Şimdi Ara

Roman yazıyorum 1.sayfa nasıl olmuş ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba yeni bir roman yazıyorum çoğu bitti 1. Sayfayı burda paylaşmaya karar verdim görüş ve önerileriniz nelerdir paylaşabilirsiniz...
    ROMAN
    Benim herkes gibi farklı hayallerim yoktu. Çok zengin olmak,Lüks arabalara binmek veya lüks semtlerin villalarında oturmak,hayattan tek isteğim sadece birazcık mutluluk sıradan şeyler işte iyi bir eş iyi bir yuva... çok denedim ama başaramıycak gibiyim aslında yaşamam için bir kaç sebep dışında bişey göremiyorum ama o sebepler benim hayat nefesim bunlardan bir tanesi Elena o benim kız arkadaşım bu sıralar aramız biraz bozuk, olsun biliyorum ki beni çok seviyor size onunla nasıl tanıştığımı anlatıyım bundan iki yıl önce bir yaz günüydü bol güneşli bir pazar günü yine gece geç yatmış öğleden sonra sersem bir şekilde uyanmıştım kuşlar o kadar güzel ötüyoduki adeta beni dışarıya çağırıyodu, daha önce hiç yaşamadığım birşey yaşamıştım o gün ilk defa bir sabah yüzüm gülmüştü sanki o gün bir şey olacağı belli gibiydi genelde kahvaltı yapmazdım sabahları ama o gün neşemden canım birşeyler hazırlamak istedi , yüzümü bile yıkamadan hemen mutfağa gittim bir şarkı mırıldanarak tavanın yerini bulmaya çalıştım uzun süredir girmediğim mutfağa çok yabancıydım her şey dağınıktı en sonunda bir tava bulmuştum ve kendime kısık ateşte güzel bir omlet yaptım zaten tek bildiğim şey omletti..
    Kahvaltımı bitirdikten sonra ortalığı biraz toparladım ve salondaki siyah koltuğuma oturdum tek eğlencem siyah deri bir koltukta küba purosu içmekti her sabah uyanıp (müzik aleti) ' ne bob marley'den bir plak koyup puromdan bir nefes çekmeye bayılırdım bazen purom yerine bana kahve eşlik ederdi diğer en sevdiğim şey ise bir fincan kahvedir.
    Böylesine küçük şeylerle Mutlu olabilen bir insanım bilmiyorum gerçek mutluluğu hiç tatmadım belkide hep kendimi mutlu etmeye çalıştım başka birisi tarafından mutlu edildiğim zamanlar ya hiç yok yada bir kaç tanedir işte bahsettiğim Elena bana bunu öğretti ; gerçek mutluluğu...
    Purom bitmişti duman olan odamda gözlerime bir sis bulutu hakimdi biraz başım döndü banyoya gidip elimi yüzümü yıkadım. Kafamı aynaya doğru kaldırdığım zaman karşımda duran gözleri kızarmış saçı sakalı birbirinde bir gençti, bu kişi bendim aynanın karşısında hayatımı küçük bir sorguya çektim... hayat o kadar kötü gidiyordu ki kendimi artık tanıyamıyordum. Kendine gel dedim içimden bir çığlık atarak bu sen değilsin ,elime aldığım traş makinasıyla biçimsiz saç ve sakallarımı hayatım gibi düzene sokmaya karar verdim.
    Sayfa (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jokerinoglu -- 27 Nisan 2015; 10:46:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1.sayfa gibi olmus.

• Kardesim onsozu nerede bunun?

• Önsöz kısmını paylaşmadım 1. Sayfa nasıl olmuş onu merak ettim sadece :)

• Soyle 1.kisi agzindan anlatilan hicbir kitabi okuyamiyorum.yaptim ettim yerine yapti etti daha hosuma gidiyor.

• Hikayenin girişinde ana kahraman ağzından anlattım ilerleyen kısımlarda daha çok diyalog ve dış anlatım hakim

• Daha ilk sayfadan aklina takildiysa bu is olmaz bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 sayfayı nasıl ezberlerim
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Angel of the Lord kullanıcısına yanıt
    Aklıma takılan bir şey yok ben sevdim insanlar sevcekmi görmek istedim :)

• yazarın kitapta okuyucuyla muhabbet eder gibi yazmaması lazım bence

• çengelliiğne kullanıcısına yanıt
    Yazarlığa daha o kadar hakim değilim ama yaza yaza öğrencem :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Jokerinoglu

Yazarlığa daha o kadar hakim değilim ama yaza yaza öğrencem :)

yazar olmaya heves etmiş olabilirsin ama öncesinde kitap okumalısın. zira türkçen kötü gibi

• çengelliiğne kullanıcısına yanıt
    Evet haklısın insan gün geçtikçe gelişir ilerler hiç kimse dostoyevski olarak doğmaz :) ama bu bir kaba taslak basım aşamasına gelirse düzenlemeler yapılcaktır

• Çok fantastik olmuş eline sağlık

• Fantastik değilde daha çok gerçekci yazmaya çalıştım ama teşekkür ederim sağol :) @-iltimas-

• İki noktayı gördüm tüm okuma hevesim kaçtı kardeşim turkçede iki nokta diye bir şey YOK!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Surfer Rosa S kullanıcısına yanıt
    Dikkatinize hayran kaldım haklısınız ama onlar üç nokta olcaktı bir anlık dalgınlık

• Türkçeni geliştir, Gereksiz cümleler kullanmaktan kaçın, Olay nerede geçiyor okuyucuya belirt, Bir de ana karakter kimdir neyin nesidir bunu iyi betimlemen lazım. En sevdiğim şey puro içmek deri koltukta kahve içmek falan her karaktere gitmez yani.

• _Türkolog_ kullanıcısına yanıt
    Karakterimiz hayattan pek haz almayan nadir dışarı çıkan içine kapanık birisi elena adında tanıştığı kız arkadaşı onun hayatına yeni anlamlar katıyor ilerleyen kısımlarda karakter hakkında daha fazla bilgi sahibi olcaksınız zaten @_Türkolog_

• Nokta koy kardeş noktalar seni öldürmez güçlendirir. Cümlelerin destan gibi uzun olmasın betimlemeleri ayarında tut.

• A.S.L.A.N kullanıcısına yanıt
    Önerilerinizi dikkate alcam teşekkür ederim. :) @A.S.L.A.N

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.