Şimdi Ara

Rover alınırmı ? 2. el (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
350
Cevap
12
Favori
359.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: chnbs

quote:

Orijinalden alıntı: eco67

anladım yardımınız için teşekkür ederim. bi yandan da ekonomik olması lazım şimdi diceksiniz ki 1.8 lik arabadan pek ekonomi beklenmez bide güçlü bi araçsa ama 2.0 beni aşar ben aracı alabilirsem ki alıcam inşallah önce bi karar kılayım lpg taktırmayı düşünüyorum bu zamanda bölesine araçlara benzinle zor binilir. performans istersem alırım benzine basarım gaza yoksa cepte para tak gaza çek sağa XD

@aya Gayet ekonomik kullanır.

218vvc coupe ile değerlerim yıllardır aynı ;

* ankara şehir içi 7,5-8 litre (karma kullanımda, yani bazen ekonomik bazen de basa basa...)
    * uzun yolda 6,5 litre (genelde 120'km sabit hız, bazen sıkıldığımda yol durumuna göre 200-220 ile)

Dedim ama...

• Arkadaşlar herkese merhabalar iyi forumlar lütfen rover kullanmış mümkünse 200 serisi kullanmış birisi bana yardımcı olabilirmi ...
    Şurban başliyim 10.000 lira kredi çekicem 15 gün içerisinde ve o fiyata gidipde kalitesiz prestijsiz çirkin apaçi arabaları alip ucuz parça taktiricağıma eli yüzü düzgün efendi bi arabaya masraf yapmayi kabul ediyorum kimse yedek parça falan demesin el freniyle yanyan gidip orda burda parça döken bi insanda değilim mütevazi bi şekilde evime işime gideceğim aracımla..
    Verecegim ilandaki arabalardan birisini almayı düşünüyorum ancak bir kaç sorum var
    1- Ben araç başında pazarlık yaptıkdan sonra arabayı nerde güvenilir gerçekden düzgün bir ustaya götürebilirim
    2-Aracı aldıkdan sonra bakımlarını vs nerde yaptırabilirim aldığım halde kullanmayacağım komple elden geçirip temiz bakımlı hale getirmek istiyorum
    3-Aracın yakıt tüketimi nedir (214si)
    4-Lpg takmam performansdan kayıp sağlarmı
    Özellikle 1. sorunun cevabını verebilecek kişi anlhcylmz @ gmail.com adresine mail atabilirse çok sevinirim çünki internete pek girme fırsatim olmuyor herkese iyi forumlar

DÜŞÜNDÜĞÜM ARAÇLAR(ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM SADECE HB 5 KAPI:
    1- Alternatif :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-sahibin-rover-214-44065377/detay/
    2- Alternatif :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-sahibinden-muhayyer-temiz-rover-52877824/detay/

Rover kullanmamış biri olarak tipsiz ve dökülen bi arabaya 20 lira tampon parası vereceğime kaliteli prestijli bi arabaya 100 lira veririm ;) gözünüzü açın direksiyonu bile yamulmuş arabalara 8-9 lira vermeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14B537748 -- 24 Temmuz 2011; 4:10:58 >

• Yokmu yardimci olabilecek bir vatandas...
  • quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Arkadaşlar herkese merhabalar iyi forumlar lütfen rover kullanmış mümkünse 200 serisi kullanmış birisi bana yardımcı olabilirmi ...
    Şurban başliyim 10.000 lira kredi çekicem 15 gün içerisinde ve o fiyata gidipde kalitesiz prestijsiz çirkin apaçi arabaları alip ucuz parça taktiricağıma eli yüzü düzgün efendi bi arabaya masraf yapmayi kabul ediyorum kimse yedek parça falan demesin el freniyle yanyan gidip orda burda parça döken bi insanda değilim mütevazi bi şekilde evime işime gideceğim aracımla..
    Verecegim ilandaki arabalardan birisini almayı düşünüyorum ancak bir kaç sorum var
    1- Ben araç başında pazarlık yaptıkdan sonra arabayı nerde güvenilir gerçekden düzgün bir ustaya götürebilirim
    2-Aracı aldıkdan sonra bakımlarını vs nerde yaptırabilirim aldığım halde kullanmayacağım komple elden geçirip temiz bakımlı hale getirmek istiyorum
    3-Aracın yakıt tüketimi nedir (214si)
    4-Lpg takmam performansdan kayıp sağlarmı
    Özellikle 1. sorunun cevabını verebilecek kişi anlhcylmz @ gmail.com adresine mail atabilirse çok sevinirim çünki internete pek girme fırsatim olmuyor herkese iyi forumlar

