Şimdi Ara

[ROM] MIUI 2.4.20 ProjectX V1.1 'Kernel32'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
3.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefonumdaki ses sorunu için mikrafonu NOKİA N serisi mikrofon ile değiştirdim ama sonuç hüsran, eski mikrofonu tekrar taktım. Sorun tamamen donanımsal hatta sorun tamamen 35KERNEL ile ilgili. Bu kadar ileri gitmeme rağmen çözüme ulaşamayınca Kernel 32'ye döndüm ve MIUI 2.4.20 ProjectX yükledim (sbasil'e çok teşekkürler) . XPA'da ve aşağıdaki linkte ROM mevcut. Bu rom üzerine de SONY Xperia launcher yükledim (görünüşü çok hoşuma gidiyor, b_gundem'e launcher için çok teşekkürler..Prestige rom konusu içerisinde launcher linkleri mevcut.) ufak tefak bir kaç kişisel düzenlenin ardından gerçekten beni mutlu eden ve çok stabil yepyeni bir telefonum oldu. 4 gündür denemeler yapıyorum, telefonu zorluyorum şimdiye dek hiç bir hata almadım... (Orjinal konuda yer alan linkleri sizinle paylaştım, linkler tamamen alıntıdır. ROM yapımında emeği geçen tüm arakadaşlara tekrar teşekkürler.)

**Boş kalan RAM miktarı çok iyi 210 altı hiç görmedim. Uygulama sonlandırınca 240 üstü kalıyor.
    **HD oyunlar dahil her oyunu oynuyorum. Hiç bir sorun yok.
    **Telefonla konuştuğumda şimdiye dek herkes sesin çok iyi geliyor dedi.(Özellikle defalarca sordum) "BU EN ÖNEMLİSİ"
    **Müzik kalitesi süper.
    **Fotoğraf beni tatmin edecek seviyede. "Aşağıda çekilmiş bir fotoğraf linki mevcut"
    **Şimdiye dek yüklediğim hiç bir romda 720p videolar bu kadar akıcı olmamıştı. (Video oynatma "film + youtube")
    **Sensörler süper çalışıyor.
    **Pil 1 saat oyun + 2-3 saat WİFİ internette dolaşma + yaklaşık 30 dk görüşme + 20 mesaj = 2 günü zorluyor "18 saatte %14'e düştü".
    **3G ve wifi kopması hiç yaşamadım, wifi mesafesi diğer romlara göre çok daha iyi.
    **WIFI tethering çalışıyor.
    **MIUI kısayolları "Aşağıda bilgi verildi" ve Xperia teması süper bir melez oldu. (Saat ve Hava durumu uygulamaları çok hoş.)
    **GPS bağlantısı çok hızlı (Manisa'dan İstanbula gittim herhangi bir kopma hiç olmadı.)

Bence rom değiştirmekten sıkılanınız mevcut ise KERNEL 32 'ye dönüş "B163 official" ardından MIUI 2.4.20 ProjectX ve bir kaç düzenleme (ses seviyeleri, gereksiz bir iki program silinmesi ve gerekli olan bir iki program kurulması) ardından SÜPER bir roma ulaşabilirler...

Sakın yanlış anlaşılma olmasın KERNEL 35 üzerine forumdaki arkadaşların çıkardığı romlar süper ama KERNEL problemleri sebepli sıkıntılar yaşanıyor. ÖZELLİKLE GİDEN SES SORUNUNA KESİN ÇÖZÜM KERNEL 32'DİR.

KERNEL 32 dönmek zor mu derseniz ben yaklaşık 2 saatte döndüm, pembe ekran, mavi ekran, IMEI sıfırlanma.. tüm sıkıntılarla karşılaştım ama iyi ki DONANIMHABER ve SİZLER varsınız. Arakadaşların yardımı ile geçişte karşılaştığım tüm sıkıntıları atlattım, tüm bilgiler DONANIMHABER'de mevcut. Herkese teşekkürler..

XPA KONU LİNKİ:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1481168 (Bu link içerisindeki konudan güncel versiyonunu indirebilirsiniz.)

ÖRNEK FOTOĞRAF KALİTESİ:http://dl.xda-developers.com/attachdl/b4cbf153bec5228e02b3eb8a64b2924a/4fc86434/1/0/9/3/5/4/8/IMG_20120529_193537.jpg

MIUI KISAYOLLARI;
    Ekran görüntüsü almak: [Menü] butonuna basılı tutuyoruz ve [Ses kısma] tuşuna basıyoruz. Aldığınız ekran görüntüleri SD kartınızadaki MIUI/screen_cap klasörü altına yüklenmektedir.
    Hızlı bir şekilde el fenerini açmak: Kilit ekranındayken [Home-Ev] butonuna basarak el fenerini açabilirsiniz.
    Simgeleri kolayca diğer sayfalara taşımak: İstediğiniz uygulamaya basılı tutun ve diğer parmağınızla diğer sayfalara kolayca taşıyın.
    Kilit ekranındayken müzik oynatıcısını açmak: Kilit ekranındaki saate çift tıklayarak müzik oynatıcısını açabilirsiniz.

