Şimdi Ara

Routerin interneti yavaşlatması nasıl engellenir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evde 2 bilgisayarlı bir ağ var. Paylaşım sadece router (D-LINK DVG-G1402S) ile yapılıyor. Kablo modeme direk bağladığım zaman internet hızı çok farklı ancak router devreye girince hissedilir bir yavaşlama oluyor. Bunu aşmak için bir çözüm var mı?

• Yanlış birşeyler var, normal şartlarda modemi router olarak da kullandığın için erişimde yavaşlama olmaması lazım.Routerın bağlantı hızı 10/100 Mbit, internet erişimin de olsun olsun 2MBit.
    Senin yavaşlamayı hissetmen demek ağ iletişimi yüzde birin bile altında demektir.Bu normal değil.
  • router ayarlarında sorun vardır bence.
  • Router, Kablo Modem'den aldığı interneti 2 bilgisayara paylaştırıyor. İnternet hızım 9000 Kbps/s. Firmayı aradım sisteminizde router kullanıyorsanız bu sizin sorununuz dediler yani router yavaşlamaya neden olabiliyormuş..

Ayarlardan ise hangi ayarlar dikkat etmek lazım kabaca..
  • Yurtdışında mısın sen?
  • Evet yurtdışındayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Selçuklu

Router, Kablo Modem'den aldığı interneti 2 bilgisayara paylaştırıyor. İnternet hızım 9000 Kbps/s. Firmayı aradım sisteminizde router kullanıyorsanız bu sizin sorununuz dediler yani router yavaşlamaya neden olabiliyormuş..

interneti paylaştırmak için neden router aldınız ki ? birtane switch işinizi çok rahat görür ki doğru olanda zaten switch almaktır. router'ın işlevi farklıdır. ayrıca firmayı aradığınızda karşınıza çıkan eleman'ın bu işlerden hiç anlamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. En dandik router bile yavaşlamaya neden olmaz kaldı ki yurt dışında dandik router bulabileceğinizi pek sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 24 Ekim 2006; 13:02:44 >
  • Sadece tek bir switch ile kablo interneti paylaştıramazsınız o yüzden router almak zorundasınız. Yani firmanın verdiği Motorola 5100i kablo modemde router özelliği yok ve bu nedende dolayı switch ile paylaşım olmuyor. Kısıtlı bağlantı oluyor en fazla.. Yutdışı deyince bizlerde aynı Türkiye'de ki aletleri kullanıyoruz farklı bir şey yok...

quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

quote:

Router, Kablo Modem'den aldığı interneti 2 bilgisayara paylaştırıyor. İnternet hızım 9000 Kbps/s. Firmayı aradım sisteminizde router kullanıyorsanız bu sizin sorununuz dediler yani router yavaşlamaya neden olabiliyormuş..

interneti paylaştırmak için neden router aldınız ki ? birtane switch işinizi çok rahat görür ki doğru olanda zaten switch almaktır. router'ın işlevi farklıdır. ayrıca firmayı aradığınızda karşınıza çıkan eleman'ın bu işlerden hiç anlamadığını rahatlıkla söyleyebilirim. En dandik router bile yavaşlamaya neden olmaz kaldı ki yurt dışında dandik router bulabileceğinizi pek sanmıyorum.

• eğer ipleri elile verirseniz router kullanmaya gerek yok zaten router büyük ağlar için gerkli birşey tüm bilgisayarlara el ile ip vermesi zor olacağından ayrıca swichten otomatik ip vermesi beklenmediğinden sınırlı bağlantı demeside normal

senin probleme gelince routher kullanmanın bir sakıncası yok eğer ayarlar düzgün yapılmazsa internet bağlantını yavaşlatır şu şekilde bu routherlarda internetide istediğinde bant genişliğini bağlı bilgisayarlara paylaştıra biliyorsun tabi bu durumda iki bilgisayar olunca bağlantı yarıya düşüyor ayarlardan routerının ayarlarını karıştır biraz ama ilk önce donanımı kontrol et iki bilgisayar arasındaki hız nasıl dosya gönderirken kablosuzda task manager ın networking kısmında kullanım %30 kablolu bağlantıdada %20 yi filan geçiyorsa hızını etkileyecek donanımsal bir problemin yoktur daha sonra router ın ayarlarına gir qos i filan kapatıp test et eğer hız normale dönerse qos i baştan kullanımın doğrultusunda yapılandırırsın yok ben o kadar karmaşık istemiyorum dersen bırak kapalı kalsın :)

• Hocam detaylar için cok sağol. İki bilgisayarda dosya transferi gayet normal. %50 60 gibi Network Utilization var. Galiba bunu demiştin..
    Ayrıca elle IP atadığım zaman Kablo modem interneti paylaştırmıyor. Bunu firmayla görüştüm router kullanman gerekiyor dediler zaten. Router aldım tamam iş düzeldi ancak sadece internette garip bir yavaşlık başladı. Web sayfalarının açılmasına baktığımda , routeri devreden çıkarınca çok bariz bir hızlanma oluyor. BU arada internet hızımın 9000 Kbps/s olduğunu hatırlatayım. Yani 2 bilgisayarın interneti paylaşmakta bir sorunu olacak bir hız limiti değil:)

quote:

