Şimdi Ara

ROT AYARLARI hakkında tüm kullanıcılara önemli uyarı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
189
Cevap
68
Favori
26.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lütfen aradığım kişi siz olun artık, vallahi arabamdan gına geldi benzin döküp yakasım var kaç ustaya gittim derman olmadı aracı aldığımda direksiyon 2 parmak kadar soldaydı önce arkadaşım olan rotçuya daha sonra daha teknolojik olan servislere gittim hiç bir çözüm yok direksiyonu 2 parmak solda olan aracım sırasıyla 0 noktasından 1 parmak sağa > 1 parmak sola> 2 sola gidip gidip geldi şimdi 0 noktasına en yakın olan yerde yarım parmak solda duruyor bir türlü çare bulamıyorlar bir türlü 0 noktasına gelmedi direksiyon alt takım ve direksiyon kutusu sorunsuz, 4 lastiğe balans yapıldı jantlar düzeltildi ama getiremiyolar yerine artık bende bıktım para kaçırmaktan lastiklerim çok eski ve sert artık ona bağlıyorum sebebini 110/120 km ile giderken direksiyonu bırakıyorum sola kaçıyor topluyorum düz tutup ayarlayıp bırakıyorum bu sefer sağa gidiyor 50 mt düz giderse iyi, asıl film bozuk yolda kopuyor direksiyonu serbest bırakıyorum çukurdan tümsekten geçince direksiyon birden çeyrek tur kadar sağa veya sola atıyor kendini, bi kaç gün içinde cpc5 lastiklere gecicem lastikleri alacağım yer izmirde sayılı yerlerden biri orda bidaha dile getiricem derdimi onlarda derman olamazsa yetkili servise gidicem onlarda '' la 2002 model arabayı alıp gelmişin buraya, yolda gittiğine şükür et'' demelerinden korkuyorum serviste çözemezse yollarımız ayrılacak gibi size sormak istediğim sorun ne olabilir açı sensörü gibi asortik donanımların olacağını sanmıyorum ama bi fikriniz vardır diye düşünüyorum ayrıca fikir sahibi forum üyeleri aydınlatırsa memnun olurum

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

Lütfen aradığım kişi siz olun artık, vallahi arabamdan gına geldi benzin döküp yakasım var kaç ustaya gittim derman olmadı aracı aldığımda direksiyon 2 parmak kadar soldaydı önce arkadaşım olan rotçuya daha sonra daha teknolojik olan servislere gittim hiç bir çözüm yok direksiyonu 2 parmak solda olan aracım sırasıyla 0 noktasından 1 parmak sağa > 1 parmak sola> 2 sola gidip gidip geldi şimdi 0 noktasına en yakın olan yerde yarım parmak solda duruyor bir türlü çare bulamıyorlar bir türlü 0 noktasına gelmedi direksiyon alt takım ve direksiyon kutusu sorunsuz, 4 lastiğe balans yapıldı jantlar düzeltildi ama getiremiyolar yerine artık bende bıktım para kaçırmaktan lastiklerim çok eski ve sert artık ona bağlıyorum sebebini 110/120 km ile giderken direksiyonu bırakıyorum sola kaçıyor topluyorum düz tutup ayarlayıp bırakıyorum bu sefer sağa gidiyor 50 mt düz giderse iyi, asıl film bozuk yolda kopuyor direksiyonu serbest bırakıyorum çukurdan tümsekten geçince direksiyon birden çeyrek tur kadar sağa veya sola atıyor kendini, bi kaç gün içinde cpc5 lastiklere gecicem lastikleri alacağım yer izmirde sayılı yerlerden biri orda bidaha dile getiricem derdimi onlarda derman olamazsa yetkili servise gidicem onlarda '' la 2002 model arabayı alıp gelmişin buraya, yolda gittiğine şükür et'' demelerinden korkuyorum serviste çözemezse yollarımız ayrılacak gibi size sormak istediğim sorun ne olabilir açı sensörü gibi asortik donanımların olacağını sanmıyorum ama bi fikriniz vardır diye düşünüyorum ayrıca fikir sahibi forum üyeleri aydınlatırsa memnun olurum

2015 model, 14bin km deki aracimda da aynı problem var, uğraştım ama yetkili/özel servis çözülmedi.
    Eğer istanbul a yolum düşerse burada bahsedilen şeyleri deneyeceğim, onun dışında şimdilik kafaya takmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: quvardci

quote:

