa_supplicant. (this may cause problems with some APs but I think it's better to use this than version 0.8 because the rest of the system is designed for it). If it doesn't connect to an AP, post a log giving all the details and I'll try to fix it. - (wpa_supplicant 2.0 versiyonu kullanıldı (Şebeke problemleri için düzeltilmiş bu dosya ve eğer problem yaşayan olursa log dosyasını göndersin düzeltmeye çalışacağım diyor dzo) )
    -Add /HWuserdata as a symlink to the internal sdcard - (/HWuserdata dahili hafızaya eklendi (Tam olarak ne işe yaradığını göreceğiz) )
    -Use settings..storage..menu..USB Computer Connection to switch between usb storage and MTP mode (some people have reported lost data on the card when doing this, you have been warned). MTP mode is probably what most people want. - (Ayarlar > depolama > menü tuşu > usb bilgisayar bağlantısı bölümüne usb bağlantısı ve MTP bağlantısı modları eklendi (Bazı kişiler sdkart'larında ki verilerinin kaybolduğunu söylüyor dikkatli olun) vemuhtemelen MTP modu buna etki ediyor)
    -Fix battery reporting for the backlight. - (ekran parlaklığının batarya raporlaması düzeltildi)
    -Reduce flashlight LED brightness. - (Flash led parlaklığı azaltıldı)
    set modprobe path correctly so modules will load - (anladığım kadarıyla led modülüne yük fazla bindiğinden azaltmış parlaklığı)
    -Updated network drivers - (Ağ driver'ları güncellendi)
    -Update to latest sd card, fb and kgsl drivers. - (sd card, fb and kgsl driver'ları güncellendi)
    -Add SmartassV2 governor - (SmartassV2 governor eklendi)
    -Fix to allow Light Flow to control notification LED - (Bildirim LED'i ışık akış kontrolüne izin verildi (Galiba biz düzenleyebileceğiz MIUI'de olduğu gibi)

Aynı anda dahili ve sd yi görebilmek için (bilgisayarda)@ikayhanlar130 hatırlatma için teşekkürler

Sistem Ayarları>Depolama>Menü>USB Bilgisayar Bağlantısı>Medya Cihazı(MTP) tik atıyoruz, işlem tamamdır.

Dahili hafızayı birincil hafıza olarak göstermek için ;@C-AyaR'a teşekkürler

Root Explorer ile aşağıdaki dosyayı "open text editor" seçeneği ile açın.
    /system/etc/vold.fstab en alt satıra gidin

Harici kart kullanıyorsanız değiştirmeyin, ayarlar aşağıdaki gibidir.

dev_mount sdcard /mnt/sdcard auto /devices/platform/msm_sdcc.4/mmc_host
    dev_mount emmc /mnt/sdcard1 14 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host

Dahili hafızayı Sdcard olarak kullanmak istiyorsanız aşağıdaki gibi olmalı, dikkat ederseniz koyu renkli ifadeler yer değiştirdi. Bu şekilde düzenledikten sonra kaydedin ve telefonu yeniden başlatın.

dev_mount sdcard /mnt/sdcard 14 /devices/platform/msm_sdcc.2/mmc_host
    dev_mount emmc /mnt/sdcard1 auto /devices/platform/msm_sdcc.4/mmc_host

arkadaş ben bu yazdıklarından hiçbirşey anlamadım bende 2.3.5 yülşü ve dokunmatik arızalı 3 kere servise verdim bi zaman düzeldi bi zaman geri bozuldu biri dokunatik ekran arızalı dedi biri rom at düzelir huawei nin yayınladıgı 2.3.5 de dokunmatik sorunu var dedi şuan zorluklar içindeyim mesaj dahi zor yazıyorum telefonda sen bana en kestirme yoldan bu romu nasıl yüklerim anlatırmısın örneğin bunu indir de şunu telefonun hafıza kartına at de telefonu aç de o dosyayı telden aç vs vs yoksa öbür türlü anlamıyorum ben

• sericatil18 kullanıcısına yanıt
    cwm den önce 5.0 experimentali sonrada 5.0 update 20 yi kur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cizkek_

hocam ben anlamıyom diyom sen bana indir kur diyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: sericatil18

quote:

sen orda yazılanlrı anlamadı isen hic bulasma rom falan işine hocam bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

quote:

keyifden yapmak istemiyorum 2.3.5 de dokunmatik sorunları çok var ve ben bu sorunlardan artık bıktım bi an önce rom mu atıyoz yeni dokunmatik panel mi aliyoz ne yapıyosak yapalım şu telefonun dokunmatiğini halletmek istiyorum

biraz araştırma yapsana, ideos x5 cwm kurma diye. cwm işini hallettikten sonra telefonu farklı modda açıp herşeyi halledersin. cwm ne bilmiyorsan cewm nedir diye de araştır. araştırıp bakmadan olmuyor yani. araştırmak lazım. araştırmak önemli. iyi yani araştırmak. bende öyle öğrenmiştim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vasfiuysal

quote:

quote:

keyifden yapmak istemiyorum 2.3.5 de dokunmatik sorunları çok var ve ben bu sorunlardan artık bıktım bi an önce rom mu atıyoz yeni dokunmatik panel mi aliyoz ne yapıyosak yapalım şu telefonun dokunmatiğini halletmek istiyorum

hocam bende , oradaki anlatım son derece sade oldugu icin
    tehlikeli olabilir diye dusundugum icin yazdım bunu

yada cevrende bu islerden anlayan bir arkadasın falan varsa ondan yardım alman daha iyi olabilir