DÜŞÜNDÜĞÜM ARAÇLAR(ÖNERİLERİNİZE AÇIĞIM SADECE HB 5 KAPI:
    1- Alternatif :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-sahibin-rover-214-44065377/detay/
    2- Alternatif :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-sahibinden-muhayyer-temiz-rover-52877824/detay/

Rover kullanmamış biri olarak tipsiz ve dökülen bi arabaya 20 lira tampon parası vereceğime kaliteli prestijli bi arabaya 100 lira veririm ;) gözünüzü açın direksiyonu bile yamulmuş arabalara 8-9 lira vermeyin..

ben cevaplamaya çalışayım. ama burdan cevaplıyorum, mail atmayayım şimdi, bir ara girer okursunuz nasılsa...

1) öncelikle hangi ilden yazmışsınız? bir şey dememişsiniz. profilinize de bakmadım doğrusu. ankara, istanbul, adana için sağlam isimler verebilirim. diğer illeri ise, mgroverturk.com/forum adresinden, servisler bölümünden bakabilirsiniz.

2) alırken çok dikkat edin. rover konusunda söylediğiniz "kalite" söylemleri doğrudur. ancak maalesef özellikle son yıllarda, araba alacak ancak bütçesi düşük olanlar, ilanlara bakarken, "yahu biz şahin alacaktık ama nerdeyse aynı fiyata rover var, şahine para vereceğimize rover alalım" mantığıyla araba aldıkları için, rover'ların çoğu tekrar söylüyorum maalesef çakalların elin düştü ve haşat oldular. yani gerçekten temizini bulmak problem olabilir. ama bulursanız da çok keyif verir. bence alacağınız arabaya genel anlamda baktırmanın yanısıra, eski sahiplerini de bir soruşturun derim. ("çakal" meselesini forumdakiler üzerine alınmasın. bu işlerden gerçekten anlayanlar, ne demek istediğimi anlamışlardır. eskiden kültür-eğitim seviyesi yüksek, kaliteli insanların tercih ettiği bir marka iken rover, şimdilerde ayağa düşmüş durumda. bunu uzun yıllar marka sadakati göstermiş ve tüm olumsuzluklarına rağmen bu markayı seven bir kullanıcı olarak söylüyorum ve bilgi birikimimden dolayı bunu söylemeye de sonuna kadar hakkım olduğunu düşünüyorum).

3) aracın yakıt tüketimi ortalama bir trafiğe sahip şehirde, temiz ve düzenli çalışan bir arabada şehir içi 7-8 litre civarıdır. size 214 yerine şiddetle 216 tavsiye ederim. nedenini bu başlıkta ve roverla ilgili bir diğer başlıkta tüm sayfaları okursanız öğrenirsiniz. defalarca konuştuk bunu çünkü.

4) iyi bir uygulamada lpg ile sorun yaşamazsınız. önemli olan doğru montaj ve doğru ayarın yapılması. montaj yapıldıktan sonra ayarlarını atölyede değil, mutlaka yolda ve klima vs. de açıkken yani tam yükte iken yaptırın .

varsa başka sorunuz, bildiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım...

• ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum bu arada evet istanbulda yaşıyorum aracı nereye baktırabilirim istanbul içinde bilginiz varmidir arabayi alirken gösterirken yani...
  • rica ederim,

istanbul'da bir çok servis var ancak bizzat bildiklerim :

yetkili olarak umut rover var mesela (umutrover.com) ki, umut rover aslında kendisi yetkili servis değildir. daha da ötesi rovr için türkiye'de distribütör kademesinde yetkilere sahip bir servistir. şu an türkiye genelindeki mevcut yetkili servislerin yetkilerini dağıtan ve alan kuruluştur ve ayrıca rover'ın şu an tek yetkili ve anlaşmalı parça tedarikçisi/ithalatçısıdır. yani ihtiyacınız olan herhangi bir parçayı türkiye'ye resmi yollarla fabrikasından ithal edebilecek tek kuruluştur. malumunuz, parça satın almak günümüzde sorun değil, ebay'dan girip bizzat kendiniz de alabiliyorsunuz. ancak bireysel olarak alamayacağınız büyük ve ağır parçaları (orjinal cam gibi mesela) ülke genelinde nerede bulursanız bulun, bilin ki, umutrover tarafından tedarik edilmiş bir parça olacaktır.