SS:
    Orjinal Foto:

Benim Tel:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osbournee -- 8 Haziran 2012; 7:56:34 >

• fotograf çekimi iğrenç ama tam aradıgım sürüm .35 kernelde EDGE nin çektiği yerde sürekli şebeke kesiliyordu çıldırmak üzereyim .32 kernel kurdum o kadar kesilme olmadı şimdi bunu kurcam .32 kernelin üstüne ve kendim istediğim programları entegre etcem. SS alıp koyarım begenirseniz upload yaparım
  • Dostum romla ilgili açıklamalar çok etkileyici ama oyun performansının felan .35 kernel romlardan daha iyi olduğuna emin misin?Birde 720p video çekimde mi akıcı oynatmada mı orayı tam anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ideosx5.gb

Dostum romla ilgili açıklamalar çok etkileyici ama oyun performansının felan .35 kernel romlardan daha iyi

Aynen acıklamaya gore romu netten indirmicezde gokten zenbille indiricez gibi geliyor
  • B163 official hangisi oluyor forumda bulamadımda ?
  • gerçekten iyi şeyler söylemişin ama .35 kernelin hem grafik driverları ve birçok driver daha yeni hem ram işlemesimi ne daha iyi demişti terramino. napsam benim rom da şuan kafayı yedi bir kaç romun kalıntıları kaldı herhalde temiz kurulum nasıl yapacağız bu arada? 3 kere official kurmak lazımdı galiba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 1 Haziran 2012; 14:49:14 >
  • Denediğim oyunlar,

FİFA2011 - 2012
    DUNGEON HUNTER 2
    TEMPLE RUN
    HOT PURSHUIT

bu oyunlarda herhangi bir takılma ya da beni bunaltacak bir aksaklık yaşamadım.
    35 kernellerdeki bir çok romda da bir sıkıntı yaşamamıştım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

gerçekten iyi şeyler söylemişin ama .35 kernelin hem grafik driverları ve birçok driver daha yeni hem ram işlemesimi ne daha iyi demişti terramino.

Kesinlikle haklısınız ancak bu bir tercih meselesi. Benim için giden ses çok önemliydi çünkü bu sorun sebepli telefonun mikrofonunu değiştirmeye kadar gittim...
    35 kernellerin oyun performansları daha iyi olabilir ancak bu rom da da oyunlar bir takılma mevcut değil. Onu belirtmek istemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osbournee

Denediğim oyunlar,

FİFA2011 - 2012
    DUNGEON HUNTER 2
    TEMPLE RUN
    HOT PURSHUIT

iyi güzel diyorsun ben çok oyun oynamam ama telefonu sürekli kurcalarım uzun süre stabilliğini bozmayan hızlı ve wifi problemsiz rom lazım bana öyleyse b163 ü kurmaya başlayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 1 Haziran 2012; 14:54:01 >
  • 32 KERNELE DÖNME
    Terramino'dan alıntıdır;

Daha önce hiç Huawei 2.3.5 yazılımını kurdun mu?

Eğer kurduysan, şimdi v.2.2.2 fabrika yazılımında olsan bile B162 ya da B163 yazılımını üstüste en az 2 sefer (benim tercihim 3 kez) kur. (Çok ciddiyim. Maalesef v2.3.5 zehirli sarmaşık gibi bir yazılım)

IMEI'yi mutlaka yedekle ve aşağıdaki tüm işlemler sırasında harici SD kart kullan ve B162 veya B163'ün dload klasörü harici SD kart üzerinde olsun.

Birinci kez B162 veya B163 kur. Kapat ve tekrar fabrika ROM kuracak şekilde aç.
    İkinci kez kurduktan sonra onunla sistemi başlat. Arkasından kapatıp SD kartı çıkart ve pembe ekrana gidip CWM 5.0.2.3 kur.
    Sistemi CWM ile aç ve tüm wipe işlemlerini yap.

Sonra SD kartı tekrar tak ve üçüncü kez B162 veya B163 kur.

Ondan sonra CWM vs halledip ROM dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osbournee -- 1 Haziran 2012; 15:00:43 >

• quote:

gerçekten iyi şeyler söylemişin ama .35 kernelin hem grafik driverları ve birçok driver daha yeni hem ram işlemesimi ne daha iyi demişti terramino. napsam benim rom da şuan kafayı yedi bir kaç romun kalıntıları kaldı herhalde temiz kurulum nasıl yapacağız bu arada? 3 kere official kurmak lazımdı galiba..

Evet daha yeni söyledi bunu TerraMino.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

gerçekten iyi şeyler söylemişin ama .35 kernelin hem grafik driverları ve birçok driver daha yeni hem ram işlemesimi ne daha iyi demişti terramino. napsam benim rom da şuan kafayı yedi bir kaç romun kalıntıları kaldı herhalde temiz kurulum nasıl yapacağız bu arada? 3 kere official kurmak lazımdı galiba..