• Anlayan birine yaptırmakta fayda var. ben de anlamıyordum hiçbir şeyden 1-2günü verdim anca öyle oldu. aslında zor değil ama tedbiri elden bırakmamak lazım. bir hataya telefon brick olabilir.

bende v5 up21 var. evdeki wifi 8mbit internete sahipken telefon çok rezil bir bağlantı hızına sahip, ama bazı ağlarda sorunsuz, evdeki ağın bu denli yavaş olmasını çözemedim, bir de veri kullanım uyarısını kaldıramadım, 800mb'yi geçince uyarı veriyor, uyarı sistemini ayarlayamadım, uyarıyı yukarıya çekip kurtulayım dedim olmadı, bildirim çubuğundan da silinmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 9 Eylül 2013; 14:37:19 >
  • quote:

biraz araştırma yapsana, ideos x5 cwm kurma diye. cwm işini hallettikten sonra telefonu farklı modda açıp herşeyi halledersin. cwm ne bilmiyorsan cewm nedir diye de araştır. araştırıp bakmadan olmuyor yani. araştırmak lazım. araştırmak önemli. iyi yani araştırmak. bende öyle öğrenmiştim

hocam zamanında çok araştırdım hep araştırma içindeydim herşey doğru gidiyor birşeyler ters gidiyor o zaman gına geliyor bana böyle uğraşmayıda bırakıyorum telefonuda bırakıyorum yapımcılara sevgi sözcüklerimi iletiyorum ( telefonun yapımcısı huawei ye )
    Edit : İmla
    Rehber olması açısından burada yazılanlar gerçekten iyi bir yol gösterici.
    Ben şahsen ilk rom kurduğumda buradan yardım almıştım.

http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/03/huawei-ideos-x5-u8800-ics-ice-cream.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfenxx -- 15 Eylül 2013; 22:40:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sfenxx

Rehber olması açısından burada yazılanlar gerçekten iyi bir yol gösterici.
    Ben şahsen ilk rom kurduğumda buradan yardım almıştım.

http://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/03/huawei-ideos-x5-u8800-ics-ice-cr eam.html

hocam sayfa patates olmuş

• arkadaşlar 4.2.2 romu kurdum wifi ile ortalama 400kb gördüğüm oldu fakat bluetooth ve bazı hataları yüzünden bu roma geçtim,şu anlık tek sorunum wifi ile 100kb'ı geçememem acaba 4.2.2 deki wifiyi buna aktarma gibi bi şansımız var mı ? birde 4.2.2 de üst kısımda wifi ile bağlanınca kb cinsinden yazıyor o özelliği buna aktarabilme imkanımız var mı ?
    düzenledim tekrar ;)
  • beyler bu roma CyanogenMod ayarlarını ekleyebilirmiyiz acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkan60

beyler bu roma CyanogenMod ayarlarını ekleyebilirmiyiz acaba ?

güncell :)
  • X5 İdeos gerçekten canavar gibi bir telefon.Bir akrabamın kullanmaması sonucunda edindiğim telefonu adam edebilir miyim düşüncesiyle donanımhabere baktım ve beni yine şaşırtmayan donanımhaber sayesinde telefonu ics 4.0.4e kadar yükselttim.Kullandığım telefon akıllı bir telefon değildi akıllı telefona bütçe ayıracak durumda da değilim şu anda. Dolayısıyla bu telefonu güncellemeye çalışarak kullanmayı düşünüyordum.Cihaz elime geçtiğinde 2.2.1 froyo sürümündeydi. Takdir edeceğiniz gibi bu sürümle şu anda kullanabileceğiniz mobil uygulama sayısı oldukça az. Daha doğrusu play store bile yok play store market olarak karşımıza çıkıyor daha doğrusu o da çıkamıyor yani açılmıyor:) Bu durumda tabi ki hemen burdan bilgi almaya çalıştım ve şu linkteki arkadaştanhttp://birhelkedolusubilgi.blogspot.com/2012/03/huawei-ideos-x5-u8800-ics-ice-cream.html sağolsun çok güzel anlatmış bütün serüveni dediklerini harfiyen yaptım ve telefonu olabileceği en iyi seviyeye getirdiğimi düşünüyorum. 2.3.5 yüklediğimde cihazın arayüzünün değiştiiğini görünce çok sevinmiştim ama dokunmatik kontrol dışı bir durumda olduğu için telefonu brick ettim sandım ama bu atmel panelli telefonların başına gelen bir şeymiş. Bu yüzden verdiğim linkteki adımları uygularken böyle bir sorun ile karşılaşan olursa çekinmesin ve devam etsin. Tam anlamıyla bir f/p ürünü olan bu telefonu herkese tavsiye ederim tabi artık telefon eskidi bazıları için ama beni götürdüğü yere kadar kullanıcam ben.

• Nicksiz1i N kullanıcısına yanıt
    mesela nasıl hatalar var hocam?
    bluetooth o kadar önemli değil benim için

Bu sürümün düşük wifi hızı yüzünden değiştirmeyi düşünüyorum, bu sebeple bir türlü real racing 3 güncelleyemedim
  • Arkadaşar şimdi aurora_5.0_experimantal.zip'i indirdim kuruyorum. Kurduktan sonra direk aurora_5.0_update20.zip'i kursam olur mu yoksa sırayla mı gitmeliyim ? Birde bu sonradan kurulan updaterin rom yüklerken kurduğumuz gibi mi kuruyoruz ? Telefondaki uygulamalar silinir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Is Well -- 26 Eylül 2013; 0:40:54 >
  • 
Sayfa: önceki 518519520521522
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.