özel servis olarak da, rovser'i bizzat kullanan ve memnun olan arkadaşlarım var (rovser.com).

yine aynı şekilde özel olarak bestclass, erhan ve mustafa ustalar var (bestclassoto.com).

bunlar dışında sanayide sokak arasında başka rover usta ya da servisleri de bulabilirsiniz belki ama şunu bilin ki, rover kendine has bir takım özellikleri olan bir marka. mekaniği oldukça gelişmiş ve fakat bir o kadar da basit bir mekaniktir. bu basitlikten dolayı da pek sorun çıkarmaz zaten. honda ile ortak özellikler de taşır. dolayısıyla mekanik konusunda sıkıntı yok. ancak motor ve elektronik konusunda kendine özgü bir takım püf noktaları barındırır. bu nedenle de rover konusunda tecrübe sahibi olmayan ustalar size sıkıntı yaşatabilir.

herhangi bir araç motorunu ya da elektrik-elektroniğini avucunun içi gibi bilen, gözü kapalı söküp takabilecek, nice ustaların, bir rover motorunu ya da elektrik tesisatını doğru toparlayamayıp, yüzüne gözüne bulaştırdığı örnekler tecrübe edilmiştir.

bu nedenle hangi servisi ya da ustayı kullanırsanız kullanın, tavsiyem özellikle rover konusunda çalışmış ve iyi referanslara sahip bir servis ya da usta kullanmanız olacaktır.

aracınız şimdiden hayırlı olsun. güle güle kullanırsınız inşallah...

• Benimde yakın bir tanıdığım 200 serisi kullanmaktadır.O da 8500 TL'ye almış aracı.Bir kaç kez yolculuk ettikten sonraki görüşüm şu oldu ki böyle bir arabanın değeri gerçekten 8500 TL'mi? İnanın o yol tutuşundaki hala sağlam hissetiren yapısı,iç mekan kalitesi ile en az kendi yılındaki araçlar kadar iyi bir izlenim bıraktı bende.Kendisi ciddi bir şikayet yaşadığını söylemedi açıkçası araç hakkında.
    Maalesef Türkiye'de sırf parça sorunu vardır servisi yoktur düşüncesiyle aynı fiyata şahine,doğana,torosa dünyanın parasını verilmektedir.Elbette artık Roverın üretimi yok.Ancak bilen bilir bir modelin üretimi dursa bile o modelin yedek parçaları en az 7 yıl üretilmelidir diye biliyorum.Yanlışsam düzeltin.Dolayısıyla muhakkak bir parça stoğu vardır Rover'ında.Servis konusunda da arkadaşlar defalarca İstanbul'da yada yakınında isek servis ve parça sıkıntısı çekmeyeceğimizi ifade ettiler.
    Bazı markalar vardırki sadece bir otomobil değil gerçekten adıyla alınırlar.Japon tekniğini yansıtan 4 çeker boxer Subaru,ya da ateşli motorlarıyla bilinen İtalyan Alfa-Romeo vb.. gibi Rover da İngiliz Tarzı sürüş pozisyonu,performanslı motorları,gösterişli malzemelerle şekilendirilmiş iç mekanı ve yol tutuşuyla İngiliz Ekolünü yansıtır.Unutmayın ki Rover'la birlikte sadece otomobil değil,bir farklılık ve kültürde almış olursunuz.Her ne kadar hastalıklı yanları olsa da o yıllarda üretilmiş standart binek otomobillerde,Rover'ı kullanırken hissettiren ruhunu bulamazsınız.

• Slm arkadaşlar bütçem 11000 tl civarı otomatik vites ve küçük bir ROVER almak istiyorum bunların 25 ve 400 serilerinde japon şanzuman diye duydum
    bu konuda bilgisi olan yazarsa çok memnun olurum teşekkürler.
  • herkes aynı şeyi defalarca soruyor.

bu sorduğunuz soruya hem bu topicte hem de rover ile ilgili ikinci bir topicte kaç defa cevap yazdığımı (oldukça da detaylı) hatırlamıyorum. başlığı geriye doğru okursanız bulursunuz...
  • 8 yıl 8 aydır biniyorum daha yazmama gerek yok sanırım
  • Herkese iyi geceler. 5 sene 1998 rover 420 si kullanmış biri olarak yazmak istedim tutamadım daha doğrusu kendimi . Rover kullanmak ayrıcalıktır. Rover in tadını alan bir daha bırakamaz. Tüm rovercılara kazasız belasız sürüşler.
  • slm 1996 rover 220 sd dizel özellikleri nelerdir kullanan varmı tasiye edermisiniz 1996 model 185.000 km de teşekkürler
  • ARKADAŞLAR YEDEKPARÇABİZDE.COM SİTESİNDEN PARÇA VE FİYATLARINA BAKABİLİRSİNİZ DAHA BAYRAM ÖNCESİ KOMPLE MOTOR YAPTIRDIM 1400 TL YE
    PİSTON
    SEGMAN
    GÖMLEK
    ANA YATAK
    AY YATAK
    KOL YATAK
    SAPLAMALAR
    KOMPLE CONTALAR
    1150 LİRA TUTTU KİM DİYO PARÇA PAHALI DİYE YAPMAYIN LÜTFEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcrnkn

Herkese iyi geceler. 5 sene 1998 rover 420 si kullanmış biri olarak yazmak istedim tutamadım daha doğrusu kendimi . Rover kullanmak ayrıcalıktır. Rover in tadını alan bir daha bırakamaz. Tüm rovercılara kazasız belasız sürüşler.

