Arkadaşlar Roma tarihine; Şehrin kuruluşu, krallık bu krallığın cumhuriyete ve daha sonrası imparatorluğa dönüşmesi gibi konulara çok ilgim var ama bilgim henüz yeterli değil bana bu oluşumları ve bu oluşumun içindeki kişileri anlamamı sağlayacak fazla akademik olmayan güzel kitaplara ihtiyacım var. Nette biraz bakındım Simon Baker - Eski Roma adlı kitabını buldum bunu okuyan var mı ? Eğer güzel bir öneri gelmez ise bunu almayı planlıyorum, düşüncelerinizi bekliyorum..
Oğuz Tekin- Eski Yunan ve Roma Tarihi
Oğuz Tekin bu ülkenin bir numarasıdır eskiçağ konusunda. Bu kitabını alabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: E-Nazmi
Oğuz Tekin bu ülkenin bir numarasıdır eskiçağ konusunda. Bu kitabını alabilirsin.
Bu kitabın dili nasıl? Yeni başlıyorumda bu konulara ilk okuyacağım kitap olacak eskiçağ üzerine dolayısıyla ağır gelmesinden korkuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: R o m a
quote:
Orijinalden alıntı: E-Nazmi
Bu kitabın dili nasıl? Yeni başlıyorumda bu konulara ilk okuyacağım kitap olacak eskiçağ üzerine dolayısıyla ağır gelmesinden korkuyorum.
Kitap üniversitelerde kaynak olarak kullanılır. Ağır falan gelmez. 10 yaşında değilsin sonuçta değil mi? Ağır gelirse de yavaş okursun.
Kitap üniversitelerde kaynak olarak kullanılır. Ağır falan gelmez. 10 yaşında değilsin sonuçta değil mi? Ağır gelirse de yavaş okursun.
10 yaşında değilim ama bu konuda bilgim çok az ve klasik şeyler. Dolayısıyla ilk okuyacağım kitap olacak ve sıkılmak istemiyorum. Öneriniz içinde teşekkür ederim başka öneriler gelmezse sizin öneriniz ve Simon Baker'ın kitabını alıcam sanırım.
Öneriler için teşekkürler, Oğuz Tekin - Eski Yunan ve Roma Tarihi isimli kitabı sipariş ettim daha sonrada Simon Baker'ın kitabını alabilirim ama şimdilik Oğuz Tekin'in kitabı yeterli gibi. Ayrıca Gatsb B isimli arkadaşta çok güzel önerilerde bulundu bunlarıda ilerdide muhakkak kütüphaneme katıcam.Benim gibi bu döneme ilgisi olan veya olabilecek arkadaşlar için listeyi aşağıda paylaşıyorum faydalı olması dileğiyle.
Öneriler için teşekkürler, Oğuz Tekin - Eski Yunan ve Roma Tarihi isimli kitabı sipariş ettim daha sonrada Simon Baker'ın kitabını alabilirim ama şimdilik Oğuz Tekin'in kitabı yeterli gibi. Ayrıca Gatsb B isimli arkadaşta çok güzel önerilerde bulundu bunlarıda ilerdide muhakkak kütüphaneme katıcam.Benim gibi bu döneme ilgisi olan veya olabilecek arkadaşlar için listeyi aşağıda paylaşıyorum faydalı olması dileğiyle.
Bu kitaplardan sonra Titus Livius'un Roma Tarihi'ni okuyabilirsin.O zaman daha net anlarsın olayları. Türkçe'ye çevrildi ama tamamı değil.İngilizce olarak tek cilt olarak alınabilir.
Bu kitaplardan sonra Titus Livius'un Roma Tarihi'ni okuyabilirsin.O zaman daha net anlarsın olayları. Türkçe'ye çevrildi ama tamamı değil.İngilizce olarak tek cilt olarak alınabilir.
Allah Allah. Titus Livius'un İngilizce tek cilt versiyonu mu varmış? O kadar da aramıştım adam akıllı bir İngilizce versiyonunu. Bulduklarım en çok 1-5. cilt arasıydı. Livius'un kitabı 20 küsur cilt değil mi? Nasıl tek cilde sığdırabilmişler?
E-NazmiE
kullanıcısına yanıt
Var ama ekitap olarak var.Ben sadece bunun için ekitap okuyucu aldım. https://www.delphiclassics.com/shop/livy/ Ben de Türkçe çevirileri de var.Fakat tüm kitaplar çevrilmedi.Bu nedenle İngilizce olanı almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam 142 kitaptı.Fakat 11-20 arası ve 46-142 arası kitaplara ait orjinal metinler kayıp,bulunamamış(periochae). http://mcadams.posc.mu.edu/txt/ah/Livy/ Türkçe'ye çevrilenler; 1-10 arası kitaplar 21-25 arası kitaplar Çeviriler çok kaliteli.