Şimdi Ara

ROT AYARLARI hakkında tüm kullanıcılara önemli uyarı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
68
Favori
26.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Codelink açı sensörü sıfırlama sistemini İstanbul'daki Tuzla Lastik'te bu ay itibariyle almış.
    Bu lokasyondaki arkadaşlar burada da açı sensörünü sıfırlatabilirler. Bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 17 Mayıs 2017; 14:54:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

cevap için teşekkürler, hocam firmayı aradım yalnız vural ustanın ayrıldığının söylediler, başka bi usta telefonda çok net şeyler söylemedi emin olamadım, istanbulda varmı önerebileceğiniz işin ehli bi yer.

Tuzla'da İçmeler köprüsü girişindeki Tuzla Lastik'te işlemi yaptırabilirsiniz. Sorununuzu Ömer Usta'ya iletirseniz yardımcı olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 17 Mayıs 2017; 14:55:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Öncelikle konu için çok teşekkür ederim.

- Kritik maddelerden ikincisi: Mekanik olarak rot ayarı işlemleri bittiğinde, direksiyon kilidi SÖKÜLMEDEN, halen direksiyon sıfır konumdayken direksiyon açı sensörlerinin GDS (Veya Codelink) aletine bağlanarak sıfırlanması gerekir. 1 derecelik rot düzeltmesi sonrasında bile mutlaka açı sensörlerini sıfırlatın.

7- Tüm işlemler bittikten sonra direksiyon kilidi sökülerek test sürüşüne çıkabilirsiniz

Şimdi bu paragrafa göre rotçu da bu cihaz yoksa

Rot ayarlarını yaptırıp sonra servise gidip odb ile sıfırlatsak işe yaramaz mı?

@ERG81

Eğer aynı "sıfır" noktasını tutturabilirseniz tabiki bu yöntemede başvurabilirsiniz.
    Ancak direksiyondaki bir milimlik oynamanın bile yüksek hızda araca yön verdiği düşünülürse sıfıra sıfır aynı noktayı serviste tutturmak zor olacaktır.
    Tutmazsa TOE açıları kayacağı için yine uğraşmanız gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Lastikleri değiştirdim güzel bi rot ayarıyla sorun giderildi mekanik herhangi bir sorun yok direksiyon toplamama sorunu için amortisör takozu değişecek ama aciliyeti yok

Amortisör takozu şart olmayabilir.
    Değişim yapıldı mı?
  • ERG81 E kullanıcısına yanıt
    teşekkürler
  • Ankara için yok mu bu işi yapacak olan yer ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: veracocha

Ankara için yok mu bu işi yapacak olan yer ???

Evet Ankara için yok mu ? (Not: Ben Eskişehirdeyim)
    Eskişehir de olmadığına eminim, Benim için farketmez :) Bursa da olabilir. Bilenler varsa lütfen yardımcı olsunlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERG81

quote:

cevap için teşekkürler, hocam firmayı aradım yalnız vural ustanın ayrıldığının söylediler, başka bi usta telefonda çok net şeyler söylemedi emin olamadım, istanbulda varmı önerebileceğiniz işin ehli bi yer.

Tuzla'da İçmeler köprüsü girişindeki Tuzla Lastik'te işlemi yaptırabilirsiniz. Sorununuzu Ömer Usta'ya iletirseniz yardımcı olacaktır.

Kendileriyle bugün telefon ile görüştüm. Sıfırlama işlemi yapmadıklarını ve codelink gibi bir cihaza sahip olmadıklarını söylediler. Hatta size bunu kim söyledi diye sordular :)
  • merhaba, güncel olarak önerilen bir yer var mıdır bu işi burda anlatıldığı gibi yapabilen istanbul'da?
  • Ankarada açı sensorlu rot ayari yapan firma var mi. Ayni sorunu bende yasiyorum. Bu işi ankarada yapan yer var mi. Ya da ankaraya yakin bir yer de olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar konu ile ilgili bu yaz yaşadığım bir olaydan bahsetmek istedim.

KİA sportage 2012 model aracımla Konya dan Ankara ya seyahat ederken birşey farkettim..Aracım sağa ya da sola çekmiyordu.Ancak seridimde ip gibi düz gitmek için ,parmagimla direksiyona hep minik minik dokunuşlar yapıyordum..Sağa doğru minicik dokunuyorum araç hafif hafif daha doğru yoneliyor orta hatta oturmuyor,bu kez sola minicik dokunuyorum bu kez de sola hafif hafif yoneliyor...Baktım ki sürekli direksiyona dokumuşlar yapmam gerekiyor...Halbu ki evin diğer aracı olan 2000 model clio da bile bu durum yoktu.

Neyse Ankara da iken Şaşmaz sanayiinde rot ayarı yaptım..Konya ya dönüşte araç yine aynıydı.Zaten şehir içinde hic problem yoktu.