Orjinalden alıntı: atabr

eğer ipleri elile verirseniz router kullanmaya gerek yok zaten router büyük ağlar için gerkli birşey tüm bilgisayarlara el ile ip vermesi zor olacağından ayrıca swichten otomatik ip vermesi beklenmediğinden sınırlı bağlantı demeside normal

senin probleme gelince routher kullanmanın bir sakıncası yok eğer ayarlar düzgün yapılmazsa internet bağlantını yavaşlatır şu şekilde bu routherlarda internetide istediğinde bant genişliğini bağlı bilgisayarlara paylaştıra biliyorsun tabi bu durumda iki bilgisayar olunca bağlantı yarıya düşüyor ayarlardan routerının ayarlarını karıştır biraz ama ilk önce donanımı kontrol et iki bilgisayar arasındaki hız nasıl dosya gönderirken kablosuzda task manager ın networking kısmında kullanım %30 kablolu bağlantıdada %20 yi filan geçiyorsa hızını etkileyecek donanımsal bir problemin yoktur daha sonra router ın ayarlarına gir qos i filan kapatıp test et eğer hız normale dönerse qos i baştan kullanımın doğrultusunda yapılandırırsın yok ben o kadar karmaşık istemiyorum dersen bırak kapalı kalsın :)

• senin router ın voip için kullanışlı bir router yani routerında öncelik sistemleri var QOS ile bunları düzenlemelisin bu biraz karmaşık gibi gözükebilir ama kavrayınca çok kullanışlı birşey büyük ihtimalle fabrika çıkışı olarak voip ye öncelik vermiştir bu öncelik sistemlerini biraz kurcala tamamen iptal filan et oradanmı kaynaklandığına bak ağda bir sorun olmuyorsa internetinin önünü kesecek sistem bu olabilir belki çok karmaşık bir öncelik sistemi vermişlerdir o yüzden router öncelik atayasaya kadar paketlerde gecikme oluyordur tabi ardındanda yavaşlama bende adsl modem var qos dhcp servis upn gibi özellikleri kapatınca modem rahatlıyor internet hızıda artıyor gerçi sendeki güzel bir aygıta benziyor ama bellimi olur :P karıştır biraz sorunu çözersin routerın teknik servisi filan varsa onlardanda bilgi almayı dene yurt dışında onlarada iyi destek veriyorlardır sanırım biz burda arızalandımı götürecek yer bulamıyoruz :D ....

• quote:

Sadece tek bir switch ile kablo interneti paylaştıramazsınız o yüzden router almak zorundasınız. Yani firmanın verdiği Motorola 5100i kablo modemde router özelliği yok ve bu nedende dolayı switch ile paylaşım olmuyor. Kısıtlı bağlantı oluyor en fazla.. Yutdışı deyince bizlerde aynı Türkiye'de ki aletleri kullanıyoruz farklı bir şey yok...

quote:

Orjinalden alıntı: prescott_pcl

quote:

pardon benim hatam "kablo" modem olduğunu unutmuşum bi ara, fakat yine ısrar ediyorum ki router neti yavaşlatmaz. QoS diye birşey vardır. "quality of service" bunun için netin paylaşımını dengeler diyebiliriz. mesela bazı uygulamaların neti çok sömürmemesini istiyorsanız QoS kullanabilirsiniz. belki bu QoS sizin routerınızda yanlış yapılandırılmış olabilir.(router da değil kablo modemdede olabilir) bu yüzden net yavaşlayabilir.

dandik mallar konusundada şunu söylim. örnek olarak Türkiyeye gelen çoğu renault marka arabalar fransız yapımı değil(geneli). ben fransadan gelen bir laguna görmüştüm. işte o günden sonra renault markasına karşı olan antipatilerim kayboldu. mesajı aldınız galiba

• RouterlıADSL Modem ve + bir kaç bilgisayara daha paylaştırmak için hub bağlarsak hızda bir etkisi olur mu acaba ?
  • Hocam tüm menülere baktım ancak QoS'a ilişkin tek bir madde bile bulamadım. Ayrıca routere destekten bahsetmişsiniz:) D-Link yurtdışında destek konusunda en kötü firmalardan biridir. Telefonla bir soru sormak istediğinizde önce hesap bilgileriniz isteniyor, çünkü dakika başına ücretli... BU routeri tek hoş yanı VOIP özelliği yani normal telefon cihazınızı buna takıp içerden ayarları bir kere yapınca telefonu normal olarak kullanabiliyorsunuz ve bilgisayarın açık olma mecburiyeti falan da olmuyor.
    Burdaki forumlara göz gezdirdim herkes VOIP'li routerde Lynksys'i tavsiye ediyor. Şu an bu VOIP direk olayı yeni olduğu için diğer markalarıda bekliyoruz denebilir.

quote:

Orjinalden alıntı: atabr

senin router ın voip için kullanışlı bir router yani routerında öncelik sistemleri var QOS ile bunları düzenlemelisin bu biraz karmaşık gibi gözükebilir ama kavrayınca çok kullanışlı birşey büyük ihtimalle fabrika çıkışı olarak voip ye öncelik vermiştir bu öncelik sistemlerini biraz kurcala tamamen iptal filan et oradanmı kaynaklandığına bak ağda bir sorun olmuyorsa internetinin önünü kesecek sistem bu olabilir belki çok karmaşık bir öncelik sistemi vermişlerdir o yüzden router öncelik atayasaya kadar paketlerde gecikme oluyordur tabi ardındanda yavaşlama bende adsl modem var qos dhcp servis upn gibi özellikleri kapatınca modem rahatlıyor internet hızıda artıyor gerçi sendeki güzel bir aygıta benziyor ama bellimi olur :P karıştır biraz sorunu çözersin routerın teknik servisi filan varsa onlardanda bilgi almayı dene yurt dışında onlarada iyi destek veriyorlardır sanırım biz burda arızalandımı götürecek yer bulamıyoruz :D ....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.