Doğrudur satılmaya kıyılmıyor vallahi
  • Slm arkadaşlar bende 1999 model Rover 216Si sahibiyim

Sormak istediğim bir kaç soru var cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

- Aracım 137bin KM de manuel otomatik e çevirttirme şansım varmı ?
    - Varsa + ve - leri neler olur ?
    - Maliyeti tahmini ne olur ?
    - Aynı kalitede aynı model ve marka otomatikle ( bulabilirsem tabii) kafa kafaya takas dahamı mantıklı olur ?
    - Tek sıkıntım manuel oluşu acemiyim ve trafikte beni çok geriyor debriyajım hidrolik ve biraz yukarda kavrıyor buda beni geriyor dogal olarak o yuzden otomatik istiyorum aracı alırken yaptıgım tek hata bu olsa gerek manuel aldım beni trafikte stress e sokmasına ragmen ROVER aşıgıyım

Saygılar...
  • otomatik şanzımana çevirmeniz için aracınıza uygun şanzıman olması gerekirki sanırım buda işçiliği ile beraber gereksiz bir masraf olur aracınızı satıp yerine şu anki aracınızın otomatiğini alsanız dava avantajlı olur..
  • quote:

Orijinalden alıntı: blntakgn

Slm arkadaşlar bende 1999 model Rover 216Si sahibiyim

Sormak istediğim bir kaç soru var cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

- Aracım 137bin KM de manuel otomatik e çevirttirme şansım varmı ?
    - Varsa + ve - leri neler olur ?
    - Maliyeti tahmini ne olur ?
    - Aynı kalitede aynı model ve marka otomatikle ( bulabilirsem tabii) kafa kafaya takas dahamı mantıklı olur ?
    - Tek sıkıntım manuel oluşu acemiyim ve trafikte beni çok geriyor debriyajım hidrolik ve biraz yukarda kavrıyor buda beni geriyor dogal olarak o yuzden otomatik istiyorum aracı alırken yaptıgım tek hata bu olsa gerek manuel aldım beni trafikte stress e sokmasına ragmen ROVER aşıgıyım

Saygılar...

foruma bak derimwww.mgroverturk.com

• forumu takip ettim rover ile ilgili baya bi bilgi sahibi oldum arabamı satar satmaz bi rover almak istiyorum. inşallah olur rover 45 tavsiye etti bi arkadaşım kendisi kullandı kaç yıl boyunca sıkıntı yok diyor rahat konforlu güvenli araba diye bakalım ... nasip.
  • merhaba arkadaşlar bende 2 ay önce rover 416si aldım araç için diyecek hiç bir şey yok ve en fuul modeli sanroof klima abs asr 4 cam otm. vites otm. hidrolik direksiyon tüplü ve ruhsata işli orjial jantlar sıfır tekerler orjinal teyp (cd) ve honda motorlu parça sıkıntısı yok ve opelden çok daha ucuz daha ne olsun 98 model araç alıyorsunuz 2011 araçtaki konfora sahip oluyorsunuz ama acil ihtiyaçtan dolayı satmak zorunda kaldım düşünüen arkadaşlar varsa linki atıyorum 05327173028 numaradanda ulaşabilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-iddaa-ediyorum-en-iyisi-65068488/detay/

• quote:

Orijinalden alıntı: by_musician

merhaba arkadaşlar bende 2 ay önce rover 416si aldım araç için diyecek hiç bir şey yok ve en fuul modeli sanroof klima abs asr 4 cam otm. vites otm. hidrolik direksiyon tüplü ve ruhsata işli orjial jantlar sıfır tekerler orjinal teyp (cd) ve honda motorlu parça sıkıntısı yok ve opelden çok daha ucuz daha ne olsun 98 model araç alıyorsunuz 2011 araçtaki konfora sahip oluyorsunuz ama acil ihtiyaçtan dolayı satmak zorunda kaldım düşünüen arkadaşlar varsa linki atıyorum 05327173028 numaradanda ulaşabilirsiniz

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-iddaa-ediyorum-en-iyisi-65068488/detay/

hocam düz vites olsa düşünebilirdim ama otamatikmiş

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.