Araştırırken, açı sensoru olayını öğrendim.Rotcu klasik usulde yapmıştı rot ayarını.Bende Kia servisine gidip acı sensörünü sifirlamalarini istedim.Serviste rot teşkilatı zaten yok,ancak zaten rot yapılmış,yalniz sıfırlama gerekiyordu..Sıfırlamayı, kilit takmadan düz bir yerde ,tablet bağlanarak yaptı...Ekranında + ve - sayısal değerler vardı.direksiyonu Cevirdikce değerler sapıyordu..Tam 0 değerinde tutmak gerekir dedi usta,ama çok hassas bir ayar...-0,5 ile + 0,5 arasını tutturunca ayar normal kabul ediliyormuş..direksiyonu +0,03 değerine ancak getirdi.Zaten bu ayar referans aralığında olduğundan ,tam o ayarda sıfırladı sensörü...İlgili bir usta olduğu için memnun olarak ayrıldım..

Şimdimi şehir içinde zaten sorun yok ,pamuk gibi maşaallah...Hava alanı yolunda denedim daha iyi geliyor.şimdi.

Bilenlere bir sorum olacak..Rot ayarı yapan firma,aracı kilit taktıktan sonra çalıştırmadı...Ama ben sonradan açı sensörünü sıfırlattım.Sizce sorun hallolmuş mudur..

Sen anlayamıyor musun ? Demeyin. Uzun yolculuk haricinde anlamak imkânsız..Çok fazla araç değiştirdim .Araç deneyimi az olan biri benim aracın direksiyonunda zaten bir fark hissedemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: floperx

quote:

quote:

Kendileriyle bugün telefon ile görüştüm. Sıfırlama işlemi yapmadıklarını ve codelink gibi bir cihaza sahip olmadıklarını söylediler. Hatta size bunu kim söyledi diye sordular :)

Codelink cihazını alacağız demişlerdi, demek ki almamışlar.
    Açıkçası bu hoş değil, beni kendilerinin yalancısı yerine düşürdüler.
    Onlar adına ben özür dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: leon--

Evet arkadaşlar konu ile ilgili bu yaz yaşadığım bir olaydan bahsetmek istedim.

KİA sportage 2012 model aracımla Konya dan Ankara ya seyahat ederken birşey farkettim..Aracım sağa ya da sola çekmiyordu.Ancak seridimde ip gibi düz gitmek için ,parmagimla direksiyona hep minik minik dokunuşlar yapıyordum..Sağa doğru minicik dokunuyorum araç hafif hafif daha doğru yoneliyor orta hatta oturmuyor,bu kez sola minicik dokunuyorum bu kez de sola hafif hafif yoneliyor...Baktım ki sürekli direksiyona dokumuşlar yapmam gerekiyor...Halbu ki evin diğer aracı olan 2000 model clio da bile bu durum yoktu.

Neyse Ankara da iken Şaşmaz sanayiinde rot ayarı yaptım..Konya ya dönüşte araç yine aynıydı.Zaten şehir içinde hic problem yoktu.

Araştırırken, açı sensoru olayını öğrendim.Rotcu klasik usulde yapmıştı rot ayarını.Bende Kia servisine gidip acı sensörünü sifirlamalarini istedim.Serviste rot teşkilatı zaten yok,ancak zaten rot yapılmış,yalniz sıfırlama gerekiyordu..Sıfırlamayı, kilit takmadan düz bir yerde ,tablet bağlanarak yaptı...Ekranında + ve - sayısal değerler vardı.direksiyonu Cevirdikce değerler sapıyordu..Tam 0 değerinde tutmak gerekir dedi usta,ama çok hassas bir ayar...-0,5 ile + 0,5 arasını tutturunca ayar normal kabul ediliyormuş..direksiyonu +0,03 değerine ancak getirdi.Zaten bu ayar referans aralığında olduğundan ,tam o ayarda sıfırladı sensörü...İlgili bir usta olduğu için memnun olarak ayrıldım..

Şimdimi şehir içinde zaten sorun yok ,pamuk gibi maşaallah...Hava alanı yolunda denedim daha iyi geliyor.şimdi.

Bilenlere bir sorum olacak..Rot ayarı yapan firma,aracı kilit taktıktan sonra çalıştırmadı...Ama ben sonradan açı sensörünü sıfırlattım.Sizce sorun hallolmuş mudur..

Sen anlayamıyor musun ? Demeyin. Uzun yolculuk haricinde anlamak imkânsız..Çok fazla araç değiştirdim .Araç deneyimi az olan biri benim aracın direksiyonunda zaten bir fark hissedemez.

Sizinde sorununuzun çözülmesine sevindim ancak kilidi taktıktan sonra çalıştırsaydı daha net sonuç alınırdı.
    Elektrik motoru takviyesi devrede değilken TOE açılarında 0,1-0,2 mm sapma olabiliyor.

