Şimdi Ara

Router Kullanımı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evde Superonline Fiber 1000mbps internet kullanıyorum. Modem Nokia.
    Ev dublex. Modem aşağıda ve yukarıya hem kablolu internet ulaştırmak hemde yukarıda ki wifi kalitesini arttırmak istiyorum.
    Yukarı da 2 adet laptop var ve ikisinde de ethernet girişi mevcut değil.
    Sorum şu, yukarıya bir adet router alsam, modemden routera kablo çeksem, routerdan laptoplara ethernet/USB dönüştücü ile kablolu bağlantı sağlayabilir miyim?
    Aynı zamanda yukarı da wifi ağını da yenilemiş, arttırmış olur muyum?
    Bu şekilde bir bağlantı yapılabilir mi, performanslı olur mu?
    İsmi lazım değil forumun moderatörlerinden birinden wifi mesh tavsiyesi aldım ancak, laptoplarda oyun oynarken ping sorunu vs. olmaması için kablolu bir bağlantıya daha sıcak bakıyorum.
    Daha önce Türk Telekom ve tplink ürünleri kullanarak buna benzer bir bağlantı sağlamıştım ancak Superonline fiber ve Nokia modem de bu durumu yapabilir miyim emin değilim.
    Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
    Hatta bu bağlantı yapılabiliyorsa, router ve ethernet/usb dönüştürücü ürün önerilerinize de açığım.
    İyi forumlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Üst kata kablo çekerek istediğiniz yaparsınız. Üstelik kablosuz bağlantıyla yapacağınız mesh bağlantıya göre daha fazla performans ve stabilite elde edersiniz. NOKIA modemle uyumlu olmasa bile kabloyla bağladığınız için, en kötü ihtimalle üst kat için yeni bir kablosuz ağ yaratır kullanırsınız. Laptopları zaten USB dönüştürücü ile kablolu bağlayacağınız için hemen hemen tam performans alırsınız. Bu durumda üst kat için seçeceğiniz cihazın en az 3 portlu bir model olmasına özen gösterin . Birisi zaten alt kattan gelecek kablo ile dolacak, diğer ikisi ise laptaplar tarafından işgal edilmiş olacak.

• saygi S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Dediğiniz gibi muhtemelen aynı ağ adı ile olmayacak ama sorun değil bağlantı olsun yeter ki.
    Marka model tavsiyeniz var mı router için?

• Ben Huawei AX3 wifi 6e kullanıyorum. Ama sanırım artık satılmıyor. İleriye dönük olsun derseniz wifi 7 olan ürünlere bakabilirsiniz.

• saygi S kullanıcısına yanıt

fiyatı güzelmiş. 20.899₺...

gümrük vergisine mi takılıyor nedir bu fiyat böyle. satılmaması normal geldi bana.  

• Arkadaşlar selam,
    Konuyu çözüme kavuşturdum.
    Router vs. değil de direk tplink mesh x50 3lü paket aldım.
    Kablosuz kullanımda araya kat farkı veya 2 civarı duvar girince performansı yarı yarıya düşüyor bilginiz olsun.
    Benim kablo çekmek de bi sorunum olmadığı için decoları kablolu bir şekilde bağladım.
    Ana modemin kendi wifisini kapattım sadece decoların wifisini kullanıyorum.
    Evin her yerinde 900 üzeri hız alıyorum zaten 1000mbps internet kullanıyorum.
    Herkese iyi forumlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Powerline Seçim Hk.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.