Lütfen aradığım kişi siz olun artık, vallahi arabamdan gına geldi benzin döküp yakasım var kaç ustaya gittim derman olmadı aracı aldığımda direksiyon 2 parmak kadar soldaydı önce arkadaşım olan rotçuya daha sonra daha teknolojik olan servislere gittim hiç bir çözüm yok direksiyonu 2 parmak solda olan aracım sırasıyla 0 noktasından 1 parmak sağa > 1 parmak sola> 2 sola gidip gidip geldi şimdi 0 noktasına en yakın olan yerde yarım parmak solda duruyor bir türlü çare bulamıyorlar bir türlü 0 noktasına gelmedi direksiyon alt takım ve direksiyon kutusu sorunsuz, 4 lastiğe balans yapıldı jantlar düzeltildi ama getiremiyolar yerine artık bende bıktım para kaçırmaktan lastiklerim çok eski ve sert artık ona bağlıyorum sebebini 110/120 km ile giderken direksiyonu bırakıyorum sola kaçıyor topluyorum düz tutup ayarlayıp bırakıyorum bu sefer sağa gidiyor 50 mt düz giderse iyi, asıl film bozuk yolda kopuyor direksiyonu serbest bırakıyorum çukurdan tümsekten geçince direksiyon birden çeyrek tur kadar sağa veya sola atıyor kendini, bi kaç gün içinde cpc5 lastiklere gecicem lastikleri alacağım yer izmirde sayılı yerlerden biri orda bidaha dile getiricem derdimi onlarda derman olamazsa yetkili servise gidicem onlarda '' la 2002 model arabayı alıp gelmişin buraya, yolda gittiğine şükür et'' demelerinden korkuyorum serviste çözemezse yollarımız ayrılacak gibi size sormak istediğim sorun ne olabilir açı sensörü gibi asortik donanımların olacağını sanmıyorum ama bi fikriniz vardır diye düşünüyorum ayrıca fikir sahibi forum üyeleri aydınlatırsa memnun olurum

2015 model, 14bin km deki aracimda da aynı problem var, uğraştım ama yetkili/özel servis çözülmedi.
    Eğer istanbul a yolum düşerse burada bahsedilen şeyleri deneyeceğim, onun dışında şimdilik kafaya takmiyorum.

Model ne hocam?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Partner hocam.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: berkaydj

Bursada teknik servis hariç bu işi yapan yer varmı?

Bursa'da direksiyon açı sensörü konusundan haberi olan işinin ehli ve ahlaklı bir rot ustası arıyorum bende. Bulabildiniz mi.

Ben sanırsam buldum yarın kesinleştireceğim buradan haber veririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bursa'da direksiyon açı sensörü konusundan haberi olan işinin ehli ve ahlaklı bir rot ustası arıyorum bende. Bulabildiniz mi.

pek araştırmadım bulan olursa yazsın buraya.
  • quvardci Q kullanıcısına yanıt
    Yolda giderken çok yorucu oluyor sürekli düz tutmaya çalışmak tam bi açıyı bulunca kaybetmemek gerekiyor 1 mm bile oynatsanız araba sağa veya sola çekmeye başlıyor benim sorunumun bi an önce çözülmesi gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

quote:

Hayırlı haberlerinizi bekliyorum hocam. Tabi bu işi yapmaları için torpido veya direksiyon simidi altındaki siyah plastik trim'i nazikçe söküp OBD2 portuna giriş yapmaları lazım. İnşallah bu konuda da nazik adamlardır. Rot olayının başıma bu kadar bela olacağını tahmin etmezdim. Yetkili serviste tam bir hayal kırıklığı çıktı. En azından Bursa'daki PEUGEOT için bu böyle.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

quote:

quote:

Hayırlı haberlerinizi bekliyorum hocam. Tabi bu işi yapmaları için torpido veya direksiyon simidi altındaki siyah plastik trim'i nazikçe söküp OBD2 portuna giriş yapmaları lazım. İnşallah bu konuda da nazik adamlardır. Rot olayının başıma bu kadar bela olacağını tahmin etmezdim. Yetkili serviste tam bir hayal kırıklığı çıktı. En azından Bursa'daki PEUGEOT için bu böyle.