Şöyle anlatayım, 0,4 mm TOE sapması aracın tüm düz gidiş huzurunu bozar; umarım bir referans olur size.

Yinede sorununuzun azalmasına sevindim.

• Arkadaşlar lütfen maddeleri atlattırmadan yaptırın ustanıza çünkü siz bu ayar için para ödüyorsunuz.
    "Gerek yok abeyyy" modundakilerden uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bu arada Vural Usta Koplas'tan ayrıldı, kendi yerini açtığı için isteyenlere cebini özelden paylaşabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ERG81 -- 26 Şubat 2018; 17:48:0 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba hocam.

O zaman Tuzla Lastiğe gittim. Sahipleri codelink sordum ve ısrar ettim diye beni dövmekten beter ettiler. Usta çok düzgündü ama elinden bir şey gelmedi. Uzun süre codelink cihazı olan bir yer aradım bulamadım bende pes ettim.

• quote:

Arkadaşlar lütfen maddeleri atlattırmadan yaptırın ustanıza çünkü siz bu ayar için para ödüyorsunuz.

Bu arada Vural Usta Koplas'tan ayrıldı, kendi yerini açtığı için isteyenlere cebini özelden paylaşabilirim.

Sn. Hocam yazıyı mümkün olduğunca okudum. Bende İstanbuldayım rica etsem Vural Ustanın telefonunu alabilirmiyim. Birde vural ustada bahsi geçen açı sıfırlayacı varmıdır. Benim aracım Citroen c5 ve 15bin km.dir rot ayarı yaptırmadım. Birde yazlık lastiklerimin olduğu jantlardaki tüm kurşunları sinirlenip söktüm ve depoda o halde bekletiyorum. Kendisiyle görüşüp bir randevu alabilirim. Ben Üsküdar tarafındayım, açıkcası anlamadığım bir iş bana nereye git derseniz oraya götürücem aracımı. Saygılarımla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba hocam.

O zaman Tuzla Lastiğe gittim. Sahipleri codelink sordum ve ısrar ettim diye beni dövmekten beter ettiler. Usta çok düzgündü ama elinden bir şey gelmedi. Uzun süre codelink cihazı olan bir yer aradım bulamadım bende pes ettim.

Servisin sahibi biraz moloz haklısınız.
    Yetkili servise sorma şansınız oldu mu açı sensörünü sıfırlama için bilgisayarları olup olmadığını?

• quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

quote:

Arkadaşlar lütfen maddeleri atlattırmadan yaptırın ustanıza çünkü siz bu ayar için para ödüyorsunuz.

Sn. Hocam yazıyı mümkün olduğunca okudum. Bende İstanbuldayım rica etsem Vural Ustanın telefonunu alabilirmiyim. Birde vural ustada bahsi geçen açı sıfırlayacı varmıdır. Benim aracım Citroen c5 ve 15bin km.dir rot ayarı yaptırmadım. Birde yazlık lastiklerimin olduğu jantlardaki tüm kurşunları sinirlenip söktüm ve depoda o halde bekletiyorum. Kendisiyle görüşüp bir randevu alabilirim. Ben Üsküdar tarafındayım, açıkcası anlamadığım bir iş bana nereye git derseniz oraya götürücem aracımı. Saygılarımla

Merhaba,

Açı sensörü Vural Usta'da bulunmuyor şu an, ancak kendisi "0" noktasında tolerans paylarının bile merkezini alıp ayar yaptığı için, yani çok hassas ayar yaptığı için kendisinde rot ayarı yaptırıp; sonrasında yetkili serviste direksiyonu aynı konuma getireek açı sensörünü sıfırlatabilirsiniz. Kendisi açı sensörü konusunda ne kaar hassas olduğumu bildiği için kendisine Ergin'in arkadaşıyım derseniz sizede aynı hassasiyette ayar yapacaktır.

Vural Usta: 05439647352

• Cevap için teşekkürler. Ben ustayı arayacağım fakat yerleri nerededir acaba, şimdi arkadaşıyım diyipte yerini bilmemek ayıp olur :)
    birde balans konusundada titiz diymi hocam. Çünkü benim jantlardaki tüm çakılan tüm kurşunları sökmüştüm

• quote:

Orijinalden alıntı: h@ydut

Cevap için teşekkürler. Ben ustayı arayacağım fakat yerleri nerededir acaba, şimdi arkadaşıyım diyipte yerini bilmemek ayıp olur :)
    birde balans konusundada titiz diymi hocam. Çünkü benim jantlardaki tüm çakılan tüm kurşunları sökmüştüm

Kendisi oldukça titizdir, o konuda kendisine referansım vardır. İşyeri Tuzla/Çayırova'dadır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.