Bir çoğunuzun android konusunda bilgisi benden çok daha fazla. Ben ancak küçük düzenlemeler yapabiliyorum. Ancak hemen hemen hergün bazı eksiklikler sebebi ile ROM kurma isteğimin önüne geçemezken şuan öyle bir isteğim yok çünkü beklentimi karşıladı bu rom. Gerçekten çok memnunum. En azından deneyin. 35 kernele tekrar dönmeniz 32'ye dönmekten daha kolay.. Eğer giden ses sorununuz varsa KESİNLİKLE 32 kernele geçin derim......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osbournee -- 1 Haziran 2012; 15:10:24 >

• quote:

quote:

quote:

Bir çoğunuzun android konusunda bilgisi benden çok daha fazla. Ben ancak küçük düzenlemeler yapabiliyorum. Ancak hemen hemen hergün bazı eksiklikler sebebi ile ROM kurma isteğimin önüne geçemezken şuan öyle bir isteğim yok çünkü beklentimi karşıladı bu rom. Gerçekten çok memnunum. En azından deneyin. 35 kernele tekrar dönmeniz 32'ye dönmekten daha kolay.. Eğer giden ses sorununuz varsa KESİNLİKLE 32 kernele geçin derim......

bende gelen giden ses sorunu hiç olmadı nerdeyse.herkese aynı telefonu vermemişler o kesin.. şuan 2 kere b163 kurdum. 3.kez kuracağım. sonrada bu romu.

• Bu kerneli yazılımdan öncemi yüklemek lazım yoksa root işleminden sonramı ? Yoksa bu custom romu yüklendikten sonramı 32. kernel yüklüycez ?

Bir de kernel linki verirsen çok mutlu olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full_HD

Bu kerneli yazılımdan öncemi yüklemek lazım yoksa root işleminden sonramı ? Yoksa bu custom romu yüklendikten sonramı 32. kernel yüklüycez ?

kardeşim sen yenisin galiba bak ilk önce b163 ü 2 kere kur.romu indir içindeki dlload ı hafıza kartına kopyala sonra telefonu kapat şarjı çıkar bilgisayara bağla + - ve power tuşuna aynı anda basılı tut firmware update yeri gelene kadar sonra bekle dolmasını biticek 2 3 kere restart atıcak tel açılana kadar bekle açılınca kapat tekrar kur.sonra bu romuda hafıza kartına atmış olman gerekiyor işte . ama bundan önce cwm 5.0.2.7 yi telefona at.onuda nasıl yapacaksın.ilkönce şarjı tak dlload klasörünü sil sonra + - power a bas gene.pembe ekran açılacak o ekrandayken bilgisayara bağla telefonu image klasörünün altında recovery var.senin indirdiğin recowery i oraya at sonrasınıda biliyorsundur zaten.

B163 linki buradan
    CWM 5.0.2.7 Link buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 1 Haziran 2012; 15:44:37 >

• 720p yazdığım video izleme. Baya akıcı geliyor görüntü. Video çekim değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osbournee -- 1 Haziran 2012; 17:51:58 >
  • quote:

Denediğim oyunlar,

FİFA2011 - 2012
    DUNGEON HUNTER 2
    TEMPLE RUN
    HOT PURSHUIT

Hocam başarılı bir şekilde yükledim sonunda

Siz bu oyunlar nerden temin ediyorsunuz ben bulamadımda ve yükleme anlatımı falan varmıdır : )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Full_HD

Bu kerneli yazılımdan öncemi yüklemek lazım yoksa root işleminden sonramı ? Yoksa bu custom romu yüklendikten sonramı 32. kernel yüklüycez ?

kardeşim sen yenisin galiba bak ilk önce b163 ü 2 kere kur.romu indir içindeki dlload ı hafıza kartına kopyala sonra telefonu kapat şarjı çıkar bilgisayara bağla + - ve power tuşuna aynı anda basılı tut firmware update yeri gelene kadar sonra bekle dolmasını biticek 2 3 kere restart atıcak tel açılana kadar bekle açılınca kapat tekrar kur.sonra bu romuda hafıza kartına atmış olman gerekiyor işte . ama bundan önce cwm 5.0.2.7 yi telefona at.onuda nasıl yapacaksın.ilkönce şarjı tak dlload klasörünü sil sonra + - power a bas gene.pembe ekran açılacak o ekrandayken bilgisayara bağla telefonu image klasörünün altında recovery var.senin indirdiğin recowery i oraya at sonrasınıda biliyorsundur zaten.

B163 linki buradan
    CWM 5.0.2.7 Link buradan

İlgin için çok tşk ettim dostum

• Deneyeceğim, şuan B163 kuruluyor.
  • bu romu yüklemiştim ama modem seçiyor . .32 kernel miui dışı başka romlarda var mı?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.