Bugün gittim ama çok kalabalıktı, zaten kaliperleri boyatacağım için çok da beklemedim. Yarın bir sorun olmazsa erken vakitte gidip baktırmayı düşünüyorum. Daha önce dikkat etmemiştim ama aracım bildiğin sağa çekiyor düz yolda şaka gibi.

Mekan Mercedes BMW özel servisi ama Peugeot a da bakar tabii ki. Yalnız özellikle söyleyeyim sahibinden teyit etmedim yarın gidince görüşeceğim.

Arzu edersenizhttp://www.doganteknikoto.com adresinden tel alıp arayabilirsiniz.

Şunu da son olarak not düşeyim. Resmi servisler hariç bursada bu cihazdan başka kimsede yok.

Yine bugün nilüfer migrosun yanında bir lastikçi var, hunter marka rot makinası var, uzun uzun sohbet ettik, codelink cihazını almak için gerekli yer ile görüşecekler. Yakın zamanda sadece rot balans anlamında orası da layıkıyla iş yapmaya başlayabilir.

• Öncelikle konu için çok teşekkür ederim.

- Kritik maddelerden ikincisi: Mekanik olarak rot ayarı işlemleri bittiğinde, direksiyon kilidi SÖKÜLMEDEN, halen direksiyon sıfır konumdayken direksiyon açı sensörlerinin GDS (Veya Codelink) aletine bağlanarak sıfırlanması gerekir. 1 derecelik rot düzeltmesi sonrasında bile mutlaka açı sensörlerini sıfırlatın.

7- Tüm işlemler bittikten sonra direksiyon kilidi sökülerek test sürüşüne çıkabilirsiniz

Şimdi bu paragrafa göre rotçu da bu cihaz yoksa

Rot ayarlarını yaptırıp sonra servise gidip odb ile sıfırlatsak işe yaramaz mı?

@ERG81

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 27 Aralık 2016; 1:51:55 >
  • KSKcarpediem kullanıcısına yanıt
    size sorunu yaziyim, direksiyon kutusunun icindeki kramiyel mili bir dis atlamis olabilir, direksiyonu saga sola tam tur cevirerek olcebilirsiniz

• metinTasci M kullanıcısına yanıt
    Lastikleri değiştirdim güzel bi rot ayarıyla sorun giderildi mekanik herhangi bir sorun yok direksiyon toplamama sorunu için amortisör takozu değişecek ama aciliyeti yok

• quote:

Lastikleri değiştirdim güzel bi rot ayarıyla sorun giderildi mekanik herhangi bir sorun yok direksiyon toplamama sorunu için amortisör takozu değişecek ama aciliyeti yok

4 lastiği birden mi değiştirdiniz?
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Evet dördü cpc5 ile değişti

• .
  • ERG81 E kullanıcısına yanıt
    hocam yorumlarınız için teşekkürler kia ceed sahibi olarak verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu, bana en yakın olarak koplas (sultanbeyli) yakın yalnız adres olarak hangisidir.

ROT AYARLARI hakkında tüm kullanıcılara önemli uyarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Comaa

hocam yorumlarınız için teşekkürler kia ceed sahibi olarak verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu, bana en yakın olarak koplas (sultanbeyli) yakın yalnız adres olarak hangisidir.

ROT AYARLARI hakkında tüm kullanıcılara önemli uyarı

Merhaba, ikiside aynı firma, Rot cihazları gönerdiğiniz harita üzerinde sağdaki lokasyonda bulunuyor.

• ERG81 E kullanıcısına yanıt
    cevap için teşekkürler, hocam firmayı aradım yalnız vural ustanın ayrıldığının söylediler, başka bi usta telefonda çok net şeyler söylemedi emin olamadım, istanbulda varmı önerebileceğiniz işin ehli bi yer.
  • Normal bir rotcuda rot ayari yaptirip daha sonra serviste aci sensoru kalibrasyonu yaptirsak oluyor mu? Yoksa ikisinide rotcu mu yapmali?

• mr.big kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı şükran hislerini paylaşıyorum. Forumda bu türden derinlemesine, seviyeli bilgilendirmelere çok ender rastlanıyor. Forumu ne yazık ki eskisi kadar faydalı bulmuyorum.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.